Ditte Capion-Houborg | Københavnersnuden #181

Ditte Capion-Houborg | Københavnersnuden #181

by 08/04/2018
Ugens Københavnersnude er en af landets dygtigste portræt- og modefotografer, Ditte Capion-Houborg. Hun har fotobureauet, Claudi Capion sammen med sin makker, og når hun ikke er ude at tage billeder af nogle af landets største stjerner og smukkeste modeller, bruger hun byen sammen med sin mand og to små drenge. Mød hendes København lige her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket? 
DC: I øjeblikket har vi gang i en større ombygningsplan hjemme i vores lejlighed, da vi har besluttet os for at blive i byen fremfor at købe et hus i forstaden. Jeg har boet i lejligheden sammen med min mand i 10 år, og efter der er kommet to børn til, så trænger den til at blive frisket lidt op og ommøbleret. På det professionelle plan som fotograf arbejder jeg på at blive bedre til at udfordre mig selv og tage nye og anderledes opgaver. Når man har været i branchen i 15 år, kræver det, at man følger med og holder sig opdateret – specielt i disse tider, hvor alle med en telefon kan være min konkurrent.

Ditte Capion

LC: Hvor bor du? 
DC: Jeg bor på dejlige Vesterbro.

LC: Hvor går du tur?
DC: Jeg bruger Frederiksberg Have og Søndermarken meget – men jeg er faktisk mere til at cykle, jeg ELSKER at cykle rundt i København og gå på opdagelse – og man kommer længere på en cykel 😉 Den lille skatebane  der ligger ved Enghaveparken bliver også flittig brugt med ungerne.

LC: Hvor drikker du kaffe?
DC: Hjemme i mit køkken kan jeg sagtens nå 3-4 kopper, inden jeg rammer mit fotostudie på Nørrebro. Er jeg ude i byen, synes jeg, der er et utal af gode steder, man kan få virkelig god kaffe. Hvis jeg er afsted med ungerne, går vi gerne forbi Nicecream på Istedgade og får kaffe og en skål af deres ustyrligt lækre is. Hvis jeg skal være lidt god ved mig selv og lidt egoagtig, går jeg ned til Matcha Bar på Helgolandsgade og får en lækker kop Matcha. De laver den lækreste hjemmelavet mandelmælk.

LC: Hvor spiser du? 
DC: Mit go-to sted på Vesterbro er et thaisted, der hedder Baan Thai Isarn og ligger på Lille Istedgade. Maden er i topklasse, og der er god autentisk stemning og til en god pris. Det kan virkelig anbefales, hvis man er til thaimad.

Skærmbillede 2018-04-08 kl. 09.48.30 Skærmbillede 2018-04-08 kl. 09.48.58

LC: Hvor fester du? 
DC: Fest er lidt en by i Rusland for mig.  Jeg er meget mere til lange aftener hos gode venner med masser af vin, og vi har heldigvis en masse gode venner, der også har valgt at blive i byen, så det er nemt at droppe forbi til lidt mad og vin. Denne konstellation er også nemmere, når man har to mindre børn. Hvis jeg skal ud, så er jeg ret vild med stemningen i Kødbyen om sommeren – eller nok de fleste steder, hvor man kan sidde ude natten lang.

LC: Hvor inspireres du?
DC: På gåture rundt omkring i byen med venner jeg taler så godt, når jeg går. Det er ligesom om, at ordene og tankerne flyder bedre, når man går, og når det er i København, bliver jeg inspireret næsten lige meget hvor, jeg er i byen. Og i biografen, men det er jo fordi, filmene inspirerer mig: hvis jeg ikke var stillfotograf, var jeg helt sikkert filmfotograf. Jeg er meget draget af smukke filmiske billeder.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København? 
DC: Der er flere, men jeg kan virkelig godt lide Istedgade. Den gade kan så meget, der er plads til alle, folk og fæ, og man kan få alt, hvad hjertet begærer. Mit fotostudie på Nørrebro er mit andet hjem, så det føles bare naturligt at bruge meget tid her.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København? 
DC: Forleden morgen, hvor jeg havde afleveret den mindste i vuggestue, på vej på job skinnede solen, fuglene sang, og der var forår i luften – så kan man ikke andet end føle sig en smule forelsket i København! Og på en minidate med manden min: vi gik en aftentur og talte om vores planer og drømme for 2018. Gåture på Vesterbro med min mand er guld. Inden man får børn, forstår man slet ikke, hvor heldig man er at kunne tilbringe al tid i verden med den, man elsker. Når der er kommet børn, nyder man hvert sekund af de to timer, man har booket en barnepige for at gå ud at spise og kigge hinanden dybt i øjnene.

Skærmbillede 2018-04-06 kl. 15.00.55

 

LC: Hvad er dit bedste minde om København? 
DC: Åh, der er jo mange! 😉 Det at flytte til København var kæmpe stort, og den første tid i byen husker jeg som næsten magisk. Jeg flyttede over til alle mine venner, skulle starte med en drømmeudddannelse, og solen skinnede hele den sommer, og vinen flød i stride strømme i godt selskab, dagene føltes, som om de aldrig sluttede. Dejlige minder fra den tid. Og altså, at blive gift i København og endda midt på Vesterbro, hvor vi bor, er et godt minde at have og at holde vores bryllup lokalt. Festen blev holdt på Vega – et spillested, hvor vi har set en milliard fede koncerter.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
DC: Tag en tur på din cykel. På cykel får du de bedste oplevelser i København. Du bestemmer selv vejen og tempoet 😉

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
DC: Flere bilfrie søndage – og måske det skulle udvides til bilfri weekender. 

LC: Dit soundtrack til byen?
DC: Copenhagen Dreamning med Loveshop. En gåtur i solen med det nummer i ørene giver kriller i københavnermaven.

Når ungerne er med : “Jeg er så glad for mig cykel” 😉

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Ditte. Og særligt de mange gode tip til Vesterbro – lækkert!

GOD SØNDAG!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.