lørdag, januar 28, 2023
Home Blog

Weekend i København by LoveCopenhagen #4

Hvad skal den sidste weekend i januar byde på? Det får du svaret på lige her, hvor vi har samlet lidt af det bedste, du kan opleve i din weekend i København. Fra startskuddet til Copenhagen Light Festival, dansefester på Cinemateket og Absalon og en guidet tur om København, som i år er Arkitekturhovedstad – glæd dig, det bliver en dejlig weekend. 

Af Louise Bro

 

TORSDAG

Copenhagen Light Festival starter først officielt den 3. februar, men allerede nu er der snigpremiere med et lysværk fra toppen af Københavns Rådhus. Og torsdag kan du opleve endnu en lysværk, når Glyptotekets kuppel bliver omdannet til en mægtig sol i anledning af museets nyåbnede særudstilling Amarna – Solgudens by. Solen kaster sine stråler over museets vinterhave fem torsdage i januar-februar i anledning af Copenhagen Light Festival 2023.

Lysinstallationen er udviklet særligt til Glyptoteket af den internationalt anerkendte lysdesigner og lysmester i Tivoli, Jesper Kongshaug og udført af Senja Ruohonen.

HVAD: Copenhagen Light Festival – Solen indtager Glyptoteket
HVOR: Dantes Plads 7, KBH K
HVORNÅR: Torsdag kl. 18-21
PRIS: 125 kr. (hvis du skal se udstillingen)

FREDAG

Fredag skal der danses til funkfest og fredagsbar på Cinemateket til tonerne af hitmesteren Prince på fire lærreder. I ’Sign ’o’ the Times’ får du Prince på toppen af poppen. Iført skulderpudepumpet læderfrakke, orange heldragt og højhælede støvler indtager han scenen med falsetstemme, groovy guitar og James Brown-splits foran et ellevildt publikum i Rotterdam 1987. Funk ud til ’Little Red Corvette’, ’U Got the Look’, ’The Cross’ og mange flere i en af alle tiders svedigste koncertfilm.

Oplev filmen på to lærreder i Asta Bar og skål og syng med dine venner – eller nyd den i stort format i biograferne ved siden af baren. Der er fri entré – og fri bevægelighed – men sæderne i biograferne fordeles efter først til mølle-princippet.

HVAD: PRINCE: SIGN ‘O’ THE TIMES m. dansegulv
HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, KBH K
HVORNÅR: Fredag kl. 19-23.30

 

LØRDAG

“It’s Britney Bitch!” Ja, den kan du danse til hele natten på Absalon lørdag. Så hop i din røde latexdragt for denne aften skal vi nemlig lære de originale trin til Britney Spears’ ikoniske “Oops!…I did it again”, når Absalon holder Britney Dance party. Underviser og superfan Nick Hvidtfeldt vil tage dig igennem den ikoniske Britney-koreografi fra årtusindeskiftet, som med garanti giver sved på panden og smil på dine lipsyncende læber.
Du behøver ikke være en erfaren danser for at være med. Det vigtigste er, at du elsker at danse og have det sjovt sammen med andre.

HVAD: Britney Dance Party
HVOR: Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, KBH V
HVORNÅR: Lørdag kl. 20-02
PRIS: 100 kr. (afterparty 50 kr. i døren)

 

SØNDAG

København er udnævnt til hele verdens arkitekturhovedstad i 2023. Men hvordan gør en by sig fortjent til den titel? Hvad er de vigtigste kendetegn ved dansk arkitektur? Hvad har tegnet dansk arkitektur siden forrige århundrede? Det kan du finde ud af sammen med Dansk Arkitektur Center på turen: På sporet af dansk arkitektur.

På den 5 km lange tur kommer du bl.a. forbi Københavns eneste højskole, Christiansborg og Nationalbanken. Herefter fortsætter vi rundt om Inderhavnen.

HVAD: Arkitekturhovedstad: På sporet af dansk arkitektur
HVOR: Dansk Arkitektur Center – DAC, Bryghusgade 10, KBH K
HVORNÅR: Søndag kl. 11-13
PRIS: 150 kr.

 

Hav en fantastisk weekend!
// Louise Bro

Copenhagen Light Festival 2023: Større end nogensinde

Traditionen tro lyser Copenhagen Light Festival igen byen op i vintermørket fra den 3. til 26. februar 2023. Du kan glæde dig til velkendte gengangere og en masse nyheder, når festivalen skydes igang med en stor åbningsfest ved Skuespilhuset og koncert i Holmens Kirke den 3. februar.

 

Copenhagen Light Festival åbner først den 3. februar. Men i anledning af at København er valgt som Kulturhovedstad (World Capital of Architecture 2023) af UNESCO, har du allerede kunne se nogle af lysinstallationerne i januar bl.a. lysværket ”White Beams” fra toppen af Rådhustårnet og fra den 26. januar “Armana” fra Glyptotekets kuppel, og lysværker på Vestre Kirkegård i Bavnehøj. Når festivalen officielt skydes igang, kan du glæde dig til mere end 35 installationer, som er inddelt i grupperne Artistic, Architectural, og Experiences.

