HVA’ SÅ, VANGUARD!?!

0
332

Nu er der kun få timer til, at Vanguard løber af stablen i Søndermarken. Københavns urbane hip hop og soul-festival har samlet et vanvittigt program, og vi glæder os til at skåle under den åbne himmel, mens vi kaster håndtegn op mod de dygtige kunstnere, der underholder i skoven. Men inden da skal vi lige have en snak med Ditte Sig Kramer, presseansvarlig hos Vanguard, om årets festival.

 

LC: Først og fremmest – I ligger samtidig med Trailerpark Festival! Hvem kom først, og er det plads til to festivaler i København den samme weekend? 🙂
VF: Trailerpark Festival runder sit niende år i år, så de kom uden tvivl først. Vi er på vores tredje år. Allerede fra begyndelsen har det vist sig, at der fint er plads til begge festivaler (ikke at forglemme den tredje festival denne weekend: Opera-festivalen). Vanguard og Trailerpark har to markant forskellige programmer og profiler, så der er fint plads til os begge. Vi ser ikke Trailerpark som en konkurrent – og jeg tror heller ikke, de ser os som det. Nærmere er de to festivaler udtryk for det mangfoldige udbud af musik og oplevelser som findes i København.

LC: Hvordan adskiller Vanguard Music Festival sig fra andre københavnske og danske festivaler?
VF: Vi er en genrefestival, der primært fokusere på den ’sorte’ musik. Det vil sige, alt det der handler om hip hop, soul, funk, reggae osv. Vi er profilmæssigt den eneste festival, der gør det i Danmark, og som konsekvent kigger i den retning musikalsk. Ligesom Copenhell har sit ståsted i metalmusikken, har vi vores ståsted i den urbane musik. Ud over det, så er vi så utroligt privilegerede at holde til i det, vi betragter som Københavns smukkeste park: Søndermarken. De gamle træer og det kuperede landskab på Valby-bakke er en nærved perfekt ramme om en by-festival. Man kan mærke Københavns puls, og samtidig føles det som en tur i skoven.

 

LC: Hvad glæder I jer mest til selv ved festivalen?
VF: Vi glæder os til alt! Først og fremmest er det publikum, der skaber den fantastiske stemning på festivalpladsen og så selvfølgelig musikerne. De fleste af vores artister er fløjet ind fra USA for at spille og mange har tilkendegivet, hvor vildt et line-up, de er en del af. Vi har legendariske old school-hip hop acts på programmet og nye spændende navne. Vi synes programmet i år er lige i skabet. Vi bygger langsomt stemningen op musikalsk om eftermiddagen og går over i decideret fest om aftenen.

LC: Er der noget, man absolut ikke må gå glip af på festivalen?
VF: Det er bedst slet ikke at gå glip af festivalen. Det er stedet at være i København denne weekend, og det vrimler med sommerlækre gæster. Men af de nyere navne er Jay Electronica absolut et must at høre – han er kompromisløs i en usædvanlig grad, og soul-legenden Roy Ayers, som er en af de mest samplede artister i hip hop-historien. Ud over det, er der et væld af lækre kulinariske oplevelser og vores nye ’Silent Disco’, hvor du kan danse dig svedig til dj-sets fra nogle af de hårdeste danske og internationale dj’s.

VI SES I AFTEN!!!!!