Byens Bedste Brunch

0
371
Wulff & Konstali brunch

Selvom brunch er et super kikset foretagende, som os kulturradikale for længst har forsvoret, at vi nogensinde vil benytte os af igen – så er det lækkert at tage sig tid til at lade sig forkæle med en sen morgenmad eller en tidlig frokost og nyde en sløv formiddag. Jeg har samlet mine fem brunchfavoritter i byen lige nu.

Glem, at brunch er lige så umoderne som Café Latte. Brunch er efterhånden det eneste måltid, hvor tid er en kæmpe faktor – og du skal have masser af den. Ingen mødes til en halvtimes-brunch, det kan ikke lade sig gøre. Du ved, at du hænger på din date i flere timer, hvis han inviterer dig på dette koncept. Og det er ikke dårligt, hvis I tager disse steder hen (også selvom daten er dårlig – maden får dig til at glemme alt om tid, sted og muligvis også selskabet):

Avenue Bistro / Sult
Man skulle ikke tro det, men ét af de bedste brunchsteder ligger lige over for Palads på Axel Torv. Min veninde havde givet mig en fødselsdagsbrunch og bad mig om at møde hende på Vesterbro Station. Da vi gik ned mod Palads, og hun parkede sin cykel, kunne jeg mærke min nordsjællandske indre snob komme frem i mig. Mente hun seriøst, at vi skulle spise her? Hun kunne lige så godt have inviteret mig på Fisketorvet i stedet!
Jeg sagde intet højt, men veninden så til sin glæde, at jeg undrede mig. ”Det er her,” sagde hun og gik ind på Avenue, med mig tøvende i hælende, som var jeg på vej ind på Crazy Dazy i Kolding.
Lang historie kort: jeg er sjældent blevet så glædeligt overrasket over en brunch. Og hvis du har spist brunch i Cinematekets restaurant Sult, så kender du gamet på Avenue – det er nemlig samme ejere, og heldigvis er køkkenet lige så kompetent som i Filmhuset. Glem alt om flere timer gamle rester i bunden af skålene i buffetten, her gør man noget ud af det, og det største problem er faktisk, at du skal prøve at holde dig lidt igen, for hvis du skal igennem alle retter – og det skal du – skal du kun tage en lille portion af hver ret.
Pris for brunch: 225 kr. (inklusiv (god) kaffe, the og juice)

Wulff & Konstali brunch

Wulff & Konstali i Hellerup
Nogle brunchsteder bliver så store, at jeg kan mærke, at jeg står lidt af på det. Som når ens yndlings-indie-kunstner lige pludselig får et kæmpe hit, og alle er med den. Det er på en måde irriterende, for så skal man dele godterne med alle, og så føler jeg også, at mange slet ikke forstår, hvad det rigtig handler om, der er bare hoppet med på popbølgen. Men hvis jeg lægger den ucharmerende, bedrevidende hat fra mig, kan jeg godt se, hvad hypen er med denne restaurant – især den i Hellerup. En bland-selv-brunch, hvor du bestiller de retter, du gerne vil have, at din brunch består af, kan ikke gå galt. Og når samtlige retter er hver en bid værd, går du glad og mæt på den bedste måde fra bordet.
Pris for fem retter: 129kr. (ikke inklusiv kaffe/the)

D'Angleterre brunch


D’Angleterre

Det er ét af de sværeste måltider at booke i hele Danmark, brunchen på D’Angleterre – faktisk skal vi helt frem til efteråret, hvis du vil smage luksushotellets dekadente brunch, som naturligvis bør nydes med et glas Champagne. Du får ikke kun den bedste udgave af de lækreste klassiske brunchretter, som økologisk yoghurt og müsli, oste og kompot, brød og croissant, amerikanske pandekager, æg og brunchpølser – du får også østers, perlehønebryst, lam, kalveculotte, laks og italiensk chacuterie – og luksusflødeboller. Og meget andet, selvfølgelig. Det er en buffet, så der er risiko for mavepine.
Pris: ca. 500 kr. 

Sidecar
Jeg har fået byens bedste lakserillette her – og også én af de bedste avocadomadder. Brunchen hos Sidecar er stadig lidt af et tilløbsstykke, så du skal være ude i god tid, hvis du vil have bord. Når du endelig er så heldig at få bord, kan du gå crazy i en buffet, men også nyde små, varme retter. Den ligger på Nørrebro, og det bærer indretningen præg af – hipstercool, nordisk og tilbagelænet er kendetegnende for cafeen, som om aftenen bliver restaurant med asiatisk mad, og den er også et besøg værd.
Pris: ca. 150 kr. (ikke inklusiv kaffe/the)

Laundromat
På et tidspunkt mellem 2009 og 2010 holdt vi op med at tale om Laundromat Café i Elmegade. Det var som om, at vaskemaskinecafeen ikke længere havde samme nyhedsværdi og hype som tidligere. Ikke engang en islandsk ejer kunne gøre os nysgerrige længere. Men Laundromat er stadig et besøg værd. Deres Dirty Brunch er efterhånden en klassiker, og så er det rart, at hvis man er sammen med folk, der har forskellige præferencer som eksempelvis at de gerne vil undgå kulhydrater eller kalorier (de mennesker findes stadig her i 2017), så er Laundromat et oplagt sted, for mens du spiser din syndige brunch, kan andre kaste sig over en ganske udmærket Acai Bowl, spinatomelet eller måske bare en skål skyr med frugt.
Pris: 139 kr. (ikke inklusiv kaffe/the)

Rigtig god appetit!

/Louise