Fotocredit: Christoffer Askman / Copenhagen Light Festival

“Vi håber mange danskere og udlændinge igen vil besøge København i vinterferien og bruge nogle dage på at få set alle værkerne. Vi prøver at imødekomme et ønske om både at ramme et højt kunstnerisk niveau, samtidig med oplevelser for unge og hele familien”, siger Jesper Kongshaug, Kurator og Formand for bestyrelsen i de seneste 4 år.

Det endelige program er endnu ikke offentliggjort, men til åbningen den 3. februar kan du bl.a. opleve en storslået åbningsfest og en koncert i Holmens Kirke, som byder på en verdenspremiere af Mogens Dahl Kammerorkester.

Copenhagen Light Festival – større end nogensinde

Copenhagen Light Festival præsenterer i år over 35 installationer. Installationerne er primært opstillet langs havnen, men du kan også finde rundt omkring København – fordelt på 11 lokaliteter bl.a. Bavnehøj, Remiseparken, Ørestaden og Brønshøj. Ligesom tidligere år kan du nemt få et overblik og finde alle installationer på Copenhagen Light Festivals app. Her kan du også læse meget mere om hvert værk samt kunsteren bag.

Gratis oplevelser i vintermørket

Noget af det bedste ved Copenhagen Light Festival er, at det er ganske gratis at se alle værkerne. Selvom du går eller cykler hurtigt forbi, eller blot ser en lysstråle i vintermørket, så er det svært at undgå at se lidt glimt af festivalen i løbet februar. Men det er bestemt også værd virkelig at udforske de mange installationer og historierne og tankerne bag. Her kan du få masser af hjælp med appen, som ligesom festivalen er ganske gratis at downloade. 

Med appen kan du bl.a. komme finde gå, løbe og cykel-ruter på 2, 5, og 10 kilometer, så du får set alle værkerne. Og i år kan du gå på skattejagt efter lysinstallationerne. Hvis du finder dem, kan du vinde en varm eller kold drik, som du kan hente i en af festivalens ‘light-trucks’, som vil blive opsat langs de planlagte ruter i indre by.

Guidede ture

Udover de gratis ture vil der også være en masse guidede ture, lys-løb, og sjove pop-up events. De sidste par år er billetter til turene blevet revet væk – særligt turene med kanalrundfart, hvor du kan opleve værkerne langs havnen og kanalerne – så hvis du skal være sikker på at få plads, kan du allerede nu bestille din billet. Men det er som sagt ikke den eneste guidede tur – og grundet den store interesse vil der derfor i år være endnu flere ture som øl, vin og danse ture, særlige tema-ture – og så kan du selvfølgelig også selv (gratis) gå på opdagelse med gå eller cykel turene på appen. 

Fotocredit: Christoffer Askman / Copenhagen Light Festival

Det er 6. gang Copenhagen Light Festival bliver afholdt og den har tidligere år haft over 500.000 besøgende.

Hold øje med Copenhagen Light Festival, hvor det fulde program samt mere info om de 35 installationer snart bliver offentliggjort. Indtil da kan du se lysshowet “White Beams” lyse byen op fra tårnet af Københavns Rådhus.

Bang Bang Sushi: Ny sushi take away ved Frederiksberg Rådhus

I den industrielle og historiske Rialtobygning, lige ved Frederiksberg Rådhus er sushi take away stedet Bang Bang Sushi netop åbnet. Med en minimalistisk indretning, elegance og rene linjer ønsker de, at sende tankerne til de små skjulte gader i Tokyo med unikke smage og høj kvalitet.

 

Nytårsaften slog Bang Bang Sushi dørene op til take away sushi, sashimi, grønne retter og japanske specialiteter af høj kvalitet. Og selvom sushistedet har Frederiksberg Rådhus som nabo, ønsker Bang Bang Sushi at være Københavns svar på de mest hippe sushisteder i Tokyo, London og New York.

30 års erfaring og en stor passion for sushi 

Bag sushistedet står Cathrine og Lars, som er tidligere kokke fra Sticks ’n’ Sushi, og tilsammen har de mere end 30 års erfaring og en stor passion for at lave lækker og smagfuld sushi af kvalitet højt.

“Bang Bang blev født af en passion for sushi med et ønske om, at levere en høj standard til en fornuftig pris. Stilen er enkel, smagene er unikke og hele menuen kan bestille online og afhentes alle ugens dage.”

Foto af Bang Bang Sushi

Fra de skjulte gader i Tokyo til smukke Frederiksberg

Bang Bang Sushi ligger i den industrielle og historiske Rialtobygning, lige ved Frederiksberg Rådhus, og med en minimalistisk indretning, elegance og rene linjer ønsker de, at sende tankerne til de små skjulte gader i Tokyo.

“Vi kan ikke konkurrere med byens øvrige sushisteder på antal kvadratmeter. Det er heller ikke vores tanke, da vi har valgt at fokusere 100 % på take away.”

