Bjørn Hardenberg | Københavnersnuden #450

0
1130

Ugens Københavnersnude er Bjørn Hardenberg, familiefar til to, underviser på Københavns Professionshøjskole, og trommeslager i undergrundsbandet Von Dü. Det ni mand store band er aktuelle med deres fjerde album “Engangsliv”, der udkommer den 31. marts, og markerer det københavnske bands 15-års jubilæum. Von Dü er kendt for deres energiske koncerter, og du kan opleve dem, når de holder releasekoncert i Pumpehuset den 15. april. 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Bjørn Hardenberg: De seneste år har jeg forsøgt at balancere arbejde, småbørnsfamilieforpligtelser, livsnyderprioriteter og ikke mindst musikken. Det er en intens periode for Von Dü, hvor vi både arbejder på albumudgivelse og forbereder liveshows. Det er svært at få tid til det hele, men det kan godt lade sig gøre, og vores nye numre bliver rigtigt fede i deres liveudgaver. 

Fotocredit: Jon Bjarne Hjartarson

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Bjørn Hardenberg: Jeg bor på Frederikssundsvej i NV – lige ved Nørrebro St. og Bodil Sko, som ifølge ejeren har solgt fodtøj fra adressen i 81 år. Der sker en ret vild udvikling i kvarteret i øjeblikket. Gentrificeringen er jo problematisk på mange måder, men omvendt har den også gjort NV til et særdeles fedt sted at hænge ud og forlyste sig som kulturforbruger.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Bjørn Hardenberg: Jeg er vokset op på landet, og ofte kan jeg godt lide at spadsere ind mod “midtbyen”, som min kæreste driller mig med, jeg stadig kalder det. Turen nedad Nørrebrogade ind mod centrum kan noget for mig. Det der med at lege tourist i egen by er på ingen måde slidt op for mig endnu. Når jeg savner lidt grønt, bevæger jeg mig ofte mod Bispebjerg Hospitalsområde eller Utterslev Mose.  

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Bjørn Hardenberg: Jeg har nok to go-to caféer, som jeg plejer at bruge om formiddagen, når jeg har afleveret børnene. Den ene er Grums ved Nørrebros runddel. Der får man byens bedste bolle med ost, vil jeg mene. Den anden er Tekno på Rentemestervej. Der går de virkelig op i deres arbejde, og filterkaffen koster stadig kun 20kr. Frokosten er også super, så man kan snildt tage en formiddag med arbejdscomputeren der, hvis man har den mulighed.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Bjørn Hardenberg: Jeg her været rigtigt glad for Blaaregn på Rantzausgade. De lukker restauranten nu, så jeg holder skarpt øje med, hvad de finder på efterfølgende. Jeg er også en sucker for shawarma – som indrømmet har været en hovedbestanddel af min kost, siden jeg flyttede til byen for tyve år siden. Der er jo overdrevet mange gode kebabsteder i KBH, men min foretrukne rulle for tiden henter jeg på Falafilo, som er en food-truck lige bagved Lygten Station. 

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Bjørn Hardenberg: Der hvor festen bevæger sig hen – hvilket f.eks. ofte kan være Lygtens Kro. Der er liv, atmosfære, højt til loftet, gode øl og udearealer med langborde og brændeovn. Jeg er faktisk ret glad for det sted, og vi holder en lille pladereception for det kommende album der d. 29. Marts. Jeg er også ofte på Kølsters 12 haner, Åbenbar og af og til Friheden. Jeg har også altid været glad for byens bodegaer generelt. Og så er der jo selvfølgelig Pumpehuset, hvor jeg spiller releasekoncert med Von Dü d. 15. April. 

Von Dü udkommer med deres fjerde album “Engangsliv” den 31. marts.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Bjørn Hardenberg: I Von Dü har vi efterhånden brugt øvelokaler og studier i mange dele af byen – både ved f.eks Christianshavns torv, Refshaleøen, Nørrebroparken og Islands Brygge. Når jeg nærmer mig lokationer, hvor vores musik er opstået eller indspillet, inspireres jeg af minderne derfra. På den måde er det jo nærmest som et lille mentalt bykort med forskellige pins med hver sin historie. 

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Bjørn Hardenberg: Den dér Wow-factor som en cykeltur henover Knippelsbro kan have på de smukke sommeraftener – den falder jeg på røven over hver gang. Men jeg kunne nævne mange yndlingssteder! Min 6-årige datters yndlingsfarve er regnbuefarvet glimmer… Sådan har jeg det nok også lidt i forhold til yndlingssteder i KBH.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Bjørn Hardenberg: Jeg elsker Københavns Loppemarkeder. Når foråret kommer og de første udendørsloppemarkeder popper frem, er der en helt særlig stemning, som jeg godt kan lide. På vores nyeste plade har jeg brugt en vintage lilletromme, som jeg har fundet på et loppemarked på Stefansgade.  

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Bjørn Hardenberg: Der er mange! Men jeg husker særligt en sommerdag, hvor vi var en masse, der mødtes til chill og fodbold i Kongens Have. Efterfølgende gik vi over til Kongens Nytorv, hvor der var gratis open Air koncert med Bikstok Røgsystem. Vildt fed koncert. Derfra tog vi – top inspirerede – ud i vores øvelokale på Prinsessgade, hvor vi jammede indtil promillen tog for meget over. Vi endte selvfølgelig i byen – The Moose, tror jeg faktisk det var. Og så måske noget med at trille hjem på en “lånt” ulåst cykel til sidst. Perfekt dag i kbh (og jeg afleverede cyklen tilbage den efterfølgende søndag).

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Bjørn Hardenberg: At flanere (kalder man det det?). Det der med bare at drive rundt i byen uden egentlig endedestination. København emmer af unikke spots og kulturelle tilbud, og jeg elsker at Cruise fra sted til sted – hvad enten det er med gutterne, kæresten eller på ladcyklen med ungerne. 

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Bjørn Hardenberg: Det ville nærmest være en tand for priviligeret at ønske sig en federe by end København. Jeg synes virkelig, vi har en fantastisk by. Så det åbenlyse vil nok være at nævne de høje huspriser i og omkring byen. Og så er jeg også pænt træt af vejarbejde…

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Bjørn Hardenberg: Stadtaffe med tyske Peter Fox. “Affen feiern auch wenn sie traurig sind!”

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Bjørn!

Albummet “Engangsliv” udkommer den 31. marts, og du kan komme til mini-releaseparty den 29. marts på Lygtens Kro og opleve Von Dü live i Pumpehuset den 15. april.