J. Arlin | Københavnersnuden #30

0
340
Er du vild med musik, der går lige i hjertet? Og tekster der er skrevet med en pen, der er så finurlig og dygtig, at man får en følelse af, at ordene altid har været sammensat sådan? Så skal du slå ørene forbi J. Arlin, der er en upcoming, dansk kunstner, som snart vil præge den danske popmusikscene. Hans evner som sangskriver er tidligere blevet beskrevet som unikke i forhold til at få musikken til at sitre under overfladen på sin genre. J. Arlin har lavet musik i mange år, og er i øjeblikket ved at skabe magi i studiet. Glæd dig.

LC: Hvor bor du?
JA: Efter en bolig-tour rundt i flere bydele af København er jeg endt i indre by. Domkirken kan ses fra mit klaver-vindue. Der er lidt historisk formelt herinde, men jeg nyder på en eller anden måde højtideligheden.

LC: Hvor går du tur?
JA: Er jeg ude på at spankulere et vældigt stykke, så går jeg først ned og runder lidt turist-spotning på kastellet og får mig snøvlet videre ad Bredgade til højre af Dronningens Tværgade (her ligger forresten restauranten Kjøbenhavn, som jeg havde det lidt vildt over i november sidste år – stadig godt) og derefter direkte mod Kongens Have. Fortsæt lige igennem og kom ud på den anden side i Gothersgade. Her ligger….

LC: Hvor drikker du kaffe?
JA: Det Vide Hus. Eminent sted at tilbringe lidt oase tid. De er tilpas kaffe-fanatisk og laver nogle temmelig uvurderlig is. De sidste tre måneder har de spillet Rhye’s album ’Woman’ til ukendelighed og så er jeg ret sikker på ejeren bor i min opgang. Hey ejeren af Det Vide Hus, hvis du læser det her, så fortæl mig lige næste gang om vi er naboer.

LC: Hvor spiser du?
JA: Lad mig skitsere en madplan for jer. Det kræver et åbensindet cykelmod og en hæmningsløs spendering på mad for blot 1 dag. Er man brødflov fra morgenstunden, så kan jeg anbefale at trille et stykke ud på Nørrebro og hoppe ind på Nordisk Brødhus i Rantzausgade. Deres brød er det rene vanvid! Jeg blev taget derhen af en gluten allergiker, blot så hun kunne se mig spise det.
Jeg plejede at mødes med en kammerat et par gange om ugen til frokost på et lille sted, der hed Klarebodernes Smørrebrød, men de har haft lukket de sidste par uger. Så derfor er det blevet til stjerneskud på Kanal Cafeen, når det nu skal være. Det skal det jo næsten, når det er stjerneskud til frokost. Nu nævnte jeg Kjøbenhavn tidligere, så hvorfor ikke svinge der forbi til aften.

LC: Hvor fester du?
JA: Min revisor siger, jeg skal lade være med at bruge så mange penge på det, men jeg bruger så mange aftner jeg kan på at være koncertgænger. Så spillestederne bliver ofte min opvarmning til eskapader i Københavns natteliv. Jeg svinger underlivet temmelig passioneret på Bremens natbar, hvis det går godt. Men før det går så vidt, så forklejn ej en tur forbi Mikropolis i Vendersgade til cocktail og lidt kulturel kapital.

LC: Hvor inspireres du?
JA: Udenfor. Bare hvor der er plads til hovedet. Der er et temmelig grønt træ ude i Dyrehaven. Til trods for at det ligger lige op af en af de mest befolkede stier i hele haven, så er man faktisk temmelig isoleret. Det er et godt spot. Endnu bedre er turen derud. Jeg tror ikke vi er mange, men jeg tilhører en skare af mennesker, som nyder offentlig transport temmelig meget. Hvis man smider lidt Nils Frahm i ørene, så er det næsten som om, man er med i en kortfilm hver gang.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JA: Er det overhovedet muligt at sige? Hvad har folk sagt tidligere? Jeg kan i hvert fald udpege et sted, der altid gør et stort indtryk på mig. Jeg er absolut ikke royalist, men jeg elsker at slentre over Amalienborgs slotsplads om aftenen. Der er en uforstyrrethed over stedet og det giver mig af en eller anden grund altid lyst til at stå på hænder. Prøv det.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JA: Foråret banker jo på døren og så drøner endorfinerne jo rundt i kroppen, så lige nu er jeg nærmest forelsket i København ved hvert lyskryds. Denne følelse tilfalder overvejende meget krydset ved runddelen på Nørrebrogade. Der står jeg saligt et utal af gange for tiden, eftersom det er min daglige vej til Vibe Factory studiet, hvor min producer Jakob Winther og jeg arbejder rigtig meget på for tiden

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JA: Om det er det bedste minde, kan jeg ikke bedømme endnu, men jeg synes denne oplevelse sniger sig op ad på listen. Jeg havde virkelig en vidunderlig følelse i kroppen efter at have spillet til en fernisering på ydre Nørrebro for nogle uger siden. Grafikeren og tegneren Marie Krogh holdt en udstilling på ’Cafe Vi mødes Gennem Ruden’ og jeg skulle lave et akustisk sæt og der var bare en fed og opmærksom stemning der. Folk var ligesom med på at give noget kultur til København. Det var fedt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JA: Lad mig være den første til at erklære sommeren velkommen. I den forbindelse så synes jeg dig og dine kære skal hoppe på jernhesten og smutte ud til PapirØen og nappe jer en lørdag eftermiddag hos Copenhagen Street Food. Den glider muligvis over i en aften, for der er virkelig meget god mad og drikke at finde sig der.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
JA: Da jeg flyttede til København for godt tre år siden var jeg næsten lige kommet hjem efter at have boet i Sydney i et langt stykke tid. På vejen hjem fra Australien hørte jeg Thomas Dybdahls album ”One day you’ll dance for me New York City” og det blev lidt soundtracket for hele overgangen. Jeg fik ikke nødvendigvis New York i den omgang, men København viste sig at være en virkelig god mundfuld by alligevel.

Hvis du gerne vil høre mere til J. Arlin, så spiller han en live session den 25. april i København – stedet og tidspunktet bliver annonceret på J. Arlins Facebook side. Indtil da kan du smuglytte til hans fede stemme:

[ot-video][/ot-video]

Tak til J. Arlin for at dele dit København med os. Rigtig god søndag.

/Maria