Daniel Svensson | Københavnersnuden #257

0
345

Ugens Københavnersnude er den tidligere håndboldspiller og nuværende håndboldekspert på TV 2, Daniel Svensson. For to år siden udgav han en ærlig og rørende bog, Der er kun dage, om da han blev ramt af lymfekræft i to omgange. I dag er Daniel Svensson direktør i Ajax København – og så deler han her ud af sit København.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
DS: Jeg er lige startet som direktør i Ajax København for herrehåndboldholdet. Det synes jeg er vildt spændende, og håndbold kan vel også ses som værende min største passion. Jeg har spillet håndbold, siden jeg var fire år, og det kommer til at være en livslange kærlighed. Der udover er jeg også håndboldekspert hos TV 2, som jeg også virkelig nyder. Formidling af sporten holder jeg rigtig meget af, og det var en stor oplevelse, da Danmark blev verdensmestre i januar.

LC: Hvor bor du?
DS: Jeg bor på Nørrebro, i Stefansgade – hvor min familie igennem de sidste generationer har boet.

LC: Hvor går du tur?
DS: Jeg går oftes ind på Assistensen og nyder årstidernes skiftende farver på kirkegårdens gamle træer. Det finder jeg meget afslappende. Mikset imellem fornemmelse af pulserende byliv og den ro, naturen og de åbne rum giver, synes jeg er smuk. Så at starte igennem Jægerborggade med en to-go kaffe, for derefter at rulle ind blandt de historiske gravsted, er klart favoritturen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
DS: Cafe Tilda, Cafe Taxa og Coffee Collective – ellers er jeg yderst glad for min fuldautomatiske brygger derhjemme.

Hvor spiser du?
DS: Jeg er vild med tataren på Manfreds i Jægersborggade. Det burde jeg nærmest spise hver dag. Så har jeg den seneste tid spist en hel del takeout. Jeg har knoklet lidt vel meget og derfor ikke gået så meget ud, som jeg gerne vil. Hooked, MAUI POKE, Jagger og stegt flæsk fra Søpromenaden. Hvis jeg har formiddagen fri, så er en croissant og et blødkogt æg på Cafe Tilda også et hit.

LC: Hvor fester du?
DS: Søpavillonen var jeg senest på. Jeg kender Simon og Simon fra “back in the days”, og de plejer sgu at kunne lave nogle fester, der vil noget. Ellers At Dolores, men jeg går faktisk ikke det store i byen pt. Det bliver mest til en eller flere fyraftensøl på tidligere omtalte Cafe Taxa.

LC: Hvor inspireres du?
DS: Sidst, jeg blev inspireret, var på vej ind til min barber PRAESO i Store Kongensgade. Jeg steg ud af metroen og kom op lige foran Marmor Kirken. Den har været skærmet af så længe, at jeg nærmest havde glemt, hvor smuk den var. Gensynet gjorde, at jeg stoppede lidt op og nød balancen i bygningen. Tog mig selv i at føle mig lille. Jeg tror, at det er sundt at blive mindet om, hvor små vi egentlig er, og det får mig til at sætte endnu mere pris på nu’et. Så inspirationen gik ud på at være i tilværelsen og ikke altid hoppe på hverdagsracet.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
DS: Jeg har altid været vild med Nørrebrogade. De år, jeg boede væk fra København pga håndboldkarrieren, kørte jeg som det første ved ankomst til København altid en tur op og ned ad Nørrebrogade af ren og skær hjemhavnsfølelse.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
DS: La Banchina – det giver følelsen af frihed og ro. Et dyp i vandet, et godt glas vin, en tur i sauna. Der er mange muligheder. Så må jeg også lige tilføje Sofiebadet på Christianshavn. Det er en gemt lille perle, som jeg besøgte for nogle uger tilbage. Det er bestemt ikke sidste gang.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
DS: Jeg har rigtig mange gode barndomsminder om boldspil nede i gårdens fodboldbur, og hvor glad jeg har været for min opvækst. Jeg har haft en meget tryg barndom. Ellers har jeg flere uspecifikke forårsminder, om når København springer ud. Vinterjakker, huer og halstørklæder pakkes væk. Det er ekstra tydeligt at se mangfoldigheden og det smukke i alle mennekser. Jeg elsker at kigger på mennesker, og foråret gør bare noget ved mennesker (og København).

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
DS: Statens Museum for Kunst, synes jeg, helt bestemt er flere besøg værd. Jeg kan godt lide kunst og har været så heldig at få et årskort i fødselsdagsgave af mine venner. Der findes også flere små kunstatelierer og -studier, som altid byder velkommen til at se lidt nyt og spændende kunst. Jeg går desværre for lidt i teatret men elsker, når jeg kommer det. Så et smut på Nørrebro Teater vil jeg også gerne anbefale.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
DS: Nu er jeg jo vild med håndbold og min nye rolle i Ajax København. Så jeg kunne godt tænke mig, at københavnerne genopdager kærligheden til den sport, jeg elsker mest. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at vi få et herrehold tilbage i landets bedste række. Jeg har en DM finale i KB-Hallen fra 1997 imellem Ajax og Virum, som et af mine helt stor sportsminder. Jeg var 15 år og fortryllet af stemningen. Det måtte jeg bare opleve igen. København har tidligere været landets førende håndboldby. Det vil jeg gerne have, at den skal være igen. Håndbold har en fantastisk underholdningsværdi, når den opleves live.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Daniel!

GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here