tirsdag, juli 23, 2024
Home Blog

Street Food om Søerne 2024

Endnu engang omdannes søerne til et madmekka med over 60 forskellige madboder fra hele verden. Du kan opleve det på egen hånd fra 15. – 18. august. Læs med her

 

Af Nathalie

 

Street Food om søerne vender endnu engang tilbage i år med endnu flere madboder af madiværksættere og etablerede restauranter. Det er en helt unik mulighed for at smage en masse forskellig mad fra alle verdens hjørner. For madiværksættere er det også en unik mulighed for at teste sine nye madideer af og få direkte feedback fra de spisende gæster. 

Alle madboder har en særlig tasting anretning for blot 55 kr, der repræsenterer maden fra netop den pågældende madbod. Som gæst har du altså mulighed for at smage en masse forskellig mad for en god pris.

Og så kan man jo komme igen de næste par dage og smage en masse forskelligt. Første dag er 15. august og så forsætter det de næste 4 dage med 18. august som sidste dag.

Det er virkelig en unik mulighed for at opleve den københavnske madscene og mærke, hvad der rører sig netop lige nu.

Tidspunkter:
Torsdag: kl. 15 – 21
Fredag: kl. 11 – 21
Lørdag: kl. 11 – 21
Søndag: kl. 11 – 19

Sted: 
Gang- og cykelstierne rundt om Peblinge Sø

Ses vi?

Kristina Bengtson | Københavnersnuden #502

Ugens Københavnersnude er Kristina Bengtson, restaurantchef hos Kilden i Haven i Tivoli. Hun er uddannet tjener og sommelier, har to små drenge og en kommende ægtemand. Hun elsker mad og vin, især sammen, og så elsker hun at bruge tid med sin familie og mennesker, som hun elsker. Mød hendes København her.

Kristina Bengtson Kilden i Haven
Kilden i Haven. Foto: PR

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Kristina Bengtson: Lige i øjeblikket har jeg gang i en meget travl sommersæson på Kilden i Haven, hvor jeg er restaurantchef. Det er vores anden sæson i den gamle Tivoli-have, og vi kan mærke på antallet af gæster, at vi efterhånden er blevet et sikkert kort til et godt måltid i den gamle have. Til frokost stræber vi efter at servere noget af byens bedste moderne smørrebrød, og om aftenen står vores køkkenchef Christian Hoffmann for et sæsonpræget og moderne dansk køkken med fokus på skånsomt fanget fisk og små danske producenter. Vi er lige kommet på den store restaurantguide Falstaffs nye liste over Danmarks bedste restauranter, så humøret er ekstra højt i restauranten lige nu!

LC: Hvor bor du?
Kristina Bengtson (KB): Jeg bor i Hundige i Nordgreve syd for København nu, men før det har jeg altid boet og arbejdet i København, hvor jeg har trådt mine tjenersko godt til på blandt andet Kong Hans Kælder og Geranium.

Kristina Bengtson Kilden i Haven

LC: Hvor går du tur?
KB: Jeg gik tit ture ved Kildevældsparken på ydre Østerbro, en helt stille og meget fin gåtur rundt om søen. Amager Strandpark er også altid skøn til en tur med hunden eller en tur på rulleskøjter med børnene. Og så kan Assistens kirkegården også altid bidrage til en spændende gåtur og gode samtaler. Jeg kan også godt lide en gåtur rundt om Christiania om sommeren.

LC: Hvor drikker du kaffe?
KB: La Cabra ved Møntergade er et sikkert valg. Deres kaffe og service er altid helt i top. Og ellers er jeg også en sucker for Coffee Collective, som ligger næsten lige ved siden på Kristen Bernikows Gade. Roast Coffee på Studiestræde er også garant for en god kop!

LC: Hvor spiser du?
KB: Det kommer jo helt an på humøret, men man finder mig tit på Ø12 til morgenmad og friskpresset juice. Jeg synes, at Schønnemann og Palægade er helt vidunderlige smørrebrødssteder til frokost. Kvalitetsmæssigt ligger de oppe omkring vores smørrebrød på Kilden i Haven, og det er vigtigt for mig, at man får noget værdi for pengene. Til aften vil jeg sige Kappo Ando. Jeg har en total svaghed overfor den her lækre lille restaurant på Øster Farimagsgade, hvor du altid bliver mødt med ekstremt godt værtskab, hyggelig stemning og et suverænt vinkort.

Kristina Bengtson Kilden i Haven
Kilden i Haven. Foto: PR

LC: Hvor fester du?
KB: Jeg fester lidt mindre, efter at jeg har fået børn, men jeg synes, at vi har mange lækre steder i København til en god cocktail, men min favorit er Bird Cocktail. TATA på Sanders kan også virkelig noget. Øl synes jeg, at man drikker bedst på BRUS på Guldbergsgade.

LC: Hvor inspireres du?
KB: Jeg inspireres rigtig meget på min arbejdsplads af de mennesker, jeg har omkring mig. På Kilden har vi en ret fed have med masser af spændende krydderurter og grøntsager, som jeg bruger rigtig meget til mine eksperimenter med kryddersnaps og cocktails. Kryddersnaps er blevet min store passion, og jeg har svært ved at styre mig, hvilket betyder, at vi lige nu har tæt på 60 forskellige varianter at vælge mellem. Der er varianter både med kaffe og ristede kartoffelskræller, for man kan lave velsmagende og interessant kryddersnaps på de skøreste ting. Derudover vil jeg sige, at jeg også inspireres meget af mine to drenge. Deres glæde og energi er helt vild, og man skal hænge på for at følge med!

