onsdag, september 21, 2022
Home Blog

Weekend i København by LoveCopenhagen #38

Vi rammer den sidste weekend i september, og den kommer ikke til at gå stille for sig. Du kan bl.a. glæde dig til Knock Knock open mic aften, end of season fester på Reffen og Pumpehusets Byhave og World Press Photo. Her er inspiration til din weekend i København.

 

Af Louise Bro

 

TORSDAG

Torsdag er der open mic aften i Knock Knock Comedy Club. Her får du et indblik i den proces, der kan forvandle en skør idé i komikerens krøllede hjerne, til det, der kan få dig til at få helt ondt i maven af grin. Nogle af de optrædende har du måske set på TV, mens andre kan være helt ukendte for dig – men de står alle klar til at give dig et godt grin.

HVAD: Knock Knock Mic
HVOR: Vimmelskaftet 41, KBH K
HVORNÅR: Torsdag kl. 20-22
PRIS: Gratis entré, men du skal reserve billet her  

FREDAG

Sommeren er slut, det kan vi ikke løbe fra, og det betyder også at Reffen holder den sidste omgang festivitas for denne sæson. Derfor inviterer de til et DJ-maraton af en anden verden, hvor du kan nyde musikken med en sidste bid street food og få dig en svingom i sandet og i klubben indtil den lyse morgen. Og så kan du drikke øl, masser af øl til 20 kr.

HVAD: End of Season Party
HVOR: Reffen, Refshalevej 167 A, KBH K
HVORNÅR: Fredag til lørdag kl. 16-04

 

LØRDAG

Pumpehusets Byhave inviterer til JOURNEY fest med et enestående line-up af fremstormende kunstnere, der på én og samme tid bryder barrierer og sætter hjerter i brand. Det hele sker lørdag, som også markerer afslutningen på Byhaven-sæsonen. JOURNEY fest er centrum for nysgerrighed, nye tendenser og nye opdagelser, og årets program har noget for enhver smag. Så glæd dig til soul, indiepop, hiphop pg RnB fra nye kunstnere – og p.s. der er gratis entré.

HVAD: Journey Fest 2022
HVOR: Pumpehusets Byhave, Studiestræde 52, KBH K
HVORNÅR: Lørdag kl. 15-23

 

SØNDAG

Fra søndag kan du igen opleve World Press Photo i Politikens Hus. Her kan du opleve nogle af de smukkeste, vildeste, skræmmende og gribende pressefoto fra det forgangne år. Som noget nyt er udstillingen delt op i 6 områder, hvor der i hvert område er kåret en regional vinder inden for kategorierne enkeltbillede,  fotoserie, langtidsprojekt og åben klasse. Udstillingen åbner fredag og kan opleves frem til den 15. oktober.

HVAD: World Press Photo Exhibition 2022
HVOR: Politikens Hus, Vester Voldgade 33, KBH K
HVORNÅR: Søndag kl. 10-18
PRIS: 135 kr.

God weekend

// Louise Bro

DAC Arkitekturløb 2022 rykker til Refshaleøen

Den 25. september rykker DAC Arkitekturløb for første gang til Refshaleøen. Her vil motionsentusiaster opleve sider af Refshaleøen, som de færreste har oplevet før! 

 

Pressemeddelelse 

Et stenkast fra København ligger Refshaleøen, et gammelt industriområde. Engang hjemsted for et af verdens største skibsværfter, B&W. I dag bobler den genopståede bydel af kreativitet og stærke iværksætterkræfter, kunst, mad og festivaler. Og den 25. september vil det vrimle med massevis af løbere.

En tur rundet på Refshaleøen

Når startskuddet går til DAC Arkitekturløb på Refshaleøen, kan deltagerne se frem til en tur rundt på Refshaleøen ad en helt ny unik rute i et ikonisk område med dansk industrihistorie. Blandt andet ind gennem de historiske B&W-haller, det nye spillested Stagebox og det normalt lukkede rensningsanlæg Biofos.

Løbet starter kl. 9:00, og går gennem ubetrådt grund i bygninger og områder, hvor der normalt ikke må løbes, eller som er lukket for offentligheden til daglig.

”Deltagerne kan glæde sig til en tur, der fører dem rundt på Refshaleøen ad en helt unik rute, der rummer både kendte og ukendte områder af øen. Og så er det sjovt at løbe sammen. Der sker noget indeni, og vi ser og oplever arkitekturen omkring os fra nye vinkler.” fortæller kommunikationschef i Dansk Arkitektur Center Mia Heil Rasmussen.

