Geo & Skov – Hva’ Så Nu?

0
197
Fotokreditering: Sissel Abel
Geo og Thomas Skov er aktuelle med deres samtale/comedy-show, Hva’ Så Nu? Og det var lidt det spørgsmål, vi stillede os selv undervejs i showet. Det var ikke nogen dårlig oplevelse, men…. Ja, vi bliver nok nødt til at forklare lidt…

(Louise T) Min søster fik konstateret kræft i tungen for 10 år siden. Hun har aldrig røget og drikker heller ikke særlig meget. Kræft i tungen rammer ofte ældre mennesker, som har levet et hårdt liv, hvor kroppen er blevet belastet meget. Hvorfor fik min søster det? Et sår på tungen, der ikke ville hele, læger, der ikke tog det særligt alvorligt, en biopsi og en dom. Et opkald til familien, hjertebanken og åndenød. Hvad skal der ske med søster?
Min søster er rask i dag, har næsten ingen men, men lever et meningsfuldt liv med sin søde familie, et barn på vej og sit arbejde i Kræftens Bekæmpelse. Hun er det menneske, jeg ser allermest op til; stærk, smuk, klog og sjov og altid en kæmpe støtte, som kun søskende kan. Det er klart, at oplevelsen med hendes sygdom, er det værste, jeg har oplevet.

Ikke for sarte sjæle

Hvorfor denne lange, triste indledning til at morsomt show? Geo og Skov – Hva’ Så Nu? Kræft er et svært emne. De fleste af os har haft det tæt inde på livet; enten har vi selv haft det eller har det, eller også kender vi nogen, som har det. Det er svært at grine af, fordi det er så uforståeligt og ubegribeligt ondt.

Men jeg og Louise B grinede faktisk i onsdags, da Geo og Thomas Skov havde premiere på deres stykke, Hva’ Så Nu, på Bremen i København. Showet er delt op i to og skifter mellem en konsultation, hvor Thomas Skov agerer psykolog, og Geo er patienten, der fortæller vidt og bredt om sit sygdomsforløb, livet efter og den evige frygt for, at kræften vender tilbage – og ind imellem konsultationerne er det kun Geo, der indtager scenen med korte stand-up shows, der er fyldt med emner om kræft, impotens, at miste sit hår, sine testikler og sin kone. Det er ikke for sarte sjæle!

Virker formen?

Jeg er ikke helt overbevist om formen, for jeg synes ikke, at den gav mig det bedste af de to dygtige herrer, som jeg er ret vild med ellers. Thomas Skov er morsom, fordi han er tør og uforudsigelig – du ved aldrig, hvor du har ham. Det er uendeligt morsomt – netop fordi han ikke er i en sjov kontekst, men fordi han selv gør situationen sjov. Sådan er det ikke her. Her skal han spille sjov, og mange af hans vigtigheder er bare ikke særlig skarpe. Nogle er, men andre er på onkel-humor-niveau, ja endda også på far-humor-niveau. Det er ikke godt nok.

Geo er mest morsom, synes jeg, når han skruer ned for det fysiske, og her er jeg nok uenig med alle hans fans. Jeg synes, han er sjovest, når han tørt kommer med konstateringer, som overrasker. Jeg er bare ikke så meget til overdrevende fysiske udfoldelser og skøre stemmer.

Til gengæld havde Geo og Skov os i deres hule hånd, når det blev alvorligt, og vi kom ind under huden på Geo og hele hans historie. Jeg er ikke én af dem, der har fulgt så meget med, når han har givet interviews, så mange af de ting, der kom frem, var nye for mig. At Thomas Skov så ret mange gange afbrød, kun for at komme med forudsigelige kommentarer til det, Geo fortalte – det blev lidt trættende i længden. Altså: det var som om, grebet med, at han spurgte ind til det mindst alvorlige i det, som Geo netop havde fortalt, blev forudsigeligt.

Louise B var mere til Geos stand-up shows, ikke fordi de var specielt sjove, men fordi hun synes, det andet var alt for opstillet. Selvom de to herrer i høj grad spillede sig selv, så fungerede det bare ikke – det var alt for karikeret og kunstigt, og det gjorde, at jokes og punchlines faldt lidt igennem. Den anden halvdel af showet var dog markant bedre – måske skulle de bare lige varmes op og komme i gang?

Modigt show

Jeg var ikke underholdt hele tiden, mere i anden akt end i første, og jeg synes, showet har nogle problemer – men Geos og Thomas Skovs tilstedeværelse og timing fejler ingenting, og de havde publikum i deres hule hånd. Efter showet overhørte jeg flere publikummer tale om showet, om hvor modigt det var at tale om sin kræftsygdom på denne måde. Geo og Skov skal nok ramme rigtig mange mennesker med dette show, hvor de formår at få os til at grine af kræft. Det er et vigtigt emne at tale om, og Geo umiddelbare og meget hudløst ærlige facon er ganske befriende og skøn for et så tungt og svært emne – og det skal han have kæmpe ros for herfra. Den samme ærlighed er gennemtrængende i showet, og det var nok også det, der fungerede bedst og var sjovest. En komiker, der ikke tager pis på alt og alle omkring sig, men rent faktisk har selvironi og selvindsigt nok til at tage et så svært emne op om noget så personligt og så lave jokes omkring det – det er sgu sejt!

/ Louise T & Louise B

Fotokreditering: Sissel Abel
Vi var inviteret til premieren af ICO.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here