Blødt bagværk og italienske lækkerier hos BABBO-RIA

1
810
gratis stockbillede
Godthåbsvej har fået en ny darling, som du kommer til at elske, hvis du ellers elsker godt surdejsbrød, blødt bagværk, kaffe, hjemmelavet pasta, pizza og lokale råvarer. Fra morgenstunden og i dagtimerne er det nyåbnede Babbo-ria et bageri med friskbagt morgenbrød, croissanter, kager, morgenkaffe og frokost-goder bag disken. Når mørket falder på bliver køkkenet fyldt med pasta, pizza, kærlighed og italiensk familiehygge med en snert af neon og italiensk disko. Vi var så heldige at blive inviteret derhen, og du kan læse om vores oplevelse herunder:

 

Stemningen var på sit højeste, da vi ankom til Babbo-ria fredag aften. Vi havde nemlig lige set Danmark tæske Frankrig på storskærm på Frederiksberg Ølbar, så fredagen kunne nærmest ikke starte bedre.

Vi ankommer til Godthåbsvej 10, i smørhullet mellem Aksel Møllers Have og Falkoner Alle på Frederiksberg, hvor Babbo-Ria åbnede slutning af december 2018. Førstehåndsindtrykket er allerede godt fra starten, hvor du kommer ind i et hyggeligt, mindre lokale med gule vægge, dæmpet belysning, disco-kugler i loftet, en Pac-Man maskine i hjørnet og lækre detaljer. Selv toilettet er en oplevelse med gult og sort kunstnerisk mønster, ingen kønsforskel og bagved dørene finder du full-on sølv glitter på toiletbræt, vægge og døre.

Bag Babbo-Ria står fire kokke, der alle har en kæmpe passion for italiensk mad, og der er ikke langt fra tanke til handling, når det kommer til hverken ambitioner eller kreativitet. Der gik ikke længe fra, de fik muligheden for at overtage lokalerne på Godthåbsvej, til de havde besluttet sig for at åbne en restaurant – og kort tid efter slog de dørene op til både bageri og restaurant.

Det er nok også kendetegnet ved Babbo-ria. Det er gennemsyret af en passion for madlavning, og så tager de det hele, som det kommer. Her bliver der prøvesmagt, fundet på og hele tiden udviklet nye retter – og derfor bliver du heller ikke skuffet, hvis du besøger stedet flere gange, da menuen jævnligt bliver skiftet ud.

Et overskueligt menukort

Ved vores besøg prøvede vi lidt af det hele på menuen, som i øvrigt er dejlig overskuelig, hvilket er godt, da man har lyst til at prøve det hele. Vi startede med lækker hjemmebagt brød, burrata og charcuteri bestående af danske røgede og spegede lækkerier bl.a. fra Nordhavn. Derefter friturestegt jordskokker med kapers mayo, og gnocchi med ricotta, hasselnødder, kål pesto og parmesan – masser af parmesan. Men det sluttede heldigvis ikke dr, da vi også fik prøvet deres tagliatelle pasta med vilde svampe, hummer sauce og citron, og en pizza – så tynd og sprød at ricotta, ost og hver en ingrediens smeltede på tungen. Vinene var også fantastiske og mere modige, end man oplever mange steder, så der kom smagsløgene også på arbejde med et udvalg af østrigske og biodynamiske vine.

Lidt af det hele
Babbo-ria er på alle måder et besøg værd, uanset om du er til en stille og rolig aften, eller til lidt fest og farver i diskokuglens glitrende skær, eller til lækkert morgenbrød og kager i hverdag eller weekend. Priserne er mere end rimelige, betjeningen personlig, og maden fantastisk, autentisk, ærlig og smagfuld. Retterne koster fra 55-115 kr. og for en dele-menu som den vi fik, skal du slippe 275 kr. per person.

Hvis du skal have vækket appetitten inden, så kig på deres Instagram og se brød- og kage udvalget og nogle af aftenretterne inden du smutter forbi Babbo-ria.

Babbo-ria ligger på Godthåbsvej 10, 2000 Frederiksberg og har åbent tirsdag-torsdag kl. 7.30-22 og fredag kl. 7.30-23, lørdag 9-23, og søndag kl. 9.30-17.

 

// Nathalie, Louise Bro, Louise T

1 COMMENT

Comments are closed.