JULEKALENDER 2016 #6 DECEMBER

0
282

Hvad er nu det? Skal vi til at kigge på ulykkelige hjerter? Ja, for selvom julen er dejlig med al dens lys og lækre sager, så er der mange, for hvem denne tid er den mest ensomme. Udstillingen i Rundetårn er en tur værd – og på hjemvejen kan du give et kald til én af dem i din familie eller vennekreds, som har brug for netop det.

Forliste kærlighedsforhold i Rundetaarn: Det kroatiske kunstprojekt åbner for første gang en udstilling i Danmark i Rundetaarn fra den 19. november 2016 til 22. januar 2017. Udstillingen bliver opbygget dels af genstande fra den eksisterende samling fra Museum of Broken Relationships i Zagreb, dels af genstande samlet ind i Danmark.

Museum of Broken Relationships blev skabt i 2006 og er et museum for forliste kærlighedsforhold. Museet består af en samling af objekter, som er doneret af mennesker fra hele verden. Det kan være alt fra kærestebreve, til en ekskærestes underbukser eller en lille legetøjsbil. Ved at donere et objekt til museets samling, så tilbydes der en alternativ mulighed for at komme videre efter et følelsesmæssigt brud. Konceptet, der blev skabt af Olinka Vištica og Dražen Grubisic i Kroatien, har, udover at fungere som et fysisk museum, turneret internationalt og afholdt 36 udstillinger i 22 lande.

I forbindelse med Museum of Broken Relationships’ besøg i København har danskerne kunnet bidrage med donationer til udstillingen i oktober måned, som alle bliver en del af Museum of Broken Relationships’ samling. Hermed er der mulighed for at blive udstillet på det permanente museum i Zagreb, i Los Angeles eller andre steder i verden.

Rundetaarn viser alle de danske bidrag samt udvalgte genstande fra museet i Zagreb. De donerede genstande udstilles anonymt, kun ledsaget af den personlige fortælling fra donor om den tabte kærlighed.

Se mere på www.rundetaarn.dk

 Udstillingen kan opleves i Rundetaarns Bibliotekssal:
november 2016 – 22. januar 2017

Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K

Åbningstider: Hver dag klokken 10-18, tirsdage og onsdage 10-21
Entré: Voksne 25 kr. – børn (5 -15 år) 5 kr. (entréen gælder til hele Rundetaarn)

DAGENS UDFORDRING: Lav en kop kaffe til din kollega. 

GLÆDELIG 6. DECEMBER