fredag, april 19, 2024
Home Blog

De bedste rooftop barer i København

En af de bedste måder at opleve enhver storby er fra toppen – og endnu bedre fra en rooftop bar. Dem har vi også en del af i vores lille storby, og her har vi samlet de bedste rooftop barer i København. Når solen stråler kan du sidde her og sippe kolde drinks, mens du nyder udsigten over Københavns tage.

 

Af Louise Bro

ROOF

Sidste år åbnede denne smukke 600m2 terrasse, lige i hjertet af København, på toppen af NH Collection hotel. Her er der åbent året rundt, og du kan nyde lækre cocktails og snacks med den smukkeste udsigt ud over vandet og solnedgangen.
HVOR: NH Collection hotel, Strandgade 7, 1401 KBH K

 

Grand Joanne

Dette toptjekkede hotel midt på Vesterbro har ikke bare den fedeste stil, smukke værelser og en lækker bar. Her kan du også finde en sej rooftop på 6. etage, hvor du kan nyde snacks og gode drinks.

HVOR: Vesterbrogade 9A, 1620 KBH V

 

Illum Rooftop

På toppen af Illum kan du slå dig ned og nyde udsigten over Strøget og Købmagergade på Illum Rooftop. Der er som sådan ikke en bar, men restauranterne Skagen Fiskerestaurant, Rossopomodoro og Palæo byder på alt fra sprudlende bobler, og spændende drinks til kolde fadøl.
HVOR: Købmagergade 20, KBH K

 

Hotel Danmark

I sommermånederne er rooftop baren på toppen af Hotel Danmark altid åben. Her kan du få et 360-graders view over byens tage og nyde udsigten til Tivoli, Rådhuset, Christiansborg og Københavns Havn. Nyd et glas kold hvidvin eller en drink i skønne lounge møbler og grønne omgivelser – og hold øje med deres events fordi de har ret ofte DJs på besøg.
HVOR: Vester Voldgade 89, KBH K

 

Scandic Nørreport

En af de nyeste tilføjelser til listen over rooftop barer er Level Six, som ligger på øverste etage af det nye boutiquehotel, Scandic Nørreport. Efter en hurtig tur i den gyldne elevator kan du nyde aftensolen over hustagene og Nørreport station, mens du sipper G&T’s og iskolde øl. Det gode cocktailhåndværk i fokus og derfor er råvarer også nøje udvalgt – og hos Level Six er der et klart ønske om at skabe en helt ny hangout i Indre By.
HVOR: Frederiksborggade 18, KBH K

Manon Les Suites

Du kender sikkert den smukke grønne oase og pool i midten af Hotel Guldsmeden på H.C. Andersens Boulevard – men hotellet har også en super fin tagterrasse med udsigt over Søerne. Her ligger Restaurant Chapung, som udover lækker asiatisk mad også har et menukort i baren med bobler, vin, cocktails og øl.
HVOR: Gyldenløvesgade 19, KBH V

 

Skybar Sticks’n’Sushi

På 12. etage af Tivoli Hotel på Kalvebod Brygge ligger Sticks’n’Sushis Skybar. Her er du virkelig oppe i højderne og kan nyde en udsigt, der strækker sig over stort set hele byen – fra Zoo-tårnet og Amager og hvis vejret er klart endda Malmø. Uanset om du er til sake, japanske flaskeøl eller spændende drinks, så finder du det her.
HVAD: Arni Magnussons Gade 2, KBH V

 

Nimb Roof

Nimb Hotel har også en utrolig smuk tagterrasse med solstole, pool og cocktailbar. Nimb Roof er dog kun åben for hotellets gæster og medlemmer, men der er også åbent for alle på udvalgte aftener til ”Summer in the City-events” hen over sommeren. Så hvis du vil herop skal du holde øje med programmet, som byder på alt fra Sunset Sessions, Sunday Cookout, Seafood Sundays og CPH Jazz Festival – og så kan du også nyde udsigten over Tivoli med en lækker drink i i hånden.
HVOR: Bernstorffsgade 5, 1577 København

Hotel Ottilia – Tramonto Rooftop 

På Hotel Ottilia i Carlsberg Byen kan du nyde en drink med udsigt over hele byen på deres restaurant og bar TRAMONTO Rooftop. Restauranten placeret helt på toppen af hotellet, og også her får du en helt fantastisk 360-graders udsigt over byen. Tagterrassen har sin helt egen humle-have, som bruges til at lave hotellets egen øl, Ottilia Lager.
HVOR: Bryggernes Plads 7, 1778 København

 

Silo

Hvis du virkelig vil op i højderne, så er det på Silo i Nordhavn det sker. Restauranten ligger på 17. etage og her får du dermed udsigt over hele København og Øresund. Det meste af restauranten er indendørs, men de har også en rooftop terrasse, hvor du kan nyde klassiske cocktails, bobler og lækker vin.
HVOR: Helsinkigade 29, Nordhavn

