Dagens juletip – den 24. december

0
333

Så blev det den 24. december, og vi er nået til det allersidste juletip i vores københavnerjulekalender. Det kommer fra Mikkel Grønnebæk, som er parnter og kurator hos Gallery V1.

Tusind tak for dit tip, Mikkel, glædelig jul til dig også!

Mikkel Grønnebæk:

Nu er jeg ikke den største julefan i denne by, og eftersom jeg er japansk gift, har vi været i Tokyo de sidste mange år over jul og nytår for at besøge familien. I Tokyo fejrer man ikke traditionel jul, men tag ikke fejl; der er mere juleudsmykning og julemusik i Tokyo, end der er tilsammen i hele Skandinavien, vil jeg skyde på. Gaveræset har de dog fundet ud af, da Juleaften fungerer som en slags Valentines Day hvor alle par skal ud og give hinanden gaver. Så der er rig mulighed for big time shopping, hvilket passer mig ganske fint, da det jo ikke er en dårlig by at gå på shopping i. Det eneste er så, at familen må vente til nytår med at få deres gaver hjemme i Danmark.

I år har vi så valgt at blive hjemme, hvilket betyder, at jeg har brugt hele min december måned i København. Det har faktisk været helt ok, da vejret jo minder mest af alt om oktober måned. Der har været god stemning i hele byen, masse julefrokoster med venner, og varmen samt den danske hyggelig strømmer ind over folk. Når man nu er hjemme på denne tid, er der nogle ting, som jeg har set frem til og nogle ting, som skete helt tilfældigt. Bl.a. prøver jeg altid lige at nå forbi Christianias julemarked og faktisk kun på grund af en ting: Der er en ældre dame fra Fejø, som sælger sine hjemmelavede marmelader, der altid er god at give små i gaver, specielt til venner fra udlandet, der godt kan lide mad, og som ikke kommer så tit til København – eller til Fejø for den sags skyld. Derudover kan man være heldig at støde ind i andre gode håndværksting, men selvølgelig også en masse hippiebras og Bob Marley ryge instrumenter samt t-shirts, hvilket jo også kan være meget sjovt…

På vej hjem tilbage mod byen kan man jo så lige stoppe til frokost i Frederik Bille Brahes ny åbnede cafe/frokostrestaurant/Vin, interiør og plakatkunstshandel: Atelier September på Gothersgade 30. Et frisk pust af top kvalitet og stemning i denne ellers så latte-pizza-sandwich-frokost-prægede by. Go’ mad, go’ stemming og til tider fine kunstudstillinger i baglokalet.

Og når man nu er så tæt på, så kan jeg kun anbefale at slå et smut forbi Kunsthal Charlottenborg, hvor der er to gode udstillinger af henholdsvis Danske TTC (Telefon Til Chefen) og Det Danske kunst kollektiv SuperFlex. Desuden har Charlottenborg en alletiders boghandel hvor man kan finde mange gode jule gaver i til kunstinteresserede folk og sig selv.

Go’ jul og håber I når det hele inden i aften.

 

atelierseptember.dk
billedet lånt fra atelierseptember.dk