En kageklassiker

0
316

Jeg elsker kager. Flødeskumskager af den helt forbudte slags. Med fed creme, masser af sukker, lækre lagkagebunde, marcipan ogsåvidere. Ikke noget sundhedspjat der. For ikke så længe siden inviterede jeg min mor på det måske mest klassiske konditori i København, nemlig La Glace. Vi tog derind en torsdag formiddag (luksus), fordi vi ved jo godt, at La Glace som regel er fuldstændig pakket med kagespisende ‘hattedamer’. Og vi ville gerne have bare lidt rum omkring os. Og denne torsdag var der heldigvis også fin med plads.

La Glace
La Glace

Vi fik sat os ved et fint lille bord, og så nåede vi ellers til den store beslutning: HVILKEN KAGE? Og man kan sige meget, men La Glace har et både stort og vanvittigt flot udvalg af kager, så det var ikke en nem beslutning! Og vi brugte da også lige et par minutter (eller ti) på at diskutere frem og tilbage. Jeg var forbi den berømte sportslagkage, som jeg har smagt ved flere lejligheder, og den smager absolut vidunderligt, men jeg valgte den fra denne gang, for den ligger altså tungt i maven, og der var noget shopping planlagt efter kagen! Og det skal man jo være i form til … Derimod landede jeg på et stykke Forårskage. Helt passende til årstiden! Min mor var også helt med på den kage, da hun først så den!

Forårskage
Forårskage

Og hold nu op, det var et godt valg. Den smagte fantastisk! Og med en god kop te til, så var vi noget nær lykkelige i det lille traditionsrige konditori!

Jeg tror, der går lidt tid, før jeg tager på La Glace igen. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men fordi det er dyrt, og det er altså det eneste ærgerlige (og så det faktum, at for mange kager feder for meget :-)). Men denne torsdag var det helt rigtigt at sidde og mæske sig i Forårskage sammen med min mor, mens konditoriet summede af liv og historie. Jeg kan nu godt lide det!

/ Anne