Zoku

Zoku Copenhagens Kindred Spirits rooftop bar har en skøn og grøn tagterrasse med udsigt over Amagers Skyline. Her kan du slå dig ned i grønne omgivelser eller smide dig i en hængekøje og slappe af mens du nyder en kaffe, G&T eller kold øl.
HVOR: Amagerfælledvej 108, KBH S

 

Scandic CPH Strandpark

Scandic CPH Strandpark ligger helt ud til Øresund og fra skybaren SEANERY på 11. sal er der en formidabel udsigt til bølgerne, broen til Sverige og byens tage. Ligesom på flyvergrillen kan du også følge flyenes indflyvning til lufthavnen – her er det bare fra enden af landingsbanen med en pølsemix i hånden – men derimod fra 11. etage med kolde øl, cocktails og rosé i hånden.
HVOR: Amager Strandvej 401, KBH S

Donna / ny restaurant fra Cofoco

New restaurant alert!! Og en smuk en af slagsen. Byd velkommen til italienske Donna som netop er åbnet i den smukke stueetage på Hotel Bella Grande. Læs mere her.

 

Af Nathalie 

Her i starten af april åbnede Cofoco deres andet hotel midt i København. Udover Coco Hotel kan københavnerne og turister nu besøge Hotel Bella Grande, som er et 4-stjernet boutique hotel et stenkast fra Rådhuspladsen.

PR_Donna, Cofoco

På hotellet har de netop åbnet en smuk italiensk restaurant, Donna, som har åbent hver dag til frokost og middag.

Restauranten er smukt indrettet i røde og lyserøde toner, og du kan mixe fra den store a la carte menu eller lade kokken bestemme og vælge en 5-retters menu.

PR_Donna, Cofoco

På menukortet finder du både snacks, som nocellara oliven, mini pizza og arancini, at vælge mellem, samt antipasti som burrata og baccala, og selvfølgelig lækre pastaretter og pizza. Dessertkortet skuffer ej heller med klassikere som tiramisú og panna cotta samt smuk pavlova med bær, vaniljecreme og jordbærsorbet!

PR_Donna, cofoco
PR_Donna, Cofoco

Den restaurant glæder vi os altså til at besøge!

Book dit bord her. 

Arrivederci!

Wafande | Københavnersnuden #489

Denne uges Københavnersnude er sanger og sangskriver, Wafande. Han er en af de musikere, der er lykkedes med at slå afrobeat-genren solidt fast på den danske musikscene med hit på hit og vilde, medrivende sceneoptrædener. Den 12. april er han klar med et helt nyt track med titlen ’Jeg blokerer dit nummer’. Mød Wafande og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Wafande: For tiden er jeg i fuld gang med at arbejde på en plade, og jeg benytter alle de forskellige dygtige mennesker, jeg har mødt igennem min karriere. Jeg har blandt andet været i Paris og Bruxelles og arbejde med nogle fantastiske mennesker. Det er en gave <3

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Wafande: Jeg bor i Kastrup.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Wafande: Jeg elsker at gå tur i Bernstorffsparken, da alle mine hunde kan få lov at løbe frit. København og omegns bedste hundepark

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Waf: Jeg drikker ikke kaffe.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Waf: Jeg elsker at spise på Feed Bistro eller den nyåbnede Cinco på Vesterbro.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Waf: Jeg er mest til house party, men hvis jeg skal ud, er det nok mere til specielle events eller koncerter.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Waf: På ferier og igennem mine sociale relationer.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Waf: Christiania

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Waf: Jeg bliver forelsket i København, hver gang solen kigger frem.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Waf: EM 2021. Det var magisk at se København og hele Danmark samle sig.
Det er smukt, hvordan vi alle pludselig stod sammen trods uenigheder og forskellige holdninger.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Waf: Alle der besøger København burde tag sig en tur på vandet. Jeg bruger selv mange timer på kanalerne, så snart solen kigger frem. Friendships på Christianshavn er mit fortrukne sted at leje en båd.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Waf: Det eneste København mangler, er flere sommerdage.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Waf: I år tænker jeg mit og byens soundtrack bliver min kommende single “Jeg Blokerer dit nummer” Kæmpe sommer banger 😉

Den nye single ’Jeg Blokerer Dit Nummer’ med Wafande feat. Papa Akida udkommer den  den 12. april.

Wafande skyder sin sommerturné i gang allerede den 19. maj på Nemoland i sit gamle hood på Christiania. Herefter går turen rundt i Danmark, og du kan også opleve ham senere på sommeren i Amager Centrets gårdhave den 15. august.

Se mere og følge Wafande på Facebook eller @wafandelife og hør hans musik og nye single på Spotify.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Wafande!

Danmarks største poolparty / 13. april

Skal du med til Danmarks største poolparty i weekenden? Så læs med her

Af Nathalie 

På lørdag fyrer DGI Byens Vandkulturhus op for et kæmpe poolparty med neonlys, DJ og flydende dansegulv.

Vesterbros velkendte svømmehal blev fuldstændig renoveret for et par år siden, og udover at være åben i dagstimerne til almindelige svømmegæster, kommer de nu med en række events uden for den almindelige åbningstid.

