Katrine Birk | Københavnersnuden #168

Katrine Birk | Københavnersnuden #168

by 10/12/2017
Ugens Københavnersnude er forfatter, Katrine Birk, som underviser i zoneterapi og akupressur til babyer. Hun er stifter af uddannelsen til Tryk & glad behandler og Holistisk energiterapeut og underviser også på uddannelserne. Og så har hun udgivet ‘Tryk & Glad’, ‘Tryk & Glad Babymave’ og ‘Tryk & Glad Babysøvn’ – og nu er hun altså vores helt egen Københavnsnude:

LC: Hvad har du gang i, i øjeblikket?
KB:
Udover konstant at have gang i mine to små piger, så har jeg godt gang i den med de to nye bøger, jeg har skrevet – ‘Tryk & Glad Babysøvn’ og ‘Tryk & Glad Babymave’. Derudover glæder jeg mig til, at jeg snart smutter en måned til Bali med min familie, hvor et helt hold danske kursister, som tager min uddannelse til holistisk energiterapeut, kommer og får undervisning. Pænt fantastisk sted at undervise!

LC: Hvor bor du?
KB: Jeg er flyttet til Helsingør med min familie. 2 piger på 4 og 1 år, og min søde kæreste. Vi havde ellers svoret, at vi aldrig skulle blive typerne, som flyttede fra København, bare fordi vi fik børn. Men, det blev vi så alligevel, og nu har vi boet 1,5 år i Helsingør. Før boede vi i Fuglekvarteret i NV, hvor jeg har boet cirka 10 år. Men jeg ser nu stadig København som værende mit hjem, og Helsingør er “bare noget vi leger”, selvom jeg også elsker Helsingør.

LC: Hvor går du tur?
KB:
Der er godt nok mange steder, jeg elsker at gå tur i København. Turen fra Frederikssundvej i Nordvest forbi Nørrebro Station og ned ad Nørrebrogade, er nok dér, jeg går og har gået allermest.

LC: Hvor drikker du kaffe?
KB:
Det bliver oftest Riccos kaffebar eller Isværket på Stefansgade på Nørrebro. Begge steder laver en dejlig soya latte og er super søde, så det er ret svært at vælge, når jeg kommer forbi.

LC: Hvor spiser du?
KB: Uh der er mange steder, jeg elsker at spise i byen, selvom jeg er lidt besværlig med mad og ikke spiser gluten, mælkeprodukter, helst gerne vil have alt økologisk og uden alt for meget kød. Dér, hvor jeg nok spiser aller allermest, er på Grød i Jægersborggade. Elsker deres dahl med ekstra mandler og koriander. Mums.

LC: Hvor fester du?
KB: Nu er min yngste datter lige blevet ét år, så jeg har ikke været rigtig til fest, siden jeg blev gravid. Til gengæld fester jeg dagligt derhjemme med musik og dans. Da jeg var yngre, var fest noget, jeg gjorde i Ungdomshuset, mest det gamle, men også det nye. Ellers festede jeg også på diverse Nørrebro-værtshuse, men det føles godt nok som 100 år siden. Skulle jeg vælge i dag, og lade som om, at jeg ikke har en ‘baby’, der bliver ammet ofte i løbet af natten, så ville jeg nok vælge en cocktailbar som eksempelvis Ruby i indre by.

Birk, Katrine_Tryk og glad babysøvn_300dpi (1) (1)
LC: Hvor inspireres du?
KB:
Jeg inspireres af at gå rundt i min egen lille verden og kigge på resten af verden. Og så inspireres jeg af, når fremmede smiler til hinanden på gaden eller gør andre søde ting.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KB: Jeg elsker stedet omkring Nørrebroparken, Stefansgade, Assistenskirkegården og omegn. Det er klart mit ‘hood’, og selvom jeg ikke bor der længere, så føles det altid meget hjemligt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KB:
Sidst var for et par uger siden, hvor jeg mødte mit nye uddannelseshold i de lokaler, jeg underviser i på Bjelkes Allé. Jeg blev forelsket i hele holdet!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KB:
  Det største, jeg lige kan komme på, må nok være, da jeg fødte min datter hjemme på værelset i vores 2-værelses lejlighed, med min svigermor, mor og veninde siddende klar med friskbagte boller inde i stuen. Det var en fantastisk oplevelse og et vidunderligt minde. Ét af mine nyeste bedste minder er nok, da jeg holdt reception for mine nye bøger på Gallopperiet ude på Christiania, hvor rørende mange venner, familie, elever og optursfolk, som bare godt kan lide mine bøger, kom forbi.

Birk, Katrine_Tryk og glad babymave_300dpi (1)

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KB: Jeg kan klart anbefale at cykle rundt i byen (bare ikke i myldretrafikken) og suge den skønne energi til sig. Tage en lur i en park (når det er sommer), eller drikke en kop varm et eller andet på en hyggelig café.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
KB:
Tja, jeg synes jo altid, der godt kunne være endnu flere glutenfrie, veganske, økologiske spisesteder. Og faktisk mangler der også heste. Altså, hvis man bor på Nørrebro og gerne vil ride, så er der langt til et sted med heste.

LC: Dit soundtrack til byen?
KB:
Uptown Funk med Bruno Mars – den er bare sygt nice, og man kan ikke andet end blive glad og danse, når man hører den!

Tusind tak, fordi du vil dele dit København med os, Katrine!

GOD SØNDAG – OG GLÆDELIG 2. SØNDAG I ADVENT! 

Føl Katrine Birke på katrinebirk.dk og følg Katrine på @katrine_birk

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.