Når deltagerne kommer i mål bydes på lidt at spise, kaffe/the og kolde drikke og et målområde, hvor man kan dele sine oplevelser med de andre løbere.

Et oplevelsesløb for alle

Løbet foregår uden tidtagning, og inviterer både hurtigløbere og hyggemotionister til at være med. Der er dermed god tid til at opleve rutens seværdigheder.

Deltagerne kan vælge imellem at gå 5 kilometer eller at løbe enten 5 eller 10 kilometer på ruter, der er lige inspirerende, uanset tempo.

DAC Arkitekturløb Refshaleøen arrangeres af Dansk Arkitektur Center i partnerskab med DGI Storkøbenhavn og Refshaleøens Ejendomsselskab.

Læs mere om DAC Arkitekturløb her.

Coffee Collective er åbnet i Carlsbergbyen

Carlsbergbyen rykker i øjeblikket! I sidste uge kunne vi skrive om en ny vinbar, der åbner ved udgangen af 2022 – men allerede nu har Coffee Collective åbnet for kaffesluserne ved Fadet i Carlsbergbyen.

coffee collective carlsbergbyenI den 150 meter høje bygning – Pasteurs Tårn ligger de i bunden med ultra højt til loftet, og med deres sædvanlige lyse, minimalistiske stil med træmøbler, og lige udenfor ligger den teglbelagte Margrethe Nørlunds Bohrs Plads med japanske kirsebærtræer og ikke mindst den lille, charmerende park, J. C. Jacobsens Have. Det er også her, lige overfor, at der ved årsskiftet åbner en vinbar.

På Coffee Collectives nye kaffebar må du gerne tage din computer med for at arbejde eller holde møder – men du er også velkommen til blot at hænge ud alene eller sammen med dine kære, mens du slubre kaffe og spiser bagværk.

Følg med på vores Instagram-profil, når vi om ikke så længe besøger kaffebaren.

coffee collective carlsbergbyen

Vinyl Floor | Københavnersnuden #430

Ugens Københavnersnuder er Thomas Charlie Pedersen og Daniel Pedersen, som er brødre, musikere og sangskrivere. Sammen har de det melodiske rockband Vinyl Floor, som netop nu er aktuelt med albummet ’Funhouse Mirror’. Daniel er bosiddende på Nørrebro, mens Thomas bor i Nordvest, tæt ved Nørrebro station – mød deres København her. 

 

LoveCopenhagen: Hvad har I gang i i øjeblikket?
Thomas & Daniel: Vi er i fuld gang med at øve nogle numre op, som vi skal spille til en releasefest for vores nye album ’Funhouse Mirror’ på en båd i Nyhavn den 16. september.

Vi har været igennem en længere periode med færdiggørelse af den nye plade samt promotion, så vi er lidt rustne. Det føles godt at spille igen, men vi skal jo ikke spille på Rust, så den er ved at være banket af.

LoveCopenhagen: Hvor bor I?
Thomas & Daniel: Nørrebro-området. Den ene bror på den ene side af skinnerne i NV, og den anden på Nørrebro. Vi bor blot 15 minutters gang fra hinanden. Det er ’handy’, når der skal arbejdes på musikken. Især hvis man har fået en pludseligt opstået idé til en ny sang, og strømmen er gået. Så kan man nynne den på vejen hen til den anden, så den bliver holdt varm.

LoveCopenhagen: Hvor går I tur?
Thomas & Daniel: Vi er typerne, der kun går, når vi skal fra A til B. Men under Corona fik vi fastlagt en daglig rute i Lersøparken ved Bispebjerg Hospital. Vi var i gang med arbejdet til den nye plade, så når vi fik pip i kasketten, gik vi altid derover. Nu venter vi blot på, at ruten bliver opkaldt efter os. Derudover frekventerer vi hyppigt vinylbutikkerne på Nørrebro. Især Second Beat, Accord og Route 66 er yndede udflugtsmål.

LoveCopenhagen: Hvor drikker I kaffe?
Thomas & Daniel: Vi drikker primært kaffe derhjemme og på arbejdet. Vi er utroligt dårlige til at gå på café, hvilket egentlig er en skam, for der findes megen god mokka derude. Til gengæld drikker vi kaffe, fra vi står op, til vi går i seng. Vi tør slet ikke tænke på, hvor meget kaffe vi fik konsumeret under arbejdet med den nye plade. Daniel har i øvrigt en herlig kaffemaskine. Den er guldfarvet.