Almanak_ChrisTonnesen
Almanak. Foto: Chris Tonnesen

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KB: Ultimativt, og uden undtagelse, på balkonen på 4. sal i Operaen, hvor Almanak i Operaen hører hjemme. Jeg elsker at sidde der til et måltid, for det er verdens smukkeste panoramaudsigt over København. Uanset vejret så er det simpelthen så medrivende en udsigt. Og med et glas vin i hånden og god mad på tallerkenen kan det ikke gå galt.

Almanak_ChrisTonnesen
Almanak. Foto: Chris Tonnesen

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KB: Kongens Have i april, når de smukke kirsebærtræer blomstrer.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KB: Stella Polaris i 2012. Musik, sol, sommer, kolde drinks og gode venner. En helt igennem genial dag.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KB: Jeg synes, den er svær. Der er så meget at vælge imellem. Jeg elsker at være ’turist i egen by’, så jeg tager ofte med kanalrundfart og besøger museer. Politimuseet synes jeg, er noget, man ikke må gå glip af. Men heller ikke en tur i Torvehallerne.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
KB: Det ved jeg simpelthen ikke, for byen er efterhånden ret komplet, synes jeg – selvom det første, der ærligt talt slog mig, var ’flere parkeringspladser’. Men hvor fedt er det lige?

LC: Dit soundtrack til byen?
KB: Love Generation med Bob Sinclair og Gary Pine

Tusind tak, Kristina, fordi du ville dele dit København med os! 

Følg Kilden i Haven her.

GOD MANDAG! 

Spil, gratis is og børnemenu – tre restauranter med børnevenlige aktiviteter


Sommeren er over os, og mange tilbringer en del af ferien som turister i egen by. Hvis du mangler inspiration til hyggelige sommerferieaktiviteter med børn, har vi samlet et par tips til restauranter, der er særligt børnevenlige denne sommer.

 

Sult i Cinemateket – Børn spiser gratis hele sommeren

I juni, juli og august spiser alle børn op til 10 år gratis på Sult både i aftenbuffeten og til brunch, der begge byder på en række familievenlige retter til enhver smag: Fra fish & chips, bao og flanksteak med nordisk chimichurri til aften og pandekager, surdejsbrød og milkshakes til brunch. Restauranten har malepapir og farver, som de små kan hygge sig med under måltidet, og et besøg på Sult kan nemt kombineres med en familietur i naboparken Kongens Have, som afholder arrangementer hele sommeren.

Læs mere om menu og bordbestilling her.

 

Fasangården – havespil, børneretter og gratis is til børn i juli

Det er nemt at bruge en hel feriedag i Frederiksberg have med besøg hos Zoos elefanter, is foran Frederiksberg Slot og sejltur på kanalerne – og som en del af et besøg i den gamle have kan man kigge forbi Fasangården til frokost, aftensmad, kaffe og kage og hyggelige aktiviteter i køkkenhaven.

Fasangården serverer smørrebrød til frokost og danske klassikere til aften og tilbyder et udvalg af børneretter og gratis is til børn, der spiser frokost eller aftensmad på Gården i juli. Har man brug for at brænde lidt krudt af, kan voksne og børn gå på opdagelse i Fasangårdens urtehave, hilse på hønsene og spille havespil som petanque, kongespil og stigegolf. Gården tilbyder også farver og malerpapir til de små.

Læs mere om menu og bordbestilling her.

 

Meyers i Tårnet – oplev toppen af København med børnemenu og gratis is til børnene

Tag elevatoren til toppen af Christiansborg, og se København fra en helt ny vinkel hos Meyers i Tårnet. I de historiske rammer kan man mærke historiens vingesus, se kendte og nye landemærker fra Udsigten og spise frokost eller middag. Meyers i Tårnet serverer smørrebrød til frokost og danske klassikere til aften og tilbyder både børnemenu og gratis is til børn, der spiser frokost eller middag i hele juli.

Læs mere om menu og bordbestilling her.

