Hana Mawlad | Københavnersnuden #165

Hana Mawlad | Københavnersnuden #165

by 20/11/2017
Ugens Københavnersnude er 25-årige Hana Mawlad, der bidrager til den klassiske fortælling om en provinspige, der blev grebet af hverdagen i storbyen. Med en ledelsesuddannelse inden for kreative industrier fra CBS, er Hana i fuld gang med sin søgen efter en arbejdsplads, hvor hun tager sine første skridt i voksenlivet. Med mellemøstlige rødder og dansk opvækst, er denne kulturelle hybrid forelsket i det mangfoldige København og byens æstetik.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
HM: Lige nu er jeg i fuld gang med min søgen efter et fuldtidsarbejde. Som en overspringshandling under specialet oprettede jeg en blog under www.han0ka.org, hvor planen var at skrive om at blive voksen. Den er gået lidt i stå, men målet er at have et indlæg ugentligt om at navigere i ledighed. Jeg har altid været begejstret for frivilligt arbejde, og de seneste par år har der været et skift fra det humanitære over til det mere kulturelle. Jeg laver marketing og kommunikation for CPH Kurdish Film Festival og ungdomsorganisationen FOKUS-A. Jeg arbejder endvidere på et udkast til noget litteratur, jeg gerne vil skrive. Oh, og jeg er nyligt blevet blogger her på Love Copenhagen!

LC: Hvor bor du?

HM: Jeg bor i Brøndby, lige op ad Glostrup st., så det er heldigvis nemt at komme til og fra København. En del mennesker i mit liv har bil, så det er bestemt en luksus, jeg nyder godt af. Ellers svigter min trofaste cykel aldrig med at få mig fra A til B.   

LC: Hvor går du tur?
HM: Hvis der er noget, jeg elsker, når jeg har brug for at samle tankerne, så er det rolige omgivelser. Jeg bor ikke langt fra Volden i Brøndby og heller ej for langt fra Damhussøen, men min absolut yndlingshave er Frederiksberg Have med dens ro, rummelighed og særligt udsigten til Zoologisk Haves elefanter. Et andet dejligt sted at gå tur, hvis jeg er i indre by, er ved søerne, hvor jeg kan nyde en kop kaffe, godt selskab og fantastisk udsigt uanset hvilken side af søerne, man står på.

LC: Hvor drikker du kaffe?
HM: Mit absolut yndlingskaffespot er Kaffehuset på Nørrebrogade – den lille, der ligger tættest på Elmegade. Mit valg af caféer hænger typisk sammen med, hvorvidt jeg kan medbringe min computer og arbejde effektivt. Da jeg studerede, tilbragte jeg meget tid på caféer, mens jeg arbejdede på mit speciale. Du har måske læst min anmeldelse af min yndlingscafé Arguileh, hvor man bl.a. kan nyde en vandpibe. Det er super hyggeligt. Hvis jeg er i Valby-området, tager jeg typisk på café Baro9 på Valby Langgade, hvor der altid er god service og hyggelig stemning.

LC: Hvor spiser du?
HM: Åh, anywhere really! Jeg er ikke kræsen og har altid en liste af spisesteder, jeg gerne vil prøve, men jeg har selvfølgelig nogle steder, jeg besøger ofte. Hvis jeg er i indre by i én af de køligere sæsoner, er det nok GRØD i Torvehallerne. Min asiatiske go-to er Jasmin Rice på Amagerbrogade, der har alt fra de milde vegetariske supper til de super-stærke kødretter. På Nørrebro, dog beriget med et utal af dejlige shawarmabikses og burgerspots, er det bedste sted at få en god sund mættende frokost helt klart på Baryl på Griffenfeldsgade. Jeg er også rigtig glad for sushi fra Sticks’n’Sushi, især når det er den i Tivoli Hotel med udsigt over København. De næste steder jeg vil prøve, er Mahalle CPH på Birkegade og South Harbour Café på Hørdumsgade.