Foto af Bang Bang Sushi

Bang Bang Sushi byder på et menukort, som er enkelt og lækkert. De tilstræber at ramme det, som kunderne gerne vil spise. Der er både mulighed for selv at sammensætte en velsmagende menu, men de har også sammensat forskellige menuer, som passer til enhver lejlighed.

Sushi, sashimi og japanske specialiteter

Hos Bang Bang Sushi kan du både få sushi, sashimi, grønne retter og japanske specialiteter af høj kvalitet. Råvarerne og smagen er altid i fokus.

Foto af Bang Bang Sushi

“Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, og vi håber det kan smages. Alt er lavet fra bunden på gode råvarer. Fisken er bæredygtig og hentet hjem fra primært nordiske farvande.”

Foto af Bang Bang Sushi

Du finder Bang Bang Sushi på Smallegade – på hjørnet af Rialtobygningen lige ved Frederiksberg Rådhus, tæt på Frederiksberg Metro, Frederiksberg Have og Frederiksberg Centeret.

Bang Bang Sushi ligger på Smallegade 2, 2000 Frederiksberg. Læs mere og se menu her.

Hvis du skynder dig (og bestiller online), så kan du få 25% rabat på hele menuen resten af januar.

Michael Krogsgaard | Københavnersnuden #444

Ugens Københavnersnude er overlæge, professor, dylanolog og sangskriver Michael Krogsgaard, som i en menneskealder har været bosiddende i Kartoffelrækkerne. Michael blev uddannet læge i 1980, og blev ortopædkirurg med speciale i kikkertkirurgi og idrætskirurgi. Han har lige haft 25-års jubilæum på Bispebjerg Hospital, hvor han også er professor. Men lægefaget er ikke det eneste, han brænder for, han har også været i musikbranchen siden 1974 bl.a. som grundlægger af pladeselskabet Hookfarm. Der skulle dog gå 49 år, før han selv var klar til at udgive sit eget debutalbum “Ready for Fun” under navnet Old Man Blues, som kom den 13. januar. Mød ærkekøbenhavneren og hans København her. 

  

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Michael Krogsgaard: Udover mit arbejde med at tale med patienter og operere dem, lave forskningsprojekter og undervise i mange sammenhænge, så er jeg ved at lægge sidste hånd på en bog om idrætsskader. Jeg er også ved at forberede nogle foredrag til Sportskongressen, hvor der i starten af februar samles knap 1.000 idrætsinteresserede sundhedspersoner fra mange lande på Hotel Radisson i 3 dage. Ortopædkirurger er de senere år sat i bad standing af fysioterapeuterne, uberettiget efter min opfattelse, og det er nogle gange op ad bakke at fortælle om, at vi ikke er så slemme, og at vi faktisk gør vores bedste for at personer, der er plaget af sygdom i bevægeapparatet, kan få det bedre. Og så er nogle af de sange, jeg har skrevet, udkommet som projektet Old Man Blues på en dobbelt-LP, ”Ready for Fun”. Fuldstændig overraskende kom jeg i TV2 Nyhederne i den anledning i sidste uge sammen med min gamle ven, den virtuose latin-guitarist Christian Sievert, og i Go’ Morgen Danmark Weekend i lørdags, hvor jeg spillede et nummer, backet af tre meget talentfulde unge fyre. Masser af fuzz på guitaren og stor præcision og talent på bas og trommer. Journalisterne og de øvrige ansvarlige for, at det hele blev godt, var meget, meget søde og dygtige til at få vores nervøsitet til at gå væk. Lige nu prøver jeg at sætte mig ind i Facebook, hvor Old Man Blues har fået en profil og så småt begynder af få followers. Dagene har været lidt for korte den sidste måneds tid – så jeg glæder mig til en familieferie i Oman om kort tid.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Michael Krogsgaard: I Kartoffelrækkerne. Jeg hører til en af dem, der ikke har flyttet mig ret langt. Mine forældre boede i Kartoffelrækkerne to gader fra, hvor vi bor nu, lige da de blev gift (i en ét-værelses på 2. sal, hvor de delte køkken med en anden). Jeg blev født i Ragnagade (sidegade til Haraldsgade, sjovt nok lige over for Georg Jensens Sølvsmedje. Sjovt fordi jeg blev gift med den gamle Jensens barnebarn i 1983), og jeg har boet på Petersborgvej (sidegade til Ndr. Frihavnsgade), i portbygningen til Blegdamshospitalet (hvor Panum ligger nu), i Willemoesgade, i Brohusgade (sidegade til Rantzausgade) og siden 1978 først i ét og nu i et andet Kartoffelrækkehus. Så jeg kender de fleste træer og de fleste fliser i byen.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Michael: Mest omkring søerne. Om sommeren, når de forskellige isbutikker har åbent, så er gåturene mere målrettede, fx til Randersgade (Isoteket), Rosenvængets Alle (Østerberg), Trianglen (Paradis), Lille Triangel (Gelati Martelli), Rantzausgade (Gelato Siciliano) osv.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Michael: Hjemme, for der er den bedst. Eller på arbejde, men det er mest fordi, jeg utroligt nok stadig tror på, at jeg kan opleve at blive frisk af almindelig kaffe. Kaffe har ikke nogen funktion som indgangsbillet til social aktivitet for mig.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Michael: Ofte på Restaurant Selma, der har byens suverænt bedste og mest originale smørrebrød. Sjovt, at en svensk kok kan forny den danske smørrebrødstradition på så dansk en måde. Ellers gerne steder hvor totaloplevelsen er unik. Jeg elskede, da Mette Martinussen havde sine madteatre på Sojakagen, på 1. th osv., og jeg husker stadig de halve tallerkener, som desserten blev serveret i. Jeg elskede Amass, men den klarede desværre ikke Coronakrisen. Kadeau er altid en superb og helstøbt oplevelse. Hvad man oplever på Alchemist og Geranium, glemmer man aldrig, men prisen (og ventelisterne) sætter en grænse for, hvor ofte man kan forkæle sig med det. Men jeg var på Geranium den 13. januar, hvor vores dobbelt-LP udkom, med min kone og et meget nært vennepar, og det svar så smukt. Selv den mindste kvist brøndkarse var kunstnerisk serveret. Jeg tror ikke, at jeg har set noget så fuldendt. Jeg elsker japansk, indisk, thailandsk. Og så deler vi madens glæder med mange venner, og vi gør os alle sammen umage, når vi får besøg af hinanden, så vi behøver ikke nødvendigvis at gå i byen for at få god mad. Det kan godt være, at jeg har haft Corona én eller flere gange, men heldigvis har jeg ikke mistet smagssansen.

