Josefina Estrada | Københavnersnuden #423

0
380
Josefina Estrada LoveCopenhagens Københavnersnude

Ugens Københavnersnude Josefina Estrada er Kommunikationsansvarlig for Coop Crowdfunding, hvor hun hjælper danske iværksættere med at markedsteste og finansiere nye idéer via crowdfunding. Hun har to yogauddannelser bag sig, har også uddannet sig til naturvinssommelier, og drikker efter eget udsagn måske lidt for meget vin og kaffe. Men som hun selv siger, så er hun et heldigt menneske, der altid har været ret bevidst om, at gode ting kommer til hende. Mød Josefina og hendes København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Josefina Estrada: Jeg er på vej til Bornholm med mit lille team i Coop Crowdfunding for at deltage i kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Vi skal uddele en pris, men vi skal også spille minifgolf, besøge ciderproducenter og hoppe i havet fra klipperne. Efter Bornholm har jeg ferie, og det er tiltrængt! Jeg glæder mig til langsomme morgener og lange, lyse aftener.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Josefina: På Nørrebro i en lys 3-værelseslejlighed med skrå vægge. Lige ved den Sorte Plads.

Josefina Estrada Københavnersnuden

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Josefina: Jeg er kæmpe vanemenneske og går altid den samme tur. Flere gange om ugen. Ned ad den grønne sti forbi Nørrebroparken, gennem i Assistens kirkegården, forbi Folkets Park, ned ad Blågårdsgade og så Fælledvej, forbi Empire og hjem igen. Det tager en time og er en skøn green-urban tur.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Josefina: Jeg er kaffe-connaisseur og har et hav af lækker kaffe, som jeg drikker derhjemme. Filter eller på den der italienske espresso Bialetti.

Ellers hopper jeg lige ned på gaden. Jeg bor et stenkast fra Heimdalsgade 22.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Josefina: Mange steder jo. Men jeg bliver ved at vende tilbage til 20A, Friheden og H15. Jeg er også ret vild med at snacke på Terroiristen, men det er mest fordi, der er dejlig vin.

Josefina estrada LoveCopenhagens Københavnersnude

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Josefina: Jeg sidder nok og drikker vin mere, end jeg egentlig fester. Men jeg kan godt lide at cykle den laaange tur ud til Hangaren på Reffen og hoppe til en god bas ind i mellem.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Josefina: De fleste steder.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Josefina: Jeg er vokset op midt inde i KBH K. I nansensgadekvarteret. Og jeg har altid syntes, at ydre Nørrebro var langt væk. Råt og grimt. Indtil jeg flyttede hertil for tre år siden. Nu er jeg fuldstændig forelsket i mit lille kvarter – der omkring Den Sorte Plads. Jeg synes, der er sådan en varm stemning og en god blanding af unge, ældre, børnefamilier og forskellige etniciteter. Jeg elsker at cykle forbi om sommeren. Der er altid gang i den store fællesgril, hvor der bliver grillet et eller andet gigantisk stykke kød, mens der sidder dates og gode venner og spiller skak ved bordene, folk på rulleskøjter, turister der poserer ved bloggerbakken, børn der løber rundt om blæksprutten og glade mennesker, der drikker vin og kaffe på cafe Arrebo (hvor man også kan få en virkelig mumset kimchi-toast btw).

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Josefina: La Banchina er et magisk sted. For et par år siden var det en lille perle, som kun få kendte til, hvor man uforstyrret kunne hoppe nøgen i vandet, gå i sauna og drikke naturvin og spise de vildeste croissanter eller blæksprutte tilberedt på bål. Jeg har følt en særlig taknemmelighed, når jeg har siddet der småfuld sammen med venner en sommeraften og solen er gået ned over vandet. Sådan kan jeg stadig få det – men det er svært at få plads i dag, desværre.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Josefina: Ej, det kan jeg umuligt svare på.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Josefina: Jeg køber alt, hvad jeg ejer brugt, og jeg elsker, at der for hvert år kommer flere og flere loppemarkeder i København. Jeg bruger stort set hver søndag på at nusse rundt med en kop kaffe og købe tøj og dimser på diverse markeder. Mine yndlings er Rita Blås lopper, Veras under Buen og det grønne marked.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Josefina: Jeg synes ikke, at byen mangler noget, men jeg kan savne plads at bevæge mig på. Jeg synes, der kommer flere og flere mennesker for hvert år, og det kan godt være svært at trække vejret om sommeren. Alle mine steder er overrendt af turister.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Josefina: Jeg boede mange år sammen med 10 andre i et kvindekollektiv ved Rundetårn. Solvej sad altid og spillede sin musik for os på altanen. Så jeg forbinder alt, hvad hun har lavet med København. Især Slå hjerte slå.