Så skal du prøve en sjov og anderledes aften med vennerne, så køb din billet for 195 kr, hvor du får adgang til 3 timers fest fra kl. 19.00 – 22.00. Du kan tilkøbe snacks og drikkevarer på aftenen.

Programmet for aftenen:
18.30: Entréen åbner og der kan klædes om
19.00: Pool Party starter, og DJ’en begynder at spille musik
22.00: DJ’en har spillet den sidste sang, Pool Party slutter, og der kan klædes om.

Det lyder som en festlig lørdag!

Køb din billet her. 

Dolores: En global madoplevelse lander i Carlsberg Byen

Torsdag den 11. april får Carlsberg Byen en ny beboer, når restaurant Dolores slår dørene op på Kildepladsen. På Dolores vil der være masser af delevenlige comfort-serveringer, og restauranten bliver et uformelt sted, der er anvendelig til både hverdag – og til fest og ballade i weekenden.

 

I hjertet af Carlsberg Byen ankommer en ny kulinarisk destination, når restaurant Dolores slår dørene op torsdag den 11. april. Denne nye tilføjelse til bydelen er en sand verdensborger af en restaurant, der byder på en smagsoplevelse fyldt med passion og inspiration fra hele kloden.

Bred vifte af smagsoplevelser

Restaurant Dolores har fået sit navn efter det farverige Dolores-kvarter i San Franciscos Mission District, hvor kulinariske traditioner fra forskellige dele af verden smelter sammen i en unik fusion. Med denne arv som baggrund har Dolores’ team, ledet af den talentfulde køkkenchef Oliver Lerche, skabt en menu, der udforsker en bred vifte af smagsoplevelser uden at lade sig binde af dogmer eller begrænsninger.

Fotocredit: DOLORES // Loca Gruppen

På Dolores vil gæsterne blive forkælet med delevenlige retter, der spænder fra korean fried chicken til grillede fisk og saftige skaftkoteletter af dansk økogris. Grøntsagerne spiller også en hovedrolle med delikate retter som stegt aubergine med pistacie og harissa samt friteret blomkål med vadouvan.

Delevenlig comfort food

Med en tilgang, der fejrer mangfoldigheden af ​​smagsoplevelser, er Dolores’ menu skabt til at glæde enhver gane. Køkkenchef bliver 25-årige Oliver Lerche, som tidligere har arbejdet i Frankrig, på Sans Souci og Dragsholm Slot. Han beskriver Dolores som et sted, hvor gæsterne kan nyde alt fra delevenlige comfort-serveringer til vilde og uventede desserter som pecan pie med whisky-cremefraiche og churros med vaniljeiscreme, spicy masala-karamel og sesamolie.

Fotocredit: DOLORES // Loca Gruppen

”Dolores skal være et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land. Begrænsninger kan være godt for kreativiteten, men her bruger vi rendyrket velsmag og lækkerhed som pejlemærke. Vi plukker fra alle hylder, og resultatet er stor velsmag uden så mange dikkedarer,” siger køkkenchef Oliver Lerche, som glæder sig til at slippe tøjlerne med en menu, der bliver lige så farverig som Dolores-kvarteret, og en restaurant, der er
anvendelig både til hverdag og til fest og ballade i weekenden.

Bæredygtighed og kvalitet i højsædet

Bag denne spændende nye tilføjelse til Københavns madscene står LOCA Gruppen, en kendt aktør inden for gastronomi med restauranter som STUDIO og KILDEN.

Med en stærk forpligtelse til bæredygtighed og kvalitet har LOCA Gruppen sikret, at Dolores også vil følge deres principper om ansvarlig brug af råvarer og støtte til lokale producenter.

Teamet bag Doleres med køkkenchef Oliver Lerche og CEO for LOCA Gruppen, Merete Holst i midten. Fotocredit: DOLORES // Loca Gruppen

Merete Holst, CEO for LOCA Gruppen, udtrykker begejstring for Dolores’ åbning og ser frem til at byde København velkommen til denne unikke gastronomiske oplevelse. Med en blanding af global inspiration, lokal bæredygtighed og en afslappet atmosfære er Dolores Restaurant klar til at erobre hjerter og ganer i Carlsberg Byen.

Restaurant Dolores åbner torsdag den 11. april på Kildepladsen 12 i Carlsberg Byen. Se menuen og book bord på Restaurantdolores.dk.

Det sker i København | April 2024

Vi har taget hul på forårsmåned nummer to, og her kan du opleve alt fra gratis kaffe og kage, lagersalg og gå-maraton på Amager til S-togets fødselsdag, plantebyttemarked og pool party. Vi guider dig til nogle af de allerbedste arrangementer, oplevelser og events i København i april 2024. Let’s dig in!

 

4. april: Fasangården genåbner med gratis kaffe og kage

Fasangården i Frederiksberg Have genåbner torsdag den 4. april til en sæson med lækker smørrebrød til frokost og danske retter til aften. Genåbningen markeres med gratis kaffe og kage fra kl. 14-16.

