BÆST

0
380
Jeg har længe ville besøge BÆST på Nørrebro, for stedet har fået lutter roser; både fra mine madglade bekendte og madanmelderne. Så det var med noget høje forventeninger, da jeg besøgte BÆST en tidlig fredag aften inden, at den stod på filmhygge i Empire.

IMG_7487

STEMNING

Det summer på BÆST. På en rigtig god måde. Det er ungt og frisk uden at gå over blive indspist hipster hipt. Du bliver taget godt i mod fra start af; som til en fest, hvor du ikke rigtig kender nogen men hurtigt føler dig velkommen og tryg alligevel. Lyset er tilpas afdæmpet og musikken lyder let i baggrunden. Der er med andre ord en god energi og jeg tror, at det mest af alt skyldes, at folk sidder i nogle utroligt lækre og casual rammer med forventninger om, at de om lidt får serveret mad, der er blevet kræset for uden, at de nødvendigvis skal slippe en kvart månedlån.

IMG_7486

BETJENING

Jeg kan ikke rose betjeningen på BÆST nok. Vores hovedtjener var imødekommende, venlig, opmærksom, smilende (åh hvor svært kan det også være?) og meget vidende om både menu- og vinkortet. Hun guidede os derfor til en passende bio-vin fra en familie, som opkalder deres vine efter deres børn, der er afbilledet på flasken (sjovt). Og da vi sagde, at vi ville dele to pizzaer, så vi kunne smage lidt forskelligt, tilbød hun os straks, at vi kunne starte med den ene og så først få den anden ind, når vi var færdige, så den var helt nylavet og varm. Jo tak!

IMG_7492

INTERIØR

Den lange restaurant på Guldbergsgade er indrettet i et fint mix af rustikke borde i træ, forskellige moderne stole og lette lyse lamper i loftet. Den lange og kakel-beklædte cocktailbar og pizzabar med stenovn i midten er hjertet i restauranten, hvorfra de gode cocktails, vellavede pizzaer og charcuterie strømmer ud fra. Gennem store vinduer kan du desuden se ind i køkkenet, hvor store kødlunser hænger ned fra loftet.

IMG_7484

MENUKORT

Er du til en større omgang så gå efter Lille Bæst (9 retter) eller Store Bæst (flere retter), hvor du kommer rundt i BÆSTs signaturretter med grillet kød, charcuterie, pizzaer, grønt og som BÆST selv skriver “flere tosserier”. Du kan også gå efter deres hjemmelavede økologiske oste, småretter eller pizzaer – det er meget svært at vælge. Selv fik jeg smagt to pizzaer og en virkelig lækker tiramisu. Men jeg glæder mig til at kaste mig over de andre ting næste gang, hvor jeg helt sikkert også skal have en af deres drinks.

… fik jeg forresten nævnt, at det hele er økologisk?

IMG_7493

TOILETTER

Toiletterne er pæne og nydelige med lækre og økologiske produkter fra Rodulph Care. I det store spejl ser man fantastisk ud, da lyset er sparsomt – hvilket også kan være farligt. Så tjek lige en ekstra gang, om du har noget mellem tænderne.

IMG_7495

Jeg var glad, mæt og lettere beruset da jeg gik fra BÆST (åh elsker også det ord; bæst. Det ligger bare godt i munden – ligesom maden på restauranten gør det). Som sagt glæder jeg mig derfor også til at komme igen. Det er til at betale og selvom det er yderst populært, så husk, at selvom du ikke kan reservere bord, så har de altid nogle ekstra borde udenfor reservation, som du kan vente på.

/Ditte