Frederikke Toftsøe | Københavnersnuden #67

0
351
Frederikke Toftsøe er med sine egne ord københavner helt ind til benet; hun er født og opvokset her, blogger om sit liv i byen på sin populære blog, Fredes Blog, arbejder Rezet Sneaker Store, studerer på ITU og har netop udgivet en bog om, hvordan du bliver (københavner)SMART. Vi er vilde med både hendes stil, gode humør og ikke mindst mange gode fif til byen, som hun denne skønne 2. søndag i advent har delt med os.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

FT: Jeg har lige udgivet min bog SMART sammen med min blogger-bff Sidsel Alling. Den handler om personlig stil – men også om vores venskab, som hele formen af bogen, med uddrag fra vores korrespondancer, tager udgangspunkt i. Det er en guide til at opbygge en SMART garderobe, shoppe SMART, løse (tøj)kriser SMART og hvilke stilikoner, der er SMARTE for os. Men det er også en masse personlige fortællinger om stil. Så lige nu laver vi en masse promovering af bogen, og har det vildt over den – ha ha! Jeg arbejder også i Rezet Sneaker Store i København, hvor vi er i gang med at udvide med to nye butikker i henholdsvis København og Aarhus. Vi åbner i midt december, så der er gang i den. Jeg læser også Green Tech på ITU, og er i gang med at afslutte mit sidste fag og forberede mit speciale, som jeg skal skrive efter jul.

LC: Hvor bor du?

FT: Jeg bor på Vesterbro i et fantastisk epicenter af metrobyggeri, Fisketorvet og smarte kaffebarer. Mig og min kæreste flyttede ind i en lillebitte lejlighed for 7 år siden og tænkte: ‘Her kan vi bo i et par år’. Nu er der så gået langt flere år, end vi regnede med, men vi elsker vores lejlighed og området.

LC: Hvor går du tur?

FT: Jeg har en lille hund, Winston, som jeg lufter uendeligt mange gange om dagen. Jeg plejer at komme på mange af de grønne områder som Otto Krabbes Plads, Litauens Plads, Carlsberg, Søndermarken og Frederiksberg Have. Ellers går jeg mellem Frederiksberg, Vesterbro, Indre by og Østerbro, hvor min familie bor.

LC: Hvor drikker du kaffe?

FT: Jeg foretrækker hjemmebrygget kaffe med den brune kaffe fra Irma (mormor-agtigt!), helst french press eller aeropress, men ellers frekventerer jeg:

  • Kihoskh på Sønder Boulevard – filterkaffe med rismælk
  • Enghave Kaffe (som jeg kalder Allan’s) – drypkaffe, tror det er Kenya eller Etiopien
  • Kompa’9 – færgekaffe
  • Coffee Collective i Torvehallerne – dagens drypkaffe

Jeg drikker helst min kaffe sort eller med ris eller mandelmælk.

Frede

LC: Hvor spiser du?

FT: Min mand laver mad til mig hver dag, og han er den bedste. Så jeg foretrækker at spise hjemme, hvis han er hjemme. Hvis jeg spiser ude, så elsker jeg at mødes med mine veninder og spise steak frites på Pastis, eller spise burrata og pizza på Bæst som laver de bedste pizzaer i København. Så ofte jeg kan, spiser jeg frokost på Dyrehaven på Sønder Boulevard. Jeg bestiller altid hønsesalat eller kartoffelmad, et ingefærshot og en kop filterkaffe.

LC: Hvor fester du?

FT: Hjemme hos mine venner med masser af håndbajer og gin og tonics, så vi virker lidt mere voksne.

LC: Hvor inspireres du?

FT: Jeg bliver vildt inspireret af at rejse og gør det ret meget. Lige for tiden bruger jeg Tumblr og Pinterest til at sortere i min inspiration, jeg kan godt lide at få overblik og kunne skabe små universer til de projekter, jeg laver. Jeg snakker nærmest altid med mine venner og familie om forskellige projekter, fordi de altid har så mange gode idéer og meninger, så de er nok min største kilde til inspiration. De har en dejlig umiddelbar holdning til det jeg laver og tager ikke nogens parti (ikke engang mit, selvom jeg kunne ønske det, haha!).

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

FT: Carlsberg haven bag Carlsberg byen er det bedste uspolerede spot. Perfekt til picnic, hundetur eller sneboldkamp. Der er et lille springvand, bryggerheste og næsten ingen mennesker.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

FT: Jeg er vokset op i København K og vil påstå, at jeg er københavner helt ind til marven. Jeg elsker min by og finder glæden ved den dagligt. Om det er mine cykelture fra Vesterbro ind til indre by, hvor jeg har kontor, i iskoldt solskin. Min vej fra ITU gennem Amager Fælled og over broen til byen, hvor husene stormer frem. Eller måske en søndag hvor jeg ikke skal noget og bare ender med at gå rundt med min hund og min veninde Bodil, snakke om livet, kaffe og hvad vi skal spise. Der elsker jeg København, og alt hvad den byder mig.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

FT: I sommer hvor jeg mødtes med nogle venner for at bade og spise morgenmad på Havne Holmen. Byen var ikke vågnet endnu, så vi havde det hele for os selv. Vi drak varm kaffe, spiste ostemadder, læste nyheder og lavede hovedspring. Ville ønske alle dage kunne starte sådan.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

FT: Jeg har ofte besøg af familie og venner fra udlandet og sætter en ære i at vise København frem. Kanalrundfart og pil selv rejer på Trekroner eller naturvin og pizza på Bæst er nogle af mine bedste anbefalinger.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

FT: Mere metro – men det er heldigvis godt på vej.

 

Tusind tak fordi du ville dele din by med os, Frede! Og tak for gode idéer til hvordan vi fremover shopper SMART gennem byens mange fristelser!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.