Foto af Suste Bonnén

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Michael: Jeg har aldrig været den, der fester i byen torsdag, fredag og lørdag hver uge. Jeg elsker at have det sjovt, at danse og også at se solen stå op, men det er mest til lukkede fester, fx på mit arbejde på Bispebjerg Hospital eller i Patienterstatningen og til kongresser og hos mange gode venner. Men jeg er ikke den rigtige at spørge om de bedste steder i byen. Distortion er nu ret festligt.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Michael: Ofte på cyklen. Og ellers på løbetur rundt om søerne, hvor tankerne bare uforstyrret kan bolte sig, især hvis det er så tidligt om morgenen, at de fleste folk ikke er vågnet op. Det er inspirerende at hilse på de unge, der ikke er taget hjem fra nattens fest endnu og på dem, som har sovet på en bænk og samler tomme flasker, for de returnerer altid et smil med et smil, og det er rigtig godt brændstof til at sætte tankerne på kreativt arbejde.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Michael: Der er mange gode kandidater. Men jeg er så heldig at arbejde et sted, som også er smukt med fantastiske træer og haver, og det er en lise for sjælen. Der er lidt byggerod for tiden, men jeg elsker Bispebjerg Bakke med hospitalet (næsten) på toppen.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Michael: Hvis kærlighedens objekt er byen København, så er søerne meget ofte så smukke, når de er badet i lyset fra en nedgående sol, dækket af is og måske lidt sne, eller verden spejler sig i vandet til fuldmånens skær, at man kan knuselske dem. Hvis spørgsmålet er, hvor jeg sidst i København har følt mig forelsket, så tænker jeg på Østre Anlæg. Dengang var parken aflåst om natten, så sammen med hende, som jeg senere blev gift med, hoppede vi over hegnet en kold vinternat. Vi havde kun ét sæt vanter, som vi delte, og så vi måtte holde hinanden i hånden (den uden vante) for at holde varmen. Selvom det var hundekoldt, sad vi længe og var forelskede på en bænk – og det er vi sådan set stadig væk.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Michael: Det er, at vores børn og børnebørn er vokset ud af byens muld og dens mangfoldighed, så når jeg er sammen med dem, bliver jeg mindet om, hvor heldige vi er, fordi vi bor her og er formet af det. Og københavnerminderne er stærke i relation til nære venner, som ikke er her mere. Journalist Jan Sneum, som kendte hvert et spillested og hvert et sted, hvor der var gang i den lige nu og som har vist mig de sider af byen. Linda og Peter Bonnén, som kendte hver og en i kunstverdenen og guidede os rundt i det univers i København.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Michael: Hvis man bor i byen, så er der nok mange, som aldrig har været i Zoologisk Have, og den er jo blevet fantastisk – for alle aldre, og en glæde at gå i nu, når jeg tænker tilbage på dengang, dyrene bare stod i små bure. Til en der kommer udefra, vil jeg nok anbefale: Lån en cykel, træk den gennem Østre Anlæg, stil den uden for Kastellet og gå en rundtur, op på sadlen igen og cykl langs vandet ind til Nyhavn og tag cykelbroerne, kør rundt på Holmen, kør under Knippelsbro og nyd et glas naturvin på Rosforth & Rosforth, kør over broen forbi Børsen og Christiansborg og stil cyklen på Højbro Plads. Slut af på den gode restaurant, hvor du har bestilt bord – og sørg for at vejret er godt – selvfølgelig – og så gå hjem igennem byen efter middagen og indsnus atmosfæren.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Michael: Flere rigtig grønne steder i nærområderne. Og her tæller fodboldbaner, skaterparker og solbænke ved vandet ikke med. Der bliver bygget højt og tæt (nogle steder så tæt, at det næsten er slum), og det rigtig grønne følger ikke med i samme tempo.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Michael: CV Jørgensen: Solskinspigen. Der er rigtig meget København i den.

