FEM ALBUMS TIL EN GÅ- ELLER CYKELTUR GENNEM EFTERÅRSKØBENHAVN

0
315

Det er efterår og tid til lange gåture, pakket ind i varme sweatre, halstørklæder og lette vanter, gennem skoven, parkerne og byens gader, hvor træerne langsomt smider bladene, som har skiftet farve fra grøn til rød, gul og orange. Er du ude på en gå- eller cykeltur alene, så sørg for at have disse albums med dig i ørene og lad dig opsluge af byen, musikken og ordene.

VI SIDDER BARE HER

Ingen Regning Til Mig – Vi Sidder Bare Her
Jørgen Leth fortæller om alt og ingenting over musik af Mikael Simpson og Frithjof Toksvig. Jeg elsker især nummeret om mænd, der græder – eller den om ord, der betyder lidt – eller den om den hvide serviet.
Sidste gang, jeg lyttede til dette album var, da jeg for en måned siden på Bornholm sad i Hasle, bag ved et lille hus i læ for blæsten og drak en øl sammen med min ven Lasse, mens vi i stilhed betragtede solnedgangen. Det, i kombination med Leths karakteristiske stemme, glemmer jeg aldrig. Dette album vil dog også fungere rigtig godt i regnvejr.
Tag dette album i ørene og gå eller cykl en tur gennem Vestre Kirkegård, Søndermarken og Frederiksberg Have. Hør også gerne de andre albums fra denne trio.

TAME IMPALA

Currents – Tame Impala
Skinner solen, vil dette album passe perfekt til en langsom gåtur gennem Assistensen – gerne med et ophold på en grøn plet eller en lille stille stund på en bænk, hvor du kan betragte de forbipasserende. Albummet er både funky, psykedelisk og soulet, og så overrasker det, så du aldrig rigtig ved, hvor numrene vil fører dig hen. Derfor skal du heller ikke planlægge din rute, når du bevæger dig ud i byen med Tame Impala i ørene – bare gå.
Tag dette album i ørene og gå en tur gennem Assistens Kirkegaard, Blågårdsgade, Nørrebro Parken, gennem Nordvest – bare gå uden retning eller mål.

Ezra-Furman

Perpetual Motion People – Ezra Furman
Her er et rigtig power-album, som fungerer rigtig godt til en tur gennem byen, hvor du kigger på menneskerne. Forestil dig, hvor de er på vej hen, hvor de kommer fra, og hvad de mon tænker lige nu. Skab dine egne historier om, hvad parret på bænken snakker om, manden med øllene, kvinden på cyklen, der skynder sig gennem gaderne – hvad skal hun? Da jeg var yngre, hang jeg tit ud med en god ven, som var sindssygt god til at fortælle historier om de mennesker, der gik rundt i byen. Det var altid en fornøjelse at sidde på en bænk sammen med ham, mens han lavede stemmer og lod som om, at han var de to personer, der sad 50 meter fra os. Pludselig blev byen til en kulisse, og ’vores par’ til hovedpersoner i den film, som udspillede sig for øjnene af os.
Tag dette album i ørene og gå eller cykl en tur gennem Christianshavn, både ved kanalerne og voldene, men også på Christiania og Papirøen. Blot der er folk, du kan betragte. Husk at smile undskyldende, hvis du kommer til at stirre, og du bliver opdaget.

LYDMOR

Y – Lydmor 
Albummet her får mig altid i festhumør. Lydmor er min nye darling, hun er så cool, og jeg føler, at København bliver lidt større og lidt mere som en metropol fyldt med moderne eventyr, når jeg lytter til dette album. Jeg har hende i ørene, når jeg cykler fra A til B, især når jeg har lidt travlt, for hun sørger får, at travlheden bliver en fornøjelse, og det bliver nemmere at forestille sig, at alle i virkeligheden smiler inden under deres trafik-stone-faces. Det eneste, jeg skal undgå er nummeret Seven and Four, som får mig til at tude – det er for rørende at lytte til midt i mylderet.
Tag dette album i ørene og gå eller cykl en tur gennem Vesterbro til Nørrebro – Istedgade, Gasværksvej, Vordrofsvej, søerne, Baggesensgade, Blågårdsgade eller Stengade, Nørrebrogade, Ravnsborggade. Stop på en vilkårlig bar og inviter din yndlingsperson på et glas vin eller en øl.

ingrid michaelson

Be OK – Ingrid Michaelson
Jeg kender ingen mænd, som holder af Ingrid, så måske dette tip blot er til damerne. Jeg er personligt meget glad for hendes finurlige og nuttede ukulele-stil. Jeg opdagede hende, da hun varmede op for Jason Mraz til en mindre koncert i Lund for 8 år siden, og det gjorde hun med så meget charme, at hun næsten outshinede Mr. A-Z. Hun er min nørd-heltinde, min Miss Missfit. Quirky med briller og lidt tykke lår, og med en fin stemme, søde tekster (lyt især til You & I, The Way I Am og Giving Up) og musik båret af ukulelen, der får dig til at føle dig som en del af en charmerende indie-komedie som Juno eller Little Miss Sunshine.
Tag dette album i ørene og gå en tur på Langelinje, Kastellet, Toldboden og langs vandet til Skuespilhuset.

GOD TUR OG GODT EFTERÅR!

/LOUISE