Karen Pallisgaard | Københavnersnuden #251

0
359

Vi havde Karen som Københavnersnude i 2016, og vi synes, at hun fortjener et gensyn. Hun er nemlig aktuel med en række skønne yogavideoer i samarbejde med Femina (find dem her), som især Nathalie er helt vild med. Karen Pallisgaard er journalist, yogalærer og forfatter og har boet 11 forskellige steder i København siden år 2000. Læs mere her:

Fotograf: Camilla Stephan

LC: Hvor bor du?

KP: På Lille Farimagsgade på indre Østerbro. Når man bor på indre Østerbro har jeg lært, at man går op i at sige, at det er indre Østerbro. Så nu ved I det. Vi bor i en lille andelslejlighed på fjerde sal, som nogle gange fanger en aftensolstråle nede fra søerne.

LC: Hvor går du tur?

KP: Området her er velsignet med grønne oaser; fælledparken, Østre Anlæg, Holmens kirkegaard, Søerne, Botanisk og Ørstedparken.  København er virkelig en fin gå-tur-by. Jeg har en ven fra München som for nylig fløj her op i en weekend, bare for at gå rundt i byen. Det kan jeg også godt lide – at lege flanør for en dag.

LC: Hvor drikker du kaffe?

KP: Hønen & Ægget på Østre Farimagsgade, La Esquina på Ryesgade, Det Vide Hus på Gothersgade og Rist på Værnedamsvej ved alle hvordan jeg gerne vil have min kaffe.

LC: Hvor spiser du?

KP: De samme steder, som jeg drikker kaffe. Og så elsker jeg Fishers. Deres Mozarella, ik’, go get it!  Jeg spiser mest frokost ude. Siden jeg blev mor for to år siden er middage mest noget jeg har tørret op fra gulvet derhjemme.

LC: Hvor fester du?

KP: Sidst var det på Lidkoeb. Deres cocktails er jo som italienske desserter; de smager så godt, at de lammer min evne til selvkontrol. Næste gang jeg skal ud er i slutningen af november, hvor mine veninder har besluttet, at vi skal på The Market.  Det glæder jeg mig til at prøve. Jeg går meget sjældent ud, så tror sådan set, at jeg kan få en fest hvor som helst.

LC: Hvor inspireres du?

KP: I boghandlere. Jeg elsker at flere af dem nu også serverer kaffe. Det inviterer sådan til et lille, hyggeligt sit-down.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

KP: Botanisk Have – helt sikkert. Der er simpelthen så smukt. Der er en helt særlig ro og alverdens planter med uudtalelige navne, der kalder på udforskning. Man må ikke have sin cykel med derind, så jeg oplever, at haven opfordrer til et langsommere tempo.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

KP: Det var i lørdags, hvor jeg var på gaden som den første og ventede på, at bageren åbnede.  Det var sådan lidt twilight zone – agtigt lys. Alt duftede af frisk, sådan lidt af barndom – der er en helt særlig stemning i de tidligere timer, hvor København hun stadig strækker sig og kun lige er ved at åbne øjnene. I de sitrende stunder er der kun mig og hende og løftet om en ny dag, føler jeg.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

KP: Det må være den tidligere morgen for tre år siden, da ham, der skulle blive min kæreste og far til mit barn, kyssede mig for første gang. Eller da jeg en novemberdag for to år siden som højgravid vraltede rundt om søerne og fik veer. De to stunder glemmer jeg aldrig. Men altså København har været vidne og kulisse til mange, mange lykkelige stunder i mit liv.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

KP: Jeg har oftest taget udenlandske venner med på Christania. En sommerdag derude med gode venner er svær at slå. De bedste oplevelser har det jo med at opstå i godt selskab, uanset hvor i byen man er.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

KP: Billige boliger og færre biler.

LC: Dit bedste slow living-tip til byen?

KP: Sænk farten, sluk din iphone og kig op; vores by tager sig så smukt ud, når man tager sig tid til den.  Eller  – smut i Botanisk Have, find en bænk og sid og glo for en stund. Og hvis det ikke er snyd at tage lidt nord for København vil jeg anbefale Aarstidernes gårdbutik og café i Humlebæk.

 

Tusind tak fordi, du ville dele dit skønne København med os, Karen. Vi glæder os til at læse ”Langsom Livsstil – Kunsten at få ro på”*, der udkommer den 10. november og kan købes her.

 

*”Langsom Livsstil – Kunsten at få ro på” er et opgør med travlhedens tyranni og en opfordring til at sænke farten i en verden, der bliver hurtigere og hurtigere. I bogen præsenterer Karen Pallisgaard tanker fra en række førende eksperter inden for alt fra filosofi og digital dannelse til mad og meditation, som tilsammen giver mere end 100 tips og inspiration til, hvordan man kan sænke farten og højne sin livskvalitet.

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.