5.-7. april: Sakura Copenhagen lagersalg 

På lagersalget vil der bl.a. være masser af keramik, kokeshidukker, håndklæder, samt et begrænset antal af Sakuras håndflettede jutemåtter og håndlavede bambusvifter. Der vil også være flere ‘klassikere’, der ikke udgår, som er nedsat med 20%.
Læs mere her.

6. april: Gå Amager rundt 42,2 km
For 8. gang inviterer Betina Bitzer og Gåtur for alle Dragør og Gå Amager Rundt til en gå Marathon på 11 timer. Du bestemmer 100% tempo. Du har 11 timer til at gennemføre.
Start og mål er Ørestaden, København S. Alle får udleveret deltagerarmbånd fra kl 7.00 – 7.50 i Ørestaden, og alle går samlede kl 8.00.
Læs mere her.
6. april: S-toget fylder 90 år

Lørdag den 6. april er det 90 år siden det første S-tog kørte fra Frederiksberg Station i retning mod Klampenborg. Det bliver fejret hele lørdag, hvor du kan køre gratis med S-tog fra midnat fredag og til kl. 23.59 lørdag aften, få gratis hindbærsnitter hos 7-Eleven på stationerne i Hovedstaden, opleve en koncert med Jernbaneorkestret Under Uret på København H. kl. 15 og en masse andet.

6. april: Brus Beer Bazaar
Brus inviterer til den første mini-ølfestival foran deres bryggeri på Guldbergsgade lørdag fra kl. 13-midnat. Her kan du foruden Brus eget udvalg også smage øl fra 10 forskellige danske bryggerier. Det er gratis at deltage, men skal du smage kan du købe poletter
1 for 35 kr. eller 5 for 150 kr.

 

6. april: Disco Drag Show & Afterparty på Werkstatt

Lørdag aften slår Werkstatt dørene op for deres efterhånden legendariske drag show. Denne gang er temaet disco, og her kan du se et show med kunstnerne Karli Kuff, Denise Delight, Kacey doll, Annie Rection og AVA. Efter showet er der afterparty, og entré for hele aftenen koster 150 kr.

6.-11. april: Postyrium børneteater på Ofelia Plads

Fra den 6.-11. april kan du opleve Det Kongelige Teaters rullende børneunivers Postyrium på Ofelia Plads. Her kan man danse, synge, klæde sig ud og prøve kræfter med alt det sjove fra teatrets verden – i godt selskab med fuglevært Frede Stær og hans fjollede fuglevenner. I eftermiddagstimerne er Postyrium på hjul åbent for alle og man kan bare møde op – det er ganske gratis.

7. april: Elis Copenhagen åbningsfest med gratis is
Søndag den 7. april åbner den nye isbutik Elis Copenhagen på Holbergsgade 22. Det fejres med en gratis kugle af deres hjemmelavede gelato og en mini churro fra kl. 12-15.
7. april: Plantebyttemarked

Du kender helt sikkert til loppemarked og byttemarked – men har du hørt om plantebyttemarked? Konceptet er jo præcis det samme som de andre, her kan du nemlig udvide din plantesamling, og dele dine grønne skatte med andre. Byt dine stiklinger, planter, krukker, potter, jord og tilbehør med andre plantenørder – det er gratis at bytte, du skal bare selv komme med noget at bytte. Der er plantebyttemarked søndag den 7. april fra kl. 11-13 på Charlotte Ammundsens Plads 3.

11. april: Restaurant Dolores åbner i Carlsberg Byen

Torsdag den 11. april får Carlsberg Byen en ny beboer, når restaurant Dolores slår dørene op på Kildepladsen. På Dolores vil der være masser af delevenlige comfort-serveringer, og restauranten bliver et uformelt sted, der er anvendelig til både hverdag og til fest og ballade i weekenden.

12. april: Verdens største lakridssmagning hos Bülow 

På Lakridsens Dag fredag den 12. april inviterer Lakrids by Bülow til verdens største lakridssmagning, hvor de uddeler 1 million smagsprøver af vores danske gourmetlakrids i hele verden. I København kan du derfor smage lakridser ved Tivoli, Kongens Nytorv, og Langelinie, samt hos alle Lakrids by Bülow butikker.

12. april: Restaurant Plates første Fredagsbar

Restaurant Plates i bunden af NH Collection hotel lige ved Knippelsbro holder deres første fredagsbar. De har nemlig endelig modtaget deres tilladelse til udeservering fra Københavns kommune – og det skal fejres med en fredags fest ved vandkanten på Christianshavn. De giver et glas bobler og deres DJ sørger for god stemning.

12. april: Villa Kultur fylder 7 år
Villa Kultur holder 7 års fødselsdag med en storstilet fest og fejring af 7 år med kulturelt iværksætteri, nyskabende kunst og kreative fællesskaber. I deres fine hus og have på Krausesvej byder de på skåltaler, naturvin, live-musik og meget mere fredag den 12. april.
13. april: Netværk & Nye Ideer for kvindelige iværksættere

Kom med til en festlig dag, hvor LoveCopenhagens Louise Taarnhøj og hendes virksomhed Lula Media hylder kvindelige iværksættere og deler nøgleindsigter til en succesfuld forretning. Eventen finder sted i lokalerne på det nye smukke Hotel Scandic Spectrum lige ved Hovedbanegården i København, hvor der åbnes op for godteposen og deles ud af viden, inspiration og det super gode netværk, der er uundværligt som iværksætter.
Læs mere her.

