Juletid er markedstid

0
289

Først – arghhh, mit kamera er gået itu, og jeg er ikke den heldige ejer af en smarttelefon, der kan tage billeder, som jeg kan dele med jer! ØV! Men se, det var jo så et godt juleønske – enten et nyt kamera eller måske en ny smart telefon.

Derfor får I denne blog kun i ord. Og denne ordblog skal være om en af mine favoritting ved julen: julemarkeder – i ALLE afskygninger. I år har jeg desværre kun været omkring tre … Indtil nu!

Jeg elsker pop-up-julemarkeder, som det Værnedamsvej afholdt i lørdags. Her var gløgg og æbleskiver, franske sandwiches, cool genbrugsmøbler og fede designerting. Det var i hvert fald intet problem at finde julegaver – eller ønsker – her.

Hov, her kom alligevel et telefon-foto af julemarked på Værnedamsvej - ikke så godt, men det er der :-)
Hov, her kom alligevel et telefon-foto af julemarked på Værnedamsvej – ikke så godt, men det er der 🙂

Så er der Christianias julemarked – det er efterhånden en klassiker, dette velbesøgte, super hyggelige, store, bazaragtige marked, hvor du kan finde alverdens ting. Alverdens ting. Og der er musik og summen af mennesker. Og duft af æbleskiver og brænde. Og glögg, der smager godt. Og man bliver bare helt varm indeni af den dejlige julestemning.

Og på Højbro Plads er der et julemarked med ægte tysk (tyroler) stemning; boderne er som små alpe-tyrolerhuse, her er glühwein og pølser ristet over åben ild, Boney M, masser af mennesker – og masser af dims, som man måske faktisk ikke rigtig har lyst til hverken at eje eller forære væk, men som man alligevel kan komme til at købe …  Se mere om det tyske julemarked her.

Hvis I ikke har været på julemarked i år endnu – så skynd jer af sted. Det er bare så hyggeligt og man kan ikke undgå at komme i det mest fantastiske julehumør. Jeg er i hvert fald ikke færdig med julemarkeder før vi rammer den 23. december! Jeg elsker nemlig jul! Jul i alle afskygninger. Jeg må vist indrømme det! / Anne