torsdag, januar 16, 2025
Home Blog

Jade: Ny asiatisk restaurantoplevelse i Stormgade

Til februar bliver Stormgade det nye hotspot for madelskere, når Jade slår dørene op. Med en kombination af asiatisk gastronomi på højt niveau og en gennemført designoplevelse, præsenterer Jade noget helt unikt i det københavnske restaurantlandskab.

Erfarne kokke bag ny restaurant i Stormgade

En af Københavns mest trafikerede gader får snart en ny restaurant, når Jade åbner til februar. Bag Jade står et erfarent hold, herunder restauratør Lars Bertelsen og gastronomisk chef Asger Majgaard Klausen, tidligere køkkenchef på June og formel B. Sammen med erfarne kokke og profiler som Ólafur Ólafsson og Anders Strier er ambitionerne høje: At skabe en restaurant, hvor gastronomi og design går op i en højere enhed.

Fotocredit: Kasper Kristoffersen

”Målet har været at skabe en restaurant, hvor alle sanser bliver stimuleret. Derfor har vi arbejdet på at skabe en totaloplevelse, hvor gastronomi og design begge er meget højt prioriteret der tilsammen løfter Jade til et sted, man har lyst til at vende tilbage til mange gange,” siger restauratør, Lars Bertelsen.

Smagsoplevelser inspireret af det bedste fra Asien 

Menukortet hos Jade er inspireret af det japanske, kantonesiske og thailandske køkken. Glæd dig til kreationer som grillet and med yuzu kosho, sprød tonkatsu og sizzling pork med aromatiske urter og hummer med Tiger Lee sauce. Jades menu tilbyder både en 8-retters servering og à la carte muligheder. På menuen finder du et bredt udvalg af snacks, raw bar, nudler og risretter samt yakitori grillspyd. Derudover byder menuen på retter med fokus på grønt, kød, fisk og skaldyr. Med priser fra 45-250 kr. og en menu for 475 kr. er et besøg på Jade ikke noget, der ruinerer dig.

Fotocredit: Kasper Kristoffersen

Cocktailkortet er lige så ambitiøst som menukortet. Hele konceptet er udviklet med en legesyg tilgang, forklarer gastronomisk chef, Asger Majgaard Klausen. ”Vi har gennem det seneste år arbejdet nysgerrigt og legesygt frem mod at skabe en menu, hvor gastronomien skal være på et højt niveau, mens den er skabt uden stramme bånd til autentiske definitioner, men derimod med fokus på at mad, cocktails og atmosfære smelter sammen og løfter totaloplevelsen for gæsten.”

Design der skaber en rejse gennem rummet

Restaurantens interiør er designet i samarbejde med designer Nadia Schnack og byder på flere unikke oplevelseszoner. Fra et knaldrødt lak-rum til et intimt tatami-rum og en lang spisebar med udsigt til det åbne køkken. Atmosfæren er skabt for at give gæsterne en helstøbt rejse, hvor mad, design og stemning smelter sammen.

Fotocredit: Kasper Kristoffersen
Jade åbner i februar 2025 på Stormgade 35

Hold dig opdateret på restaurantens sociale medier. Du kan allerede nu booke bord, hvis du vil være blandt de første til at opleve en tur på den nye restaurant.

Læs mere om Jade og se menuen på jadecph.dk og følg med på Instagram @jadecph

Sejlads, spa og lyskunst i Københavns Havn

Denne vinter inviterer GoBoat københavnere og besøgende til at opleve hovedstadens havn på en ny og magisk måde. Med to unikke tilbud, “Sail and Spa” og GoBoat Harbor Tours, kan man nu nyde vinteren fra vandet – pakket ind i varme og lyskunst.

GoBoat Copenhot Godkendt

Kombinér sejlads og spa

I samarbejde med CopenHot på Refshaleøen lancerer GoBoat oplevelsen “Sail and Spa”, der kombinerer en times sejlads gennem Københavns ikoniske havn med en luksuriøs spaoplevelse.

Sejlturen begynder fra et selvvalgt sted i havnen, hvor gruppen stiger ombord på en overdækket GoBoat med varmesæder og tæpper. Undervejs kan man nyde udsigten til Ofelia Plads, Operaen og andre af byens vartegn. Ombord er det muligt at købe snacks og drikkevarer, inden turen afsluttes ved Refshaleøen.

Efter sejladsen fortsætter oplevelsen hos CopenHot, hvor en halvanden times wellnessoplevelse venter. Her kan man slappe af i varme, træfyrede hot tubs, tage et koldt dyp eller benytte de varme omklædningsfaciliteter.

Prisen for “Sail and Spa” starter ved 3.690 kr. for op til ni personer og kan bookes på GoBoats eller CopenHots hjemmesider.

Lyskunst fra vandet under Copenhagen Light Festival

GoBoat Harbor Tours tilbyder i februar en unik mulighed for at opleve Copenhagen Light Festival fra vandet. Med afgange kl. 18:00 og 20:00 kan man på en halvanden times rundfart se de mange lyskunstværker, der pryder byens kanaler.

Turen starter fra Islands Brygge, hvor man også kan opleve GoBoats egne undervandslys, og fortsætter forbi festivalens kunstværker. Bådene er udstyret med varmesæder og tæpper, hvilket gør oplevelsen behagelig trods vinterkulden. Billetter kan købes for 149 kr. pr. person.

Bliv kaptajn for en aften

For dem, der foretrækker at styre selv, tilbyder GoBoat leje af de velkendte blå både i tidsrummet 17:30-20:00. Her kan man udforske lysfestivalen i eget tempo og med medbragte snacks og drikkevarer. Prisen for en times aftensejlads er 449 kr. pr. båd, svarende til 56 kr. pr. person ved otte deltagere.

Vinterens magi i Københavns Havn

Ifølge Anders Mørck, CEO for GoBoat, er vinteren en overset mulighed for at opleve Københavns havn: ”Vi håber, at københavnerne vil tage ud og opleve byen og omfavne kulden. Vores mål er at åbne vandet for alle – også om vinteren.”

Se mere på GoBoat.dk

Brasserie Post åbner med opdateret menukort 9. januar

Brasserie Post ved Trianglen skyder det nye år i gang med et frisk pust og et opdateret menukort. Fra 9. januar kan du glæde dig til klassisk smørrebrød til frokost og comfort-klassikere til aften – og en række særtilbud i januar og februar.


Brasserie Post, som ligger i det historiske posthus ved Trianglen er klar til at skyde det 2025 i gang med et bredere menukort og ambitionen om at blive Østerbros lokale bistro. 

