Enghave Kaffe

0
331

I lørdags vovede jeg (regn)pelsen og bevægede mig ud i det triste grå vinter-efterårsvejr – egentlig fordi, jeg skulle til lagersalg hos Girlie Hurly (det kører vist stadigvæk, tjek butikkens side ud her). Men da min veninde og jeg nåede butikken, var køen (forudsigeligt) lang, så vi bestemte os hurtigt for liiige at krybe i tørvejr, drikke en kop kaffe og lade lagersalgskøen blive lidt kortere.

Jeg har læst fine anmeldelser af Enghave Kaffe på Enghave Plads flere steder (f.eks. i Politiken) og fået den anbefalet af venner, og jeg har længe gerne villet drikke min kaffe hér. Og denne lørdag blev det så. Mit første besøg på Enghave Kaffe!

Enghave Kaffe_enghavekaffe.dk
Enghave Kaffe_enghavekaffe.dk

Der var en dejlig afslappet og nærmest hjemlig stemning i kaffebaren, da vi kom ind. Bag baren stod to unge mænd og hyggesludrede med hinanden og med gæsterne. Ved bordene og ved baren sad gæsterne – alene, i par eller med hele familien – og snakkede. Der var ingen, der sad med deres laptops (for det har Enghave Kaffe ’forbudt’), hvilket var overraskende dejligt – selv for mig, som ellers ikke synes, det er noget, jeg lægger mærke til normalt.

Vi fik plads i baren, hvor avisen med den fælles kryds-og-tværs lå. Opslået og klar med kuglepen. Meget analogt. Fint og hyggeligt – og fristende at kaste sig over.

Da vi først var kommet indenfor og havde mærket stemningen, bestemte vi os for at lade kaffen blive akkompagneret af et blødkogt æg med en skive rugbrød. Så vi tog jakkerne af, og satte os lidt bedre til rette.

Vi fik vores kaffe, som vist nok var en Café au Lait. Tjeneren kendte ikke Café au Lait, da jeg bestilte, men han ville lave den, som han troede, den skulle være. Det gik altså meget godt. Det blødkogte æg havde lidt startvanskeligheder i æggekogeren, men blødkogt blev det, og lækkert var det.

Det er symptomatisk for stemningen på Enghave Kaffe, at den er afslappet og sådan lidt ’vi-tager-det-som-det-kommer’-agtigt. Det kan jeg virkelig godt lide. Det virkede som om alle kendte hinanden – og den stemning blev understreget af det markante fravær af computere og faktisk også anden elektronik, der jo har tendens til at stjæle vores opmærksomhed fra hinanden alle steder. Så det var en skøn baggrund af hyggesnak, der omringede os.

Jeg kunne ikke få mig selv til at tage min smartphone op af lommen og knipse løs med billeder – det virkede forkert (selv om man altså godt må!). Men i virkeligheden synes jeg også bare, at I alle sammen skal skynde jer ned til Enghave Kaffe og få en Café au Lait-agtig kaffe med et stort skud afslappet uden tilsat laptop! Ahh.

/ Anne