Christian Rygaard | Københavnersnuden #180

1
393

På Skydebanegade finder du den gennemførte pladeforretning og kaffebar ’Sort Kaffe & Vinyl’, der for tiden har vokseværk. Christian Rygaard er manden bag fusionsbutikken, som præsenterer kunderne for et kvalitetsbevidst udvalg både på kaffe- og vinylområdet. Læs med, når musikentusiasten fra Vesterbro, der serverer en af byens suverænt bedste kopper kaffe, giver os sit take på København og løfter sløret for, hvor han selv drikker kaffe, når han vover pelsen og køber den ude i byen.

 

 


CM: Hvad har du gang i for tiden?
CR: Jeg er ved at udvide min butik, Sort Kaffe & Vinyl, til større lokaler i nabolejemålet. Det bliver stadig med vægt på god kaffe og et større udvalg af musik på vinyl. Vi får 3 gange så meget plads som nu! Forhåbentlig får vi også lov til at sælge en toast og et glas vin om aftenen. Og så vil vi have flere arrangementer med fokus på særlige og måske ukendte musikgenrer.

CR - Sort Kaffe & Vinyl

 

CM: Hvor bor du?
CR: Jeg bor på Vesterbro på 24. år. Jeg flyttede hertil som ung mand og blev forelsket i bydelen. De fleste år har jeg boet i Skydebanegade, hvor jeg også siden hen åbnede min lille pladeforretning og kaffebar.

CM: Hvor går du tur?
CR: Det er sjældent jeg går tur, sidst var det inde på det gamle baneområde ved Otto Busses Vej. Der er en stemning af forladt industri, som jeg ret godt kan lide.

CM: Hvor drikker du kaffe?
CR: Jeg må indrømme at det mest bliver til espresso i min egen kaffebar, men af og til vover jeg pelsen og drikker kaffe andre steder. Sidst jeg fik en rigtig god kaffe, som jeg ikke selv havde lavet, var på Prolog i Kødbyen. De rister selv, og bønnen skifter ofte. Og så fik jeg en god ristretto på Riccos i Sydhavnen.

CM: Hvor spiser du?
CR: Jeg arbejder ofte til sent, så jeg er storforbruger af Vesterbros takeaway steder. Burgere fra Jagger og Tommi’s. Pizza fra Mother, Itzi og Pizzaria 54. Issa hvis det skal være japansk. Isted Grill for at få nat-sættet: Flæskestegssandwich og mørbradsandwich. Hvis jeg skal ud og spise med kniv og gaffel, kunne det være Spisehuset i Kødbyen eller Bar’ Vin i Skindergade.

CM: Hvor fester du?
CR: Mesteren og Lærlingen i Kødbyen har i mange år været et af de få steder med virkelig gode DJ’s. Det er begyndt at ændre sig, og flere og flere barer har af og til DJ’s til at sætte gang i festen. Lygtens Kro i Nord Vest, Søhesten i Sølvgade.

CM: Hvor inspireres du?
CR: Når jeg går til koncert, hvilket jeg gør ca. en gang om ugen. En god koncert kan inspirere mig på mange måder og sætte gang i tanker om alt muligt andet end musik.

CM: Hvad er dit yndlingssted i København?
CR: Jeg ved ikke om jeg har et yndlingssted, jeg elsker byen i sin helhed, de fem etager, kompaktheden, de gamle bygninger, cykelkulturen…

CM: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CR: En cykeltur på Amager fælled. Jeg er bymenneske med stort B, men det er fantastisk at have naturen så tæt på.

CM: Hvad er dit bedste minde om København?
CR: En gåtur en vinteraften på Vesterbro for mange år siden, hvor den første sne var faldet, tung som en dyne og himlen var gul.

CM: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CR: Besøg en af de mange gode restauranter, gå en tur, se en koncert og slut af med en god øl på fx Mikkeller i Viktoriagade.

CM: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
CR: Nogle af tilflytterne fra provinsen, som flytter til byen for at være midt i det hele, har det med blive overraskede over at bylivet kan høres, lugtes og mærkes. De vil gerne have liv omkring sig bare ikke lige i deres gade. Så snart de er flyttet til stenbroen, begynder de at klage over bylivet og forsøger at begrænse eller lukke ned for det. Jeg ville ønske, at ejendomsmæglerne blev lidt bedre til at fortælle dem om storbyens ulemper såvel som fordele. Og måske sendte dem videre til Ørestad.

CM: Dit soundtrack til byen?
CR: Jeg lytter ikke til musik på gaden. Der er jeg meget gammeldags. Jeg vil kunne høre byen, når jeg færdes i den. Men det kunne være Shiny Darkly, som med deres mørke post-punk har skabt et perfekt soundtrack til København.

 

Hvis du er lige så glad for god lyd og kaffe, som vi er, så er det et must at lægge vejen forbi Sort Kaffe & Vinyl på Vesterbro! Du kan følge med på Facebook, hvor Christian Rygaard løbende ligger nye plader op, som er at finde i butikken.
Tusind tak fordi du havde lyst til at dele dit København med os, Christian! Vi glæder os til at os til at komme forbi til en kop fremragende sort kaffe, vin, toast og endnu flere vinyler i jeres nye lokaler.

 

1 COMMENT

Comments are closed.