Camille Maja | Københavnersnuden #443

0
206
Camille Maja

Ugens Københavnersnude er Camille Maja Rigmor Christensen. Hun er selvstændig opskriftudvikler, storforbruger af Københavns restaurantliv og kogebogsforfatter. Hun elsker at udforske byen, besøge nye restauranter, nyde naturen, gåture med hunden og sin kæreste og ikke mindst at bruge tid på deres nye hus, som i den grad fortjener lidt kærlighed. Inden, hun og kæresten rykkede i hus, boede hun 10 år på Nørrebro. Mød hendes København her.

Camille Maja
Gorda

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Camille Maja: I øjeblikket leder jeg efter nye muligheder, men i mellemtiden arbejder jeg på min anden kogebog, udvikler opskrifter – både for mig selv på camillemaja.dk og for virksomheder. Derudover er jeg frivillig formidler i Klimaambassaden og underviser også børn og familier på aftenskoler i grøn hverdagsmad. Sidst, men ikke mindst, renoverer jeg hus og have, hvor jeg i fremtiden får det mest fantastiske udekøkken og urtehave. Jeg glæder mig til, det hele er på plads!

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Camille Maja: Jeg er netop flyttet fra elskede Nørrebro, hvor jeg har boet i 10 år, til Rødovre. Det er noget af en omvæltning, men bor heldigvis tæt på Vanløse Metro, så jeg nemt kan få mit Københavnerfix. Det var ikke en nem beslutning at flytte ud af byen, men vi ønskede en have – behøver jeg uddybe priserne i byen pt? Jeg kommer tilbage igen til min elskede by.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Camille Maja: Jeg går ture flere gange dagligt med min hund. Det er oftest i nærområdet ved Damhussøen, men inde i byen elskede jeg Assistens Kirkegården, hvor jeg ofte gik tur. Det er et fantastisk lille åndehul.

Camille Maja
Omar

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Camille Maja: Jeg er stor fan af Prolog og Darcy’s kaffe. De har nogle skønne bønner og en kaffe, der faktisk smager af noget.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Camille Maja: Jeg har en uendelig liste af spisesteder, som jeg stadig mangler at besøge. København vælter i skønne restauranter, men de steder, jeg kommer igen og igen, er: Gorda, Bæst, Pompette, Osteria16 og Safari. Alle steder med fantastisk mad og til at betale. Jeg elsker, at København har så mange muligheder, hvor alle kan være med.

Camilla Maja
Pompette

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Camille Maja: Kødbyen emmer af fest, og der er også mange muligheder for en middag inden, som fx på Camino. Ellers er der også steder som Bremen, Balderdash, Absalon (musikbanko), Pluto og Safari. Det bedste, jeg ved, er, når den restaurant, jeg nu spiser på, åbner op for dans i de sene timer.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Camille Maja: Det må nok være til alle de grøntmarkeder, der er kommet i København, og selvfølgelig også Torvehallerne. Jeg synes, byen er så god til at lave pop-ups med alt fra lokale gårdejere til nørdede vinarrangementer. Min inspiration tændes også af at gå ud at spise. Her får jeg ofte selv ny inspiration til eget køkken – jeg er heller ikke bleg for at spørge kokken om tips til madlavningen. 

Camille Maja
Pizza på Bæst

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Camille Maja: Dette er nok det sværeste spørgsmål, jeg har fået længe. Et sted ved vandet, eller på vandet, med udsigt over byen, som fx. Refshaleøen eller Banchina. Eller blot sidde ved Minas på Nørrebrogade med et glas i hånden. Jeg er en people-watcher og elsker at sidde at kigge på byens pulsende liv og mennesker.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Camille Maja: Hver eneste sommer. Jeg ved ikke noget bedre end sommer i København, hvor byen og menneskerne lever op. At sidde på et fortorvscafé med solen i ansigtet er noget af det bedste, jeg ved.
Jeg tager aldrig på ferie over sommeren, for jeg vil have alt ud af byen. Copenhagen Cooking er bl.a. et af mine højdepunkt på året, hvor hele byen vælter i fede arrangementer med maden i fællesskabet i fokus.

Camille Maja
Solnedgang i København

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Camille Maja: At cykle fra Nørrebro og igennem byen på en solskinsdag. Højst sandsynligt med en kold vin og mad i kurven. Jeg ved ikke noget bedre end at starte en sommerdag med en frokost med vennerne, cykeltur til vandet, bade hele dagen, finde noget aftensmad og så se solen gå ned ude ved Reffen.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Camille Maja: Besøg byen om sommeren. Alle er glade, byen er levende, og der er arrangementer i massevis. Lej en båd og se byen fra vandet. Drop offentligt transport og gå eller lej en cykel rundt i byen. København er fantastisk at gå rundt i, og der er tonsvis af ting at kigge på undervejs. Jeg vil også på det kraftigste anbefale at opleve alle de lyse sommeraftener og nætter, vi har. Det er en smuk tid.

Camille Maja

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes byen mangler – hvad er det?
Camille Maja: Jeg savner flere arrangementer om vinteren. Om sommeren er det næsten umuligt at vælge, hvad man skal prioritere (first world problems), men der mangler lidt om vinteren.

Camille Maja Kronborg
Restaurant Kronborg

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Camille Maja: Jeg hører altid musik, når jeg cykler gennem byen, og det afhænger utroligt meget af humør. Men jeg må nok tilstå, at min cykeltur 9 ud af 10 gange starter med: Never Too Much af Luther af Luther Vandross. Kæmpe banger.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Camille Maja!

Følg Camille Maja på Instagram her.

GOD SØNDAG!