Michael Krogsgaard udgav sit debut- og dobbeltalbum “Ready for Fun” under navnet Old Man Blues digitalt og på vinyl den 13. januar. Læs mere og se hvor og hvornår, du kan opleve Old Man Blues live på Facebook.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Michael!

Weekend i København by LoveCopenhagen #3

Så er det torsdag, og som altid kan du læse vores guide til din weekend i København. Den står på champagne, fotoudstilling, skøjteundervisning og yoga. Lyder det spændende? Så læs med her:

 

Af Nathalie

 

TORSDAG

Kan man få for meget champagne? Nej da. Og champagne bingo banko er altså sjovt! Kom og vær med på Lille Strandstræde i aften – for 348,- får du 3 glas forskellige champagner, som kort vil blive præsenteret og 3 plader.
Så tag dine bedste venner, kæreste(r), eller date(s) med til en skøn aften.

HVAD: Binko Banko Champagne
HVOR: Lille Strandstræde 10, Kbh K
HVORNÅR: Torsdag kl. 18.30-20.30
PRIS: 348,- find billetter her

 

FREDAG

Se fotoudstillingen, der bygger på bestsellerbogen ”Stamsteder – Københavns sidste værtshuse” på Københavns Museum indtil 28. februar.
“Stamsteder” hylder byens brune værtshuse, hvis antal er på retur, men som der også er en kæmpe interesse for at bevare.

Udstillingen viser Thomas Skous fotografier fra 14 ret forskellige værtshuse fra 14 Københavnske bydele, som er et lille udvalg fra bogen ”Stamsteder – Københavns sidste værtshuse”, der er skrevet af Anders Højberg Kamp og Johannes Jacobsen.
Du kan købe bogen “Stamsteder” i museets butik.
📷: Thomas Skou
🔎Find flere informationer om udstillingen her: https://cphmuseum.kk.dk/…/saerudstilling-stamsteder…
🎟Køb din entrébillet allerede nu her: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/entrebillet
Museet har åbent hver dag kl. 9-18, torsdage kl. 9 – 21.

HVAD: Fotoudstilling “Stamsteder”
HVOR: Københavns Museum, Stormgade 18-20
HVORNÅR: Fredag kl. 9.00 – 18.00
PRIS: Entrebillet på 95 kr. Køb her

 

LØRDAG

Hver lørdag kl. 14-16 og hver søndag kl. 11-14 er der skøjteundervisning på Broens Skøjtebane. Det lyder som en perfekt lørdag med vennerne, daten eller familien.

Skøjteundervisningen er gratis, men kræver at du køber en adgangsbillet til skøjtebanen.
En times skøjteleje inklusiv adgang til banen koster 75 DKK

HVAD: Skøjteundervisning for voksne
HVOR: Strandgade 95, Kbh K
HVORNÅR: Lørdag kl. 14.00-16.00
PRIS: 75 kr

 

SØNDAG

Hver søndag er der to yoga klasser i Absalon.
Den første er dynamisk og den næste roligere. Fælles for holdene er, at du kan komme som du er – med dine tømmermænd eller med alle dine friske ambitioner. Alle kan være med – uanset om du er helt ny til yoga eller er en gammel haj.

HVAD: Søndagsyoga
HVOR: Folkehuset Absalon
HVORNÅR: Søndag kl. 11.00-12.15
PRIS: 50 kr

Nyd din weekend!
// Nathalie

Camille Maja | Københavnersnuden #443

Ugens Københavnersnude er Camille Maja Rigmor Christensen. Hun er selvstændig opskriftudvikler, storforbruger af Københavns restaurantliv og kogebogsforfatter. Hun elsker at udforske byen, besøge nye restauranter, nyde naturen, gåture med hunden og sin kæreste og ikke mindst at bruge tid på deres nye hus, som i den grad fortjener lidt kærlighed. Inden, hun og kæresten rykkede i hus, boede hun 10 år på Nørrebro. Mød hendes København her.

Camille Maja
Gorda

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Camille Maja: I øjeblikket leder jeg efter nye muligheder, men i mellemtiden arbejder jeg på min anden kogebog, udvikler opskrifter – både for mig selv på camillemaja.dk og for virksomheder. Derudover er jeg frivillig formidler i Klimaambassaden og underviser også børn og familier på aftenskoler i grøn hverdagsmad. Sidst, men ikke mindst, renoverer jeg hus og have, hvor jeg i fremtiden får det mest fantastiske udekøkken og urtehave. Jeg glæder mig til, det hele er på plads!

