Det synes mændene om maden på Roskilde Festival 2018

0
330
sdr

Madscenen på Roskilde Festival har gennemgået en stor udvikling de seneste år. Især var der et initiativ, som vi bed ekstra mærke i: Alle madboderne på festivalen skulle nemlig have en vegetarisk ret på menukortet i år.
I Danmark er ca. 70% af alle de danskere, som er vegetarer, kvinder. Så vi satte os for at spørge en håndfuld af de viking-mænd, som vi mødte på vores vej, om hvad de synes om maden, og den udvikling som madscenen på Roskilde Festival har gennemgået. Læs deres mening her…


Navn: Tobias
Bopæl: København V
Billettype: Partout
Antal gange på Roskilde Festival: 4

LC: Hvad synes du om maden på Roskilde Festival 2018?
T: Det er rigtig lækkert. Varieret – der er et stort udvalg. Det er lidt pebret, men ellers er det rigtig lækkert. Jeg er meget tilfreds.

LC: Hvilken ret er den bedste du har prøvet indtil videre?
T: Lige nu tror, jeg er faktisk, at det er denne her flæskestegssandwich fra Meyers.

LC: Er du vegetar, veganer, flexitar, kød-spiser – eller noget helt andet?
T:
Jeg spiser det hele.

LC: Alle mad-boderne på Roskilde Festival har en plante baseret ret på menuen i år. Hvad synes du om det? Og har du prøvet nogle af retterne? 
T:
Det er ikke noget, jeg har prøvet, det lyder lækkert. Det er en god idé. Eller… Jeg tror faktisk,  at jeg fik et eller andet vegetarisk i går, men jeg kan ikke huske, hvad det var. Det var ret sent.

LC: Roskilde Festival har rykket sig meget madmæssigt de sidste år. Hvad synes du om udviklingen?
T: 
Det er kun blevet bedre. Det er lækker mad, og der er styr på det. Man behøver ikke at frygte at få madforgiftning for eksempel. Det er super!

 

Navn: Håkon
Bopæl: Lillestrøm, Norge 
Billettype: Partout
Antal gange på Roskilde Festival: 1

LC: Hvad synes du om maden på Roskilde Festival 2018? 
H:
Det er godt, der er en masse variation, og så det økologisk og lækert.

LC: Hvilken ret er den bedste du har prøvet indtil videre?
H: Dixie Burger tror jeg.

LC: Er du vegetar, veganer, flexitar, kød-spiser – eller noget helt andet?
H:
Jeg spiser alt, så længe det er godt.

LC: Alle mad-boderne på Roskilde Festival har en plante baseret ret på menuen i år. Hvad synes du om det?
H: Det er fedt, at folk ikke er tvunget til at spise usund mad, og at der er masser af sunde og grønne muligheder overalt. 

LC: Har du prøvet nogle af vegetar-retterne? 
H: Nej, det tror jeg ikke.

LC: Roskilde Festival har rykket sig meget madmæssigt de sidste år. Hvad synes du om udviklingen? 
H:
Det er super godt, og langt mere bæredygtigt. Jeg tror, at endnu flere kan lide Roskilde på grund af den udvikling, og måske vil det få endnu flere mennesker til at komme fremover.

 

Navn: Kasper Juul 
Bopæl: Trørød
Billettype: Partout
Antal gange på Roskilde Festival: 4

LC: Hvad synes du om maden på Roskilde Festival 2018? 
K:
Generelt er den lækker, men det kan godt være lidt dyrt engang imellem.

LC: Hvilken ret er den bedste du har prøvet indtil videre? 
K:
Dåsen, det er Muskesvindfondens bod i campingområdet. Deres morgenmad er ret så god. Og ellers er der noget, der hedder Mummbai Street Food, som laver nogle fantastiske smoothies om morgenen.

LC: Er du vegetar, veganer, flexitar, kød-spiser – eller noget helt andet?
K:
Jeg spiser kød, men jeg overvejer at hoppe over på en mere grøn livsstil. Min kæreste er vegetar, så jeg bliver nudget fra den side, og så synes jeg også, at det er det rigtige at gøre. Men jeg bor stadig hjemme, så det er stadig svært for mig, at indføre den livsstil, når det ikke er mig der køber ind.

LC: Alle mad-boderne på Roskilde Festival har en plante baseret ret på menuen i år. Hvad synes du om det? 
K:
Jeg synes det er et fantastisk koncept. Jeg er stor fan af det, og jeg synes gerne, at de måtte komme med endnu mere af det. Jeg tror helt klar, at det er vejen frem.

LC: Har du prøvet nogle af vegetar-retterne? 
K:
Ja, men jeg har faktisk kun spist aftensmad fra Naturli’ her i Art Zone, så jeg har endnu ikke været ude og shoppe så meget. Jeg har ikke prøvet andet end denne her falafel sandwich.

LC: Roskilde Festival har rykket sig meget madmæssigt de sidste år. Hvad synes du om udviklingen?
K: Jeg synes, det er super. Jeg kan kun synes godt om, at de har mere fokus på, at der også er vegetariske muligheder, og de nye klimamærkninger, hvor man kan se, hvor meget klimaaftryk hver bod har. Det synes er jeg en fed idé.

