Det skal du lave den 13. december i København

0
429
Den 13. december bliver kanalerne lyst op af en masse smukke, lysende kajakker i et flydende Lucia optog. Denne stemningsfulde begivenhed er for alle kajakfolk – private og kajakklubber som gerne vil deltage i skønsangen – og selvfølgelig også for dig, der foretrækker at se det smukke Lucia-optoget fra kajen.

 

Vi har sikkert alle skrækindjagende minder om Lucia-optog fra diverse skoler og daginstitutioner. Med en ligbleg Lucia-brud, der stod helt forstenet og bange for at tilte hovedet bare en anelse, af frygt for at få stearinen fra lysene på kransen skulle vælte ned af nakken. Eller frygten for at være den uheldige i optoget, som kom lidt for tæt på stearinlyset fra klassekammeraten bagved, og derved fik futtet halvdelen af hårpragten af. Pyh! Skrækscenarierne er mange, men det behøver du slet ikke bekymre dig om ved dette Lucia optog. Der er heldigvis rigeligt med vand omkring, da det foregår i Københavns kanaler. Det er igen Kayak Republic der står bag at samle kajakfolket til optog skønsang og lys i vinterkulden.

Der er åben og gratis tilmelding for alle kajakklubber og private, som gerne vil deltage i optoget. Du skal blot møde op med din kajak pyntet til bristepunktet med gran, lyskæder, juletræer, levende lys, nisser og rensdyr. Og hvis du gerne vil deltage, men ikke har en kajak, så er der også mulighed for at leje sådan en hos Kayak Republic. Kajakken med den flotteste juleudsmykning vinder en flaske champagne. Efterfølgende er der æbleskiver og gløgg i Kayak Bar og efterfølgende julefrokost buffet, som kræver tilmelding og koster 150 kr. per person.

Hvis du hellere vil stå tørfodet og nyde Lucia optoget fra kajen, så kan du se optoget fra flere steder, efterhånden som det langsomt driver gennem Københavns kanaler.

Der er afgang fra Kayak Repbulic under Knippelsbro kl. 17, og efterfølgende når optoget Nyhavn kl. 17.15, Christianshavn kl. 17.45 og Højbro Plads kl. 18.15.

HVAD: Lucia i Kajak 2018 HVOR: Afgang fra Kayak Republic HVORNÅR: Den 13. december, kl. 17 – 19.30 PRIS: Gratis

In English: Watch while numerous kayaks light up the canals of Copenhagen with candles and singing in this floating parade to mark Saint Lucia Day. This special day is marked all over Denmark with singing and parades on schools and in churches, but this floating parade is really quite a special event, so make sure to put on some warm clothes to enjoy the parade of kayaks as they float through the canals.

Husk at læse med igen i morgen, når vi guider til endnu en hyggelig begivenhed i København, der med garanti vil få dig i julestemning. Du kan også tjekke hele vores Jule Bucket List, hvis du mangler inspiration til juledagene.

/team-LoveCopenhagen