LoveCopenhagen: Hvor spiser I?
Thomas & Daniel: Når vi er hos Thomas, spiser vi på Café Sirius ved Rentemestervej. Der er en dejligt afslappet atmosfære, og maden er klassisk cafémad med et varieret menukort.

Når vi er hos Daniel, vælger vi ofte take-away, da Nørrebros køkkener jo bugner af alsidighed. Det er mad, der typisk skal gå lidt hurtigt, for vi altid er i gang med noget musik. Daniel har et mini-studie i hans lejlighed, så det er altid her, vi mødes, når der skal arbejdes. Vi er store fans af Royal Bagel og selvfølgelig også de mange multietniske steder i området omkring Nørrebrogade.

LoveCopenhagen: Hvor fester I?
Thomas & Daniel: I gamle dage kunne man godt finde os på en klub eller diskotek en sjælden gang imellem, men det føler vi os sgu for gamle til nu. I dag er det primært fester i privaten. Dog kan vi rigtig godt lide at komme på Café Viking på Nørrebro. Det er helt klart vores stamsted. Vi synes generelt, at de brune værtshuse er værd at støtte og bevare. Café Viking er et hyggeligt sted med et skønt personale, og her kommer alle slags mennesker. Vi elsker den afslappede og rummelige atmosfære, som er helt særlig for området. Her finder vi ro og kærlighed.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres I?
Thomas & Daniel: Ingen specifikke steder som sådan, men helt overordnet set inspireres vi helt klart af Nørrebros puls og diversitet. Vi er ret observerende og kan sagtens finde på bare at sidde på en bænk et tilfældigt sted og kradse indtryk ned i en lyrikbog. Vi inspireres af mange forskellige typer mennesker, og vi har på denne måde fået ideer til flere af vores sangtekster. Det er typisk et flygtigt møde eller pludseligt indtryk, som sætter gang i noterne. Så skal fantasien nok klare resten.

LoveCopenhagen: Hvad er jeres yndlingssted i København?
Thomas & Daniel: Vi er blevet ret begejstrede for Nyhavn, efter at en af vores gode venner er flyttet dertil. Tidligere syntes vi, at Nyhavn mestendels var et overturistet københavnermekka, men vi har fået en anden og mere personlig vinkel nu. Vi elsker de mennesker, som holder til dér, den maritime stemning, og folk der på den ene eller anden måde har en tilknytning til havnen. Det er også igennem dette netværk, at vi fik stablet arrangementet med vores releasefest på benene, og det føles som den helt rigtige ramme.

LoveCopenhagen: Hvor har I sidst følt jer forelsket i København?
Thomas & Daniel: Det må være en fødselsdag i sommer for vores faster, hvor vi sejlede rundt som turister i egen by, og så alle seværdighederne. Vi har selvfølgelig prøvet havnerundfart tidligere, men denne gang sejlede vi selv, og det gav en mere personlig oplevelse og anderledes perspektiv. Vejret var dejligt, og selvom man efterhånden har set det meste, imponeres man til stadighed over alle de smukke seværdigheder, vi har at vise frem i København. En kliche måske, men man bliver sgu lidt stolt.

LoveCopenhagen: Hvad er jeres bedste minde om København?
Thomas & Daniel: Uha, vi har rigtig mange fede minder, men vi vælger at nævne en teaterforestilling, vi så for mange år siden på Betty Nansen-teatret på Frederiksberg. Her blev det eksperimenterende teaterstykke ’Woyzeck’ sat op af Robert Wilson og Tom Waits.

Det var altså ret vildt, at d’herrer valgte lige netop København som stedet og Betty Nansen som rammen for deres teaterpremiere. Stykket var en vildt syret og fascinerende omgang. På vores nye plade har vi svenske Bebe Risenfors med. Han indspillede musikken til teaterstykket med Tom Waits på albummet ’Blood Money’. Det var en virkelig fed oplevelse.

LoveCopenhagen: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Thomas & Daniel: Det er måske lidt bizart at nævne en kirkegård, men Assistens Kirkegård i hjertet af Nørrebro er både et sted, hvor man nemt kan få et afbræk fra hektisk aktivitet og samtidig mærke historiens vingesus. Det er et fantastisk sted at gå tur, og vi vil varmt anbefale det til alle, som besøger bydelen.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
Thomas & Daniel: Ja, her mangler i hvert fald ikke mennesker. Spøg til side. Vi er tilhængere af, at København får et bilfrit centrum. Man kan nemt spankulere rundt til fods, og nu vi efterhånden har et fint udbygget metronet, burde det virkelig komme på dagsordenen. Det ville helt klart gøre København endnu federe.