Klassisk smørrebrød og comfort food på menuen

Med den nye menu kan du se frem til retter, der kombinerer velkendte klassikere med nye favoritter. Inspirationen er hentet fra både lokale ønsker og internationale bistrotraditioner

Den nye frokostmenu byder på klassisk smørrebrød som rødspættefilet, hønsesalat og avocado. Aftenkortet præsenterer retter som løgtærte og profiterole samt et nyt udvalg af burgere og salad lyonnaise med porcheret æg, bacon og sæsonens grønt. Køkkenchef Aaron Kaczmark forklarer:

”Menuen er nu opdateret med en række af vores egne livretter. Vi drømmer om at blive de lokales foretrukne restaurant ved fortsat at servere retter, der udmærker sig i smag og kvalitet.” 

Ny frokostmenu og smørrebrød på Brasserie Post
Fotocredit: Brasserie Post

”Vi har gjort os umage for at skabe et sted, hvor der er uformelt, hyggeligt og plads til alle. Nu glæder vi os til igen at kunne modtage gæster til hyggelige hverdagsfrokoster, drinks i forårssolen og festlige middage her i hjertet af Østerbro.

Velkommen til Østerbros foretrukne bistro

Brasserie Post har efter et succesfuldt første år nu opdateret både deres menu og vision. Med ambitionen om at blive Østerbros lokale bistro vil restauranten byde på alt fra hverdagsfrokoster til drinks i solen og middage til særlige lejligheder.

“Vi har været virkelig glade for den modtagelse, vi har fået det sidste år med liv og leben i både vores gårdhave og restaurant. Samtidig har vi drømt om at kunne imødekomme de gæster, der ønsker et menukort med et lidt bredere sortiment”, fortæller Rasmus Due Mørch, der er F&B-chef på Brasserie Post, og uddyber:

“Derfor har vi opdateret menuen med en række klassikere til både aften og frokost, så der nu er endnu flere favoritter til både børn og voksne. Det er vigtigt for os, at alle føler sig velkomne, så både de lokale har lyst til at kigge forbi til middag, kæresteparret til fødselsdagsfejring og gæsterne på Enigma til smørrebrød, kaffe og kage”.

Ny aftenmenu på Brasserie Post
Fotocredit: Brasserie Post

Gode tilbud i januar og februar

I forbindelse med den nye profil tilbyder Brasserie Post i januar og februar en række særlige tilbud:

  • Gratis kaffe og kage: Besøgende på Enigma, der spiser frokost på Post, får en sød afslutning på måltidet med gratis kaffe og kage.
  • To retter for 300 kr.: Tirsdag til torsdag kan gæster vælge to valgfri retter fra aftenkortet til en skarp pris på 300 kr..

Brasserie Post holder åbent til frokost tirsdag-søndag kl. 11.30-15.30 og til middag kl. 17.30-24.00. Se hele menuen og book bord på www.brasseriepost.dk.

Guide: Her kan du vinterbade i København

Det er mere populært end nogensinde at vinterbade. Vinterbadeklubberne har i nogle tilfælde årelange ventelister. Men du behøver heldigvis ikke være medlem af en klub for at vinterbade i København. Københavns Kommune har sørget for flere badezoner – og to nye dyppezoner , der alle har åbent i de kolde vintermåneder. 

Af Louise Bro

 

Gratis vinterbadning for alle

Der er ingen tvivl om, at vikingeblodet stadig flyder i vores årer – vinterbadning er mere populært end nogensinde i de kolde måneder. Her på LoveCopenhagen er vi også helt med på bølgen og elsker det forfriskende, kolde gys.

Selvfølgelig er det et ekstra plus at være medlem af en vinterbadeklub med adgang til sauna, men man kan sagtens få en fantastisk oplevelse i det iskolde vand uden disse faciliteter. Den friske dukkert i sig selv er rigeligt til at sætte gang i både krop og sind!

Tjek altid vandkvaliteten

Der indtil flere muligheder for at vinterbade i København. Godt nok har havnebadene kun åbent i sommermånederne – men der er indtil flere badezoner, to nye dyppezoner, og selvfølgelig også strandene, som du frit kan benytte. Selvom det sikkert er fristende at spring i præcis, hvor du vil i havnen, så er det for det altså ulovligt. Derudover er det ret vigtigt at have en god stige, som du hurtigt kan komme op – det er trods alt iskoldt vand, du springer i.

Vandet er generelt er ganske rent i og omkring København. Men det er vigtigt at vide, at når det har regnet, så bliver der ledt både regn- og kloakvand ud i havnen – og så er der altså rødt flag. Sagt med andre ord, så kan der være colibakterier i vandet. Hvis du vil være sikker på, at det er sikkert at bade, så  download app’en “Badevand” eller “KBH Havn” inden badeturen.

 

BADEZONER

Der er ti officielle badezoner i Københavns havn, som er afgrænset med markeringsbøjer, flydespær, redningsliner og redningsstiger, hvor der bliver skiltet med Badning Tilladt. Selvom det måske frister at hoppe i direkte fra kajen, er det rent faktisk forbudt at bade andre steder i havnen end ved badezonerne. Det kan give en bødestraf. Reglerne er udelukkende lavet for at skabe større sikkerhed i havnen. Det er simpelthen for svært for de sejlende at se badegæsterne i vandet.

Det kan desuden være decideret usundt at vinterbade i visse områder på grund af dårlig vandkvalitet. Hvis du ikke får tjekket badevand.dk inden, så er du ikke være i tvivl her. Ved badezonerne er der nemlig en rød lampe, der blinker, hvis vandet ikke er rent.

