Catharina Munksgård | Københavnersnuden #163

0
290
Ugens københavnersnude er Catharina Munksgård. Hun er tosset med god kaffe, festivaler og at udforske byen til fods på sine ugentlige gåture langs Søerne. Hun spiser sjældent samme sted to gange – bortset lige fra når det kommer til de lokale favorit takeaway steder på Østebro. Og så er hun iøvrigt LoveCopenhagens nye skribent – her kan du lære hende lidt bedre at kende med hendes tips til det bedste i København.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
CM: Jeg har gang i rigtig mange spændende projekter for tiden – både privat og arbejdsmæssigt. På arbejdet sidder jeg med en virkelig spændende og alsidig kundeportefølje, som giver mig mulighed for at lave alt fra film, sociale medier og brandingkampagner. Derudover er jeg ved at planlægge, hvor min næste rejse skal gå hen. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at skrive for LoveCopenhagen!

LC: Hvor bor du?
CM: Jeg bor på Østerbro.

LC: Hvor går du tur?
CM: Jeg elsker at gå ture i København og udforske de forskellige bydele – så jeg kommer vidt omkring! Men jeg har en rute på præcis 10 km, som jeg går sent om aftenen et par gange om ugen hele året. Den tager mig en tur rundt om Østerbro, langs Søerne forbi Nørrebro og videre til Vesterbro. Jeg synes, København er helt magisk om aftenen. Lige der når byen er ved at falde i søvn, og lyset sænker sig i søerne. Her finder jeg inspiration til mine projekter, nørder playlister på Spotify og ligger store planer. Det er på denne her tur, at jeg har truffet de vigtigste beslutninger i mit liv.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CM: Jeg er tosset med god kaffe, så det gør jeg rigtig mange steder i byen. Men den bedste kop kaffe får jeg fra The Jock i Staldgade. The Jock er et lille hyggeligt sted, under The Rehab, hvor jeg træner. Måske har sejrsfølelsen af at have overvundet B-mennesket i mig en indflydelse – men når jeg har været til morgentræning og går gennem Kødbyen på vej på arbejde, med en stærk kop kaffe i hånden fra The Jock, så er jeg slet ikke i tvivl om, at det er Københavns bedste.

LC: Hvor spiser du?
CM: Jeg synes, at der er sket rigtig meget spændende på madscenen i København de sidste fem år, og jeg har en lang to-do-liste af steder, som jeg har til gode. Derfor spiser jeg sjældent det samme sted flere gange. På nuværende tidspunkt har jeg Cantina, Kimchi, El Nacional, Gasoline Grill og Fru Nimb i kalenderen. Når vi snakker take away er det lige modsat. Og jeg ender ofte med at hente fra et af mine favoritsteder i nærområdet, der bl.a. tæller Rice & Rice, Iki Sushi, Souls og Sam’s Pizza oven på en vild aften.

LC: Hvor fester du?
CM: Det meste af ’sommeren’ har jeg festet udenfor på Roskilde, Distortion, Haven, Musik i Lejet, Summer in the City-festival og UHØRT.
Derudover er de fleste af mine venner fyldt 30 i løbet af det sidste år, så jeg har været heldig at være inviteret til mange privatfester – og det er altid de bedste fester!
Jeg har ikke noget stamsted og går ud i alle bydelene. Det er mest selskabet, der er afgørende for mig. Men jeg synes, at Nørrebro kan noget om sommeren, så der mødes jeg tit med vennerne og drikker øl i solen. Når jeg har lyst til at danse, sker det ofte i Indre By på steder som Chateau Motel, Dandy eller Bremen. Jeg kommer også en del på Vesterbro. Det sker også, at jeg kigger forbi Pixie på Østerbro, Jaguaren på Amager og Eiffel Bar på Christianshavn. Man går heller aldrig galt i byen en sommeraften på Kayak Bar! Og så er jeg i øvrigt stor fan af SMK Fridays og lignende tiltag, der inddrager byen og dens institutioner i festen.

Catharina_2
LC: Hvor inspireres du?
CM: Jeg synes, at København er en god blanding af mangfoldighed, kontrast, dynamik og ro. Og lige der i spændingsfeltet bliver jeg inspireret.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CM: Jeg har mange yndlingssteder i København. Men på Østerbro er det Bopa Plads, som ligger lige i min baghave. Der er hyggeligt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CM: Det sker tit. I går sad jeg nede ved Christianshavns Kanal med en rigtig god ven. Vi grinede af dumme interne jokes og slappede af i solen. Og lige der tog jeg mig selv i at tænke, at det var et helt perfekt øjeblik i København. Men intet slår den følelse, når foråret kommer, og alle tager ud for at fange solen og nyde byen. Så bliver jeg nyforelsket i København. Den følelse tror jeg, at de fleste københavnere kender til.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CM: Jeg har så mange, at jeg ikke aner, hvor jeg skal starte! Det var et stort øjeblik, da jeg købte min lejlighed og stod der med nøglerne i hånden og tænkte ’Wauv – nu er jeg officiel ejer af et lille bitte stykke af København!’. Det er et godt minde.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CM: Når jeg lejer min lejlighed ud på Airbnb, råder jeg altid gæsterne til at droppe de traditionelle seværdigheder og den offentlige transport og i stedet gå igennem byen for at opleve alle de forskellige bydele – og mærke hvordan stemningen skifter.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
CM: Folkene bag århusianske Mikuna må godt tage deres veggie burger under armen og komme til København. Så bliver jeg glad 🙂 Derudover synes jeg, at vi skal passe godt på de steder i København, der har kant, som fx Refshaleøen. Det er noget, jeg er bange for, at København vil komme til at mangle på sigt.

LC: Dit soundtrack til byen?
CM: Mig og København har været partners in crime i de sidste 10 år, og min musiksmag ændrer sig konstant og er meget bred. Så jeg har mange soundtracks til byen. Lige nu hører jeg Alex Cameron på repeat. Mumford & Sons vender jeg tilbage til med jævne mellemrum. Og hver sommer finder du gamle fine klassikere som ’Summer in the City’ af The Lovin’ Spoonful og The Beatles med ’Here Comes the Sun’ på min playliste.