Rasmus Budde Christensen | Københavnersnuden #501

Ugens Københavnersnude er Rasmus Budde Christensen. Han er en kæmpe vinnørd og anmelder tusindvis af vine for danske importører, skriver om vin på sociale medier, @WineWherever, og laver videoer “Det Bedste af Det Billigste” for BT. Derudover rejser han og besøger alverdens vinregioner og er vindommer i en af de største internationale vinkonkurrencer. Og så er han blevet krydskontamineret med gastronomi og besøger derfor ofte de københavnske restauranter. Mød hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Rasmus Budde Christensen (RBC): Jeg er ved at strække lidt ud efter nogle super spændende måneder med mange vinrejser, arrangementer og et ocean af anmeldelser på hvidvin, rosé og bobler, som vi alle jo har lyst til at drikke i løbet af foråret og sommeren.
Nu står den på rundrejse i Sydøstasien med min kone og to piger på 13 og 11 år. Vi skal snorkle, jungle tracke, køre på scooter, danse i den varme regn og spise alt muligt skørt, der ikke smager som det, vi kender herhjemme. Jeg sætter dog ikke min lid til, at de har noget drikkeligt vin, så tasken er (over)pakket med mine yndlings champagner og et par ordentlige glas selvfølgelig. Nogle ting skal bare ikke overlades til tilfældigheder.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Rasmus Budde Christensen (RBC): Jeg bor i Ørestad i et nybygget kvarter, hvor vi flyttede ind fra start af. Det betyder, at vi kender de fleste af vores naboer. Vi passer hinandens børn, går tur med naboernes hunde og spiser aftensmad sammen nede på vejen. Så selvom det er en del af København, minder det på mange måder også lidt om et landsbysamfund.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Rasmus Budde Christensen (RBC): Vores lejlighed har udsigt over Amager Fælled, hvor vi hver aften kan nyde en dragende solnedgang. Så det er klart, at det også er fælleden, der trækker, når jeg skal luftes. Det her med at komme væk fra de høje bygninger og alle menneskerne, og så ud i det åbne landskab, hvor man kun har selskab af rolige køer, sanglærker og trækkende bramgæs. Det føles både befriende og utroligt inspirerende.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
RBC: For nogle måneder siden blev jeg 40 år, og der fik jeg en fancy espressomaskine. Så for tiden drikker jeg espresso i en målestok, der ville få de fleste italienere til at udbryde, “calmati!”. Nicklas Brendborg, der er forsker og forfatter til bøgerne “Vanedyr” og “Gopler ældes baglæns”, fastslår at kaffe, og endda meget kaffe, både sundt og livsforlængende. High Five til Nicklas.

Hvis jeg dog skal være min maskine utro, så bliver det med kaffe hos Konsjös. Man skal støtte de lokale, hvis man kan.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
RBC: Hvis jeg skal vælge dét sted, jeg allerhelst vil spise i et godt selskab, ville jeg vælge Connection. Det er en lille intim restaurant, der ligger i Øster Farimagsgade, hvor Alan Bates laver svimlende god mad, og har et vinkort, der får mig til at savle bare ved tanken. Det, der er specielt ved det sted, er stemningen. Det føles lidt som at være gæst i et hjem, der virkelig ønsker, at man er der. Prismæssigt er det i den dyre ende, men man får et minde med sig. Og er det i virkeligheden ikke også det, livet handler om?

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
RBC: Min tid på “klubben” er forbi. Så nu bruges danseskoene til private fester eller koncerter. Og koncerter har København heldigvis masser af, hvad end det er Minds i Parken eller Fat Freddy’s Drop (de spiller i øvrigt i VEGA 04.12.2024).

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
RBC: Jeg elsker livet omkring Københavns kanaler. Hvis man skal opleve København fra sin mest charmerende side, så er det dér. Det er en smuk tanke, at Københavns historiske fundament blev skabt som handelsstad, hvor købmænd kom sejlende til med deres varer, og at det så i dag stadig er her, hvor folk i byen mødes. Kanalerne er Københavns livsnerve, og det er gratis for alle at suge byens energi her.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
RBC: På en solskinsdag skal man tage op i spiralspiret på Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Hævet 86 meter over de københavnske tage får man en enestående udsigt, krydret med en lille dødsangst for at falde ned. Man kan ikke andet end at storsmile, når man står der som en anden Kong Christian d. 4. og skuer ud over landets hovedstad.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
RBC: Jeg føler mig stort set altid forelsket i København, når jeg bevæger mig igennem byen. For nylig cyklede jeg sammen med min kone og mine piger ind for, sammen med hele byen, at se Danmark spille mod Tyskland i EM. Da vi cyklede over Amagerbroen, svømmede en svanefamilie med små pjuskede unger mageligt i samme retning som os. Det var et smukt samhørigt spejlbillede. Jeg elsker byen, og elsker at se andre der nyder byen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
RBC: For et par år siden blev min kone og jeg gift. Vi sejlede vores gæster ud på Trekroner Fortet, hvor vielsen fandt sted. At stå der og kigge ud over alle de mennesker jeg holder allermest af, med København i baggrunden, og mit livs kærlighed ved min side – det kan ikke overgås.

Rasmus Christensen

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
RBC: Det afhænger selvfølgelig helt af, hvad man har lyst til. Nu elsker jeg mad og vin, så min anbefaling til den bedste oplevelse må være at tage på Alchemist. Det er simpelthen en enorm sanselig oplevelse, og det tror jeg faktisk, at de fleste vil synes. Det er dyrt, ja, men det vil med garanti også være en oplevelse, man sent vil glemme.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
RBC: Flere solskinsdage! Tror jeg kunne få godt 600.000 underskrifter på det borgerforslag.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
RBC: Stella og Mattias Kolstrup har lige udgivet en single, der meget passende hedder “Copenhagen”, og den handler om kærlighed. Jeg får lyst til at cykle gennem København med varm sommerluft i ansigtet og denne sang i mine øre.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Rasmus!

Følg Rasmus på Instagram og få tip til den bedste vin.

GOD SØNDAG! 

 

Filmtaget på Cinemateket: En Oase for Filmelskere

Til august åbner Filmtaget på Cinemateket – en unik tagterrasse med biograf og udsigt over byens tage. Her kan du se frem til at se film under åben himmel, nyde lækker mad fra Meyers og gå på opdagelse i danske filmhistorie. 

 

Af Louise Bro

På toppen af Cinemateket åbner snart en enestående tagterrasse, hvor du kan dykke ned i filmens magiske verden under åben himmel. Med sin egen biograf, samt en spændende udstilling, der viser højdepunkter fra dansk filmhistorie, lover Filmtaget en unik kulturel oplevelse. Filmtaget skal efter planen åbne den 16. august, og her er lidt af det, du kan se frem til.

