Henrik Thierlein | Københavnersnuden #252

0
560
Man kan nemt fristes til at referere ugens Københavnersnude som “Mr. Copenhagen”, for med sine over 20 år som international pressechef i Wonderful Copenhagen har Henrik Thierlein været med til at sætte et solidt aftryk på den internationale presses omtale af vores hovedstad det sidste kvarte århundrede. I dag er han rådgiver i turisme, presse og gastronomi, og så ER han bare København – manden er som et leksikon, når det gælder vores smukke by. Nathalie mødte ham til et event, og var ikke i tvivl om, at han skulle være vores Københavnersnude. Mr. Copenhagen of all times – mød Henrik Thierlein og hans København her:

LC: Hvad pusler du med for tiden?
Henrik: Som rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi har jeg altid mange bolde i luften, bl.a. er jeg i gang med en PR-opgave for Formel b Group og deres fem skønne og dybt professionelle steder rundt om i byen og på Nordsjælland. Så har jeg lige holdt foredrag for Osakas Handelskammer om nomas og Nynordisk gastronomis betydning for turismen i København. Jeg er lige blevet hyret som dj på Disk Klub på Skovshoved Hotel d. 30. oktober, så er der opgaver som rådgivning af VisitSydsjælland/Møn, bare for at nævne nogle eksempler.

LC: Hvor bor du?
Henrik: Jeg bor i krydsfeltet Landbohøjskolens Have, Frederiksberg Metro og Falkoner Allé – Frederiksbergs Vesterbro. Her har jeg boet i 26 år i et nedlagt ismejeri-udsalg med udgang til eget havemiljø og en stor gård med gamle træer og stengærder.

LC: Hvor går du tur?
Henrik: Jeg ynder at gå tur i Frederiksbergs absolut smukkeste park, nemlig Landbohøjskolens Have, hvor man følger årstidernes skiften i det overdådige haveanlæg.

Jeg går ofte turen sammen med min nabo, som er næstformand i det gårdlaug, hvor jeg er formand. Her vender vi verdenssituationen, herunder biodiversitet og indkøb af pindsvinebolig og bihoteller, hvilket vi begge går vældigt op i.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Henrik: Hvis det er lokalt, mødes jeg med venner og forretningsforbindelser over en cortado i kælderen på økologiske Brødflov, ellers er det Kaffeværk på hjørnet af Smallegade over for byens bedste loppemarked bag Frederiksberg Rådhus. Når jeg kører som cykelpilot for Cykling uden Alder kommer de ældre fra Dronning Anne-Marie Centret og jeg forbi Café Sokkelund, hvor de altid er søde at give en gratis kaffe til os. Er jeg andre steder i byen, er Coffee Collectives fire steder blandt favoritterne. Og selv om København K nærmest er blevet et fyord mht. overturisme, så er Café Europa på Amagertorv en perle af god betjening og den perfekte kafferistning.

LC: Hvor spiser du?
Henrik: Den er svær! Jeg har prøvet alle steder i København og Nordsjælland. Jeg er til alt fra Michelin til bistro. Lad mig nævne i flæng: I Michelinboldgaden skal Søllerød Kro, Kiin Kiin, Kadeau, Formel b og Clou fremhæves blandet de mange mange gode. Faktisk er resten helt unikke også. Så er der Bib Gourmand: Rebel, Selma, Pluto og Fiskebaren. Taler vi brasserie og bistro, er Manfred, Nimb, Uformel, Aamanns, Maison og IBU skønne. Og så glæder jeg mig til at prøve Kamilla Seidlers Lola og Yves Le Lays Á Terre. Budgetvenlige alternativer er fx Väkst, Ancestrale, Madklubben Frederiksberg, Mes og libanesiske Mahalle mf.

LC: Hvor fester du?
Henrik: På Regnbuepladsen, over for Københavns Rådhus, ligger Café Oscar, der hver fredag og lørdag har dj i det skønne hjørnelokale. Her er der en god blanding af gedigen pop, kolde flaskeøl og lir i luften. Er jeg i humør til musicalmusik, og det sker ofte, ligger der rundt om hjørnet My Fair Ladies. På vej hjem til Frederiksberg stopper jeg som regel på Danmarks eneste pianobar, Café Intime på Allégade. Desværre giver loven stadig mulighed for rygning på steder under 40 kvadratmeter, så jeg fortrækker efter en øl til Alléenberg, også kendt som Psykopaten, hvor gækken altid er løs.

LC: Hvor inspireres du?
Henrik: I nærheden af vand – inde eller ude. Louisiana på grund af park og vue. Davids Samling med den klassiske udsigt til Kongens Have. Glyptotekets pond i palmehaven. BIGs M/S Museet for Søfart med dok og havn i Helsingør og det vestligste en københavnersnude kommer er en torvedag ud for Roskilde Domkirke med udsigt til fjorden.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Henrik: Det svarer til at skulle vælge mellem sine børn, heldigvis er min søn enebarn. Med Cityringens åbning vil jeg udvælge fem yndlingsbørn for jeres læsere: Nørrebro Runddel med Jægersborggade, Assistens Kirkegård og Elmegade mf. Nørreport med Torvehallerne og de omkringliggende gader ned mod søerne. Gammel Strand med kanalturene som byens bedste tilbud til turisterne. Enghave Plads med det genskabte miljø og røde bænke, ikke langt fra Kødbyens fristelser. Marmorkirken med en slentretur rundt om Amalienborg og langs havnen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Henrik:En Indian Summer-dag blev jeg på min hvide Bycykel endnu mere forelsket i byen rundt om Havneringen. Kontrasterne er store mellem husbådkolonierne syd for Fisketorvet og Havnebadet ved Teglholmen over Nokken til Islands Brygge. De nye badezoner i havnen er langt mere hyggelige og rolige end de tre store havnebade. Turen slutter som regel med street food på enten Reffen eller Broens Gadekøkken, hvor Palægade har byens bedste smørrebrød som take away.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Henrik: Mit bedste minde var udendørs på Claus Meyers The Standard i Havnegade, hvor mine forældre og jeg sad en vindstille sommeraften på Almanak efter en tur på Studio og under kaffen pludselig så fuldmånen spejle sig i havnen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Henrik: Tager man de gule havnebusser, bidrager man – ligesom med Cityringen – til en renere by med færre biler. Det bedste er at sidde bagest udenfor på en havnebus, som transporterer københavnerne fra de skæve steder på Refshaleøen via Holmen og Dansk Arkitektur Center til Bryggebroens cykelbro videre til Sydhavnens bådskure klods op ad den nye arkitektur.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Henrik: Når man tænker på det købestærke publikum på Frederiksberg, kan det undre at så få steder tilbyder et økologisk måltid især som take away og at Frederiksberg Centret ikke rummer et madtorv med specialbutikker – byen er Københavns grønne lunge på så mange måder.

LC: Dit soundtrack til byen?
Henrik: Filmmusikken til Forelsket i København af Bent Fabricius-Bjerre er totalt old school, men beskriver Københavns gader som små landsbyer så fint fra Københavner-perlen Tivoli over byens tage til kanalerne og havnen. Og så er den sunget af en svensker!

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Henrik!

GOD SØNDAG!