LoveCopenhagen: Jeres soundtrack til byen?
Thomas & Daniel: ’Kloden drejer stille rundt’ med Gasolin
’Blåt Blod til Alle’ med CV Jørgensen
’Fuck min Højdeskræk’ med Love Shop
Vi har en hang til storby-melankoli.

 

Tusind tak, fordi I ville dele jeres København med os Thomas og Daniel!

Fire nye vindere af Gourmetprisen 2022 – og du kan få lov at smage dem!

Økologisk flødedessert med kirsebær, økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt, Gammel Knas og Hallands Himmel vinder Gourmetprisen 2022. Der var stærke følelser og stor velsmag på spil, da dommerpanelet onsdag 31. august kårede årets fire vindere af Gourmetprisen 2022. 45 mejeriprodukter deltog, 12 produkter blev nominerede og 4 vandt, produceret af mejerier fra både Sønderjylland, Vestjylland, Nordsjælland og Sverige. Det høje kvalitetsniveau over hele linjen gjorde det svært for dommerne at udvælge vinderprodukterne. Læs om Gourmetprisen 2022 her. 

 

Det er 17. gang, at Mejeriforeningens Gourmetprisen bliver uddelt for at fejre det store, mangfoldige udvalg af oste og mejeriprodukter i verdensklasse fra de danske mejerier. Det kompetente dommerpanel havde ved prisuddelingen fornøjelsen af at smage og vurdere alle 12 finale-produkter fra mejerier i hele landet og et par enkelte fra Sverige. 

Årets vindere i de fire kategorier er:
Is og konsummælksprodukter: Økologisk Flødedessert med Kirsebær fra Øllingegaard Mejeri
Smør: Økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt fra Naturmælk
Hårde oste: Gammel Knas, Arla Unika, Arla Nr. Vium Mejeri
Bløde oste: Hallands Himmel, Arla Unika, Arla Kvibille Mejeri (Sverige)

Gourmetprisen er med til at holde os til ilden
Adm. direktør Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk og Øllingegaard Mejeri var henrykt over førstepladsen i kategorien med både is og konsummælksprodukter og smør.

Vi arbejder hver dag på at lave endnu bedre produkter, så denne anerkendelse betyder noget for os alle sammen, både mejerister, landmænd og produktion. Vi har altid bakket op om Gourmetprisen, fordi vi mener, at det er vigtigt.” 

Også Alex Racoveneau, direktør i Arla Unika, var begejstret for årets Gourmetprisen: 

“Vi er først og fremmest utroligt glade og ydmyge over for anerkendelsen fra et professionelt panel, der fokuserer på smag. I Arla har vi nogle helt fantastiske mejerister, som producerer produkterne. Og så har vi en produktudvikler i verdensklasse, Mads Østergaard, der skaber kongstanken bag ostene, der vandt. Det er en kæmpe stor fornøjelse at arbejde med så dygtige mennesker.” 

Se dommernes begrundelser længere nede under ”Om Gourmetprisen”.

Kamp til stregen mellem dommerne
Der var gode diskussioner og både enighed og uenighed, da dommerpanelet kastede sig over finaleprodukterne hos The Lab Kitchen i København. Et meget højt niveau var alle dommere dog enige om i det tætte opløb, hvor dommernes opgave var at smage, nyde, analysere, perspektivere og frem for alt formidle både oplevelsens karakter og deres holdning til den. 

Dommerpanelet bestod af stifter af magasinet Lækkerier, Mika Wulff, madjournalist og blogger på Feinschmeckeren, Rasmus Palsgård, Indehaver af Omegn og Venner i TorvehallerneKBH, Denny Vangsted og ostekommunikatør og blogger på Ostesnak.dk, Camilla Bojsen-Møller.

Mika Wulff satte efter Gourmetprisen 2022 ord på sine oplevelser: 

“Gourmetprisen er hvert år en kærlig reminder om, hvor dygtige mejerierne er i Danmark, og hvor stor en lyst til at forny og innovere, der findes på mejerierne. For mig personligt er det også super spændende at holde mig opdateret på, hvad der sker på mejeriområdet, og hvilke produkter jeg kan bruge i mine opskrifter.”

