Bageren på Bryggen

0
370

 

Årets første dag blev for mit vedkommende tilbragt på Vesterbro. Indenfor i min lejlighed. Helt nede under dynerne. Hele dagen. Men årets anden dag var noget ganske andet. Solen skinnede, himlen var blå og termometeret stod i minus. Perfekt dag til at hilse på København!Jeg tog min kæreste i hånden og satte kursen mod Fisketorvet, som vi styrede direkte forbi for at komme ned til den smukke Bryggebro. Lige nu, i solskin, er det så smukt at kigge på de store isflader, der flyder mellem hinanden under broen.
Ovre på den anden side, på selve Bryggen, inde på én af sidegaderne, bor der en bager eller en ‘madbutik’. Som bager byens bedste brød, efter min mening. Den hedder Wulff & Konstali Food Shop, og er ren Islands Brygge – glad, farverig og lidt lækre end de andre. Her er så meget lækkerhed, en blanding af Magasins Mad & Vin, Vesterbros Girly Hurly og Nørrebros Kaffeplantagen. Og sært nok, så føler man sig hjemme og inviteret i al lækkerheden hos Wulff & Konstali.
Første gang jeg stødte på Bageren på Bryggen, som den nu hedder hos mig, var d. 11. juli 2010, dagen efter at jeg var udsat for en kriminel handling – min cykel blev stjålet under en Randi Laubæk koncert. Så meget lykke, efterfulgt af så meget frustration! Da jeg morgenen efter rendte rundt på Bryggen i min naive tro på, at min cykel nok skulle dukke op, fandt jeg i stedet Wulff & Konstali. På en eller anden langt ude måde kom cykeltyven alligevel til at åbne mine øjne for noget nyt i livet. Friskbagte boller i bløde omgivelser på Bryggen.
Tak cykeltyv, og tak Bager på Bryggen.

//Louise