En sen aften med Early Bird

0
254

Vi har tidligere nævnt Early Bird som et godt tip til spiseoplevelser i byen til en god pris. I lørdags bestemte vi os så for, at det var på tide, at vi afprøvede konceptet sammen.

Som det jo er med Early Bird, så bliver restauranterne lagt op fra dag til dag – så man kan jo ikke på forhånd bestemme, hvor man gerne vil spise. Da lørdag kom, og vi gik ind på Early Birds hjemmeside, faldt aftenens valg på restauranten L’Alsace, der ligger i Pistolstræde i indre by.

L’Alsace ligger i en virkelig hyggelig gårdhave – idyl idyl idyl:

Billedet er lånt fra eatcard.dk
Billedet er lånt fra eatcard.dk

Med reservationer gennem Early Bird er menuen som regel fastlagt på forhånd, men på L’Alsace kunne vi vælge mellem østers og foie gras til forret – og sødt eller  ost til dessert. Som anmeldere ville gøre, sørgede vi for at smage det hele: Louise sprang frisk på østers – og det var første gang, at østers virkelig smagte godt!

Louises lækre østers
Louises lækre østers

Anne gik målrettet efter foie gras’en – en lækker en af slagsen:

En lækker foie gras
En lækker foie gras

Til hovedret fik vi kalvefilet med hvide asparges med hollandaise-sauce og kartofler … Mmmmm:

Lækker hovedret
Lækker hovedret

Da vi kom til desserten, løb begge vores øjne over i glædestårer – for er der noget, som Anne VIRKELIG elsker, så er det ost. Altså virkelig! Ost i alle lækre afskygninger … (beklager det rystede billede – det er taget uden blitz – bare I kan fornemme de lækre oste):

Ost ost ost ost
Ost ost ost ost

Louise er jo byens største fan af søde sager – så da den anden dessert hed “Alt hvad det søde hjerte begærer”, var Louise ikke til at styre i hele gårdhaven:

Alt hvad Louises søde hjerte begærer
Alt hvad Louises søde hjerte begærer

Da vi havde drukket den sidste tår af kaffen, som fulgte med vinmenuen, var vi enige om, at vi havde haft en rigtig rigtig god aften. Konceptet holder! Det er god mad til en god pris – og på gode restauranter. Og så er det altså fedt, at det er dagsformen, der bestemmer, hvilken restaurant man ender på! Og det er en god joker! For måske bliver man overrasket – og udfordret.

Vi havde en sen seating på L’Alsace, så da vi rejste os klokken halv tolv, styrede vi videre ud i byen – vi endte på en gammel kending, Riesen på Oehlenschlägergade, hvor vi drak en øl – måske flere, for det var i hvert fald lyst, da vores aften sluttede, og vi som to ‘EarlyBirds’ slentrede hjemad igennem de københavnske gader! Ah – hvilken dejlig lørdag aften. //Louise & Anne