Cecilia Cresso | Københavnersnuden #49

0
311

For nogle uger siden blev vi væltet bagover af en mega fed koncert fra F.M.K. i Pumpehusets Byhave – det er ikke hver dag, at man bliver præsenteret for enkel, lo-fi punk-ish musik, som minder os om 80’erne og 90’erne. Fuck Marry Kill (som F.M.K. står for) består af Cecilia Cresso på guitar og vokal, Nanna Båstrup på bas og vokal, samt Maria Juntunen på trommer og vokal. Vi har talt med Cecilia om hendes yndlingssteder i København – læs med her – og husk, at F.M.K. spiller på Uhørt Festival, fredag kl. 22.10.

cresso_tusinfryd

LC: Hvor bor du?
CC: Vesterbro

LC: Hvor går du tur?
CC: Jeg går nogle gange tur omkring Carlsberg-området. Jeg synes især, at Jacobsens Have, som ligger bag Dansehallerne, er rigtig fint og lidt af et hemmeligt sted, hvor der ikke kommer så mange.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CC: Navnløs på Enghave Plads.

LC: Hvor spiser du?
CC: Cafe og Ølhalle, som ligger i kælderen ved Arbejdermuseet. Jeg er svensker, men er virkelig glad for gammeldags, traditionel dansk frokost. Jeg vil mene, at Café og Ølhalle er et af byens bedste frokoststeder, når det kommer til sild, snaps og rugbrød.

LC: Hvor fester du?
CC: Café Intime.

LC: Hvor inspireres du?
CC: Som regel i et af mine øvelokaler, men ellers gerne ved vandet. Havneområdet ved Sydhavn eller Refshaleøen er nogle af de gode steder.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CC: Jeg har mange yndlingssteder, og i takt med at byen hele tiden forandres, får man nye steder. Et af mine all-time yndlingssteder er Flyvergrillen på Amager. Der er så mange sjove nørder, der kommer for at studere ankommende og afgående fly fra Kastrup.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CC: Det var en sommerregnvejrsdag her for ikke så længe siden, uden for Falernum på Værnedamsvej.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CC: Det er nok en gang, hvor vi havde spillet i Malmø og kom hjem til København ved daggry søndag morgen. Efter at have lastet gear af, cyklede jeg hjemad til Christianshavn, hvor jeg boede dengang. Jeg kom lige i tid til, at Lagkagehuset var ved at åbne og fik lov til at nyde et superfriskbagt mandelhorn ude ved kanalen. Der var så stille, fredfyldt og dejligt, at det var svært at forestille sig, at man sad lige tæt på byens turistmekka. (Christiania)  Der er bare en helt speciel stemning i byen ved den tid på døgnet.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CC: Gå ind hos en købmand og køb en helt traditionel kold Hof på flaske, find den nærmeste havn, sæt dig på en kantsten og nyd udsigten sammen med din øl.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
CC: Hyggelige vinbarer til rimelige priser.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
CC: Langebro med Gasolin er jo næsten et stykke kulturhistorie – men på samme tid en sang, der minder mig om byen og især at cykle eller gå hjem over en af byens broer efter en lang nat.

 Tusind tak for interviewet, Cecilie. Vi glæder os til at høre dig og bandet på fredag på Uhørt!

GOD SØNDAG!