13. april: Pool Party i DGI Byen

DGI Byen inviterer til Danmarks største pool party i deres Vandkulturhus lørdag den 13. april. Her ruller de DJ pulten ind, skruer op for musikken og byder op til lækre moves, baderingsræs, og badebolde-dans på deres flydende dansegulv. En billet til pool-festen koster 195 kr., og giver adgang til Vandkulturhuset samt 3 timers fest med DJ.

13. april: Bootleggers City fylder 10 år
Ølbaren Bootleggers ved Torvehallerne fylder 10 år! Og det markeres med en 10 timer lang fest med masser af gode tilbud hele dage. Der er øl, cocktails, drinks, og shots for den nette sum af… du har nok gætttet det… 10 kr.
14. april: Veras loppemarked under Buen

Hver søndag er loppefest under Buen, når Veras Market samler de flotteste loppe hoveder, som sammen sikrer at brugt tøj får nyt liv.

18. april: Åbningsfest hos Fisketorvets nye madunivers, KAJEN 

Torsdag d. 18. april fra kl. 11 inviterer Fisketorvet til åbning af deres helt nye madunivers, KAJEN. Der er blevet hamret og bygget gennem de sidste mange måneder, og nu er Fisketorvet klar til at vise dig resultatet af deres nye 6.500 kvadratmeter store madunivers, som de har døbt KAJEN. Til åbningsfesten vil der foruden god stemning og DJ, også være smagsprøver og gode åbningstilbud.

19. april: SMK Fridays – Omsorg

Statens Museum for Kunst inviterer igen til SMK Fridays, som er en aften med overraskende kunstoplevelser, musik, kolde drikkevarer og gratis entré. Denne fredag er der fokus på omsorg i kunsten – og du kan bl.a. opleve en atmosfærisk koncert ved harpenist og sangerinde Selma Judith, oplæsninger ved forfatter Caspar Eric og performance ved kunstner Cassie Augusta Jørgensen.

19.-21. april: Sakura Festival

De smukke kirsebærtræer blomstrer som altid så fint i april, og det skal fejres. Du kan nyde de flotte lyserøde blomster på Bispebjerg, Assistensen og også i Langelinieparken. Hos sidstnævnte fejres det med en festival hele weekenden, hvor der er gratis entré og ligeleges markeres det med fest, lækker mad, og masser af kølige drikkevarer hos Seaside Toldboden.

20. april: Loppemarked i Fælledparken

Når foråret kommer og vi begynder at rykke ud, så starter alle loppemarkederne også op igen. Et af de helt store vender nu også tilbage i Fælledparken den 20. april fra kl. 10-15, hvor du kan gå på jagt blandt alt det gode genbrugsguld. LoppeLindas loppemarked i Fælledparken afholdes på Den Franske Plads ved T-krydset Borgmester Jensens Alle og Serridslevvej.

20.-21. april: 9-års fødselsdag hos Warpigs

Øl, BBQ og høj musik, det er hvad du altid er garanteret, når du besøger Warpigs i Kødbyen. Og nu fylder de 9 år, hvilket selvfølgelig markeres med en fest – så mon ikke der tændes lidt ekstra op under grillen?

21. april: Søndags-vinsmagning på Nordre Toldbod

Sunday Funday er en dejlig ting, og det er præcis sådan, din søndag kan blive – lidt sjovere. Seaside inviterer nemlig som noget helt nyt til søndagssmagning, hvor du kan gå på opdagelse i et udvalg af vine fra hele verden, og nyde 3 glas for kun 150 kroner.
26. april: Broens Rosé Bingo

Fredag d. 26 April inviterer Broens Gadekøkken i samarbejde med Løgismose til Rosé Bingo kl. 17.18.30 , hvor der er lækre præmier, masser af rosé i glasset og godt humør. Det koster 165 kr. pr. person for 3 spilleplader og tilhørende 3 glas rosé.

26. april: Byhavens åbningsfest 2024

Fredag den 26. april er Byhaven ved Pumpehuset igen klar til at byde indenfor til udendørskoncerter med god stemning og gratis musik. Som altid er der fri entré, og Byhaven åbner kl. 15 – koncerten starter kl. 19 – og til åbningsfesten er det Ultraflex, der indtager scenen. Der er fadøl på hanen, og naturvin og cocktails, og når sulten melder sig, også fried chicken fra Poulette.

26. april: Friday Night Skate

Gaderne bliver fyldt med rulleskøjte-entuasister fredag den 26. april. Du kan selv rulle med på den ca. 20 km lange rute, som starter ved Next House og fortsætter gennem København, og du kan også bare kigge på, det er nemlig ret hyggeligt at se de mange skøjtere suse forbi.