Himmelbio: Biograf Under Åben Himmel

På Filmtaget kan du nyde film på en state of the art LED-skærm under åben himmel i Danmarks eneste faste biograf af sin slags. Himmelbio, med plads til 127 gæster, tilbyder filmvisninger både dag og nat, hvor en markise og sidegardiner sikrer en komfortabel oplevelse, uanset vejret.

Spiseri & Bar: Meyers Gastronomi

Filmtagets spiseri & bar, drevet af Meyers, er det perfekte sted at slappe af før eller efter din filmoplevelse. Her kan du vælge mellem lette anretninger som snacks og grønne frokoster samt klassiske drikkevarer og fadcocktails. I weekenden frister spiseriet med en brunchmenu med delikate morgenmadsretter.

Dansk Film Gennem Tiden: En Udstilling

Oplev dansk filmhistorie i Filmtagets faste filmudstilling, hvor udstillingspavilloner viser højdepunkter fra stumfilmens æra til moderne dokumentarfilm. Børn kan også nyde film fra Børnebiffens program samt deltage i filmquizzer og legeområder inspireret af danske børnefilm.

Filmtaget på Cinemateket er mere end blot en tagterrasse; det er et kulturelt samlingspunkt dedikeret til at fremme interessen for dansk film.

Med gratis adgang året rundt og åbent fra kl. 10.00-22.00, er det det ideelle sted for filmelskere i alle aldre at udforske, lære og nyde unikke filmoplevelser i en uforglemmelig atmosfære.

Filmtaget skal efter planen åbne den 16. august.

Havhøst inspirerer til blå omstilling i 8 lande

Den danske organisation Havhøst startede for 10 år siden med at dyrke muslinger på Bølgen ved Kalvebod Brygge; siden da har bevægelsen med ‘regenerativt havbrug’ spredt sig til havbrug i fjorde, bælter og have landet rundet. Men idéen er så god, at den nu spreder sig til hele Østersøen under navnet “Cool Blue Future”.

 

En Blå Fremtid

Iltsvindet i havene tager til, havbunden ligner et goldt månelandskab, og badevandet er fyldt med fedtemøg, der ligger som en dyne over tang og ålegræs. Det har den danske organisation Havhøst fundet en løsning, nemlig regenerativ havdyrkning.

“Havproblemerne findes i hele Østersøen, og selvom vi i Danmark er i gang med at indføre miljø- og klimaafgifter, og skal til at beplante skov og omstille til mere vild natur, er der fortsat alt for lang vej til varige løsninger,” lyder det fra Joachim Hjerl, stifter af den danske organisation Havhøst, der vil skabe mere regenerativ havdyrkning i Østersøen gennem initiativet Cool Blue Future. 

Mere natur under vand

Organisationen Havhøst har i mere end et årti skabt blå åndehuller gennem regenerativ havdyrkning, dvs. dyrkning af fx tang, muslinger og østers, der bringer liv tilbage til dansk farvand – og nu skaber de danske erfaringer inspiration for blå omstilling i 8 andre lande gennem initiativet Cool Blue Future – kort for Community Ocean Farms and Local Business Clusters. Initiativet skal skabe levedygtige virksomheder og netværk, der bygger på småskala regenerativ havdyrkning og oveni kan puste liv i de små kystsamfund i form af forarbejdning, salg og turisme med fokus på blå afgrøder.

“Iltsvind og døde have er et fælles problem, vi har i Østersøregionen og mange andre steder i Europa. Desværre er vi også fælles om, at de politiske tiltag går for langsomt. Det er fortvivlende at være vidne til, ikke mindst når en af løsningerne har været her hele tiden: Den regenerative havdyrkning, hvor man dyrker marine afgrøder som østers, tang og muslinger, kan på en og samme tid genopbygge de marine økosystemer og give os mad på bordet. Lige nu ser vi måned for måned forværringer i havmiljøet, som ikke kan vente til 2030 – der er brug for løsninger, der gør en forskel lige nu,” siger Joachim Hjerl fra Havhøst, der gennem flere end 10 år har arbejdet for, at havet igen kan få liv gennem dyrkning af regenerative blå afgrøder.

Succes’en med dansk tang

I modsætning til det traditionelle landbrug på land, der trækker store veksler på miljø og omgivelser, er der kun godt at sige om den regenerative havdyrkning. Havhøst har maritime nyttehaver over hele Danmark, som er foreninger, der dyrker tang, muslinger og østers i deres flydende haver i havet. I København ved Kalvebod Bølge inviterer Havhøst også skoleelver til undervisning i regenerativ havdyrkning, prøvetagning og madlavning fra den muslingefarm og tangmark, der gemmer sig under vandet i Københavns Havn.

Internationale partnerskaber

Samme med frivillige havbønder sikrer Havhøst, at man ved dyrkning af østers, muslinger og tang kan forbedre det lokale havmiljø og få mad på bordet på samme tid. Bevægelsen har gennem årene spredt sig som ringe i vandet, både til frivillige havbønder ved danske kyster, men også til institutioner og lokale kystfiskere rundt om Østersøen, bl.a. finske Aktion Österbotten, der er med i Cool Blue Future.

