Jakob Fløe Sørensen | Københavnersnuden #7

0
372
Han er geniet bag LoveCopenhagens vanvittigt flotte nye site, tilflytter fra Vestsjælland og stor fan af de trivielle øjeblikke i København og mandemad. Jakob Fløe Sørensen (eller blot “Fløe”, som vi blandt mange andre kalder ham) er Business Intelligence Consultant hos Inspari A/S om dagen og LoveCopenhagens seje og dygtige it-ekspert om natten – og vi elsker ham for det! Derfor synes vi også, at det er på sin plads, at hive Fløe frem i rampelyset, så I, kære læsere, kan se, hvem der står bag looket på det nye site samt høre hans bedste tips til København.

LC: Hvor bor du?
JFS: Ydre Østerbro. Det har flere fordele. Boligpriserne er overkommelige for folk uden direktørlønninger eller lottogevinster i bagagen, jeg kan let komme nordpå på arbejde, og vigtigst af alt; jeg har stadig mulighed for, med stolthed og Københavnerkorrekt snobbethed, at fortælle folk at jeg bor i postnummer 2100. Som tilflytter har jeg fundet ud af at den slags er noget “vi” københavnere går meget op i.

LC: Hvor går du tur?
JFS: Fælledparken af lyst, og Kildevældsparken af nød, når hunden skal luftes. I weekenden, når tiden er til det, også Bernstorffsparken. Storkøbenhavns svar på Central Park – altså bortset fra at den ikke ligger centralt. Her kan man føle sig fri for byens larm og at man forsvinder i naturen, hvilket kan være svært mellem alle løberne og cross-fitbanden i bar overkrop i Fælledparken.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JFS: Når jeg endelig køber en kop kaffe ude i byen, så er det som regel fra Frankes Kaffes tuk tuk i Fælledparken, når jeg alligevel er ude at gå tur – højt anbefalet. Jeg er for nærig til at give 50 kr for en kop varm vand på en café – så hellere en fadøl!

LC: Hvor spiser du?
JFS: Der er simpelthen så mange lækre steder i Kbh, og jeg er slet ikke færdig med at udforske byens gastronomi. Af favoritter kan nævnes Kung Fu II – et spændende japansk fusionskøkken, som huserer i Ravnsborggade. Det er virkelig et besøg værd, og snupper man endda et af deres Early Bird tilbud, så er prisen helt latterlig lav. Det er sjældent at man går fra en restaurant i København og virkelig føler at man har fået mere end man betalte for – det kan du på Kung Fu II. Er man mere til mandemad så er Gourmandiet et af Københavns bedste bøfhuse, beliggende på Østerbro. Stedet fungerer både som restaurant og slagter, så du kan også hente bøffer med hjem til grillen.

LC: Hvor fester du?
JFS: Jeg er primært til øl på en bodega eller en god cocktail. Jeg er vild med Holmens Kanal, som er et lidt alternativt bud på en cocktailbar i København. Meget fashionabel og sober. Fænomenal bar og hyggelig atmosfære. Stedet har endvidere en politik om ikke at lukke flere gæster ind end der er plads til, for at kunne bevare stemningen, så der er altid plads til at sidde ned.

LC: Hvor inspireres du?
JFS: København inspirerer mig ikke. Jeg elsker byen, men jeg tror at man hurtig vænnes til, og tager ting for givet i sin egen by. Jeg inspireres i stedet af at rejse. I sommer besøgte jeg bl.a. Warszawa, som var alt andet, end jeg forventede. På ingen måde en by man vil forbinde med østblokken. Moderne, rig på arkitektur og hyggelige afkroge, super hoteller og lækker gastronomi til gode priser – og masser af natteliv.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JFS: Hvor er det enfoldigt og hvor er det en turistfælle. Men hvilken anden storby har et stor forlystelsespark midt i byen. Tivoli er for sjov, for gastronomi, for koncerter og for julehygge. Haven er indbegrebet af København og der er faktisk rigtig mange ting at gå på opdagelse i i Tivoli. Også for en københavner.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JFS: En helt almindelig sommerdag en tirsdag, i selskab med et par gode venner og en ramme øl foran Christiansborg. Hvis man som læser selv er fra København, så tror jeg, man forstår følelsen, når man pludselig fanges af et umiddelbart trivielt øjeblik i byen og det pludselig slår én, hvor fantastisk den i grunden er.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JFS: RAW på Docken tilbage i 2009. Perfekt lokation. Vanvittigt setup. Vanvittig musik. Specielt hvis man var ramt af den daværende dubstep-bølge.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JFS: Trivielt, men snup en søndag til Stella Polaris når minifestivallen kigger forbi om sommeren. Lækker chillout og masser af københavnerstemning. bedste side, og jeg synes faktisk arrangementet viser hvor bredt København favner. Her er plads til alle. De skæve typer, familierne, det bedre borgerskab, og de unge.

Tusind tak fordi du ville dele dit dejlige København med os, Fløe! Og tak for det helt igennem smukke nye site – vi er vilde med det!