26. april: Summer Opening Party på Åben

Selvom Åben siden færdiggørelsen af deres bryggeri, bar og restaurant har åbent hele året, så skal sommeren udendørs alligevel skydes igang med et brag af en fest. Det sker fredag den 26. april, hvor sommer sæsonen kickstartes med DJs, lækker mad, kolde øl og god stemning.

27. april: Loppemarked i Saxogade
Forår er også lig med udendørsloppemarkeder, og Saxogades Loppemarked vender også tilbage den sidste lørdag hver måned fra april til september. Lørdag den 27. april kan du gøre gode loppefund se frem til fælles hygge i Saxogade og på Litauens Plads.
28. april: Lydmor på Det Kongelige Teater

Sangerinden Lydmor spiller denne aften på Det Kongelige Teater i forbindelse med sin turné, Space Tour. Bag det musikalske alias LYDMOR står Jenny Rossander, hvis kommende turné kommer til at være en excentrisk sammenblanding af alt, hvad hun har at byde på – fra pulserende beats, der gør det svært at sidde stille i teatersæderne, til tårevældende ballader om de hjerteskærende og autentiske historier, som kendetegner hendes alsidige musikalske univers.
Læs mere her.

28. april: Østers og bobler på La Banchina

Den sidste søndag i hver måned står den på Østers & Bobler hos La Banchina. Du kan både for grillede og friske østers, og bestemmer selv hvor mange, du ønsker med priser fra 170 kr. for 3 østers og et glas bobler.

29. april: Taphouse fylder 10 år
Ølbaren Taphouse har 10-års fødselsdag og det bliver fejret i en hel uge fra den 29. april til 5. maj. Der vil bl.a. være gratis øl, musik, tap takeovers, DJs, quiz og meget mere! Se hele programmet for fødselsdagsugen på deres Facebook side.

 

Som altid opdaterer vi løbende listen, så gem linket, så du altid er opdateret på alt det der sker i april i København.

Oplev tre hovedstadsportrætter i Cinemateket

Kom til en aften i hovedstadens tegn, når Cinemateket viser tre film med netop det fokus lørdag d. 23. marts. Hvad er en hovedstad – og hvilke billeder toner frem på nethinden, når man hører navnene København, Oslo og Stockholm? Filmkunsten tilbyder et svar, for med de levende billeder kan man gengive tempo, lyde og en næsten kropslig oplevelse af byen.

Cinemateket i København inviterer på historisk rundtur i de skandinaviske hovedstæder og viser tre prisbelønnede kortfilm (heriblandt den Oscar-nominerede ’En by ved navn København’) med introduktion af Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen, lørdag den 23. marts.

 

Senere samme aften kan man hilse på Claes Bang, som introducerer Ruben Östlunds film ’The Square’, hvor han spiller hovedrollen. Skuespilleren vil sige lidt om udfordringerne og glæderne ved at arbejde på tværs af Skandinavien.

Se mere her.

Anledningen er ’Norden på film’, et nyt nordisk filmprojekt, der går i luften på Nordens Dag 23. marts. De tre skandinaviske filminstitutter har samlet et udvalg af nordiske dokumentarfilm og historiske optagelser fra 1905-1990, som kan streames gratis online. Samtidig sætter filminstitutternes Cinemateker fokus på nordiske film med events og biografvisninger af skandinaviske film i København, Stockholm, Göteborg og Oslo i marts og april.

Se hele Cinematekets filmserie ’Norden på film: De skandinaviske hovedstæder’

Websitet nordenpaafilm.org går i luften på Nordens Dag den 23. marts. Fra den dag kan I henvise til sitet, hvor samtlige filmklip samles og kan streames gratis.

Læs mere om ’Norden på film’ på Cinematekets hjemmeside. 

Tivoli åbner for sommersæsonen den 22. marts

Med påsken og forårets ankomst byder Tivoli velkommen til en ny sæson, der bringer spændende nye Fredagsrock-koncertnavne, teaterforestillinger og spiseoplevelser. Derudover er der masser at fejre og opleve, når Tivoli i år fejrer runde fødselsdage for bl.a. Rutschebanen, Pantomimeteatret og Grøfte. Lad os dykke ned i denne festlige sæson for Tivoli, som åbner indgangene den 22. marts.

 

Af Louise Bro

 

Klar til påskeferie

Tivoli er igen klar til at byde indenfor til en skøn sommersæsonen. Vinteren er blevet brugt på en masse vedligeholdelse i haven, hvor du bl.a. kan se frem til at budt velkommen af en nyrenoveret forplads i Hovedindgangen. Og det er måske ikke så mærkeligt, at der lige er blevet gjort lidt ekstra ud af det. Tivoli kunne nemlig selv fejre 180 års fødselsdag i august 2023, og kan i år også fejre indtil flere runde fødselsdage i løbet af sæsonen.

Fra den 22. marts og til 1. april inviterer Tivoli indenfor til påske med en blomstrende forårshave med duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer og farverige påskeæg. Påskeferien skydes i gang med med et farvebrag af et Åbningsfyrværkeri den 22. marts. Læs mere om påsken i Tivoli her.

Runde fødselsdage og fejringer 

Blandt de runde fødselsdage er Pantomimeteatret, der fejrer 150 år i den anledning sætter særligt fokus på balletten. Der er premiere på balletten “Klods-Hans” den 22. juni med Dronning Margrethe som scenograf samt en masse gæsteoptrædener af internationale balletkompagnier gennem sæsonen.

Derudover fejrer flere klassiske forlystelser i Tivoli deres runde fødselsdage i år: Dæmonen fylder 20 år, Det Gyldne Tårn 25 år, og Mælkevejen kan fejre 5 år. Rutschebanen kan fejre 110 år, ballongyngen 140 år, og Restaurant Grøften kan ligesom Pantomimeteatret også fejre 150 år, så mon ikke der bliver serveret ekstra meget smørrebrød, fadøl og snaps på de ternede duge.

Flere gastronomiske nyheder

Hvis turen ikke går forbi Grøften, så er der også en masse spændende nyheder på spisefronten i år. Mikkeller genopliver den i år 90 år gamle restaurant Færgekroen med opgraderet kromad og deres verdensberømte øl.

Restaurant Mazzoli’s udvider med et italiensk hjørne, der serverer gelato og andre specialiteter, og så er der hele fire pop-ups i Michelin-klassen i Det japanske Tårn denne sommersæson. Tivoli Food Festival vender tilbage i maj med friske råvarer fra seks forskellige danske regioner, samt langbordsmiddage og talks med kendte kokke. Og til september afholdes Tivoli Have- og Blomsterfestival med nye blomsterudsmykninger og smagninger.

Fællessang, satire og klassisk musik

Det er ikke kun sus og en mættende fornemmelse i maven, du kan se frem. Tivoli afslører også en spændende sæson med musikalske begivenheder og teaterforestillinger. Tivolis LørdagsHits og sing-along-koncept byder i år på store navne som Dodo & the Dodos, Birthe Kjær og Shu-Bi-Dua 2.0. På udvalgte torsdage til sommer fører Annette Heick an til Allsång på Skansen med blandt andre Maria Montell & Bryan Rice og Zindy Laursen & Michael Carøe.

Glassalen byder på børneklassikeren Dyrene i Hakkebakkeskoven, musikalsk satire med gruppen Platt-Form, og selvfølgelig også og en ny omgang af Tivolirevyen, som i år fejrer 140-års jubilæum. Er man mere til klassisk musik, kan man se frem til besøg af nogle af musikere som Anne-Sophie Mutter, Yuja Wang, Jonathan Tetelman, Mischa Maisky og Angel Blue.

 

24 Fredagsrock-koncerter

Med en ny sæson, følger naturligvis også en masse Fredagsrock-koncerter. Igen i år kan Tivoli præsentere et imponerende lineup med internationale stjerne som Diana Ross, Chris Isaak, Chaka Khan og Take That. Danske topartister som Medina, Pil, Tina Dickow, Mads Langer, Hans Philip, Tim Christensen og mange flere vil også optræde. Der vil være i alt 32 koncerter fordelt på 24 fredage, herunder spændende konstellationer som KrebsFalch og Barselona med Pil – og også dobbeltkoncerter med kunstnere som Gobs og Thor Farlov samt Zar Paulo og August Høyen. Programmet starter den 12. april med Coco O. og PRISMA og slutter med Saveus den 20. september.

Se hele programmet for Fredagsrock her.

 

Tivoli åbner for sommersæsonen den 22. marts kl. 11 med festfyrværkeri kl. 23.

Sæsonerne for 2024 er som følger:

  • Sommersæson: 22. marts – 22. september
  • Påske i Tivoli: 22. marts – 1. april
  • Halloween i Tivoli: 10. oktober – 3. november
  • Jul i Tivoli: 15. november 2024 – 5. januar 2025

København får ny badezone ved Ofelia Plads

København har allerede et fantastisk og utroligt populært havnemiljø, som nu udvides med endnu en badezone ved Ofelia Plads. Denne tilføjelse markerer den 11. badezone i byen og bliver med garanti et populært tilholdssted for alle dem, der ønsker at nyde solen og en forfriskende dukkert.

 

Af Louise Bro

Hvis du, som mange andre, er glad for at bade i Københavns Havn, så er der godt nyt. Budgetpartierne i Københavns Kommune er nemlig blevet enige om, at etablere en ny badezone, der som udgangspunkt skal ligge ved Ofelia Plads. Dermed kan de badeglade københavnere se frem til en ny badezone i hjertet af byen med udsigt til Skuespilhuset, Operaen, Papirøen og Refshaleøen.

Ofelia Plads: Fra forbudt til fornøjelse

Beslutningen om den nye badezone er blevet truffet som en del af Overførselssagen, hvor uudnyttede midler fra det tidligere års kommunale budget overføres til nye formål. I alt 0,9 mio. kr. er øremærket til anlæg af den nye badezone i 2024, hvor Ofelia Plads er blevet fastslået som udgangspunkt for projektet.

