Daniel Ibrahim Hijazi | Københavnersnuden #119

0
391

Ugens Københavnersnude er Daniel Ibrahim Hijazi fra barbersalonen, Henri. Henri ligger på Ahornsgade 25 i hjertet af Nørrebro. De har specialiseret sig i klassiske herreklip, trimning og pleje af skæg og skarpe barberinger og har ydermere et stort udvalg af hår og hudpleje. Kort sagt; et lækkert sted for lækre mænd! Mød Daniel og hans København lige her:

FOTO: Michael Hyldgaard Løgtholt

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
DIH: Juletiden er vores travleste, så jeg arbejder en del – for at ikke at sige konstant. Men jeg elsker det! Derudover er det mig, som laver julemaden i familien, så forberedelser med indkøb er små småt gået i gang.

LC: Hvor bor du?
DIH: I Valby.

LC: Hvor går du tur?
DIH: Jeg elsker at gå tur i Søndermarken og Frederiksberg Have. Stedet og omgivelserne sætter mine tanker i gled, og så er elefanten mit yndlingsdyr, så dem går jeg tit hen og hilser på.

LC: Hvor drikker du kaffe?
DIH: Vi har en rigtig god kaffemaskine nede i shoppen, hvor jeg altid får min morgenkaffe fra. Kaffe latte med dobbelt shot giver mig en god start på dagen. Ellers plejer jeg at købe min kaffe hos Kaffeplantagen på Sankt Hans Torv – de skummer mælken til perfektion.

LC: Hvor spiser du?
DIH: Det kommer meget an på mit humør, men jeg ELSKER at smage nye retter, jeg ikke har prøvet før. Min sidste rigtig gode madoplevelse var på Bistro Boheme, hvor jeg var med mine venner. Her fik jeg den bedste bøf tournedos, jeg nogensinde har smagt, og den skal jeg helt klart snart have igen.

LC: Hvor fester du?
DIH: Jeg er blevet en anelse træt af at gå i byen, så hvis jeg fester, er det ofte hos venner til en god middag, som går lidt over gevind 😉

LC Hvor inspireres du?
DIH: Inspiration til mit håndværk finder jeg i min dagligdag på Instagram, hvor jeg følger de dygtigste barbere i verden. I foråret var jeg en tur til New York med min gode ven Wilhelm, som er indehaveren af Henri. Vi tog primært dertil for at få nye inputs i forhold til nye haircuts, men også ideer til indretning af Henri – som lige er blevet bygget om.

henri-1

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
DIH: Om sommeren er jeg helt vild med at bade og nyde solen ved Operaen på Holmen. Der er en fantastisk stemning og udsigt. Når solen går ned over byens tage, synes jeg, at København viser sig fra sin allersmukkeste side. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
DIH: Sidst jeg følte mig forelsket var en dejlig sommeraften i Kødbyen, jeg var sammen med min kæreste. Vi sad på restaurant Gorilla og nød dejlig mad, drinks og hinanden i aftensolen. Her følte jeg mig forelsket i hende og i byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
DIH: Vinter for fire år siden havde jeg været hjemme hos min kære mor, og meningen var faktisk, at jeg skulle sove på mit gamle værelse hos hende, men da klokken slog 03.00, og jeg kunne stadig ikke kunne sove, besluttede jeg mig for at gå hjem. Dengang boede jeg på Amager – så det var altså en tur på 10 km. Det havde sneet hele aftenen og hele natten, og der havde lagt sig et hvidt tæppe over København. Den ro, der var over byen på turen hjem, var fantastisk. Jeg følte, jeg var alene i byen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
DIH: Tag din fucking cykel og kom afsted! 🙂

henri-5

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
DIH: Jeg er halv libaneser, så jeg har lidt foden i begge lejre. Jeg ser desværre en kløft, der bliver dybere imellem danskere og folk med anden etnisk herkomst. Der mangler forståelse og næstekærlighed.

LC: Dit soundtrack til byen?
DIH: Lige for tiden har jeg lidt et flip med klassisk musik – især Mozart. Det er fedt at høre om morgenen, når alle stresser og ræser igennem byen. Ellers elsker jeg J. Cole med nummeret A tale of 2 cities. Jeg elsker hans lyrik, han er en gudsbenådet rimsmed.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Daniel. 

Hvis du, kære læser, vil følge mere med i barbersalonen og Daniels liv, så følg ham her på Instagram:  @danielhijazicph

GOD 4. SØNDAG I ADVENT!