Dagens juletip – 6. december

0
302

Dagens juletip kommer fra Andreas von der Heide, som står bag tøjmærket Les Deux.

Andreas von der Heide:

Det er som om, den lille dreng ikke har forladt mig, selvom jeg efterhånden har rundet de 25 år, når julemåneden gør sit indtog; byen, der bliver forvandlet fra en trist november-by med kedelige gadelamper, til pludselig at lyse op med hjerter, juletræer og glade mennesker. Julen bliver skabt af de mennesker omkring mig og af byens borgere, som hver især har deres juletraditioner og steder i byen, hvor de søger hen.
Min jul starter på Christiania til deres julemarked. Den åbenhed og kærlighed, man finder på Christiania, er noget helt specielt, et sted hvor alle (undtagen politiet) bliver budt velkommen og taget varmt i mod. De små gader, der er lyst op, og kvindesmedjen der giver deres bud på, hvordan julegaverne kan se ud,  er min måde at starte julen på og samtidig undgå stress og jag, som ikke er en mulighed herude på den anden side af Knippelsbro. Da jeg er en kontrasternes mand går turen herefter ind mod den dejlige ende af Strøget, hvor D’Angleterre lyser Kgs. Nytorv op og giver mig muligheden for at tage en tur igennem gaderne og se om vores Les Deux-varer er præsenteret på en ordentlig måde i de store og små butikker/varehuse og få en hyggelig snak med de ansatte, som hver dag har mine produkter i hånden.
Og til fyrene, som gerne vil gøre deres kæreste ekstra glad: Vent til klokken slår 00.00 en hverdagsaften og tag hende i hånden ned til Frederiksberg Have med et par skøjter under armene. Den lille skøjtebane ligger øde hen og giver dig og din kæreste mulighed for at mærke byen sove samtidig, at kulissen nærmest er et filmisk øjeblik.

Tak, Andreas, for det meget romantiske juletip!

Romantisk skøjtebane ved Frederiksberg Runddel. Billede lånt fra bornibyen.dk
Romantisk skøjtebane ved Frederiksberg Runddel. Billede lånt fra bornibyen.dk