Et øjebliks stilhed

1
296

Jeg bliver så stolt af vores hovedstad, når jeg kan mærke turisternes betagelse af den. Som i går, da jeg cyklede en tur ind til Marmorkirken ved Amalienborg. Det er så smukt et område, så meget historie og æstetik samlet på et område…

Jeg gik ind i kirken og satte mig. Der var et kor, som sang meget smukt og højtideligt. I kirken sad ca. 40 mennesker og lyttede respektfuldt.

Jeg besøger ofte kirker, når jeg er i udlandet, men ikke så tit i København. Jeg har tidligere skrevet om den tyske kirke på Sankt Peder Stræde, som jeg har boet ved siden af.

Udover at det føles som et lille spirituelt frikvarter midt i al hverdagens travlhed at sætte sig ind i en kirke i nogle minutter, så føles det også som en lille ferie. Mange er de mennesker, jeg mødte foran og inde i kirken, var turister med nysgerrige blikke.

Jeg vil ikke skrive en hel masse historisk om kirken, som i sig selv er meget betagende – det kan du læse om her – men jeg vil klart anbefale et besøg i kirken. Jeg vil faktisk anbefale et besøg i alle kirker, hvis man søger et øjeblik af ro og fordybelse. Svarene på de fleste spørgsmål ligger inde i os, vi skal bare have ro til at kunne lytte til dem. Jeg er ikke religiøs, men derfor kan man jo godt holde af smukke rum.

Min søster, Charlotte Taarnhøj Dahlstrøm, var i radio 24/7 for en måneds tid siden og fortælle om, hvordan rum kan påvirke os psykisk. Det er noget, man forsker i, og som man specielt interesserer sig for i kræftforskningen. Du kan høre programmet her.

/Louise

Her kan du høre lidt af koret fra i søndags.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KckzJmpCmas&w=560&h=315]

1 COMMENT

Comments are closed.