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Camille Maja: Jeg er netop flyttet fra elskede Nørrebro, hvor jeg har boet i 10 år, til Rødovre. Det er noget af en omvæltning, men bor heldigvis tæt på Vanløse Metro, så jeg nemt kan få mit Københavnerfix. Det var ikke en nem beslutning at flytte ud af byen, men vi ønskede en have – behøver jeg uddybe priserne i byen pt? Jeg kommer tilbage igen til min elskede by.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Camille Maja: Jeg går ture flere gange dagligt med min hund. Det er oftest i nærområdet ved Damhussøen, men inde i byen elskede jeg Assistens Kirkegården, hvor jeg ofte gik tur. Det er et fantastisk lille åndehul.

Camille Maja
Omar

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Camille Maja: Jeg er stor fan af Prolog og Darcy’s kaffe. De har nogle skønne bønner og en kaffe, der faktisk smager af noget.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Camille Maja: Jeg har en uendelig liste af spisesteder, som jeg stadig mangler at besøge. København vælter i skønne restauranter, men de steder, jeg kommer igen og igen, er: Gorda, Bæst, Pompette, Osteria16 og Safari. Alle steder med fantastisk mad og til at betale. Jeg elsker, at København har så mange muligheder, hvor alle kan være med.

Camilla Maja
Pompette

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Camille Maja: Kødbyen emmer af fest, og der er også mange muligheder for en middag inden, som fx på Camino. Ellers er der også steder som Bremen, Balderdash, Absalon (musikbanko), Pluto og Safari. Det bedste, jeg ved, er, når den restaurant, jeg nu spiser på, åbner op for dans i de sene timer.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Camille Maja: Det må nok være til alle de grøntmarkeder, der er kommet i København, og selvfølgelig også Torvehallerne. Jeg synes, byen er så god til at lave pop-ups med alt fra lokale gårdejere til nørdede vinarrangementer. Min inspiration tændes også af at gå ud at spise. Her får jeg ofte selv ny inspiration til eget køkken – jeg er heller ikke bleg for at spørge kokken om tips til madlavningen. 

Camille Maja
Pizza på Bæst

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Camille Maja: Dette er nok det sværeste spørgsmål, jeg har fået længe. Et sted ved vandet, eller på vandet, med udsigt over byen, som fx. Refshaleøen eller Banchina. Eller blot sidde ved Minas på Nørrebrogade med et glas i hånden. Jeg er en people-watcher og elsker at sidde at kigge på byens pulsende liv og mennesker.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Camille Maja: Hver eneste sommer. Jeg ved ikke noget bedre end sommer i København, hvor byen og menneskerne lever op. At sidde på et fortorvscafé med solen i ansigtet er noget af det bedste, jeg ved.
Jeg tager aldrig på ferie over sommeren, for jeg vil have alt ud af byen. Copenhagen Cooking er bl.a. et af mine højdepunkt på året, hvor hele byen vælter i fede arrangementer med maden i fællesskabet i fokus.

Camille Maja
Solnedgang i København

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Camille Maja: At cykle fra Nørrebro og igennem byen på en solskinsdag. Højst sandsynligt med en kold vin og mad i kurven. Jeg ved ikke noget bedre end at starte en sommerdag med en frokost med vennerne, cykeltur til vandet, bade hele dagen, finde noget aftensmad og så se solen gå ned ude ved Reffen.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Camille Maja: Besøg byen om sommeren. Alle er glade, byen er levende, og der er arrangementer i massevis. Lej en båd og se byen fra vandet. Drop offentligt transport og gå eller lej en cykel rundt i byen. København er fantastisk at gå rundt i, og der er tonsvis af ting at kigge på undervejs. Jeg vil også på det kraftigste anbefale at opleve alle de lyse sommeraftener og nætter, vi har. Det er en smuk tid.

Camille Maja

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes byen mangler – hvad er det?
Camille Maja: Jeg savner flere arrangementer om vinteren. Om sommeren er det næsten umuligt at vælge, hvad man skal prioritere (first world problems), men der mangler lidt om vinteren.

Camille Maja Kronborg
Restaurant Kronborg

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Camille Maja: Jeg hører altid musik, når jeg cykler gennem byen, og det afhænger utroligt meget af humør. Men jeg må nok tilstå, at min cykeltur 9 ud af 10 gange starter med: Never Too Much af Luther af Luther Vandross. Kæmpe banger.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Camille Maja!

Følg Camille Maja på Instagram her.

GOD SØNDAG! 

 

Weekend i København by LoveCopenhagen #2

Så blev det torsdag, og nu er vores guide til din weekend som sædvanlig klar. Oplev Harry Potter quiz, hep på håndboldherrerne, kom 35 meter op over byen og få en sjov og anderledes oplevelse på SMK. Læs med her:

 

Af Nathalie

 

TORSDAG

Kom med til quiz på Dupong i aften! Den står på Harry Potter viden, så har du styr på din Hogwartz bibel, så klæd dig ud og tag med til quizaften, hvor der er fadøl til 30 kr og 2 for 1 på drinkskortet til kl. 22. Festen starter kl. 20.00!

Skriv til Dupong bar for tilmeldning.

