Cykeltur: Frederiks Bastion, Operaen, Skuespilhuset

0
280

Hvis man drejer til højre lige efter Christiania ude på Christianshavn, så kommer du ned ad en lang, lidt hullet vej, som viser dig København fra sin smukkeste side – Holmen, midt mellem Christianshavn og Operahuset. Herude ligger de flotteste nye lejligheder – med ’bådgarage’ lige ved siden af hoveddøren, smuk udsigt til Rytmekons og Filmskolen, og ikke mindst tre bastioner, Carls, Frederiks og Wilhelms Bastion.

Frederiks Bastion er i dag en nordisk restaurant, drevet af Kirstine og Kenneth Ellegård. Det gamle krudthus indeholder restaurant i stueetagen, udendørsservering og grill på terrassen, og en førstesal man kan leje til bryllupper og fester. Jeg har sjældent besøgt en restaurant med så meget atmosfære og sjæl som denne. Og jeg spiste ikke engang, jeg skulle blot kigge, for min ven Christoffer havde anbefalet mig at besøge stedet. Det er jeg meget glad for, at jeg gjorde. Maden er som sagt nordisk, prisen er ’krisevenlig’ og personalet er smilende. Restauranten har også vinsmagning, og den næste er d. 13. august.

Efter rundturen på Frederiks Bastion, cyklede vi forbi Operaen, som ligger to minutter derfra. Her kunne vi se VM fodboldkamp, som blev vist på Ofelia Beach. Selvom det er et utrolig godt initiativ, Ofelia Beach, så har mange nok oplevet, at det er umuligt at se storskærmen med mindre man ligger sig i kø mange timer før kampen. Derfor kan man også opleve Ofelia Beachs arrangementer fra Operaens græsplæne, hvis der er for trængt ved selve Ofelia. Fx skal det danske band Alcoholic Faith Mission spille på Ofelia fredag d. 23. juli. Den koncert kan varmt anbefales – både på Ofelia og overfor ved Operaen.

Eftermiddagen blev afsluttet med en drink på Skuespilhusets store træterrasse. Her har man god udsigt ud over havnen og de smukke, gamle huse i Nyhavn. Skuespilhusets café er i øvrigt flink til at spille god musik med den helt rigtige volumen, så man både kan snakke og nyde sommertonerne fra de små højttalere, som er sat op langs kajen.

/Louise