LC: Hvor fester du?
HM: Åh, det er længe siden, jeg har festet sådan rigtigt. Jeg elsker hip hop, så valg af feststed har altid båret præg af musikken og klientellet. Mit første feststed var Rust på Nørrebro, og da det efter hver weekend i et års tid begyndte at blive lidt for ensformigt, prøvede jeg forskellige klubber som Park på Østerbro, for ikke at nævne Hive, Bar7 og Arch i indre by. Nu er jeg et sted i livet, hvor jeg ikke har lyst til at tage på klubber eller barer længere, men hellere foretrækker private fester. Det synes jeg er mere intimt og langt hyggeligere.

LC: Hvor inspireres du?
HM: Jeg inspireres i høj grad af mode, hvor jeg særligt i indre by og Nørrebro passerer ikke bare displays i butikker, men mænd og kvinder, der tiltrækker al min opmærksomhed med deres brug af modige farver, print og form, for ikke at nævne deres sans for detaljer. Af inspirerende steder er det nok de små stræder i indre by for mangfoldigheden af mennesker, det ualmindelige fotogene Nyhavn, der med sine smukke bygninger, caféer og både minder mig om Amsterdam, og – sidst men ikke mindst – Christianshavn, der ligesom Nyhavn har mit hjerte med bydelens smalle kanaler, bådcaféer og charmerende broer.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
HM: Jeg har faktisk ikke ét yndlingssted. Det kommer meget an på, hvad jeg har lyst til at lave, hvem jeg er sammen med, og hvordan vejret er. Hvis vejret er godt, SKAL jeg være udendørs, det er indiskutabelt. Hvis jeg er i indre by, skal jeg kigge i butikker, og min absolut yndlingsbutik er Bakkekilde på Pistolstræde, som er en smal vintagebutik med de smukkeste tasker, sko, klæder og detaljer, der inspirerer mig på utallige måder.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
HM: Sidst var nok en sommerdag nær Nyhavn. En veninde og jeg havde ikke sovet natten inden, men skulle løbe et ærinde om formiddagen. Efter vi blev færdige, besluttede vi os til at få frokost på en café ved Nyhavn. Dér mødte vi en masse turister, fik nogle gode grin og nød den picture perfect udsigt, som Nyhavn nu er. Dér var jeg smaskforelsket i København.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
HM: Mit bedste minde er uden tvivl fra en nytårsaften, da jeg var barn. Min familie og jeg tog til Rådhuspladsen for at nyde fyrværkeri. Det var første gang, jeg så fyrværkeri. Jeg elskede det. En ny kæmpe oplevelse jeg delte med ikke bare min kæreste familie, men med hele København det mest centrale sted i byen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

HM: 
København er en enorm kulturrig hovedstad. Der er oftest en festival lige rundt om hjørnet, et nyt teaterstykke på det Kongelige eller en udstilling på Statens Museum for Kunst. For mig er den bedste oplevelse at være i et godt selskab, nyde enten en udstilling eller et teaterstykke, få noget lækkert at spise, gå en tur langs søerne og afslutte aftenen med en god vandpibe på Arguileh. Dét, kan jeg signere på, er en perfekt oplevelse af København.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
HM: Udover lidt mere solskin og boligmangel, er der ikke en finger at sætte på København. Byen i sig selv er så fantastisk, at der ikke er nok by til at mætte alle besøgende og tilflyttere. Ligesom hvilken som helst anden hovedstad, vil du opleve, at der er utilfredshed med offentlig transport og lidt kriminalitet her og der, men udover disse er København en fantastisk by, som folk verden over kommer for at opleve.

LC: Dit soundtrack til byen?
HM: Jeg er ikke sikker på, man kan kalde det et soundtrack til byen, men jeg elsker at have headset på og Kav Verhouzer med Good When We’re Together i ørene, når jeg render rundt i København. Det er så opløftende et nummer, der giver mig lyst til at holde mig i gang. Hvis jeg skal vælge et dansk nummer, er vi nok ude i Følelsen af Kesi eller Comme ci comme ca af Basim og Gilli. Jeg bliver aldrig træt af de numre og deres festlige vibes.  

Tusind tak, Hana, fordi du ville dele dit København med os! 

GOD MANDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.