Ditte Østergaard | Københavnersnuden #105

1
572

Ditte er vild med musik og har arbejdet for DR i mange år som producer for Smag på P3. Hendes talent for musik og mennesker har ført hende flere veje og senest har hun været tovholder for Karrierekanonen. Hun er en ægte Nørrebrogenser, selvom hun inderst inde stadig er en Aalborgenser. Ditte elsker at opdage byen på jernhesten og har en passion for outstanding café latte, kanelsnegle og gin på Drone. Læs mere om Dittes New Yorker syn på København.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

DKØ: For tiden trasker jeg rundt med hastige skridt ude på Danmarks Radio, hvor jeg både arbejder som projektleder for KarriereKanonen og som producer, eventkoordinator og journalist for P3, P6 Beat og P7 Mix.

LC: Hvor bor du?

DKØ: Jeg bor på Nørrebro. Ikke langt fra vejen, hvor der engang stod et pompøst og prægtigt ungdomshus med tallet 69. Jeg har kun boet i København i fire år, men Nørrebro vandt hurtigt mit hjerte.

LC: Hvor går du tur?

DKØ: Selvom min hjerne fortæller mig, at jeg skal prøve en anden vej i dag, ender mine fødder altid med at gå den vej, som de kender så forbandet godt efterhånden: Hen af Stefansgade, ned gennem Jægersborggade, og over på Assistens Kirkegården, hvor de cirkulerer rundt på græsset, indtil kaffen i den medbragte kop er drukket.

LC: Hvor drikker du kaffe?

DKØ:Depanneur i Griffenfeldsgade. De laver en outstanding café latte (på sødmælk, selvfølgelig!). Og til din kaffe kan du købe chokoladekiks, tamponer, lakridspiber eller ostehaps – i stykkevis, som i en god gammeldags købmandsbutik.

LC: Hvor spiser du?

DKØ: Hvis jeg skal være hudløs ærlig, så kunne jeg spise alle mine måltider på Cafe Taxa. Deres fritter med basilikum-mayonnaise er til at dø for, og supplerer du måltidet med deres ingefær-lemonade, er din mave med garanti fornøjelig resten af dagen. Når jeg er brødflov, søger jeg et bestemt bageri på Nørrebro, der skaber små glutenfrie mirakler. Jeg er ikke glutenforskrækket – tværtimod, jeg elsker brød! Men jeg er allergiker. På Naturbageriet kan jeg lade mundvandet løbe og mæske mig med romkugler, kanelsnegle, tebirkes, hindbærsnitter og alt andet godt, som det kageglade hjerte begærer.

LC: Hvor fester du?

DKØ: Jeg elsker at danse! Og når jeg danser med en alkoholisk drik i hånden, er jeg tæt på lykkelig. Jeg er mest til værtshuse, men du finder mig også med en øl i hånden i den svedige kælder på Drone eller med en gin-smager-ekstra-godt-i-et-syltetøjsglas-drink på Bremens natbar.

LC: Hvor inspireres du?

DKØ: Jeg går meget op i musik – så meget, at man kalder mig en nørd. Jeg føler mig enormt privilegeret over, at jeg både kan dyrke min passion for musik i fritiden og i mit arbejde som projektleder for KarriereKanonen, der netop sætter fokus på vækstlaget i dansk musik. Jeg bliver derfor inspireret på musikalske venues som Pumpehusets Byhave, Spillestedet Stengade, Loppen og Vega.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

DKØ: Jeg må indrømme, at det er mit hjem. København kan alt – undtagen at give mig den følelse af ro og tryghed, som min egen lejlighed på Nørrebro kan. Jeg elsker at bruge København, men jeg har også brug for at gemme mig væk mellem mine planter og kaktusser og sætte en vinyl på anlægget og bare sidde og glo ind i min lavalampe. Det er ren meditation.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

DKØ: I alle de steder, solen skinner på. Jeg synes, København er helt unik om sommeren. Min kæreste og jeg kører ofte rundt i vores ladcykel uden nogen bestemt destination. Vi kigger, dufter og smiler til byen – og ender som regel et sted i Øresund til en dukkert.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

DKØ: Vi skal skrue tiden fem år tilbage. Til en dag, hvor jeg besøgte København med min mor for at se min søster til hest. Hun var værnepligtig hos Gardehussarregimentets Hestekadron og skulle ride foran Dronningens hestevogn på Margrethes 70 års fødselsdag. Jeg er tilhænger af Kongehuset, men jeg er slet ikke royalist. Men jeg var stolt den dag. Ikke kun af min søster, som lignende en million, da hun red forbi Kastellet, men også over de mange mennesker, der var samlet i gaderne for at fejre. København boblede af fællesskab og fest den dag – og jeg tænkte: her vil jeg bo.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

DKØ: Hop op på jernhesten! Det er den absolut bedste og smukkeste måde at opleve København på. Åbn øjnene og sus forbi søerne på Nørrebro, kig op ad de antikke og absurd smukke bygninger i Indre By og far godt og grundigt vild i gaderne på Vesterbro. Stop undervejs og drik en masse kaffe og stop for endnu flere spisepauser. Slut turen med at lægge vejen forbi den lille og pastelfarvede tidslomme hos Ismageriet på Amager. Deres is er hver en kilometer hver – især den med hvid ckokolade og rålakrids.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

DKØ: København har alt det, som København skal have. Men jeg synes godt, at byen kunne bruge flere kulinariske oplevelser a la Copenhagen Street Food på Papirøen, der har et bredt udvalg af koreansk, japansk, brasiliansk, mexicansk, afrikansk, indisk og dansk mad på ét og samme sted – og så med verdens bedste udsigt mod Nyhavn oven i hatten. Som det ser ud nu, står Papirøens porte desværre kun åbent til februar 2018, hvorefter stedet skal rives ned. Det er enormt ærgerligt, og jeg krydser alle mine fingre for, at nogen har planer om at lave en lignende gastronomisk perle et eller andet sted i København.

LC: Dit soundtrack til byen?

DKØ: Jeg sad engang og kæmpede med mit speciale på et bibliotek i København. Drengen, som senere blev min kæreste, sendte mig en sang, jeg skulle lytte til. Smukke saxofontoner og ordene “One Day You’ll Dance For Me, New York City” smeltede mine øregange. Jeg forlod læsesalen og cyklede afsted med sangen på repeat i hørebøfferne og med aftensolen lige i smasken. Uden at vide det stod jeg pludselig ved Søerne og gloede op på et Irma-skilt bøjet i neon og på en høne, der skider farverige æg. Jeg stod og gloede på Københavns version af Times Square.

Tusind tak til Ditte fordi du ville dele din by med os!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

1 COMMENT

Comments are closed.