Badezone Bølgen – Kalvebod Brygge

Badezonen ved Kalvebod Bølge er som alle andre tydeligt markeret med gule flydespær, så nu kan du være helt tryg ved at springe i vandet. Derudover er der kommet en helt ny dyppezone med bund, som gør det endnu nemmere at komme i og op af det kolde vand. Hvis du derfor ikke er glad for at svømme i det kolde vand, så er dyppezonen ideel. Det lave vand er godt til lige netop et hurtigt dyp. Det lille basin ligger inden for badezonen, og det er et yderst populært sted, hvor mange vinterbader og nyder vejret på trætrapperne langs Bølgen.
HVOR: Bølgen på Kalvebod Brygge, KBH V

Badezone Halfdansgade – Islands Brygge

Et stenkast fra det vinterlukkede havnebad på Islands Brygge er der en badezone. Det er ikke, som mange måske tror på den brede træbrygge ned mod cykelbroen. Det er et tydeligt afmærket område med gule flydespær – perfekt til en iskold dukkert om vinteren.
HVOR: På kajen for enden af Halfsdansgade, KBH S

Badezone Havnevigen – Islands Brygge

Godt gemt væk på Havnevigen ved Viggo Kampmanns Plads i den sydligste del af Islands Brygge finder du en badezone med en kunstigt anlagt strand. Da der er tale om en vig, bliver der konstant recirkuleret vand fra havnebassinet. Vandkvalititen er derfor den samme som i havnebadene, men vandet ser ikke altid helt så klart ud. Sandstranden er ganske vist ikke særlig stor, men det er enormt hyggeligt og nemt at komme til.
HVOR: Viggo Kampmanns Plads, KBH S

Badezone Havnegade – Nyhavn

Denne badezone er en af de nyeste tilføjelser, og endelig er der kommet en badezone i Indre By, nærmere bestemt på Havnegade for enden af Nyhavn. Badezonen består af et fint lille bassin, så hvis du ikke har det godt med at bade i det fri, har dette bassin altså en bund. Et godt sted at starte, hvis du ikke er så bekendt med det kolde gys, og blot vil dyppe dig og så hurtigt op igen.
HVOR: Havnegade 46, KBH K

Badezonen ved Søndre Refshalebassin.

Badezone Søndre Refshalebassin – Refshaleøen

Refshaleøen har også sin egen lille badezone i de rå og industrielle omgivelser. Den er ganske stor, så her kan du ligefrem svømme baner, hvis du er virkelig trænet i vinterbadning. Men ellers er der bare roligt og ikke så travlt, så du har det ofte for dig selv i de kolde måneder.
HVOR: Refshalevej 151, KBH K

Badezone La Banchina – Refshaleøen

Et stenkast fra Refshalebassinet ligger der også en badezone ved den populære café La Banchina. Den lille badebro er ofte omsværmet og populær om sommeren, men det er kun for nyligt, at det også blev tilladt at bade der, og nu er området afmærket som en badezone – både sommer og vinter.
HVOR: Refshalevej 141, KBH K

Badezone Teglholm Brygge – Sydhavn

Endnu en af de nyere tilføjelser til de efterhånden mange badezoner i København er i Sydhavn. Ved Teglholm Brygge finder du en badezone med en hyggelig lille badebro, og et lille anlæg med adgang til vandet, som er afgrænset med flydespærrer. Så hvis du bor i SV eller deromkring, er der ikke længere en undskyldning for ikke at vinterbade.
HVOR: Teglholmsgade 10E, 2450 KBH SV

Badezone Richard Boones Vej – Sydhavn

Et andet sted i Sydhavn ganske tæt på Teglholm Brygge finder du en anden ny badezone ved Richard Boones Vej. Badezonen ligger ligeledes i forlængelse af en lille badebro og vandtrappe, og er afspærret med flydespær.
HVOR: Richard Boones Vej, 2450 KBH SV

Badezone Byskoven – Amager

På Amager bag Kalvebod Fælled finder du en badezone på Selinevej. Badezonen åbnede i juni 2023 og har et bassin på 18×10 meter, hvor der er plads til at kajakker og kanoer kan lægge til på ydersiden. Som en lille bonus er der toilet og badefaciliteter ved badezonen og et lille “Madpakkehus”, hvor man kan nyde medbragt mad.
HVOR: Selinevej 18, 2300 KBH S

Badezone Sandkaj – Nordhavn

På den yderste del af den 400 meter lange Sandkaj Brygge i Nordhavn finder du en badezone med to bassiner, der er tilgængelige via en bred sidetrappe. Her er placeret én af de to mobile dyppezoner, som gør det nemt at komme op af vandet takket være den faste bund. Dyppezonen ved Sandkaj er en smule mindre end den ved Bølgen, men tilbyder stadig en sikker og behagelig vinterbadeoplevelse. Når du ikke er i vandet, kan du nyde udsigten til den moderne arkitektur, der præger området i Nordhavn.
HVOR: For enden af Sandkaj (ved nr. 27), Nordhavn

 

STRANDE

Hvis havnen ikke trækker, så er der selvfølgelig også muligheden for at tage på stranden og vinterbade. Du er heldigvis aldrig langt fra en badetur i København takket være to kunstigt anlagte sandstrande.

Amager Strandpark

Københavns største strand, den kunsigt anlagte Amager Strandpark strækker sig over næsten 5 kilometer med en bypark, en lagune og en hvid sandstrand direkte ud til Øresund. Det kræver lidt ekstra mod at gå direkte ud i vandet fra stranden. Men der er stadig to badebroer, som står vinteren over, hvis du har brug for en stige. Helgoland badeanstalt er kun åbent for medlemmer af vinterbadeklubben – men Kastrup Søbad er åbent for alle.

Svanemølle Strand

Svanemølle Strand på ydre Østerbro kan ikke prale af en lige så lang sandstrand som Amager Strandpark. Til gengæld er der en 130 meter lang mole, som fungerer som badebro. Sandstranden er ligesom på Amager kunstigt anlagt med ganske lavt vand længst inde. Hvis du vil hurtigt under, er det derfor bedst at benytte badebroen.

Hvis du ikke kan undvære en sauna, så er der også masser af muligheder nyde både sauna og saunagus i København – uden at være medlem af en vinterbadeklub. Læs mere i vores guide: Sauna og saunagus i København uden medlemskab

God fornøjelse!

/Louise Bro

Guide: De 10 bedste restauranter på Vesterbro

Skal du ud at spise på Vesterbro i weekenden? Vi har samlet de bedste restauranter i Københavns måske mest spændende gastronomiske bydel.

 

Af Louise Taarnhøj

OBS: Listen er ikke i rækkefølge, og vi har selv betalt for vores mad på de forskellige restauranter. 

Mangia

MANGIA

Det er ikke til at sætte fingeren på, hvordan stemningen altid er i top på Mangia. Lokalet er der ikke gjort noget synderligt ved, heller ikke indretningen. Til gengæld er maden forrygende, servicen ligeså, og så føles det altid som om, man er lige midt i centrum af alt det fede i København, når man spiser her.

Køkkenet er italiensk, og prismæssigt befinder vi os i mellemklassen; fire serveringer til 375 kr. Og vinen dertil er virkelig noget af det bedste, jeg har smagt.