HVAD: Harry Potter quiz på Dupong bar
HVOR: Griffenfeldsgade 52, KBH N
HVORNÅR: Torsdag kl. 20.00 – 22.00
PRIS: 50 kr pr hold

 

FREDAG

Hep på de danske håndboldherrer, når de spiller mod Belgien imorgen kl. 20.30! SKAAL på Kultorvet inviterer til kamp med masser af gode, kolde øl.

Book bord for at sikre dig en af de helt gode pladser her.

HVAD: VM i håndbold på SKAAL
HVOR: Kultorvet 11, KBH K
HVORNÅR: Fredag kl. 20.30

 

LØRDAG

Kom med på guidet tur i det genåbnede Nikolaj Tårn. Turen op i det gamle kirketårn afsluttes med en kop varm kakao og en cookie fra Depanneur.

Vidste du fx, at tårnet var eksempelvis den eneste del af bygningen, der overlevede den store bybrand tilbage i 1795? Og at spiret på tårnet rager knap 100 meter op i luften og er således byens tredjehøjeste tårn, kun overgået af Christiansborgs tårn og Rådhustårnet?

HVAD: Tårntur med varm kakao
HVOR: Nikolaj Plads 10, Kbh K
HVORNÅR: Lørdag kl. 15.00-15.45

 

SØNDAG

I anledning af efterårets hovedudstilling ‘Matisse: Det røde atelier’ kan du nu få en sjov og anderledes oplevelse på SMK.

Alle er velkomne, og der kræves ingen særlige kundskaber.

Program:
Kl. 13.00-13.30: Tegneøvelser, hvor vi stiller skarpt på detaljer i mønstrede tæpper og mønstre i Matisses kunstværker.
Kl. 13.30-14.30: Croquis – den levende model indtager positioner inspireret af Matisses motiver.
Kl. 14.30-15.00: Vi samler op på dagens tegninger og tegner lidt mere.

HVAD: Matisse tegneworkshop 
HVOR: SMK, Sølvgade 48, KBH K
HVORNÅR: Søndag kl. 13-16

Nyd din weekend!
// Nathalie

Mikkeller – Den usædvanlige historie om et usædvanligt (øl)brand

Den nye coffee table book, Mikkeller – den usædvanlige historie om et usædvanligt (øl)brand af Anders Ryehauge er en både nørdet, grundig, smuk og spændende bog – og den henvender sig også både til ølnørder og dem, der bare godt kan lide en god historie. For det er Mikkellers historie – virkelig god.

Af Louise Taarnhøj

Med velsmagende specialøl og unikke etiketter har det danske bryggeri Mikkeler fundet vej til ganer i hele verden. Danmark har en stolt og lang tradition for ølbrygning. Bogen om Mikkeller tilføjer et nyt og spændende kapitel i dansk ølbrygningshistorie. Det er en fortælling om et enestående og autentisk brand, som har placeret Danmark i toppen af specialølproduktion i verden.

Det hele begyndte hjemme i et køkken på Vesterbro i 2006, hvor skolelæreren Mikkel Borg Bjergsø sammen med en ven begyndte at eksperimentere med humle, malt og gær. I dag er Mikkeller et millionforetagende, der sælger til 50 forskellige lande verden over. I bogen udfoldes hele historien om Mikkellers rejse fra mikrobryggeri til verdenskendt brand.

Jeg har tidligere læst en bog om Mikkel Borg Bjergsø og hans tvillingebror, Jeppe Jarnit-Bjergsø. For en årrække tilbage udkom nemlig Ølbrødre af Rasmus Emborg. Det var historien om de to brødre, der skulle vokse op og konstant konkurrere med hinanden, to tvillinger, som ragede uklar, og som endnu ikke har fundet hinanden igen. Men det var også historien om to ekstremt målrettede mennesker, der hver især har skabt stærke forretninger på en passion. Øl.

Derudover var der et berømt interview i Euroman (som jeg desværre ikke kan finde et link på), som satte de to brødre i stævne. Og så har vi her på LoveCopenhagen tidligere interviewet Mikkel Borg Bjergsø.

Jeg føler, at jeg ved lidt om Mikkeller og de to tvillingebrødre, hvoraf den ene, Mikkel Borg Bjergsø, er medstifter.

Nu er der så kommet den her motherfucker af en bog – fyldt med flotte billeder, der ledsager historien om Mikkeller. Her er der altså fokus på virksomhedens rejse, fra hjemmebrygningen, mens Mikkel stadig var folkeskolelærer, og hans ekskæreste syntes, at det fyldte lige lovligt meget med den nye hobby – over makkerskabet med Kristian Keller, der sammen med Mikkel startede Mikkeller.

Der er dog også historien om barndommen i Kokkedal og Nivå, opvæksten med masser af løb, og til sidst tiden, hvor de to brødre måtte skilles.

Det er en utrolig historie, som Mikkellerbrandet har. Der er nok kun få mikrobrygbrands, der kan prale af at have vokset sig så store og magtfulde på ølscenen. Med et helt særligt grafisk udtryk, som giver os øldrikkere lyst (og lov af eventuelle bofæller) til at hænge ølplakater op midt i stuen. En stærk tro på, at alt kan lade sig gøre, en ukuelighed, når det ikke går efter planen, og en attitude, der ofte bliver misforstået som arrogance af omverdenen.

