Det skal du se på Roskilde Festival 2024: Fredag

0
29

Dag 3 på Roskilde Festival 2024, og der er nærmest ikke plads på internettet til at beskrive alle de kunstnere, der kommer og optræde i dag. Jeg har derfor valgt nogle af de største fra, fordi de er lidt selvfølger for rigtig mange mennesker; eksempelvis Gilli, Charli XcX og Tinashe. Så her får du en guide til navnene i mellemkategorie – plus nogle af de store, som jeg helt personligt slet ikke kan vente med at se!

Af Louise Taarnhøj

Greta

Jeg oplevede ikke Greta på UHØRT Festival, hvor hun spillede i 2021 – jeg var på vej hjem med min nyfødte søn, men jeg har lige siden ærgret mig over, at jeg gik glip af hende, for det skulle have været en fed koncert! Nu spiller hun på Gaia kl. 12, og selvom det er et lidt tidligt tidspunkt, er jeg ikke i tvivl om, at der bliver proppet i det lille telt. Glæd dig især til hendes sang Feel It sammen med Kind Mod Kind, som også spiller på festivalen. Man kan jo håbe, at de joiner hende på scenen.

Lyt på Spotify her.


Pil

Hvor går du hen, når du går herfra?, spurgte Pil for nogle år siden på det mest sårbare og melankolske nummer om ulykkelig kærlighed og svigt i lang tid. Efterfølgende har hun udgivet en række dansable popbangers, men altid med de interessante og rammende tekster i fokus. Der er ingen tvivl om, at Arena bliver et både festligt og følsomt telt denne eftermiddag. Hun spiller på Arena kl. 14.

Lyt på Spotify her. 


Amen Dunes

Den amerikanske indiekunster Damon McMahon står bag aliaset Amen Dunes, som spiller på Avalon kl. 15. Han lyder som en blanding mellem noget britisk pop fra 90’erne, bandet Beach House og så som helt sin egen. Det er støvet, det er indie, det er ret fedt.

Lyt på Spotify her.


Kari Faux

Den amerikanske rapper, producer, sangskriver og DJ, Kari Faux, er et nyt navn på hiphop-himlen, så hvis du vil opleve en af morgendagens største stjerner, skal du forbi Eos kl. 15.30. Jeg glæder mig personligt til at høre en rapper, der tør at have ægte musikere på sine tracks, og som både kan være stærk i sin lyrik, funky i sin musik og festlig på sin scene.

Lyt på Spotify her. 


Aurora

Jeg så den norske sangerinde Aurora til Iceland Airwaves på Island for seks år siden (i øvrigt en virkelig fed musikfestival). Det var en meget lille venue, og lige ved siden af mig stod Björk. En syret oplevelse, ikke mindst fordi Aurora har en fin, hypnotiserende stemme og musik, der både er dragende og original, men også poppet og let tilgængelig. Jeg har tatoveret ‘Aurora’ på min krop, men den er altså desværre ikke en hyldest til sangerinden, men derimod det smukke nordlys, som så ofte kan ses i hendes hjemland, Norge. Jeg glæder mig til at lade mig på alle måder bevæge af Aurora på Orange Scene kl. 16.

Lyt på Spotify her. 


Sexxy Red

Pak al bonerthed væk og overgiv dig til de direkte og vulgære tekster hos Sexxy Red. Jeg kommer automatisk til at tænke på Suspekt og deres mest liderlige tekster, når jeg lytter til den amerikanske rapper, som er gået viralt på TikTok, og som derfor har formået med kometfart at indtage Orange Scene. Det bliver med garanti svedigt her kl. 18.

Lyt på Spotify her. 


Foo Fighters

Der er dem, der siger, at Roskilde Festival har aflyst rockmusikken. Men til det vil jeg bare sige to ord: Foo Fighters! Det bliver jo desværre uden den legandariske Taylor Hawkins bag trommerne, men mon ikke Dave Grohl og resten af bandet kan skabe ekstase med Everlong, The Pretender, Learn to fly og Best of you – og alle de andre superhits, som Foo Fighters har haft gennem deres efterhånden meget lange karriere. De spiller på Orange Scene kl. 21.

PS. Min yndlingsmusikvideo står Foo Fighters bag. Den er vist kun ægte sjov, hvis du kan huske Mentos-reklamerne fra 90’erne…

Lyt på Spotify her.


Romy

Den ene halvdel af geniale The XX’s, Romy, er gået solo med et næsten lige så genialt udspil i 2022. Nu har hun efterhånden udgivet en del numre, og der er ingen tvivl om, at hun både har musikken, teksterne og stemmen til at danne rammen for en kæmpe fest på Apollo kl. 22.

Lyt på Spotify her. 


Roísín Murphy

Det her! Det bliver den største fest på Roskilde Festival 2024! Jeg har næsten ikke lyst til at have hende med på min liste – jeg vil have hende for mig selv! Der er nemlig en overhængende fare for, at denne koncert på Arena bliver OVERRENDT af tusindvis af mennesker, som vil se den dybt originale disco-pop-dronning over dem alle, Roísín Murphy. Tidligere frontsanger i Moloko og med en langt bagkatalog af albums i sin karriere som solist er hun garant for at få én på opleveren. Uden tvivl kommer det til at være skævt, festligt, sjovt, mærkeligt, anderledes, over the top og helt perfekt! Ja, mine forventninger er store, men hun har faktisk heller aldrig skuffet mig. Så er det sagt.

Arena kl. 23.45.

Lyt på Spotify her. 


RIGTIG GOD FREDAG PÅ ROSKILDE!