Adresse: Bagerstræde 9, 1617 København V
Åbningstid: Tirsdag-lørdag kl. 17.30-02.00
Hjemmeside 

Osteria 16

Hvis du kan lide uhøjtidelig stemning ved langborde og helt ualmindelig god mad til uhørt lave priser, så er det Osteria 16 på Haderslevsgade, du skal tage til. Man deler otte retter, som typisk er italiensk, men det kan også være pakistansk eller noget helt tredje.  Stemingen er uformel og afslappet, og det er et godt sted at starte en bytur – snakken er høj og lystig, og der er plads til en fællesskål, selvom man er et selskab på 10. Jeg har holdt fødselsdag dernede et par gange, og jeg gør det meget gerne igen!

Adresse: Osteria 16, Haderslevgade 16, 1671 København V
Åbningstid: Mandag-søndag kl. 18-00 (fredag og lørdag til kl. 02)
Hjemmeside

Bevi Bevi

Bevi Bevi

Dette er en af de restauranter, jeg har besøgt flest gange på Vesterbro. Bevi Bevi er usandsynlig lille og derfor altid fyldt godt op, så husk at bestille bord. Til gengæld er det altid en stor fornøjelse at slå måsen i sædet her, læne sig tilbage og lade sig forføre af de – igen – lækre italienske retter og den virkelig gode vin. Det er de samme ejere, der har Mangia, og igen er der et eller andet magisk ved stemningen her, som man ikke finder mange andre steder. En lokal uhøjtidelighed, blandet med gode glade mennesker og et venligt personale – det skaber åbenbart magi 😉

Adresse: Øhlenschlægersgade 53, 1663 København V
Åbningstid: Mandag-tirsdag kl. 17-00, onsdag-lørdag kl. 17-02
Hjemmeside

Jah Izakaya

For nyligt var jeg forbi Jah Izikaya på Gasværkvej for at se, om de holder niveauet – og det gør de. Jah Izakaya er en form for japansk tapasrestaurant – og sake-bar. Her bestiller du mindre japanske retter som sashimi og gyoza – og så drikker du sake til. Eller øl. Eller vin. Restaurantens indretning er en blanding af japansk og nordisk minimalisme, og stemningen er uformel og afslappet. Endnu et godt sted at starte sin bytur – og fordi, priserne er rimelige (den er en del af Cofoco-koncernen).

Adresse: Gasværksvej 21, 1656 København
Åbningstid: Mandag-torsdag kl. 17.30-00, fredag-lørdag kl. 17.30-01
Hjemmeside

 

Famo

Leder du efter et ægte italiensk måltid, skal du booke bord på restaurant Famo på Saxogade. Denne restaurant drives af Fabbio Mazzon, som er tidligere Michelinkok hos Era Ora – men har altså de seneste mange år drevet køkkenet her på Vesterbro. Det er helt klassisk italiensk mad, du får her, og stemningen er meget italiensk; her er musikken og lyset dæmpet, man snakker og skåler ikke henover bordene; det er mere den intime, måske endda romantiske middag, du skal lægge her.

Adresse: Saxogade 3, 1662 København V
Åbningstid: Mandag-søndag kl. 17.30-22
Hjemmeside

restaurant tolv

Restaurant Tolv

Vesterbro fik sidste sommer en lille ny og meget skøn restaurant på den nye Enghave Plads. Restaurant Tolv ligger i nr. 12 og har tolv bud, som de efterlever hver dag, når de serverer mad. Restauranten er økologisk, de bruger sæsonens råvarer, og så går de også op i at samarbejde med landmænd osv., der ligger i nærheden.

Stemningen er lidt lige som på Famo – det er en lille og hyggelig restaurant med super god mad og vin, og der er plads til de små samtaler. Og hvis du skal til koncert på Vega, ligger denne restaurant helt perfekt.

Adresse: Enghave Plads 12, 1670 København V
Åbningstid: Tirsdag-lørdag kl. 17.30-00
Hjemmeside

 

Paté Paté

Igen en af de restauranter, jeg har besøgt flest gange – her er et af de steder, der udvikler sig ganske festligt, og så ligger den lige ved indgangen til Kødbyen. Paté Paté er ejet af Kenn Husted, som har en lang række steder i byen efterhånden, og hans motto har i mange år været at levere god og nem vin til folket. Det passer mig glimrende, og når maden også er helt ok, så er det et besøg eller 10 værdigt. Det er i øvrigt også et godt datested, også hvis du bare skal have et par glas vin.

Adresse: Slagterboderne 1, 1716 København
Åbningstid: Mandag-torsdag kl. 12-00, fredag-lørdag kl. 12-01
Hjemmeside

 

H15

H15 ligger lige lidt længere op ad gaden ved den brune kødby. Her er et meget, meget afslappet sted, der minder lidt om en café/kantine. Det er dejligt ukompliceret mad, du får her, ledsaget af en lokal, afslappet stemning. Et ret unikt sted, meget uprætentiøst – og så er det et sted, du kan hænge ud hele aftenen og drikke store fadøl, mens dj’en vender plader.

Adresse: Halmtorvet 15, 1700 København V
Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 10-24, fredag-lørdag kl. 10-02, søndag kl. 10-22. Køkkenet lukker 22 (søndag 21)
Hjemmeside

 

Tommi’s Burgerjoint

I lang tid har der været burgerkrig i København, og konkurrencen er stadig knivskarp og i fuld vigør. Alligevel ligger mit hjerte stadig solidt plantet i midt i en af Tommis cheeseburgere med fries. Da jeg hørte, at Tommi’s Burgerjoint var fra Island, tænkte jeg, at jeg nok ikke kan undgå at forelske mig så – det sker nemlig ved alt islandsk (og nu også norsk – jeg er en sucker for de nordlige skandinaviske lande, kan simpelthen ikke styre mig!). Men da jeg smagte burgeren, smeltede jeg – IKKE pga. Tommis oprindelse, men fordi det bare er en sindssygt god burger. Og den er ikke kun perfekt til tømmermænd. Den klarer sig også rigtig godt til frokost på en hvilken som helst dag. Eller morgenmad på dage, hvor du står lidt sent op.

Adresse: Høkerboderne 21-23, 1712 København V
Åbningstider: Hver dag fra kl. 11-21
Hjemmeside

Fiskebaren

Da jeg fyldte 30 år, overraskede min daværende kæreste mig med en middag her, inden vi skulle til stor fest med alle vennerne ovre på Onkel Dannys Plads. Det er en af de bedste aftener i mit liv, og jeg har bestemt tænkt mig at have flere af den slags vildt dejlige aftener.
Fiskebaren er, i forhold til flere af de andre restauranter på denne liste, i den lidt dyrere ende, men med et vanvittigt højt niveau, og en helt fantastisk international stemning. Fiskebaren har ligget her i mange år efterhånden, men man kan stadig mærke den råhed, som den oprindelige kødby havde. Rå klinker, en stor bar i midten, dæmpet belysning og en forventningsfuld stemning af fest. Det er Fiskebaren. Og så var det i øvrigt her, at jeg for første gang i mit liv smagte østers; endda klokken over midnat, da personalet fandt ud af, at jeg aldrig havde smagt det. Det fik jeg så lov til. Jeg kunne ikke lide det. Men det var ikke Fiskebarens skyld.