“I Finland har vi et helt andet havmiljø og langt fra de samme kulturelle og lovgivningsmæssige rammevilkår som i Danmark. Men vores grundproblem er det samme: Havet er i ubalance, og klimaforandringerne vil yderligere forværre situationen for vandmiljøet i vores unikke indlandshav. Vi er meget inspireret af, hvordan Havhøst i Danmark har formået at opbygge en bevægelse med fokus på regenerativ havdyrkning, der kan samle lokale frivillige kræfter, uddannelsesinstitutioner og virksomheder i en fælles bestræbelse på at komme havet til udsætning ved at producere fødevarer. Vi er i gang med at tage de første små skridt på rejsen, og drømmer om at nå hen til et sted, der ligner Havhøst i Danmark,” fortæller Jonas Harald, Aktion Österbotten i Finland.

Hvad er Cool Blue Future?

Bølgen af regenerativ havdyrkning, som startede i Danmark for 11 år siden, har formået at inspirere organisationer i 8 andre lande, nemlig Tyskland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Finland, Sverige og Norge til at starte lokale fællesskaber, der på hver deres måde arbejder for en omstilling af vores blå fødevareproduktion baseret på regenerative principper.

I hvert af de deltagende lande er der allerede udpeget en national Cool Blue Future facilitator-organisation, som fremover vil arbejde på at udbrede den regenerative dyrkning i det pågældende land.

Cool Blue Future samler landene omkring Østersøen i en fælles bestræbelse på at udbrede kendskabet til regenerativ havdyrkning og inspirere flere til at dyrke tang, muslinger og østers. Ophænget er Manifest for regenerativ havdyrkning, som er blevet til takket være et samarbejde mellem Havhøst og universiteter, virksomheder og NGO’er fra hele Østersøområdet.

Cool Blue Future er støttet af EU. Samarbejdspartnere på Cool Blue Future er: SUBMARINER Network for Blue Growth EEIG, University of Tartu, Aktion Österbotten, EUCC – Die Küsten Union Deutschland, Latvian Institute of Aquatic Ecology, Klaipeda Science and Technology Park, Marinreparatørene, Gdynia Maritime University og Centre for Sea and Society, University of Gothenburg.

Læs mere om initiativet på Cool Blue Future og om Havhøsts arbejde på Havhøst.

Det sker i København | Juli 2024

Sommeren er i fuld gang, byen summer af liv i juli, og København byder på en række fantastiske begivenheder, som du ikke må gå glip af. Uanset om du er til kultur, fest, gastronomi, eller blot vil nyde solens stråler i smukke omgivelser, har juli noget at byde på. Her er din guide til de bedste oplevelser i København i juli!

 

 

3. juli: Sommerferie på Christiansborg Slot

Hele sommerferien er der gratis adgang på Christiansborg Slot for børn under 18 år. Her kan de opleve Tronsalen, Riddersalden, ogt tage på opgavejagt på slottet.

3. juli: Orgelkoncert i Holmens Kirke

Hver onsdag i juli og august kl. 12-12.45 kan du ganske gratis komme til orgelkoncert i Holmens Kirke koncertorganister fra ind- og udland. Den 3. juli er koncerten med Giulio Mercati fra Mariakirken i Lugano, Schweitz.

3.-6. juli: Roskilde Festival

Vi kommer ikke uden om Roskilde Festival, selvom denne guide primært handler om alt det, der sker i København. Men vi skal selv afsted, så hvis du vil varme op, kan du læse mere 10 unikke oplevelser, iværksætterfri og grønne løsninger, de bedste madoplevelser, og musikken onsdag og fredag på årets Roskilde Festival.

4. juli: Torsdag på Glyptotekets tag

Hver torsdag henover sommeren inviterer Glyptoteket til Torsdag på Taget! På tagterrasse med udsigt over Københavns tage kan du nyde sommersnacks og læskende drikke fra baren – du skal bare købe adgang til Glyptoket og så har du adgang til tagterrassen.

4. juli: Tivoli fejrer 4th of July

Tivoli afholder igen i år 4th of July i den gamle have, som bl.a. står på paradekørsel med fine amerikanerbiler og festfyrværkeri sidst på aftenen.

5. juli: Fredagsjazz på Kajen

I eftermiddagssolen foran Den Sorte Diamant kan du nyde fredagsjazz på havnefronten.
Fredag den 5. juli fra kl. 16-18 er det TRIO TREASURES, der står for musikken.

5. juli: Sommerfest på Langelinie Pavillonen

Langelinie Pavillonen inviterer til sommerfest med fredagsbar, fællesmad og musikquiz, efterfuldt af funkgøgl på dansegulvet og fest på terrassen. Det hele starter fredag kl. 16 og fortsætter til kl. 02 – og du skal huske at købe billet på forhånd.

5.-14. juli: Copenhagen Jazz Festival

Et af sommerens højdepunkter i København er uden tvivl Copenhagen Jazz Festival. Tjek hele programmet ud, som byder på masser af jazz-koncerter over hele byen – nogle skal du betale for, men der er også masser af musik og arrangmenter, som er gratis.

6. juli: Fest på Bølgen – Amager Strandpark edition

Pak badetøjet og nyd en lørdag i selskab med Bølgen, som denne gang rykker til stranden. Normalt er festen jo ved Kalvebod Brygge, men i anledning af sommeren rykker festen til Havkajakvej i Strandparken, hvor der er linet op med drinks og DJs.