En fejring af de danske mejerier
Mejeriforeningen har gennem en lang årrække sat fokus på det ekstremt høje niveau, som de danske mejerier byder på. Et niveau, der hænger sammen med en dansk tradition inden for mejeriprodukter, samt de seneste 10-20 år, hvor Danmarks gastronomi virkelig er kommet på verdenskortet. 

“En dag som i dag viser os, at det store arbejde, som mejerierne lægger for dagen med hele tiden at videreudvikle og nyskabe, i den grad giver pote. Det er skønt at se, igen hvor højt niveauet ligger, inden for så mange forskellige mejerikategorier. Og så er det dejligt, at vinderprodukterne kan købes ude i butikkerne, så alle danskere selv kan smage dem, ” sagde direktør i Mejeriforeningen, Henrik Damholt Jørgensen.

Om Gourmetprisen:
Mejeriforeningens Gourmetprisen blev stiftet i 2003 i regi af Landsmejeriudstillingen (som i dag hedder International Food Contest) for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag med sit fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig i dommerpanelet, som typisk består af kokke og professionelle gastronomiske formidlere. 


DOMMERNES KOMMENTARER TIL DE FIRE VINDERE AF GOURMETPRISEN 2022

Vinder i kategorien Is og konsummælksprodukter

 • Økologisk Flødedessert med Kirsebær fra Øllingegaard Mejeri
  • Syrnet fløde (10 %) med økologiske kirsebær
  • Det er modigt og ambitiøst at kaste sig over kategorien for frugtyoghurt, som bliver løftet med det her skønne lille innovative produkt. Basen er sindssygt lækker, fed og cremet, og vi værdsætter, at mejeriet udfordrer, hvad fedtindholdet kan være i en yoghurt. Flotte røde farvespil mod det hvide og en rigtigt god smag, der hverken bliver for sød eller kunstig. Højkvalitetsdessert eller -morgenmad til børn og voksne. Vi er vilde med det!

Vinder i kategorien Smør

 • Økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt fra Naturmælk
  • Saltet kærnesmør
  • Det ligner en almindelig smør, indtil man oplever smagen, der er fuldstændigt sublim. Skøn farve, god tæthed og fasthed, ren og fed og med en legende syre og et flot inkorporeret salt. Går imod trenden med tydelige saltflager, og det er forfriskende med en smør, hvor saltet fremhæver smørsmagen, snarere end bare at smage salt. En smør, man kan bruge til alt, og hvis smør kan have en personlighed, er det en smør, der hviler i sig selv. Den vil os noget; den taler til os. Vi er stærkt begejstret!

Vinder i kategorien Hårde oste

 • Gammel Knas, Arla Unika, fra Arla Nr. Vium Mejeri
  • 24 mdr. modnet havarti, 36 % fedt, Gourmetprisen-vinder i 2015, 2020 og 2022
  • En ost, man aldrig bliver mæt af. Den har fylden, tyngden, syren, sødmen og en fantastisk konsistens, og vi kunne spise den hver eneste dag resten af vores liv. Ikke for tung, ikke for let; vi kan simpelthen ikke finde noget som helst, der er galt med den. Det er ren ostelykke. En ordentlig krammer af en ost. Som en følelse af at være kommet hjem. Der er ingen vej uden om at kalde årets vinder for: Den perfekte ost!

Vinder i kategorien Bløde oste

 • Hallands Himmel, Arla Unika, fra Arla Kvibille Mejeri (Sverige)
  • 5 mdr. modnet dehydreret blåskimmelost
  • En fantastisk ost med fuld fart på og dog i vidunderlig balance. To verdener smelter sammen med den halvfaste tekstur og den cremede blåskimmel i en smagseksplosion af alt muligt dejligt. Starter i en venlig karameltone og jordede noter, men så kommer blåskimlen bragende og overrasker og udfordrer med hver en bid. En virkelig interessant måde at lege med begrebet blåskimmel på under en smuk skorpe, som er central for helhedens balancepunkt. En meget, meget dejlig ost, der kan bruges til det hele. Vild og voldsomt vellykket!

 

 

Anmeldelse: Huxi Bach – Alt er godt

Huxi Bach er klar med sit 6. onemanshow “Alt er godt”, som vi var invitereret til at opleve på Bremen Teater i går aftes. Men er alt så godt? Det er han nu ret meget i tvivl om – især med en verden med krig, inflation, energikrise, skøre politikere og manipulerende medier. Huxi tager os med på en sjov rejse gennem store og små hverdagsproblemer, og her er, hvad vi synes om showet:

Alt er godt.. eller?