Adresse: Flæsketorvet 100, 1711 København V
Åbningstid: Mandag-søndag kl. 11.30-00 (fredag-lørdag til kl. 02)
Hjemmeside

 

Copenhagen Light Festival 2025

Når vintermørket sænker sig over København i perioden fra den 31. januar til 23. februar, bliver byen forvandlet til et magisk univers af lys, kunst og kreativitet. Copenhagen Light Festival lyser endnu engang hovedstaden op med spektakulære lysinstallationer, der lokker både lokale og turister ud i de kølige aftentimer. Læs mere her.

 

Af Nathalie

Copenhagen Light Festival er efterhånden blevet en fast tradition, som hvert år tiltrækker tusindvis af besøgende. I de noget kolde, tunge og lange vintermåneder er formålet med denne festival at hylde lysets kraft og skønhed.

Gennem en række imponerende kunstværker og lysinstallationer skabes der liv og energi i byens mørke gader, kanaler og pladser. Jeg er vild med det, og jeg sørger altid at komme ud og se flere installationer.

Vi har især tendens til at begrave os lidt derhjemme på sofaen med serier og te i denne tid, men jeg kan virkelig anbefale, at du tager et par lag tøj på, hue, handsker og varme støvler og tager afsted. Du kommer ikke til at fortryde det!

Fra 2024: Fotocredit: COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL, Christoffer Askman/vnr.
De første værker på programmet er klar

Der er masser at glæde sig til til dette års festival, hvor du kan opleve 40 smukke lysværker rundt omkring i byen. Og nu er nogle af værkerne på programmet klar. Læs med herunder:

  • “InBloom” på BLOX af toyStudio: Med lys, geometri og skygger er InBloom inspireret af stjerners form og universets matematiske skønhed. Med sit lysende indre kaster værket komplekse skygger, der forvandler omgivelserne og inviterer publikum til at udforske mønstrene, der pulserer som stjerner.
  • “LILY” i Ørestaden af WERC Collective: På kanten af Kalvebod Fælled flyder hundredvis af lysende kugler, der til sammen danner værket LILY. Det interaktive værk reagerer på vandets bevægelser og temperatur og skaber sit helt eget, konstant foranderlige liv.
  • “MOON” på Højbro Plads af Ole Egelund Jensen: Den store, lysende kopi af Månen, inviterer dig helt tæt på den mytiske og magtfulde planet. Med sine dynamiske bevægelser gengiver værket lysets bevægelse over månens overflader og afslører dens tidløse forbindelse til jorden, som både lysgiver og tidtager gennem historien.
  • “Soleil Nuit” på Vestre Kirkegård af Sébastien Lefévre: Om dagen danser lyset på spejlene og skaber levende farveeksplosioner. Om natten stråler værket som en stjerne. Soleil Nuit består af to store skiver dækket af 5000 farvede spejle, der reflekterer lyset og omgivelserne. Vindens kraft giver værket liv og forvandler det til en konstant skiftende, impressionistisk oplevelse.

Se mere fra programmet her. Der kommer løbende flere til.

Fra 2024: Fotocredit: COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL, Christoffer Askman/vnr.
Kom med på guidede ture

Du har mulighed for at opleve værkerne på forskellige guidede ture. Tag fx på en guidet kanalrundfartstur hvor du oplever kunstværkerne fra vandsiden, eller hvad tag ned på den officielle rundvisning med inspirerende fortællinger bag vært værk.

Du kan også gøre det lidt mere festligt med en Beer Walk med Copenhagen Insight eller Wine Walk med Vinomondo. Læs om de forskellige guidede ture her.

Deltag i det store lysløb

I samarbejde med DGI inviterer Copenhagen Light Festival til det store lysløb. Med lyset som tema tager ruten dig rundt blandt værkerne i Indre By i det tempo, du ønsker. Ruten for lysløbet er 7 km, og ruten for familier er 3 km. Book din billet her.

Vi glæder os helt vildt til årets Copenhagen Light Festival!
Vi håber, at vi ses derude.

Fotocredit topbillede: COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL, Christoffer Askman/vnr.TV.

De bedste restauranter i 2024 | #Saraspisergodt

Når året går på hæld, er det naturligt at se tilbage på det forgangne – og her er få ting bedre end at genbesøge de bedste bidder. Her er – i vilkårlig rækkefølge – de 5 bedste ting, jeg spiste i København 2024 – og de 5 bedste fra udenbys.

Af Sara Schlüter

Kammusling med ærter og kaviar på Bistro Boheme

Den her bid var guddommelig. Intet mindre. En helt frisk kammusling, der lige var ankommet til restauranten kombineret med syrlighed i sauce, friskhed fra ærter og lige toppet med en venlig portion kaviar. Så bliver det ikke rigtig bedre. Bistro Boheme er et af mine go to steder i det københavnske, og jeg tager altid derfra glad og mæt og høj på velsmag.

Onigiri fra Comé Kitchen

Ligesom resten af København har jeg brugt en pæn sjat tid på at stå i kø i Kødbyen hen over året for at få fingre i Comés onigirier. Det er – ud over at være en af byens mest velsmagende bidder – også en af byens billigste. Særligt den med miso og chili rammer helt perfekt til mine smagsløg, men jeg har endnu ikke fået en, der ikke fik madenglene til at synge. Nok den bedste tilføjelse til Københavns madscene i 2024! Tak for jer!

Blæksprutte og kaviar-nigiri hos Sushi Anaba

Der sker en del hos Anaba lige nu, hvor de er klar til at rykke til nye lokaler – stadig i Nordhavn – og deres tidligere lokaler får søsteren Akme til huse fra februar. Jeg glæder helt enormt til at smage deres fransk-japanske omakase, som de har varslet. Men nu var det jo bidden hos Anaba, som det egentlig skulle dreje sig om. Det er et under, at Anaba (endnu) ikke har michelin-stjerne (eller to eller tre), for det er exceptionelt høj kvalitet. Hele deres menu kunne godt være på denne liste, men når man serverer en nigiri med både blæksprutte og kaviar, så ryger den altid direkte i hjertet.