7. juli: Loppemarked i Nørrebroparken

Søndag den 7. juli kan komme med det hyggeligste loppemarked i smukke Nørrebroparken. Her kan du gå på jagt efter nye “gamle” ting til hjemmet, og nyde stemningen med andre loppeentusiaster.

 

10. juli: Copenhill Climb

Hvis du ikke lider af højdeskræk så skal du til CopenHill Climb den 10. juli. Her kan du både se på eller selv klatre op af Copenhill på mountainbike. Efterfølgende er der DJ og kolde øl på toppen.

10. juli: Øl & Yoga på Broens

I samarbejde med Royal Unibrew holder Broens Streetfood Øl & Yoga med en fantastisk udsigt udover Københavns kanaler. Sammen med yoga instruktør Anne Lund kan du få en følelse af velvære i krop og sind og nyde en velfortjent øl – og det er ganske gratis, du skal bare medringe til egen yogamåtte.

11. juli: Strikkebiograf i Cinemateket

Er du glad for stikketøjet, hvorfor så ikke kombinere det med en god film? Det er præcis det, du kan se frem til, når Cinemateket inviterer til strikkebiograf med klassikeren, The Notebook – p.s. husk Kleenex!

12. juli: Ruby & Friends på den Røde Plads

Minifestivalen Ruby and Friends har Friendly Takeover på Roots & Jazz’s scene på Den Røde Plads den 12. juli! Der er fri entre, og du kan også støtte festivalen ved at købe et armbånd til 100 kr. Programmet står bl.a. på Butcher Brown og Tivon Pennicott.

12. juli: Culture Box chillout i Østre Anlæg

Culture Box rykker for en sjælden gangs skyld festen uden i dagslyset til chillout i Østre Anlæg. Der er gratis adgang, så tag et tæppe med og glæd dig til en dejlig dag med kolde drikke og chill musik fra DJs Anders Ponsaing, Annælix, Bendix, Ena Cosovic, Rumpistol, og Secret Sound Service LIVE.

13. juli: Gratis yoga på KAJEN

Fisketorvet har både fået det helt nye madunivers, KAJEN, og en ny tagterrasse, hvor du kan nyde god mad og udsigt. Her kan du kickstarte din weekend lørdag den 13. juli med frisk luft, god energi gratis yoga med udsigt over byen og havnebadet ved Fisketorvet.

13. juli: Loppemarked på Dybbølsbro

På toppen af Dybbølsbro, altså på broen ved Kaktus tårnene er der loppemarked lørdag den 13. juli. Her kan du gå på genbrugsjagt og finde alt det, du slet ikke anede, du manglede.

13. juli: Gratis dragshow på Scandic

Jazz og dragshow lyder måske ikke som en kombination, du ofte hører. Men det er præcis dét, du kan opleve hos Scandic i Kødbyen den 13. juli. Der er gratis entré og så kan du ellers se frem til lækre drinks, dragshow med værtinden Diana Diamond, quiz og og jazz.

13. juli: Sommerfest på Hangaren

Nogle gange trænger man bare til at danse natten lang – og det er præcis dét, du kan, når Hangaren sammen Culture Box inviterer til fest. Denne aften og nat er det Oliver Huntemann, Tim Andresen, MiniMalene, Ditte Alexandra og Onsberg, der står bag DJ pulten.

13. juli: Bas Under Buen

Der er fest under Bispeengbuen, hvor Bas Under Buen inviterer til bas, beton og bragende solskin. Du kan se frem til musik fra 16 af landets tungeste artister, 3 gigantiske soundsystems, BørneBas for de mindste ravere, og lækker mad. Det hele er gratis, du skal bare støtte ved at købe mad i deres foodtrucks og drikkevarer i baren.

14. juli: EM finale på Reffen

Det bliver jo desværre uden dansk deltagelse – men EM finalen skal jo stadig fejres. Hvis du gerne vil se kampen, så kan du tage til EM finale fest på Reffen, som viser kampen på storskærm i Werkstatt.

 

19. juli: Stella Polaris X Tivoli Havefest

Hver fredag hele sommeren inviterer Tivoli og Stella Polaris til Havefest ved Pergolaen. Der er både fyraftensstemning og Stella Polaris dj’s fra kl. 16.00 og kolde drikke.

21. juli: Søndagskoncert på Nemoland med Tim Christensen

Hver søndag er der gratis koncert på Nemoland – du skal bare huske at støtte ved at smutte forbi baren. Søndag den 21. juli er der to koncerter med Dahlin og Tim Christensen.

26. juli: Fredagsbar hos Carlsberg

Den gamle Bryggergård hos Carlsberg er igen klar til at invitere til fredagsbar. Her vil der være kolde øl direkte fra hanerne, masser af spil, god stemning, grill og DJ fra kl. 16-20.

26.-27. juli: Blaagaards Festival

BLAAGAARDS FESTIVAL vender tilbage til Blågårds Plads d. 26.-27. juli. Her står den på 2 dage med koncerter med bl.a. Pak og Johnson, gode drinks og mad – og det hele er ganske gratis.

27. juli: Koncert i Pumpehusets Byhave

Der er stadig masser af gratis koncert i Pumpehusets Byhave gennem hele sommeren. Den 27. juli står den på koncerter med Sulka og PAS PÅ, byhaven åbner kl. 15 og så er der musik kl. 19.

