Byens bedste service får du her!

0
307

God service i København er efterhånden mere sjælden end fast arbejde og ærlige politikere. Derfor blev jeg noget overrumplet, da jeg oplevede det uddøende fænomen midt på Strøget på den måske travleste dag på året. Jeg kan ikke skjule min begejstring; jeg knuselsker Company’s Original!

Man skulle tro, at god service hang uløseligt sammen med steder, hvor der handles, men sådan er det som bekendt ikke, og det er en lang og kedelig diskussion, som vi har taget så mange gange før (snobbede, ugidelige, dovne, sure og triste ekspedienter, som mest af alt ligner nogen, der har lyst til at skyde dig i knæskallerne og flå håret ud af hovedbunden på dig…). Og desværre, eller heldigvis, har vi jo denne ene regel her på sitet, at vi ikke gider at beskæftige os med de dårlige oplevelser, som vi naturligvis også har ind imellem. Vi har lyst til at gribe til tasterne, hver gang en vrissen tjener da ikke ved, hvad maden er lavet af, eller når tøjekspedienten virkelig ikke har tid til at kigge efter flere størrelser på lageret. Vi har lyst, men vi gør det ikke. For vi er ikke anmeldere, vi skriver om oplevelser, som de fleste af os kan opnå uden en ekstra uddannelse i det ene og det andet.

companys 2

Berusende forelskelse

Nogle gange sker så det modsatte. Den gode service dukker uanmeldt op og overrumpler én, gør én beruset og forelsket i butikken og personalets uendelige overskud. Det skete for mig i dag – og så på den værste bytte/udsalgsdag på hele året. Vi kan alle have en dårlig dag, bevares, og var det mig, kunne jeg godt finde på at lægge den på lige præcis den dag, jeg sælger mine varer til en latterlig lav pris, og så tilmed til ofte sure, travle og reserverede kunder.

Sådan er det bare ikke hos Company’s Original på Strøget i København. Jeg shopper (måske mest oser) der tit, og jeg har aldrig oplevet en sur ekspedient derinde. Jeg har heller ikke oplevet nogen, der fortæller mig, at jeg ser fremragende ud, når jeg øjensynligt har skruet mig ned i en kjole, der er 7 numre for lille (så smiler de bare forsigtigt på en måde, så vi opnår en fælles forståelses for, at nej, den kjole skal vist ikke med mig hjem).

Overskud og ærlighed

De hilser, når man kommer ind, er diskrete men alligevel til stede og inden for rækkevidde, når jeg har et spørgsmål. De henter gerne flere størrelser, er opmærksomme på, om du mangler noget i prøverummet (og tilbyder lidt vand, hvis din shopping giver dig sved på panden og en galoperende puls, hvilket jo oftest sker på en glad indkøbstur). De anbefaler gerne en større størrelse, selvom de ved, at du allerhelst gerne vil have at vide, at størrelse 34 er din perfekte størrelse. Med ærlighed kommer man længst, især når det gælder desperate kvinder i prøverummet. Her er god service ikke at snakke nogen efter munden, dette kan nemlig få katastrofale konsekvenser hos de evigt kritiske kvinder, der både gerne vil se godt ud, men som samtidig altid skammer sig lidt over ikke at ligne Angelina Jolie.

Når jeg er sluppet mere end heldigt fra prøverumskampen og har fundet frem til mine drømmekøb, står ekspedienten bag disken også klar med overskud, smil og anekdoter fra dagens travlhed. Og hvem ved, hvor mange gange de har skulle finde på noget at tale om med en random kunde? Alligevel får de mig til at føle velkommen og som en del af deres velklædte univers.

companys logo

Det er småting, men alligevel vigtigt

Det er ikke svært at læse, at jeg er meget begejstret for min shoppe-oplevelse i Company’s Original. Og ligesom man ikke kan sætte pris på lyset uden mørket, ligesom det er sundt at gennemgå en krise i ny og næ for at sætte pris på det gode liv, så stikker denne oplevelse desværre kun så meget ud, fordi den er så sjælden. Og midt i alle diskussionerne om overfald på Vesterbro, racisme, feminisme, terror og valgkamp, virker det måske en smule ligegyldigt at gå op i noget så flygtigt som service. Oplevelsen satte sig bare fast i dag, som noget virkelig dejligt og positivt. Som med så meget andet her i livet, opdagede jeg først i dag, hvor meget jeg egentlig har savnet det, det var så lang tid siden sidst. Nu tror jeg ikke, jeg kan undvære det. Den gode service.

/Louise

Billede er lånt fra aok.dk