Sticky toffee pudding hos Aure

Da kæresten og jeg fik et chance-bord på Aure med et par dages varsel i august slog vi jublende til. For restauranten er notorisk fuld booket, og det er der en grund til. Vi udråbte wow ved hver eneste bid, der kom ind. Det hele fik madenglene til at synge, så egentlig kunne denne liste sagtens indeholde fire eller fem ting fra deres menu. Men da deres sticky toffee pudding ankom med petit fours, satte den lige prikken over den fabelagtige aften. Let og tung på samme tid og med mere smag i en enkelt bid, end der normalt er i et helt måltid. Aure er helt velfortjent en kæmpe succes og jeg håber meget at kunne vende tilbage i 2025 – for jeg er sikker på, at der så kommer endnu en ret derfra på næste års liste.

Ganerenser på Donda Deli

Det skulle egentlig blot være en lille, frisk ganerenser mellem de – yderst velsmagende – retter på Donda Deli, men deres bid med østersurt og sorbet af (vist nok) mynthe blæste mig helt bagefter. Den står ikke på kortet og er tænkt som en frisk mellembid mellem deres smæk for skillingen smage i de andre – også enormt velsmagende – retter, men den står tilbage som højdepunktet for mig. Uventede smage, der kombineres på nye måder, er det fix, jeg altid jagter, når det kommer til at spise ude og nyt. Det lykkes Donda Deli ofte med, hvilket jo blot er en grund til at vende tilbage igen og igen.

Friteret anderillette i donut med sennepsglasur og peberrodsskum på Karakter i Krakow

Ja, det lyder vanvittigt. Og det var det vitterligt også. Men det gik suverænt op i en højere enhed på Karakter i Krakow, som vi fik anbefalet af flere og derfor selvfølgelig måtte afsted. Vi endte med at spise der to gange på en uge og komme godt rundt i kortet. Flere ting kunne have ramt denne liste, men den helt igennem skøre hapser med and, peberrod, sennepsglasur og en donut tog prisen. Magen til kreativitet, der bare spillede. Det var sødt, sprødt, fedt, syrligt, surt og bittert. I en også samme bid. Bravo.

Stegt kartoffel med krabbe i sauce på myseost med chiliolie på Bravo i Stavanger

Niveauet var tårnhøjt på dette afslappede spisested i Stavanger, og alle retter passede perfekt til mine smagsløg. Særligt denne ret med sprøde kartofler, der sammen med krabbe lå i en sauce tilberedt med myseost og tilført et spark med dråber af chiliolie. Jeg bookede med det samme bord igen senere på den uge, jeg tilbragte i den fine, norske by i marts, og forsøgte også at overtale det unge par, der driver Bravo til at flytte til København. Eller i det mindste bare lave en pop-up ved lejlighed. Hvis de på et tidspunkt finder på at lave en søster på Vesterbro, ved I godt, hvor I kan finde mig!

Bacalhau à Brás på Lota Sea & Fire i Lissabon 

De portugisiske torskekager er alle vegne. På baren, hos bageren, i supermarkedet. Jeg har endnu ikke smagt en, jeg ikke kunne lide, men de fleste smager lidt af hinanden. Og så besøgte vi Lota – Sea & Fire lidt uden for Alfarvej i den portugisiske hovedstad. Her serverede de os helt sprøde torskekager, som afslørede den blødeste og fineste indre, hvor fisken nærmest smeltede i munden. En helt anden oplevelse end de bacalhau à bras, vi ellers var stødt på – og en så overraskende dejlig oplevelse, at vi selvfølgelig straks bestilte en omgang til. Resten af menuen holdt også højt niveau, så hvis man ikke har noget imod at bevæge sig væk fra de andre turister, så er det et virkelig dejligt sted.

Stegt kammusling på Re-Naa i Stavanger

Der er en grund til, at Re-Naa har tre michelin-stjerner. Niveauet er i verdensklasse og langt de fleste af retterne fortjener at komme på denne liste. Men deres stegte kammusling med røget piment, som serveres på en bund af havtorneskum med fermenteret chili tog prisen for mig som den ultimative bid. Stavanger er helt generelt en eminent madby med Re-Naa som kronen på værket. Her kommer jeg meget gerne tilbage.

Xiao long bao på Din Tai Fung i London

Jeg elsker, elsker, elsker suppedumplings. Kan stadig levende huske – og smage – den første gang, jeg fik xiao long bao, som skete ved et tilfælde i lufthavnen i Shanghai. Jeg skulle bare lige have en hurtig bid, inden afrejse og pludselig skete der noget, der var skelsættende. Jeg bed i en dumpling og ud strømmede varm suppe, som fik alle smage i både dej og fyld til at blande sig sammen, mens madenglene sang arier omkring mig. Desværre har jeg endnu ikke fundet nogle gode suppedumplings i København, så hver gang jeg besøger venner i London, står et besøg hos den taiwanesiske kæde Din Tai Fung på programmet. De laver nogle af verdens bedste suppedumplings og det gør mig lykkelig helt ind i sjælen hver gang, jeg får lov at få sådan en bid.

Det Sker i København | Januar 2025

Happy new year! Og velkommen til 2025. Vi håber, at du havde lige den nytårsaften, som du drømte om. Vi kickstarter året med vores månedlige guide til alt det, der sker i København i januar 2025. Læs om alt fra nytårsdyp og skøjtedisco til kreative markeder, inspirerende foredrag og træningsevents. Er du klar? Let’s go!

 

1. januar: Fælles nytårsdyp på Svanemøllen Strand
Start året ud med manér! Det hele sker kl. 11.00 – kom omklædt. Der serveres kaffe, te, bobler og snacks – og det er gratis! Meld dig til begivenheden på Facebook.
Læs mere her.

4. januar: Disco on Ice – for børn
Kom og nyd musik, sjove temaer, dans, skøjteløb og hygge med venner og familie hver lørdag med forskellige temaer.
Læs mere her.

5. januar: Loppemarked på Reffen
Oplev genbrugsskatte, street food, lækre drinks og en hyggelig atmosfære med musik og spændende stande på Skøjteøen.
Læs mere her.

9. januar: Sådan kommer du i gang med den grønne grød på BaneGaarden
Kickstart 2025 med en ny vane: den grønne energigrød! Politikens madredaktør Mette Mølbak og madanmelder Lærke Kløvedal guider dig til at komme i gang, mens Søren Ejlersen fra Aarstiderne deler viden om grøntsagers betydning. Lær at gøre grøden sund, velsmagende og en fast del af din hverdag. Arrangementet afsluttes med smagsprøver!
Læs mere her.