INVITERET Vi så sidst Huxi Bach til hans show i 2020, Nye Tider, som handlede om alt det nye, der var sket i hans liv. Huxi var blevet 40 år, blevet gift og fået tvillinger – alt var forvirrende, nyt, og der åbnede sig pludselige en ny verden af økologi, e-numre og trip trap stole.

Her to år efter er den skønne Huxi atter tilbage med et nyt show, “Alt er godt”, hvor han bevæger han sig væk fra privatlivet og over i hverdagen, verden og alt det, der i virkeligheden ikke er særlig godt. Han startede også showet med at undskylde med dets navn. For alt er jo ikke godt. Der er krig i Ukraine, vi har inflation, energikrise og corona er stadig ikke helt overstået. Ja alt sejler faktisk.

Fotocredit: Hans Bach

Det sejler så meget, at man bliver nødt til at se på det hele med lidt komiske briller, ellers bliver det ikke helt til at holde ud. Og det gør den gode Huxi. I løbet af den halvanden times show, tog han os igennem alt det, der ikke er særlig godt i verden lige nu. Er vi, altså mennesket, en god ide?

Vi bliver taget med helt fra begyndelsen med Adam og Eva, der i løbet af blot én dag på jorden allerede dummer sig og bider af det forbudte æble – til Putin, der ifølge Huxi, allerede har gjort mere for miljøet end Dan Jørgensen.

Fotocredit: Hans Bach

Konklusionen? Huxi er i topform! Vi var godt underholdt fra start til slut, og som altid leverer Huxi komik på en skarp, intelligent og underspillet måde. Publikum bliver taget i hånden, showet bindes sammen og følger en rød tråd, og det stikker ikke af i uforståelige retninger.

Vi kan varmt anbefale en aften i Huxi’s selskab, og heldigvis er der masser af mulighed for at se ham – køb billetter til touren her.

/Nathalie

Weekend i København by LoveCopenhagen #37

Weekenden er nær, og dit humør er måske en anelse mærket af en stigende bekymring over den store energikrise, og hvordan det kommer til at påvirke dig. Derfor kan det være rart at få tankerne lidt væk, og heldigvis kan vores smukke, skønne by altid sætte et smil på læberne. Læs vores anbefalinger til din weekend i København her:

 

Af Nathalie

TORSDAG: Saunagus med Butchers Heat

I aften på Margretheholmen kan du deltage i saunagus sessions, der varer i en time. Du kan vælge enten kl. 19.00 eller kl. 20.00, og der er vand og snacks samt tid til at hoppe i vandet og køle dig af.

Det lyder som en skøn, forfriskende torsdagsaktivitet efter arbejde eller en lang dag!
Prisen er 195 kr, og du skal medbringe badetøj og 2 håndklæder samt en vandflaske.

Læs meget mere og book her.

FREDAG: Coffee Collective åbner + Queens & Baroque koncert

Fredag byder Coffee Collective indenfor i deres nye kaffebar i Carlsberg Byens Pasteurs Tårn, og jeg synes, at du skal svinge forbi og få en kop gratis kaffe i de flotte lokaler.  kan du få en kop gratis kaffe. Den nye kaffebar ligger i stueetagen af Pasteurs Tårn, hvorfra du har direkte adgang til den grønne plads, Fadet, og den historiske J.C. Jacobsens Have.

Senere kan du opleve en hel aften med barokmusik og vin, som en del af festivalen “Golden Days”.

Dette er programmet:
19.00 – Artist Talk, introduktion & vinbar
19.30 – Koncert
20.45 – Post Concert Lounge

Læs meget mere her.

LØRDAG: Sensommerfest på Reffen

Reffen inviterer til en sidste kinddans, inden efteråret for alvor slår kløerne i os, og du kan forvente en aften med jazz, disco og afrobeat med bandet Kaidi Tatham & Peter Stenbæk sammen med 12 Senses Orchestra.

Før og efter koncerten spiller DJ Frederick Lehmann op til god stemning, og festen fortsætter på Werkstatt til den lyse morgen. Sikke en lørdag!

Læs mere her.

SØNDAG: Haveselskabets Høstmarked

Så er der pop-up Høstmarked i Haveselskabets Have på Frederiksberg. Her kan du shoppe i de mange boder med unikke produkter inden for design, interiør, mode, have, gastronomi, kunsthåndværk og meget mere. Du kan også lytte til spændende miniforedrag & nyde dagen i den smukke have.