Vi opdaterer som altid listen med fede events gennem hele juli – så husk at gemme linket!

Her kan du se Tour de France 2024 i København

Hvor kan man se Tour de France i København? Nu, hvor Danmark er røget ud af EM, kan vi lige så godt overgive os til cyklisterne dernede sydpå, som dyster i touren. Tourfeberen er over os, men hvor kan du sidde i fred med din kaffe eller fadøl og se utroligt mange timers cykelløb? Det skal vi fortælle dig.

 

Af Louise Taarnhøj

Vi gør det nemt for dig, der gerne vil dele oplevelsen af at have hjertet oppe i halsen og tårerne trillende ned af kinderne, når en rytter angriber den anden, og slutspurten sætter ind. Vi ved det godt; det kan være langsommeligt og dødkedeligt, men det kan også være neglebidende spændende.

Vi har fået lidt hjælp fra en nyudkommet bog om 111 sportsbarer, som man skal opleve rundt omkring i landet. Den kan vi anbefale, at man tager med sig på tur, så man altid kan finde et sted at se sit yndlingshold in action.

Vi deler det op efter bydel, så du kan gå fra bar til bar og finde frem til det sted, der passer dit temperament bedst – og hvor der er plads.

 

Nørrebro

Café Rundelen, Nørrebrogade 151, 2200 København

Nørre Bodega, Nørrebrogade 152, 2200 København

Café Stefanshus, Stefansgade 22, 2200 København

Klovnens Bodega, Rantzausgade 70, 2200 København

Karrusellen, Ægirsgade 10, 2200 København

Nørre Pub, Frederikssundsvej 66, 2400 København NV

Bootleggers Nørrebro, Rantzausgade 22, 2200 København

 

Vesterbro

Freddys Bar, Gasværksvej 28, 1656 København

Carls Øl og Spisehus, Bag Elefanterne 20, 1799 København

 

Indre By

Barkowski, Nørre Farimagsgade 57, 1364 København

Pub & Sport, Vester Voldgade 7, 1552 København

McJoy’s Choice, Nyhavn 47, 1051 København

The Globe Irish Pub, Nørregade 43-45, 1165 København

Southern Cross Pub, Løngangstræde 37, 1468 København

The Scottish Pub, Rådhuspladsen 16, 1550 København

The Shamrock Inn, Jernbanegade 7, 1608 København

 

Frederiksberg

Frederik VI, Frederiksberg Allé 42, 1820 Frederiksberg C

Bootleggers Frederiksberg, Falkoner Allé 17, 2000 Frederiksberg

 

Østerbro

ØB Ølbar, Østerbrogade 74, 2100 København

Søernes Ølbar, Sortedams Dossering 83, 2100 København Ø

 

Amager

Café Langebro, Islands Brygge 1B, 2300 København

John’s, Under Elmene 13, 2300 København S

Bootleggers Bryggen, Njalsgade 19D, 2300 København

Bootleggers Amager, Holmbladsgade 22, 2300 København

RIGTIG GOD TOUR!

Iværksætteri og grønne løsninger på Roskilde Festival 2024

Vi ved vist alle, at Roskilde Festival er meget mere end musik. Det er et enormt ansvar at samle så mange, især unge mennesker, ét sted, og det tager de enormt alvorligt på festivalen. Med Det Cirkulære Laboratorium får unge iværksættere mulighed for at teste deres løsninger inden for især grøn udvikling og klimaadfærd – læs meget mere om det lige her.

 

Af Nathalie

Med ca. 130.000 beboere minder Roskilde Festival om en mindre by, og derfor det perfekte sted at teste bæredygtige løsninger, som kan potentielt ændre adfærd i samfundet. Frem mod 2025 vil Det Cirkulære Laboratorium involvere mindst 200 unge iværksættere, der får lov til at teste deres løsninger i et midlertidigt miljø blandt en ung målgruppe.

Dem kan du bl.a. opleve:

CustomiseMe: Kosmetikprodukter der er veganske og økologiske og skabes sammen med slutbrugeren, for at sikre et produkt som er tilpasset den enkeltes behov.

Hypha Co-Lab: Møbler lavet af myceliumskompositter, der anvender restmateriale fra svampedyrkning til produktionen. Når de ikke længere kan bruges, så kan de komposteres.

NeighborLink: En app som et værktøj til at opbygge fællesskaber, hvor navoer støtter og engagerer sig med hinanden – fx ved at dele ressourcer som overskudsmad, værktøj, børnepasning mm.

Bloom Burst Confetti: Konfetti lavet af kasserede blomster fra detail- og engroshandlen. Blomsterne tørres og blandes med græs- og vilde blomsterfrø.

Ocean Wrap: Fødevareemballage lavet af tang. Visionen er at fjerne al plastik fra fødevareindustrien med denne miljøvenlige, tangbaserede løsning.

Initiativet er skabt af Roskilde Festival og Tuborgfonden og du kan opleve det på egen hånd, når du er på Roskilde ved Agora G og Clean Out Loud. Læs mere om resten af initiativerne her.

Læs flere af vores artikler om årets Roskilde Festival her: 

10 Nyheder og Unikker Oplevelser på Roskilde Festival 2024

Det skal du se på Roskilde Festival 2024: Fredag

 

 

Det skal du se på Roskilde Festival 2024: Fredag

Dag 3 på Roskilde Festival 2024, og der er nærmest ikke plads på internettet til at beskrive alle de kunstnere, der kommer og optræde i dag. Jeg har derfor valgt nogle af de største fra, fordi de er lidt selvfølger for rigtig mange mennesker; eksempelvis Gilli, Charli XcX og Tinashe. Så her får du en guide til navnene i mellemkategorie – plus nogle af de store, som jeg helt personligt slet ikke kan vente med at se!