10. januar: Broens Bingo
I januar inviterer Broens Skøjtebane til bingo hver fredag kl. 17-18.30. Oplev en hyggelig aften med klassisk bingo, skønne præmier og varme drikke. Billetter koster 65 kr. og inkluderer 3 spilleplader og en kop varm æblecider eller saft.
Læs mere her.

11. januar: Kæmpe træningsevent i DGI Byen
Kom med til to timers intens træning til energisk musik! De dygtige PWR-instruktører står klar til at guide dig gennem en sjov og effektiv træning, hvor hele kroppen bliver aktiveret. Du går hjem med et smil og masser af energi. Eventet finder sted i Idrætshuset i DGI Byen og er åbent for alle, uanset træningsniveau.
Læs mere her.

12. januar: BaneGaardens Kreamarked
Oplev BaneGaardens kreamarked hvor de historiske lader fyldes med unikke, håndlavede værker. Udforsk et nøje udvalgt sortiment af keramik, smykker, økologisk sæbe og inspiration til kreative projekter. Og så holder bageriet åbent fra kl. 9-16 med alt fra surdejsboller og brunch til frokost.
Læs mere her.

16. januar: Breathwork med Gitte Lindgaard i DGI Byen
Er du klar til en transformerende oplevelse? Deltag i en 90-minutters workshop med Wim Hof-instruktør Gitte Lindgaard og opdag, hvordan åndedrættet kan blive dit redskab til at reducere stress, forbedre velvære og øge energi. En unik chance for at fordybe dig i en enkel, men kraftfuld metode.
Læs mere her.

18. januar: Veras market i Nørrebrohallen
Gå ikke glip af Københavns vildeste indendørs tøjmarked i Nørrebrohallens multisal, når Veras Market samler de flotteste loppe hoveder, som sammen sikrer at brugt tøj får nyt liv. Markedet har åbent fra kl. 11-16.
Læs mere her.

21. januar: Brian Mikkelsen – en personlig fortælling om Børsen der brændte
Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, gæster Frodes Folkehus for at dele sine personlige oplevelser fra den dramatiske brand i Børsbygningen. Det bliver en unik mulighed for at høre en førstehåndsberetning om en begivenhed, der skrev sig ind i historien.
Læs mere her.

22. januar: Særrundvisning i Videnskabernes selskab
Oplev en unik rundvisning i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, hvor historie, kunst og videnskab smelter sammen. Udforsk selskabets historiske sale, sjældne genstande og hør fascinerende fortællinger om banebrydende forskning. Rundvisningen ledes af eksperter og giver et særligt indblik i videnskabens rolle gennem tiden.
Læs mere her.

25. januar: Bingo Banko Champagne
Så er der champagnebanko på Nyhavns Champagnebodega. Billetten er en forudbetaling af deres normale raket, som koster 348,- og inkluderer 3 glas forskellige champagner, som kort vil blive præsenteret – og 3 plader.
Læs mere her.

Vi opdaterer som altid løbende, så husk at gemme linket! Godt nytår!
// LoveCopenhagen

Better Man: Superstjerne eller sårbar sjæl?

Robbie Williams har altid været meget mere end en popstjerne, hvis du spørger mig. Fra sin tid som Take That’s bad boy til sin status som en af de største solokunstnere, har han fanget millioner med sin karisma og flabede charme. Men bag glansen og glamouren gemmer der sig en kompleks og plaget person. Filmen Better Man giver et ærligt og råt indblik i denne kontrast, og hvordan berømmelse kan være både en gave og en forbandelse.

 

Af Louise Bro

I juleferien havde jeg fornøjelsen af at se filmen Better Man – og det er sjældent, jeg forlader en biograf med så mange tanker. Det var ikke bare underholdning, men en påmindelse om musikken og en artist, der engang betød så meget for mig. Jeg forlod popcorn-dunsten med masser af god musik i hovedet og ramt af nostalgi på en måde, jeg slet ikke havde forventet.

En rejse tilbage til 90’erne

90’erne hitter alle steder, og for mig, der voksede op i den tid, er det mere end bare nostalgi. Det er et gensyn med en tid, hvor musikken og dens kunstnere formede min ungdom og identitet. For mig blev Robbie Williams en del af den historie – og filmen Better Man minder mig om hvorfor. Men også hvor sindssygt underlig en størrelse berømmelse er.

Hvordan de store helte og artister, jeg så op til, omvendt blev påvirket af den betagelse, vi kastede den anden vej. Det er mørkt, det er dystert, og alt andet end den “bubble gum popsky”, jeg svævede rundt i.

Dengang havde man jo ikke streaming. Man fik et par CD’er til jul og fødselsdage, og det var det, så min samling var noget sparsom. År senere, da jeg gik i gymnasiet, fandt jeg et sted, hvor man kunne købe 10 brugte CD’er for 100 kr., og her gik det op for mig, hvad jeg var gået glip af. Jeg samlede stort set ALT det bedste fra 90’ernes britpop, pop, grunge og alt derimellem, som jeg “manglede”. Den samling blev af mine venner kaldt “the big bag of fun”, fordi det altid var den pose, der blev hevet frem til fester, når dansegulvet skulle sættes i gang. 

Take That’s badboy

Det var her, jeg virkelig blev fan af Robbie – ikke bare fra hans tid i Take That, men som solokunstner. Jeg var lidt for ung, da Take That brød igennem, og begræd derfor ikke deres opløsning. Jeg fik først for alvor lyttet til musikken i 00’erne, og blev ret overrasket. Det var jo slet ikke den “Back for Good” lyd, jeg kunne huske. Tværtimod lød de første album som showtunes på steroider blandet med Gary Barlow i front, der til forveksling lød som Rick Astleys endnu mere kiksede bror. 

Det var komisk, men jeg elskede, at det var så kitschet, og at se hvordan de fem fyre dansede rundt i crop tops, mesh og chaps. Det er episk! Og det var også her, jeg opdagede Robbie. Samtidig med at jeg lyttede til det gamle Take That, lyttede jeg også til hans soloalbums.

Han var alt det, Take That ikke var. Med et “cheaky” glimt i øjet, var han vild, og samtidig en fantastisk tekstforfatter og entertainer med så meget karisma (og ego), at han ikke behøvede at dele scenen eller rampelyset med andre. Det opdagede jeg selv, da jeg første gang så ham live i Parken i 2003.

