BestTellers

0
302

For mange år siden boede jeg i Aarhus i et par år. Jeps! Jeg flyttede derover efter, at jeg havde været et halvt år på højskole i Ry. På højskolen var jeg blevet meget fascineret af fortællingen som form, som underholdning og som scenekunst. En fascination, som jeg tog med mig til Aarhus, hvor jeg ikke sjældent var ude og høre og opleve fortælling. Og jeg elskede hvert sekund!

Da jeg flyttede til København igen, kunne jeg ikke rigtig finde ud af, hvor jeg skulle gå hen og høre historier blive fortalt. Jeg googlede, men fandt ikke rigtig noget. Men for et par år siden ‘opdagede’ jeg BestTellers. Jeg har været på vej til et af deres arrangementer mange gange, men det var faktisk først sidste torsdag , jeg endelig ENDELIG kom af sted.

logo_sort

I Krusågade på Vesterbro har BestTellers Scene hjemme, og i torsdags havde jeg pakket min søde veninde under armen og så drog vi af sted til fortælleaften. Min første i årevis og min venindes første overhovedet.

BestTellers Scene ligger i en høj kælder, og man træder direkte ind i en lille bar, hvor der netop er plads til det nødvendige – et lille, men fint udvalg af drikkevarer og et par snacks. Rummet bagved er en lille lounge, hvor man kan bruge ventetiden inden aftenens forestilling, hvis man da ikke bare går direkte ind i den lille, men TOPhyggelige sal. Det gjorde vi! For der er ikke nummererede pladser, og vi var tidligt på den, så vi benyttede muligheden for at få nogle gode pladser. He!

BestTellers Scene_facebook

Stolene står tæt i rummet, hvilket giver en dejlig intim stemning. Scenen er lav, så fortællerne står tæt på publikum. På væggene hang en masse spejle. Og stearinlys var tændt rundt omkring. Det var virkelig fint.

Alle arrangementer har en overskrift – et tema. Denne aftens overskrift var Løgnhals – fire fortællere skulle hver fortælle 2 historier inden for denne ramme, og som det ofte er ved fortælling, så blev vi som publikum inddraget i aftenens arrangement: det var nemlig op til os at vurdere, hvem af de fire, der fortalte den mest troværdige historie! Og det er så fedt at blive inddraget som publikum. Det gør oplevelsen så nærværende. Så levende!

Alle fire fortællere var virkelig dygtige – de fortalte om flyveture, om foryngende vand, om ædegilder og fødsler og om koncertoplevelser i Vega! Og de to timer, som det hele varede, fløj afsted! Og i begge to timer sad jeg og lyttede, lod mig opsluge: fløj med Marianne, åd and med Chanet, drak foryngende vand med Vigga og var til koncert med Gravers.

Da jeg kørte hjem, var det med en lykkelig fornemmelse i maven, for jeg havde genfundet en af min ungdoms store passioner og fornøjelser. Og det føltes befriende dejligt! Og min veninde – hun var lige så glad som mig! Så vi satte straks kryds ved næste fortælleaften! Og vi glæder os. Jeg glæder mig. Som et barn!

BestTellers har arrangementer på scenen i Krusågade hver torsdag. Og jeg kan kun opfordre jer til at prøve det – især hvis I ikke har oplevet det før. Kom med til den intime, hyggelige scene og lad dig opsluge af dygtige historiefortællere, så tid og rum forsvinder, og kun nuet og fortællingen er tilbage. Det er en ret unik oplevelse. Synes jeg!

/Anne

I kan finde resten af sæsonens program her