Af Louise Taarnhøj

Greta

Jeg oplevede ikke Greta på UHØRT Festival, hvor hun spillede i 2021 – jeg var på vej hjem med min nyfødte søn, men jeg har lige siden ærgret mig over, at jeg gik glip af hende, for det skulle have været en fed koncert! Nu spiller hun på Gaia kl. 12, og selvom det er et lidt tidligt tidspunkt, er jeg ikke i tvivl om, at der bliver proppet i det lille telt. Glæd dig især til hendes sang Feel It sammen med Kind Mod Kind, som også spiller på festivalen. Man kan jo håbe, at de joiner hende på scenen.

Lyt på Spotify her.


Pil

Hvor går du hen, når du går herfra?, spurgte Pil for nogle år siden på det mest sårbare og melankolske nummer om ulykkelig kærlighed og svigt i lang tid. Efterfølgende har hun udgivet en række dansable popbangers, men altid med de interessante og rammende tekster i fokus. Der er ingen tvivl om, at Arena bliver et både festligt og følsomt telt denne eftermiddag. Hun spiller på Arena kl. 14.

Lyt på Spotify her. 


Amen Dunes

Den amerikanske indiekunster Damon McMahon står bag aliaset Amen Dunes, som spiller på Avalon kl. 15. Han lyder som en blanding mellem noget britisk pop fra 90’erne, bandet Beach House og så som helt sin egen. Det er støvet, det er indie, det er ret fedt.

Lyt på Spotify her.


Kari Faux

Den amerikanske rapper, producer, sangskriver og DJ, Kari Faux, er et nyt navn på hiphop-himlen, så hvis du vil opleve en af morgendagens største stjerner, skal du forbi Eos kl. 15.30. Jeg glæder mig personligt til at høre en rapper, der tør at have ægte musikere på sine tracks, og som både kan være stærk i sin lyrik, funky i sin musik og festlig på sin scene.

Lyt på Spotify her. 


Aurora

Jeg så den norske sangerinde Aurora til Iceland Airwaves på Island for seks år siden (i øvrigt en virkelig fed musikfestival). Det var en meget lille venue, og lige ved siden af mig stod Björk. En syret oplevelse, ikke mindst fordi Aurora har en fin, hypnotiserende stemme og musik, der både er dragende og original, men også poppet og let tilgængelig. Jeg har tatoveret ‘Aurora’ på min krop, men den er altså desværre ikke en hyldest til sangerinden, men derimod det smukke nordlys, som så ofte kan ses i hendes hjemland, Norge. Jeg glæder mig til at lade mig på alle måder bevæge af Aurora på Orange Scene kl. 16.

Lyt på Spotify her. 


Sexxy Red

Pak al bonerthed væk og overgiv dig til de direkte og vulgære tekster hos Sexxy Red. Jeg kommer automatisk til at tænke på Suspekt og deres mest liderlige tekster, når jeg lytter til den amerikanske rapper, som er gået viralt på TikTok, og som derfor har formået med kometfart at indtage Orange Scene. Det bliver med garanti svedigt her kl. 18.

Lyt på Spotify her. 


Foo Fighters

Der er dem, der siger, at Roskilde Festival har aflyst rockmusikken. Men til det vil jeg bare sige to ord: Foo Fighters! Det bliver jo desværre uden den legandariske Taylor Hawkins bag trommerne, men mon ikke Dave Grohl og resten af bandet kan skabe ekstase med Everlong, The Pretender, Learn to fly og Best of you – og alle de andre superhits, som Foo Fighters har haft gennem deres efterhånden meget lange karriere. De spiller på Orange Scene kl. 21.

PS. Min yndlingsmusikvideo står Foo Fighters bag. Den er vist kun ægte sjov, hvis du kan huske Mentos-reklamerne fra 90’erne…

Lyt på Spotify her.


Romy

Den ene halvdel af geniale The XX’s, Romy, er gået solo med et næsten lige så genialt udspil i 2022. Nu har hun efterhånden udgivet en del numre, og der er ingen tvivl om, at hun både har musikken, teksterne og stemmen til at danne rammen for en kæmpe fest på Apollo kl. 22.

Lyt på Spotify her. 


Roísín Murphy

Det her! Det bliver den største fest på Roskilde Festival 2024! Jeg har næsten ikke lyst til at have hende med på min liste – jeg vil have hende for mig selv! Der er nemlig en overhængende fare for, at denne koncert på Arena bliver OVERRENDT af tusindvis af mennesker, som vil se den dybt originale disco-pop-dronning over dem alle, Roísín Murphy. Tidligere frontsanger i Moloko og med en langt bagkatalog af albums i sin karriere som solist er hun garant for at få én på opleveren. Uden tvivl kommer det til at være skævt, festligt, sjovt, mærkeligt, anderledes, over the top og helt perfekt! Ja, mine forventninger er store, men hun har faktisk heller aldrig skuffet mig. Så er det sagt.

Arena kl. 23.45.

Lyt på Spotify her. 


RIGTIG GOD FREDAG PÅ ROSKILDE!