Bogen er til dig, der gerne vil nørde igennem både, når det handler om ølproduktion og forretningsudvikling – men også når det handler om den personlige historie. Og så er den til dig, der godt kan lide lækre coffee table books, for det er det her virkelig.

Mikkeller – Den usædvanlige historie om et usædvanligt (øl) brand af Anders Ryehauge
Udgivelse: 27. november 2022
Grafisk design: Spine Studio
Sidetal: 256
Udgiver: Strandberg Publishing

Weekend i København by LoveCopenhagen #1

Vi tager hul på årets allerførste weekend i København, og det bliver ikke kedeligt. Du kan bl.a. se frem til omvisning i Nikolaj Kunsthal, 10 års fødselsdag på Le Petit Vinbar, fællesspisning og pubquiz på Absalon og loppemarked i Kulturhuset Indre By – læs med her.

 

Af Louise Bro

 

TORSDAG

Torsdag kan du komme en tur rundt i udstillingen “CryptoPong” i Nikolaj Kunsthal. “CryptoPong” er en gruppeudstilling, der præsenterer danske og internationale kunstnere, der har det tilfælles, at de på forskellig vis pionerer inden for feltet XR kunst. Omvisningen tager ca. 30 min. og du vil være i selskab med kurator Diana Velasco.

HVAD: Omvisning CryptoPong
HVOR: Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, KBH K
HVORNÅR: Torsdag kl. 16.30-17.00
PRIS: Gratis efter betalt entre

 

FREDAG

Le Petit Vinbar fylder 10 år fredag og det skal fejres! I løbet af dagen dukker der gode tilbud op, med priser som ved åbningen den 6. januar 2013! Så glem alt om inflation! Du kan bl.a. få Champagne 65 kr. pr. glas og så spiller vinbarens husorkester “Tranquebar” kl. 19:15.

HVAD: 10 år på bagen
HVOR: Le Petit Vinbar, Torvehallerne, KBH K
HVORNÅR: Fredag kl. 12-21

 

LØRDAG

Lørdag slår Absalon dørene op for middag og pubquiz. Aftenen starter, som den næsten altid gør med Fællesspisning efterfulgt af dessert. Derefter står den på pubquiz, hvor spørgsmålene står på alt fra musik, begivenheder, sport, billeder, personligheder og meget mere. Du er på hold til quizzen med dem, du bestiller bord sammen med, og når quizzen er slut, sættes der stemningsmusik til efterfesten.

HVAD: Middag og Pubquiz
HVOR: Folkehuset Absalon
HVORNÅR: Lørdag kl. 17-02

 

SØNDAG

Årets første loppemarked finder du søndag, når Ritas Blå Lopper indtager Kulturhuset i Indre By. Her kan du shoppe masser af loppeguld i de store haller eller bare slappe af og nyde til mad, kaffe og sødt i Kulturhusets café.

HVAD: Rita Blås Lopper
HVOR: Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, KBH K
HVORNÅR: Søndag kl. 11-16

Nyd din weekend!
// Louise Bro

Ny restaurant Ticket på Banegaarden hylder verdenskøkkenet

Den 12. januar åbner den nye restaurant Ticket ved Banegaarden. Her kan du se frem til at opleve de bedste køkkener i verden, når menuen skifter til en ny destination hver måned.

Forestil dig, at du kunne rejse verden rundt – bare for en aften – men uden jetlag, kuffert, klimabelastning og tom pengepung. Der er afgang fra BaneGaardens nye restaurant Ticket i Jernbanebyen mellem Sydhavnen og Vesterbro. Hop med på vognen, når der sættes kurs mod de bedste køkkener i verden på en gastronomisk interrail, hvor destinationen og menuen skifter hver måned.

Turen går bl.a. til Lima i Peru, Mumbai i Indien og Singapore. Og destinationerne afsløres løbende sammen med menuerne, der dog har samme format hver måned: ni serveringer for 350,- per person.

Opdagelsesrejse uden klimabelastning

Bag restauranten står blandt andre tidligere noma-kok Karlos Ponte.

”TICKET er en hyldest til verdenskøkkenet; en opdagelsesrejse hvor målet er at gøre de autentiske madoplevelser tilgængelige for alle – uden at det skal belaste klimaet eller økonomien. Og hvor det hele kan nås på en aften”

Nyt verdenskøkken hver måned

Når restaurant Ticket åbner den 12. januar går turen til Lima i Peru, februar til Mumbai i Indien og marts til Singapore.

Topkokke fra hele verden popper up på TICKETs menuer med signaturretter fra deres hjemstavn. I første måned kommer bidraget fra den peruvianske topkok Diego Muños, der bl.a. har været køkkenchef på en af verdens bedste restauranter, Astrid y Gastón i Lima. I køkkenet er Henrik Dall ved roret sammen med et hold af dygtige kokke.

Ticket åbner den 12. januar og du kan læse mere og booke bord her.