 

Navn: Mads Benjamin 
Bopæl: Aalborg
Billettype: Partout
Antal gange på Roskilde Festival: 3

LC: Hvad synes du om maden på Roskilde Festival 2018? 
MB:
Mega lækker. Jeg har spist i Food Court en gang om dagen, og det er lækkert derinde.

LC: Hvilken ret er den bedste du har prøvet indtil videre?
MB: 
Okonomiyaki, det er sådan en japansk omelet, man kan få ved Kuma. Jeg fik den i nat, og det var helt vildt.

LC: Er du vegetar, veganer, flexitar, kød-spiser – eller noget helt andet?
MB:
Jeg spiser alt.

LC: Alle mad-boderne på Roskilde Festival har en plante baseret ret på menuen i år. Hvad synes du om det? 
MB:
Det synes jeg er super fedt. Det er vigtigt. Jeg synes, det er nice, at man viser folk at man kan gøre planter lækre. Der er også en insektbod inde i Food Court – det er fedt, og det koncept støtter jeg også op om.

LC: Har du prøvet nogle af retterne? 
MB:
Min kæreste fik en insekt-burger fra Syngja, som jeg fik en bid af, og den var lækker. Og vi har også spist nogle insekt chips på et tidspunkt.

LC: Roskilde Festival har rykket sig meget madmæssigt de sidste år. Hvad synes du om udviklingen?
MB: 
Virkelig fedt! Jeg synes kun, at det bliver federe at være her. Jeg kan godt lide, at de har så stor fokus på bæredygtighed, det er ikke noget jeg ser helt vildt meget i hverdagen.

Navn: Christian 
Bopæl: København S
Billettype: Frivillig 
Antal gange på Roskilde Festival: 17

LC: Hvad synes du om maden på Roskilde Festival 2018? 
C:
Maden bliver bedre og bedre år efter år. Den bliver mere udfordrende og mere spændende. Priserne synes jeg desværre også stiger mere og mere med den udvikling.

LC: Hvilken ret er den bedste du har prøvet indtil videre? 
C:
Det var en risotto – en vegetar risotto fra Ris8 i Food Court.

LC: Er du vegetar, veganer, flexitar, kød-spiser – eller noget helt andet?
C:
Jeg er omnivor.

LC: Alle mad-boderne på Roskilde Festival har en plante baseret ret på menuen i år. Hvad synes du om det? 
C:
Det har jeg ikke nogen holdning til.

LC: Roskilde Festival har rykket sig meget madmæssigt de sidste år. Hvad synes du om udviklingen? 
C:
Nogle ting er gode, nogle andre ting er virkelig dårlige. Jeg savner nogle af de helt gamle madboder, og de frivillige foreningsmadboder – for eksempel den bod med hvidløgsflute og Thai Lanna, Jeg savner noget af det helt gamle, som bare var en fast tradition herude, og hvor der var frivillige som var endnu mere tømmermænds ramte end os andre.

 

Navn: Jacob 
Bopæl: Partout
Billettype: Roskilde
Antal gange på Roskilde Festival: 11

LC: Hvad synes du om maden på Roskilde Festival 2018? 
J:
Jeg synes, den er god. Jeg synes faktisk, at maden er rigtig god, og der er meget forskelligartet mad. Den er indbydende, den er økologisk, og den eneste anke jeg har, er at de nogle steder er begyndt at gå over til fuldkornsboller i stedet for brioche bollerne. Det er rigtig irriterende. Men ellers synes jeg virkelig at maden er god og spændende – den tiltaler mig. Det er kvalitetsmad.

LC: Hvilken ret er den bedste du har prøvet indtil videre? 
J:
Det bedste jeg har fået er den oksetatar, som jeg lige har spist fra Tatar i Art Zone. Den var virkelig god – anderledes og lidt atypisk, så den var rigtig god.

LC: Er du vegetar, veganer, flexitar, kød-spiser – eller noget helt andet?
J:
Jeg spiser alt.

LC: Alle mad-boderne på Roskilde Festival har en plante baseret ret på menuen i år. Hvad synes du om det? Og har du prøvet nogle af retterne? 
J:
Det har jeg egentlig ikke tænkt over, men jeg synes da, at det er meget smart. Det er  et super godt miljøinitiativ, men det var jeg ikke klar over. Jeg har slet ikke lagt mærke til det ved boderne. Men jeg fik faktisk en kartoffelpizza i går hos Gorm’s, og det må vel så være deres vegetariske ret.

LC: Roskilde Festival har rykket sig meget madmæssigt de sidste år. Hvad synes du om udviklingen?
J: 
Det er yderst positivt. Nu har du jo lige nævnt, at der også er plantebaserede alternativer ved alle madboder, og udover det er de også gået over til at være mere økologiske, og så er kvaliteten virkelig god – det er alt sammen yderst positivt. Det er jo en kulinarisk oplevelse at komme herud nu. Vi bruger da tiden på netop at gå rundt og finde stederne, så det er jo endnu en oplevelse på festivalen. Spot on!

Tusind tak fordi i ville dele jeres mening med os!