Pris for indgang 45 kr. – og 25 kr. for medlemmer af Haveselskabet.

Læs mere her.

Så er der ikke andet end at sige – rigtig god weekend!

/Nathalie

NØX | Københavnersnuden #429

NØX er en dansk rapper, der i 2021 udkom med 1. singlen “nu”, som blev samlet op af P3 og gav en finaleplads til Karrierekanonen i DRs koncerthus. Efterfølgende er samme single blevet soundtrack til Jonas Risvigs hypede TV serie “SALSA” på DR. Samme år udgav hun også sit debutalbum med samarbejdspartnere som Xeren, Klamfyr og Josie Amadonna. Lige nu er hun ved at afslutte min tour, mens hun glæder sig til at komme tilbage i studiet og lave musik. Vi var så heldige at se hende optræde på årets UHØRT Festival – en af de bedste koncerter på hele festivalen. Mød hendes København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
NØX:
Jeg er pt på tour til 16. september, hvor jeg bl.a. spiller koncert i Pumpehuset d. 9. september. Efter det skal jeg til Sydfrankrig og færdiggøre en masse musik.

LC: Hvor bor du? 
NØX: Nørrebro.

LC: Hvor går du tur? 
NØX: Jeg har en ting for kirkegårde. Og Istedgade!

NØX
NØX. Foto: Marie Hyld.

LC: Hvor drikker du kaffe? 
NØX: Jeg drikker mest kaffe i mørke rum. Og steder hvor man også må ryge. Arabica i Blågårdsgade og Tjili Pop i Rantzausgade er jeg stamgæst på.

LC: Hvor spiser du? 
NØX: Bang og Jensen på Istedgade. Og Friheden på Nørrebro.

LC: Hvor fester du? 
NØX: Jeg tager tit til koncerter i Pumpehuset, VEGA, Stairways og Stengade. Det er også tit der, jeg fester. Og efterfester. Morgenfesterne er ofte i studiet i Nordvest.

LC: Hvor inspireres du? 
NØX: Når jeg tager edibles på Glyptoteket,

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
NØX: Reffen kan noget! Og ellers, så træningstaget ude i Nordhavn, hvor man har overblik over hele København.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
NØX: I spejlkabinettet på Rosenborg slot.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
NØX: Da jeg vandt min første rapkonkurrence på Huset i Magstræde som 15-årig. Eller måske da jeg røg mig absurd skæv med mit crush, og vi efterfølgende prøvede Himmelskibet i Tivoli. Det var vold noia og sygt romantisk!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
NØX: Vær i nuet, sug indtryk til dig, og lad dig rive med. Og prøv at fortrænge, hvor dyrt her er.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
NØX: Byen mangler selvindsigt. Der er byggepladser overalt, fordi vi åbenbart tror, København ville være meget federe, hvis vi alle bare boede endnu tættere, havde flere parkeringshuse og endnu flere store centre. De er i gang med at bygge en hel ny bydel, fordi “alle har ret til et sted at bo”. Og tanken er sød, men skal vi vædde med, at det ender som ude i Carlsbergbyen? At lejlighederne er pæne, men ingen har råd til at bo der? Det er grådig kapitalisme pakket ind i gode intentioner. Chillfaktoren, de grønne pletter, og det faktum at alle ikke klaustrofobisk vader tæt side om side på gaderne, er noget af det, der gør København til en ret unik hovedstad. Lad nu vær at fuck med, hvad der fungerer.

LC: Dit soundtrack til byen? 
NØX: Hører Karl William “Tæt på” for tiden. Synes han er en ret undervurderet sangskriver.


Tusind tak, NØX, fordi du ville dele dit København med os.

Følg NØX på Instagram her.

Ny vinbar åbner i Carlsbergbyen

Om ikke så længe åbner den nye vinbar, Lĭquo, som Giuseppe Oliva står bag. Oliva har allerede restaurant Surt i Carlsbergbyen, men udvider nu med vinbaren, der åbner ved Pasteurs Tårnet.

 

Har du spist på Surt i Carlsbergbyen, har du måske lagt mærke til vinkortet. Restauranten bliver ofte rost for sine mange meget velsmagende, saftige naturvine – og dem kan du nu nyde endnu et sted i den lille by, nemlig i Rothes Hus, som ligger tæt på Pasteurs Tårn. Her ved denne plads kommer Coffee Collective også til at åbne inden længe.

Det er planen, at vinbaren skal åbne inden udgangen af 2022.

