Hmm, hvad skal man dog lave en lørdag formiddag..?

1
356


Én af de rigtig gode ting ved København – ja hele Danmark faktisk – er at rigtig mange af os kan hjælpe andre mennesker meget nemt og hurtigt og kun ved meget let smerte = ved at give blod. Jeg gav i går blod for 10. gang, hvilket udløste et fint lille emblem og et anerkendende nik fra en sygeplejerske!

Sidste gang jeg gav blod var for et halvt år siden, og den episode har siden givet mig små ticks, hver gang jeg tænker på det. Jeg lagde mig tilrette på én af de otte opstillede brikse i lokalet og lagde tillidsfuldt min arm i hånden på den mandlige sygeplejerske. Uheldigvis havde mine årer en offdag, så sygeplejersken ramte ikke ren plet, da han skulle sætte nålen i. ”Så for sørensen, det var vist en ommer”, sagde han, helt Martin Brygmansk, og fnes. Nu er det ikke fordi, at bloddonering i sig selv er en fantastisk oplevelse, selvom nogen påstår, at de rent faktisk får det bedre af det – jeg bliver bare lidt træt. Og i dette tilfælde også lidt bange. Men resten af seancen forløb heldigivs – som sædvanligt – fint og uden problemer.

I går var der en sød, iransk dame, som meget venligt spurgte ind til min dag og mit liv, da jeg fortalte hende om ovenstående episode. Efter 4 minutter havde hun tappet en halv liter blod, og jeg kunne fløjtende spankulere, stolt og med ren samvittighed, ud af bloddonorhuset. Og siden jeg for snart 10 år siden meldte mig som bloddonor, er det stadig dette øjeblik, der gør det hele værd.

Normalt giver man blod hvert halve år, men hvis man rejser meget udenfor Europa, kommer man i karantæne et halvt år, hver gang man har været sted. Da mine forældre har boet i Saudi Arabien, og jeg derfor rejste tit derned for nogle år siden, har jeg været rigtig meget i karantæne. Men jeg er nu nået min gang nr. 10, og jeg er pavestolt!

Jeg giver blod på Frederiksberg Hospital, men du kan faktisk give blod rigtig mange steder i København. Og det er helt gratis! Se her, hvor du kan gå hen.

Så når du ikke ved, om du skal shoppe, spise brunch eller noget helt tredje lørdag formiddag – så gør noget helt tredje og meld dig som bloddonor.

/Louise

1 COMMENT

  1. >Mig og Kristine er jo i evighedskarantæne, fordi vi har boet i England i 80'erne. Så er de bange for at vi bærer rundt på kogalskab! Jeg tvivler nu på, at mit blod skulle være superfarligt fordi, jeg har været et smut i Wimbledon som 3-årig, men det er der åbenbart ikke noget at gøre ved…

Comments are closed.