Jeanette Christiansen | Københavnersnude #329

0
432

Ugens Københavnersnude er sangerinde, Jeanette Christiansen. Hun har komponeret sange og sunget kor for en række danske navne de sidste mange år, og er nu selv klar med sit debutalbum ”Vi må gerne være her” under kunstnernavnet ”Jeg er Jeanette”. Jeanette er vaskeægte indfødt, og bor ligesom resten af sin familie stadig på Nørrebro med sin datter, som er regnbuebarn. Her kan du møde hende og hendes København.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Jeanette Christiansen: Jeg har netop lagt sidste hånd på mit album ”Vi må gerne være her”, som udkommer den 28. maj. Og så skal jeg have lave en musikvideo til, som bliver filmet rundt på Nørrebro, bl.a. ved Den røde plads, omkring Stefansgade og ved højhusene i Lundtoftegade. Det endte med at videoen blev filmet en sen aften på Kalvebod Brygge i stedet.

LC: Hvor bor du?
Jeanette: Jeg bor i en skøn lejlighed på Nørrebro på 12. sal med udsigt over hele København. Der bor jeg med min datter på 3 år. Jeg er født og opvokset i kvarteret, og både min oldemor og mormor boede her, og mine forældre og bror bor her stadig, så jeg må være det, man kalder en vaskeægte indfødt 🙂

LC: Hvor går du tur?
Jeanette: Gerne på Nørrebro gennem Nørrebroparken og Assistent Kirkegården. Men jeg nyder også ture til Kastellet, Frederiksberg Have og Amager Strand…

LC: Hvor drikker du kaffe?
Jeanette: Jeg er en af dem, som aldrig har lært at sætte pris på kaffe. Jeg elsker duften af det, og snuser gerne en ekstra gang, når jeg går forbi én af byens mange kaffesteder, men jeg drikker meget hellere end chai latte – eller en cola zero.

LC: Hvor spiser du?
Jeanette: Kasai Sushi og WooWok ligger mindre end 500 meter fra, hvor jeg bor, så det er ofte dér jeg spiser, men jeg kan godt også lide at spise brunch på Sidecar i Skyttegade på Nørrebro. Jeg elsker vegetarisk mad og vil gerne prøve at spise på Plant Power Food og Flavour Bastard, som også begge ligger på Nørrebro…

LC: Hvor fester du?
Jeanette: Jeg går ikke så meget i byen som tidligere, og vil hellere feste hjemme med gode venner. Men når det en sjælden gang hænder, så foretrækker jeg små værtshuse og barer – gerne med billard. Og er jeg i dansehumør bliver det som regel på Old Irish Pub – eller hjemme på stuegulvet med min datter….

LC: Hvor inspireres du?
Jeanette: Alle steder, hvor der er mennesker. Jeg er lidt af en bypige, og bliver inspireret af liv og summen på gader og pladser – af hverdagssituationer og livshistorier.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jeanette: Jeg kan godt lide at gå i Jægersborggade og vinduesshoppe. Der er virkelig mange sjove, skæve og skøre forretninger bl.a. med tøj, som jeg aldrig selv ville tage på – men det er fedt at kigge på 🙂 Og så elsker min datter og jeg at spise is fra Banana, som laver lækker is af overskudsbananer.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jeanette: På en gåtur med en veninde ved Langelinje i starten af maj. Solen skinnede, kirsebærtræerne blomstrede ved Kastellet, kongeskibet stævnede ud og lyset reflekterede i vandet. Der elskede jeg virkelig min by!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Jeanette: Det er svært at vælge! For nogle år siden brugte min veninde og jeg en uge på at lege turister i København og tage på alle de museer, vi kunne nå – på kanalrundfart, forbi Amalienborg og se Gobeliner og på Rosenborg og se kronjuveler og spise smørrebrød i Kongens Have. Det var skønt… Jeg har også mange gode minder fra koncerter til Copenhagen Jazzfestival og Kulturnætter.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jeanette: Det er at gå en tur og nyde byens alsidighed. Du kan få så mange forskellige oplevelser inden for en ganske kort radius. Og husk også at kigge opad – der er meget smuk og snirklet arkitektur gemt rundt omkring på bygninger.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jeanette: Ja, København er helt fantastisk! De sidste mange år er der kommet mere fokus på grønne fællesskaber, og jeg håber, at vi får endnu flere taghaver, grønne byrum og oaser.

LC: Dit soundtrack til byen?
Jeanette: Jeg elsker Janne Marks album ”Indenrigs Udenbys” og især nummeret København, som jeg kan høre igen og igen. Jeg kan svæve helt væk i hendes stemme og lyd. Boe Larsen, som har produceret albummet, har også produceret min plade, og jeg kan da kun drømme om, at der er nogen, der får det på samme måde med et af mine numre.

Jeanette Christiansen aka ”Jeg er Jeanette” udsender sit debutalbum ”Vi må gerne være her” den 28. Maj. Du kan lytte til og se videoen til førstesinglen ”Jeg vil favne livet” her:

[ot-video][/ot-video]

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jeanette!