Frederik Vedersø | Københavnersnuden #34

0
298

I efteråret blev vi væltet bagover af de skønneste toner fra tre smukke, skæggede mænd  – mere charmerende country-pop-sange skal man lede længe efter. Musikken kom fra danske The White Album, som er på danmarksturné i disse dag og gæster Lille Vega torsdag den 30. april. Vi har derfor snakket med Frederik Vedersø (som også er en del af fabelagtige The Eclectic Moniker) om hans yndlingssteder i København.

LC: Hvor bor du?
FV: Jeg bor på Husumgade på Nørrebro, sammen med min kæreste, Cille, og min lille hund, Seraphina.

LC: Hvor går du tur?
FV: Når jeg er hjemme, går jeg flere ture om dagen med hunden. Enten på Assistens Kirkegården eller i Nørrebroparken. Der er flot og hyggeligt på alle tider af året, og når man har hund, får man hurtigt gang i en sludder med folk fra kvarteret. Der er vildt mange originaler, som fx vores postbud, som vi bare kalder ‘Post’. Han er totalt optur! Det føles nogle gange som at bo i en eller anden lille hyggelig landsby, hvor alle kender hinanden.

LC: Hvor drikker du kaffe?
FV: Coffee Collective i Jægersborggade eller Riccos oppe på Stefansgade.

LC: Hvor spiser du?
FV: Der er mange gode steder at nævne. Safir kebab eller Kösk, hvis det skal være billigt og hurtigt. Taxa, Bæst eller Wascator, hvis det skal være lidt mere lækkert, og Relæ, hvis det skal være sublimt. Mother i Kødbyen og Nimb i Tivoli er også steder, hvor maden er mere værd end den koster. Når den står på fastfood, er der to steder at vælge i mellem; Rialto Grill eller Forno a Legna, begge på Frederiksberg.

LC: Hvor fester du?
FV: Vi knokler alle tre med at få vores tid til at hænge sammen med bandet, fuldtidsarbejde ved siden af og familie, så vores fest er på scenen, når vi er ude og spille.

LC: Hvor inspireres du?
FV: Det bedste er, når jeg går, cykler eller kører bil. Jeg bliver altid inspireret, når jeg er i bevægelse.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
FV: Vi har en lille oase af et øvelokale ude i Nordvest. Det er en lille smuk plet i midten af råt kaos. Et skønt sted at opholde sig og lave musik.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
FV: På Store Vega, da jeg var inde og høre Jessie Ware med min kæreste her for nylig. Det var en meget romantisk aften og en virkelig dejlig koncert, hvor vi begge to glemte alt om tid og sted.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
FV: Jeg boede i Odense, indtil jeg fyldte 28 år, og da jeg var lille, besøgte vi tit min mormor og morfar, som boede i Hvidovre. Mit bedste minde er fra deres kolonihavehus, hvor jeg stadigvæk kan mindes duften af mormors frikadeller, mens morfar og mig legede i sandkassen. På en eller anden måde er det i alle forstadskvartererne, at man virkelig mærker, hvor stor København er.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
FV: Noget nyt, jeg har hørt om, og som jeg glæder mig meget til at prøve, er Rise and Shine, som er et ret vildt festkoncept, der går ud på at mødes tidligt om morgenen på en random hverdag og holde mega dansefest med fede DJ’s, kaffe og croissanter, inden man tager på arbejde.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
FV: Hvis jeg overhovedet lytter til noget, når jeg bevæger mig rundt i byen, er det stort set altid St. Vincent, hvis musik jeg er ret vild med. Det kilder så dejligt i ørerne. Men som regel går jeg rundt og brainer på nye idéer, når jeg er ude alene. De fleste sange, jeg skriver, laver jeg i hovedet, uden udstyr.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Frederik – og tak for musikken! Vi glæder os til at høre den live, men i mellemtiden kan vi varme os ved den her: