Forårets ‘must do’s’

0
284

De kloge spår, at foråret nu endelig kommer – og kommer for at blive. Og jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste, der VIRKELIG trænger til sol og varme og nyudsprungne træer. Og jeg glæder mig. Som et lille barn. Til at pakke vinterjakken væk. Glemme de varme støvler. Gå ud uden vanter og hue og stort halstørklæde. I ved, hvad jeg mener 🙂

Og mens jeg går her og glæder mig til foråret, så kommer jeg også til at tænke på alle de ting jeg skal – alle de ting, der fortæller mig, at nu ER foråret kommet. Mit forårs ‘must do’s’:

Jeg skal slentre på Assistens Kirkegården lige når, alting springer ud og er sprødt og nyt og lysegrønt og gult, og de lyserøde kirsebærblomster skygger for den lyseblå himmel:

Assistensen forår

Jeg skal cykle ud til Langelinie og sidde på kajkanten og kigge over mod Operahuset, kigge på alle de andre forårskåde københavnere og vinke goddag eller farvel til årets første krydstogtsskib:

Langelinie

Jeg skal sidde i solen foran Kaffeplantagen på Enghaveplads og nyde en af byens bedste kaffer. Jeg skal cykle ud til Amager Strand og mærke årest første strandbrise i ansigtet. Og på vejen over Langebro skal jeg stoppe op og nyde udsigten. Kigge over mod Islands Brygge og glæde mig til sommerdage, hvor plænerne er pakket med solslikkende mennesker og havnebadet er fyldt med vandglade københavnere i alle aldre.

Jeg skal slentre langs kanalerne i Indre By, forbi Christiansborg og Børsen, langs Gammel Strand og Ved Stranden (måske skal jeg sidde foran vinbaren Ved Stranden 10 og nyde et iskoldt glas hvidvin i solen). Og som om det ikke var nok, så skal jeg også drikke min velfortjente fredagsøl på Dronning Louises Bro sammen med alle de andre fredagsølsdrikkende forårskåde mennesker, der har hungret efter at komme ud og lege efter den lange kolde vinter:

Fredagsol paa broen

Se, det er mine forårs ‘must-do’s’ – og jeg kan ikke vente. Ahhh – forår, du har været savnet! / Anne