Vi holder skarpt øje med nyheder fra Giuseppe Oliva og Lĭquo, så stay tuned!

 

Weekend i København by LoveCopenhagen #36

Så er det endelig tid til at bevæge dig væk fra hverdagen med stigende elpriser, krig og politiske skandaler, inflation og høje renter og en numse, der sover, fordi du sidder på den i otte timer i træk. UD og OPLEV, for det er weekend, og du får den bedste guide til Købehavns events lige her.

Af Louise Taarnhøj

TORSDAG:

Finders Keepers Stock & Sample Sale

Fra i dag og resten af weekenden kan du komme til stock og sample sale hos FindersKeepers i deres studio på Frederiksberg.
Du kan være heldig at falde over unikke samples, udstillings- og udsalgsvarer, samt særligt udvalgte nyheder. Der vil være alt fra glas, lys, vaser og keramik til tæpper, plakater, smykker og rammer. De lover, at der vil være noget for alle – og til virkelig gode priser!⁠

DATO: 8.-11. september
STED: Mariendalsvej 32B kælderen tv., Frederiksberg
TIDER: Kl. 15-19 torsdag, 12-19 fredag, samt kl. 11-17 lørdag og søndag
FREDAG:

Bog-release & Fest for Bedre Sex, Mand!

For nogle uger siden havde Marie-Louise og jeg hele fire dejlige mænd i studiet, da vi optog en række afsnit af vores podcast, Kærlighedens Labyrint. En af dem var Jakob Kjaergaard, der nu udgiver sin nye bog ’Bedre Sex, Mand!’. Det er bogen, der lærer dig at mestre din seksuelle energi som mand, og den er resultatet af de sidste 10 års undervisning i den metode, Jakob udviklede tilbage i 2012.
Alle er velkomne fra kl. 16 – 23, og Jakob lover, at der vil være både hygge og fest og masser af vin. Jeg glæder mig til at skyde min weekend i gang her, inden jeg senere på aftenen smutter til Refshaleøen til 80’erfest!
HVAD: Bogrelease, Jakob Kjaergaard: Bedre Sex, Mand
STED: Villa Wilder, Wildersgade 55
TID: Kl. 16-23
LØRDAG:

Kvinder & Litteratur

Jeg elsker, hvordan der i øjeblikket bliver sat fokus på kvinder i historien. Kvinder, som har betydet virkelig meget, men som ikke er blevet nævnt, fordi de var kvinder. Jeg elsker at leve i denne brydningstid!
Denne lørdag kan du møde journalist Sara Alfort, der i bogen ‘Damer der var for meget’ fortæller om en række kvinder, der trodsede samfundets konventioner og skubbede til grænsen for, hvad man kunne skrive om, hvad man måtte som kvinde, og hvordan frigørelse kunne se ud.
Bogen følger kvinderne fra 1885 og frem til 1919 – perioden fra sædelighedsfejden og frem til, at alle skandinaviske kvinder havde fået stemmeret.
Sara Alforts bog præsenterer i alt 13 kvinder. I dette foredrag vil Alfort særligt tage udgangspunkt i forfatteren Erna Juel-Hansen og tale om den tid, hun var en del af, det opgør, kvinderne bragte med sig, og hvorfor vi i dag burde se Erna Juel-Hansen og resten af flokken som vores helte.
Arrangementet er en del af Hovedbibliotekets arrangementsrække ‘Noget om helte’, hvor forfattere inviteres ind til at fortælle om andre forfatterskaber som har inspireret, fascineret og optaget dem.
HVAD: Foredrag af Sara Alfort
STED: Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15
TID: Kl. 13-14
SØNDAG:

Fælledens Dag på Amager Fælled 2022

Og nu skal vi ned i tempo og nyde weekendens sidste dag. Tag med, når Miljøpunkt Amager inviterer alle børn og voksne til Fælledens Dag på Amager Fælled. Dagen byder på masser af spændende og gratis naturaktiviteter. Du kan blandet andet udforske Amager Fælleds unikke natur- og dyreliv på guidede ture, hilse på fælledens kvier, komme på krible-krable tur, workshops og meget mere.
Jeg er især interesseret i det arrangement, der ligger kl. 10-12: Lortedag på Fælleden – fang møgbiller i lorten og gå på krible-krabler tur med naturvejlederne fra Danmarks Naturfredningsforening. Det er da et arrangement, der sælger sig selv. Count me in!
Så er der ikke andet at sige, end RIGTIG GOD WEEKEND!