“Better Man” – sangen og filmen

Filmen tager udgangspunkt i min yndlingssang fra hans repertoire, Better Man. Den er smuk, sårbar og giver et indblik i en mand, der altid har været plaget af tvivl på sig selv. Filmen skildrer Robbie Williams liv gennem den måde, han ser sig selv: en lille dreng, der aldrig følte, han passede ind. En pauseklovn, der altid har set sig selv som en dansende abe fanget i berømmelsens cirkus.

I filmen er han derfor portræteret, som han ser sig selv – en behåret abe. Det greb med en CGI-abe som hovedperson virker overraskende godt. Efter de første fem minutter glemmer man det næsten og accepterer det som en del af historien. 

Det underlige er, at filmen først viser hans kamp for at nå toppen – og derefter hans kamp for at flygte fra den selvsamme berømmelse. 

Robbie eller rettere Robert Williams beskriver, hvordan man bliver “frosset i tiden”, når man bliver berømt, og hvordan hans alter ego “Robbie” blev en rolle, han kunne gemme sig bag. Han blev fanget i en 15-årigs sind. Evig og altid grænsesøgende og drevet af en hunger efter mere – men samtidig en dyb usikkerhed. En plaget mand, der på toppen af sin berømmelse er dybt alkoholiseret, proppet med alverdens stoffer og slet ikke ænser, hvad der egentlig sker omkring ham. 

Bagsiden af berømmelsen

Hans største drøm var at spille på Knebworth. Både for at nå en milepæl, men for at slå Oasis, hans rivaler og inspirationskilde. Over tre aftener samlede han 375.000 fans, et rekordtal, der oversteg Gallagher-brødrenes koncerter i 1996. Men selv i dette overvældende øjeblik af succes, var Robbie stadig plaget af en følelse af utilstrækkelighed. Koncerterne på Knebworth bliver i filmen et symbol på berømmelsens paradoks. Selv når han står på toppen af verden, er der stadig en tomhed, der følger ham.

Dæmoner er der nok af i Robbies hoved, og de følger ham filmen igennem. Alligevel er det hele så banalt som en lille dreng, der hungrer efter accept og kærlighed fra sin far. Og selvom den historie ikke er ny, er Better Man absolut værd at se. 

Hans had og kærlighedsforhold fylder en del i filmen. Ikke kun til Take That, men også Liam Gallagher, som finder sammen med Robbies ekskæreste Nicole Appleton fra bandet All Saints. Hun fylder utrolig meget i filmen som hans helt store kærlighed, hvilket undrer mig lidt. Den romance kunne næsten have været en film i sig selv med scener, der får tankerne til at vandre over på La La Land og Moulin Rouge i en storladen kærlighedsoverflod. Derimod var der ikke et ord om andre romancer fra den tid, som eksempelvis hans veninde og senere kæreste, Geri Halliwell aka Ginger Spice fra Spice Girls.

En konklusion om nostalgi og kunst

Filmen er smuk, og det havde jeg ikke forventet. Nogle scener viser en grå barndom i Stoke-on-Trent, mens andre er flamboyante og deroppe med de bedste musicals. Især scenen med 500 dansere på Regent Street midt i London er formidabel. Filmen er underholdende, men også rå og brutal i sin ærlighed. Det er netop dét, der gør den så stærk. Den viser, at berømmelse ikke handler om, hvad man kan, men om det, andre ser i én og forventer, man er.

Jeg gik fra biografen med en genoplivet kærlighed til en artist, der stadig formår at røre noget i mig gennem hans sange. Better Man viser, at der bag musikken og glimmeret gemmer der sig et menneske, der stadig kæmper for at finde sit sted i verden.

Koncerten, jeg aldrig kom til

Mine bedste minder med Robbie er de koncerter, jeg oplevede i Parken i 2003 og 2006. De er stadig i min top 5 over de bedste liveoplevelser, jeg har haft. Han har alle dage haft en unik evne til at eje scenen og tryllebinde publikum. Som han altid siger, “I’m a singer, I’m a songwriter, and I’m a born entertainer!”

Jeg skulle også have set ham med Take That i 2011. Men mens ekstra koncerten blev til noget, så blev den “ægte” koncert, jeg skulle til dagen efter, ikke til noget. Fordi Robbie efter sigende lå og kastede en blå hummer op på Nimb Hotel. Av, den sved, og svider stadig!

Better Man får de varmeste anbefalinger herfra. Uanset om du er fan eller ej, så er det en underholdende film. Og hvis du ikke får set filmen, så skal du se doku-serien “Robbie Williams” på Netflix, og give Robbies musik et genlyt. Hans sange og tekster fortjener det. Filmen fik mig til at indse, hvor dygtig en sangskriver Robbie Williams er, både med og uden Guy Chambers, og nu har teksterne fået en helt ny og meget dybere betydning for mig. 

// Louise Bro

Det læste I i 2024

Vi er nået til årets sidste dag. Vi har derfor været inde i maskinrummet for at se, hvad statistikken egentlig siger om jeres læsevaner. Og der er heldigvis meget at dykke ned i, fra guides og top 10-lister til restaurantbesøg og månedens fedeste events.

Generelt set er I vilde med vores lister, og det er heldigvis også noget af det, vi har mest af. Især vores guide Her kan du se EM 2024 på storskærm i København var I mange, der læste, men også Sankt Hans aften 2024 i København og Vinterens skøjtebaner i København 2024 slugte I råt.

Derudover var I også vilde med at finde ud af, hvor I skulle spise og drikke i byen. Her skal du spise brunch på Frederiksberg, De bedste rooftop-barer i København, 10 gode steder, du kan spise morgenmad i København for under 100 kr. og Ny restaurant på Østerbro – Brasserie Post var nogle af jeres yndlingsemner.

Og så er vi glade for, at I har taget så godt imod vores månedsguides, Det sker i København, som vi startede for halvanden år siden. Det er her, vi i form af korte omtaler i listeform giver jer et overblik over, hvad der kommer til at ske i byen den kommende måned.

Dem fortsætter vi med, ligesom vi også fortsætter med vores populære #Saraspisergodt-artikler – som fremover dog ikke kommer til at starte med hashtagget, men som stadig vil indeholde spændende anbefalinger til nye restauranter og kendte klassikere fra madskribent, Sara Schlüter.

Tusind tak, fordi I læser med.

Når bølgerne går højst, er I 50.000, der læser med, og det tager vi naturligvis alvorligt. Vi elsker at bringe historier fra hovedstaden til jer og tager imod både ris og ros på info@lovecopenhagen.com

Rigtig godt nytår!

Kærlig hilsen

Louise T, Louise B og Nathalie