Heidi Vinterberg | Københavnersnuden #118

0
339

Hunden Theo er en af hovedhundene – i bogen Vild Med Hund. Han har inspireret sin ejer forfatteren og journalisten Heidi Vesterberg til at skrive bogen VILD MED HUND, der lige er kommet på gaden. Bogen består af interviews med hundeejere som Nikoline Werdelin, Sebastian Dorset mfl, men Theo er den gennemgående hund i bogen, ligesom han er covermodel på bogen. Vi har taget en snak med ham om hans yndlingssteder i byen.

nx6a6852f
Foto: Lisbeth Holten

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
HT: Lige nu har jeg travlt med at sove på sofaen. Det har jeg tit. En hund skal helst have sine 20 timers søvn i døgnet. For tiden bliver jeg slæbt rundt i hele byen, fordi min ejer skal promovere sin nye bog: ’VILD MED HUND’. Hun tvang mig f.eks. til at sidde på skødet af Puk Elgård i Go’morgen Dk på Tv2. Hver gang jeg knurrede eller gøede af kameramanden, gav de mig en kæmpestor godbid. Så det gjorde jeg selvfølgelig under hele indslaget…. De har sat mig på forsiden af bogen, så nu driller de andre hunde mig med, at jeg er blevet kendis.

LC: Hvor bor du?
HT: Jeg går ind for polyamorøsitet og har to familier, men bor mest på Vesterbro. Lige ved hjertet i Abel Cathrinesgade. Det er en af de gader, der forbinder det hårde Vesterbro med resten af byen. I den ene ende sælger de hipsterøl, the og fancy mad. I den anden handler de med stoffer og sex. Det giver virkelig mange forskellige og store duftoplevelser lige op i københavnersnuden. Bor også lidt i Valby.

img_3911

LC: Hvor går du tur?
HT: Jeg går tit rundt om Sankt Jørgens Sø. Vi kalder det Storbyens Gadekær. Der mødes jeg dagligt med de andre hunde og snuser lidt rundt. Jeg skal også lufte min ejer og sørge for, at hun møder andre hundeejere og får hygget sig lidt, inden hun skal på arbejde. Jeg elsker livet rundt om søerne. Især havemændene i orange veste fra Frederiksberg Kommune. De har godbidder med i deres små vogne, og hver gang de nærmer sig, løber alle os hunde derhen for at tigge godbidder. Vi kalder dem ”kiosken”.

LC: Hvor drikker du kaffe?
HT: Jeg er på vandvognen, men min ejer er vild med kaffe og kan godt lide at drikke den på Altancafeen ved Gl. Kongevej på vej mod søerne. Jeg kan bedst lide de cafeer, der stiller vand frem til sådan nogle som mig. Det giver virkelig mange streetdogpoint. Også hos ejeren.

LC: Hvor spiser du?
HT: Alle steder. Tit rundt om 7 eleven, under bænkene ved søen eller på gaden. Man kan altid finde et stykke pølse eller et stykke bolle et sted. Derhjemme spiser jeg ude i gangen. Jeg gider ikke stå og rode med snuden i en hundeskål og tager maden med ud på tæppet. Hvis det skal være fint, går vi på M.G. Petersens Familiehave på Pile Allé. Der må jeg nemlig godt komme med.

LC: Hvor fester du?
HT: I Søndermarkens hundeområde. Der er virkelig gang i den. Der kommer hunde i alle racer, og der er ingen aldersbegrænsning. Jeg elsker at løbe rundt deroppe og gø igennem. Men nu nærmer jeg mig de 7 år og er i øvrigt kastreret. Så jeg er ikke ude på at score nogen. Jeg gider ikke rigtigt det kødmarked mere. Jeg vil helst have kød i maden, ligge på en sofa og kløs bag øret.

2016-07-08-09-11-34-2

Hvor inspireres du?
HT: Andre hundes bagender er nok det, der inspirer mig allermest. Men alt er faktisk inspirerende for mig. Det handler bare om at snuse til det hele. Vi går tit den samme tur rundt om søen, men for mig er det altid en ny og fantastisk oplevelse. Der er altid noget nyt, man kan lugte til eller tisse på.

Hvad er dit yndlingssted i København?
HT: Hjørnet ved Gl. Kongevej og Vestre Søgade. Der er ekstrem mange dufte deroppe, og træer er til fri afbenyttelse. Og så har kommunen strøet masser af grus ud, som man kan kradse i og sparke til. Der er ikke noget bedre end at stå der og skrabe, når man lige har lettet ben.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
HT: Det må være oppe ved Søerne. Jeg bliver faktisk forelsket hver dag. Både I København og i andre hunde. Og alle med mad.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
HT: Jeg er jo en hund, og vi er mest i nuet. Vi går ikke rundt og tænker på noget, der var engang. Det er det, mange mennesker godt kan lide ved os, skriver min ejer i sin bog. Men skal jeg sige noget: Så må det være den pizza, jeg engang fandt på Vesterbrogade. Den har jeg aldrig glemt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?’
HT: Jeg kan varmt anbefale dyrebutikkerne Klovfisken og Fru Poulsen på Frederiksberg Allé og dyreklinikken på Værnedamsvej. Jeg prøver altid at lokke min ejere derhen, og det er der en bestemt grund til: Hvis du stiller dig på bagbenene foran disken, danser lidt og dasker med forpoterne, giver de en godbid. Bare et lille tip.

2016-10-30-13-15-14

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
HT: Flere steder, hvor vi firbenede københavnersnuder må være. Jeg vil da også gerne invitere mine ejere med ind på cafeer eller i byen en gang imellem. Hunde må gerne komme med i Magasin og mange andre butikker, og en gang om året er der Hundens Dag i Tivoli. Det skal være hundens dag i København hver dag.

LC: Dit soundtrack til byen?
HT: ”Går med hunden gennem byen” – men der er mange. I bogen Vild Med hund har min ejer samlet 5 timers hundemusik: Lyt selv her.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Theo – vi glæder os til at læse din ejers bog i juleferien! 

GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

vesterberg-vildmedhund_final
Foto: Lisbeth Holten

 

Bogen koster 149 kr. og kan købes på Saxo.com.