Om beslutningen siger byrådsmedlem Alexander Ryle fra Liberal Alliance: “Vi har prioriteret etableringen af et havnebad ved Ofelia Plads, et populært samlingspunkt om sommeren, hvor badning pt. er forbudt.”

Denne nye tilføjelse til Københavns havn er ikke kun et enkeltstående projekt. Partierne bag byens budget har også afsat midler til undersøgelser af muligheden for at etablere 9-12 små flydende øer i havnen. Disse tiltag sigter mod at gøre Københavns havn til et endnu mere levende og tilgængeligt område for både lokale og turister.

Der er ikke sat en dato på, hvornår du kan forvente, at den nye badezone ved Ofelia Plads åbner. Men indtil den gør, kan du jo benytte dig de 3 havnebade, 10 badezoner og 2 dyppezoner, som allerede findes i Københavns Havn.

Få et overblik over alle havnebade, bade- og dyppezoner i vores guide Her kan du bade i København.

Guide til Den Lille Kulturnat 2024 – Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?

Hvad vil du være, når du bliver stor? På Den Lille Kulturnat kan fantasien få frit løb, når børnene kan prøve kræfter med alt fra at være arkæolog, politimand og astronaut til akrobat, politiker eller designer.

Arkæolog for en aften!
Børn i alle aldre kan blive arkæologer for en aften, når vi undersøger de mange spændende fund, som dukker frem fra jorden under byens gader og fortove. Tror du fx, at arkæologerne finder flest potteskår med røde, gule, grønne eller blå farver? Eller med striber, prikker og blomster? Kan du se forskel på knoglerne fra en ged, en ko, en hest og en fisk? Måske er du nødt til at tage mikroskoperne i brug for bedre at kunne se det. Så på med de blå handsker og kom ind og bliv arkæolog for en aften!

Læs mere her


Cirkus Bigs Cirkusskole i BLOX
Lær at blive en vaskeægte cirkusartist. Kom forbi og lær at jonglere, kaste med tallerkner, gå på line og meget mere. Festlig og fornøjelig cirkuslegeplads for alle børn og for voksne i alle aldre. Undervisere er artister fra Cirkus Bigs Cirkusskole: Cirkusdirektøren Mr. Big, Klovnen Knud og Linedanseren Mari De 3 vil være behjælpelige med disciplinerne i løbet af dagen. Vi glæder os til at se dig ved BLOX.

Læs mere her


Design din egen stofpose – inspireret af Irma
Har du en designer gemt i maven? Så kig forbi designværkstedet på Designmuseum Danmark, for her kan børn og deres familier designe deres eget kunstprint på en stofpose med folie, stencils og stoftuscher, inspireret af IRMA-kædens kunstposer. Siden1970’erne har Irma inspireret deres kunder til at genbruge deres poser og stofnet og har derfor hvert år samarbejdet med forskellige kunstnere.

Fra kl. 16.30 til 19.00 er der hver hele og halve time afgang fra museets forhal til IRMA udstillingen med børneguide.

Læs mere her


Spring ud som politiker – Den Lille Kulturnat i Folketinget
Folketinget slår dørene op for børn mellem 6 og 12 år og deres familier, hvor du kan komme ind og snuse til livet som politiker. Aftenen byder på en række sjove aktiviteter, bl.a. et teaterstykke, hvor grundloven bliver levende. Børnene kan også dekorere deres egen grundlov og lave badges i et kreativt værksted, prøve det store lykkehjul i Vandrehallen og opleve Folketingssalen indefra.

Læs mere her


Politi i børnehøjde på Politimuseet
Kom og mød politibetjente fra Nørrebro og se nærmere på deres patruljevogn. Politiets ryttere og deres heste kommer også forbi. På museet kan du møde vores formidlere, som viser genstande fra vores samling og fortæller om politiets arbejde gennem tiden. Du kan f.eks. høre om Danmarkshistoriens mest succesfulde pengeskabstyv ”Det borende X” og høre, hvordan politiet har fotograferet forbrydere i over 150 år. Der vil være mulighed for at få taget sit eget fingeraftryk og prøve politiuniformer!

Læs mere her


Tag astronautprøven i Rundetaarn
Den danske astronaut Andreas Mogensen har været på mission på Den Internationale Rumstation ISS, hvor han har boet og arbejdet i over et halvt år! Andreas er den eneste dansker, der nogensinde har været i rummet. Måske kan du blive den næste? I fremtiden kan vi rejse til rumstationer, til Månen og endda til Mars, og der bliver brug for dygtige videnskabsfolk og astronauter. Har du hvad der skal til? Træn som en astronaut i Rundetaarn under Den Lille Kulturnat og find ud af det!

Læs mere her


 

Læs også guiden til skattejagter og gåder på Den Lille Kulturnat 2024

Se hele programmet for Den Lille Kulturnat her

Den Lille Kulturnat 2024. Foto: Abdellah Ihadian
Den Lille Kulturnat 2024. Foto: Abdellah Ihadian