DET VELDÆKKEDE BORD – NYT RESTAURANTKONCEPT I BYEN

0
435

I onsdags var Louise og Anne forbi Det Veldækkede Bord i kulturhuset, KW3, på Østerbro. Det Veldækkede Bord er et nyt popup-restaurantkoncept (fik du den?), som byder 24 mennesker velkommen til en tre-retters middag ved et langbord forskellige steder rundt omkring i byen. Et koncept, som vi er sikre på, at du vil holde af, hvis du kan lide mad, mennesker og morsomme aftener.

dscf0159

– Hej, det er Anne.
– Halløj! Hva’ så?
– Har du glemt det? Skulle vi ikke mødes her for 10 minutter siden?
– Fuck! Hva’? Nej! Jo, jeg har glemt det! Eller jeg er der om fem minutter! Shit. Hej!

Sådan startede Annes og min aften i onsdags, hvor vi var inviteret til det første Det Veldækkede Bord-event. Jeg sad i min sofa og svarede på de sidste mails, stille og roligt, og tænkte ikke over, at jeg stadig ikke kan beame mig til Østerbro. Det kom derfor lidt bag på mig, at jeg havde tænkt, at kl. 18 på Vesterbrogade ville være tids nok at mødes, hvis vi skulle være på Østerbro… kl. 18…

Men nu er vi jo garvede cyklister, der flyver elegant gennem byen, også selvom vi har travlt, og vi kom faktisk kun 10 minutter for sent og listede ind i den skønne efterårshave ved kulturhuset KW3, mens Pernille Grønnegaard Møller var i gang med at fortælle om restaurantkonceptet, som hun står bag.

dscf0216

Som en privatfest

Vi blev budt på et glas mousserende vin og en snack, inden vi blev guidet indenfor i villaen, som kulturhuset er, for at sætte os ved det veldækkede langbord. Der var fri pladser, og siden vi nu var det sidstankomne, snuppede vi endepladserne, sammen med et par bekendte.

Hvidvin blev stillet på bordet, så vi selv kunne skænke – ganske som det plejer at være ved afslappede langbordsmiddage – og herefter var det faktisk bare at nyde middagen og selskabet omkring os. Og det var ikke svært. Alle lod til at være indstillede på at nyde oplevelsen sammen med folk, de ikke kendte i forvejen – jeg faldt i hvert fald i snak med samtlige af de mennesker, der sad omkring mig. Mens småsnakken og hyggen bredt sig rundt om langbordet, blev de forskellige retter præsenteret og serveret af kokken Nicolaj Frandsen, som til daglig er køkkenchef hos La Vecchia i Holte (et sted, jeg i øvrigt kan anbefale, hvis man er på udflugt nord for byen).

dscf0245

Varm og velkommende stemning

Min dag inden middagen havde været meget begivenhedsrig og utroligt følelsesladet – på den fede måde – og at den kunne slutte med så skøn en aften i selskab med meget interessante og søde mennesker, gjorde mig næsten flyvende. Jeg synes, der begynder at tegne sig et mønster i mit liv i øjeblikket, måske fordi jeg ubevidst har haft fokus på det: Jeg rejste alene til Reykjavik for to måneder siden og mødte mange dejlige mennesker, som jeg i dag kalder venner; for nogle dage siden hørte jeg en inspirerende TedTalk, der handlede om, hvorfor vi skal tale med fremmede mennesker – den var så inspirerende, at jeg måtte dele den med mit netværk – og i onsdags sad jeg så sammen med, hvad man vel godt kan kalde, fremmede mennesker og fik igen nye venner. Jeg siger bare, at det da lidt ligner et mønster? Jeg kan godt få fornemmelsen af, at verden er meget imødekommende overfor mig i øjeblikket.

dscf0268

Lun cykeltur tilbage til Vesterbro

Anne og jeg sluttede middagen kl. 21.30 og cyklede mætte, tipsy og fnisende hjem til Vesterbro, mens vi lagde sjove og ambitiøse fremtidsplaner for bloggen, inspirerede af aftenens stemning og gæster. Og fordi vi prøvede at være til stede og ikke skrive alt for meget ned, kunne vi nyde den lune efterårsaften fuldt ud.

dscf0349

dscf0193

Om formiddagen havde vi heldigvis fået et lille interview med Pernille Grønnegaard Møller, og det bringer vi her:

LC: Hvad er Det Veldækkede Bord?
PGM: Det Veldækkede Bord er langbordsmiddage, som vi kender og elsker dem – men med et twist. Hver eneste middag er på en ny location og med en ny menu, som skabes i tråd med omgivelserne. Det betyder, at hver eneste middag er fuldstændig unik.
Samtidig er der plads til maksimum 24 mennesker til hver middag, hvilket gør, at kokken virkelig kan kræse for detaljerne, og at middagene bliver forholdsvis intime. 

LC: Hvem står bag – og hvad er jeres mission? 
PGM: Firmaet står i mit navn, Pernille Grønnegaard Møller. Jeg har allieret mig med den dygtigst kok, jeg kender, Nicolaj Frandsen. Vi har slået os sammen, fordi jeg er god til det med oplevelser og events, men knap så skarp i fine dining – hvor Nicolaj nærmest ikke kan holde styr på en kalender, men skaber super lækker og smuk mad.
Vores mission er at skabe unikke madoplevelser for vores gæster. Vi har flere gange set, at der er meget få ting som mad, der kan få fremmede til at smile og grine sammen – det vil vi gerne skabe rammerne for.
Det fedest ved vores projekt er, at vi får lov til at vise folk steder i København, som de måske aldrig ville have set ellers – de kommer lidt på opdagelse i deres by.
Vi prøver at tage det stive ud af restaurantoplevelsen og skabe en følelse af at være til privatmiddag hos en god ven. 

dscf0287

LC: Hvor kommer jeres inspiration fra?
PGM: Jeg har læst leisure management og arrangeret events, siden jeg var 20 år gammel. Mit første “voksenjob” efter studiet var som event- og marketings manager hos en restaurantkæde i København, hvor jeg blandt andet fik lov at lukke Magstræde af under Copenhagen Cooking og lave en langbordsmiddag for 100 personer. Jeg har sjældent set folk, som aldrig har mødt hinanden før, komme så tæt på hinanden og hygge sig så meget på tværs af bordet. På den måde åbnede madoplevelser en helt ny måde at gå til events på.
Selvfølgelig er vi også inspireret af den kæmpe bølge af popup og langborde, der har skyllet ind over København de sidste år – Silverspoon, Stedsans, sweet sneak osv.

LC: Hvor tit kan man komme til Det Veldækkede Bord?
PGM: Vi afholder events cirka en gang om måneden. Det afhænger af vind, vejr og locations, men vi afholder altid minimum en om måneden. Nogle gange afholder vi to, hvis der er fede locations til rådighed. 

LC: Hvornår er det næste arrangement?
PGM: Det næste arrangement er den 11. oktober kl. 18.00, men vi leder stadig efter den perfekte location til et rigtig efterårsselskab. 

—————————————————

Tusind tak, Pernille og Nicolaj og I andre bag Det Veldækkede Bord – et vellykket koncept, som vi varmt kan anbefale. Følg med på deres Facebookside, hvis du ikke vil gå glip af næste event, der som nævnt finder sted den 11. oktober.

/Louise

      dscf0295