København med indiske briller – og en lille gåde

0
311

Her i efteråret havde jeg den store fornøjelse at tilbringe en dag sammen med Nandini fra Bangalore i Indien, der for første gang var i København, ja Europa. Bortset fra at hun var rigtig hyggelig at hænge ud med, så var det også en oplevelse for mig at se København gennem hendes øjne – og en lille påmindelse om de sider af vores dejlige hovedstad, som vi måske ikke altid selv ser. Vi tog til Dyrehaven i Klampenborg, som jo teknisk set ikke er København, men da hun bad om at se ‘the countryside’, så var et besøg i Dyrehaven nu en gang det, der faldt mig ind først.

Nandini og mig i Dyrehaven
Dyrehaven

Mens vi går dér og snakker, spørger hun til en lysreklame, som hun har set fra sit hotelvindue – og ud fra hendes forklaring, må jeg melde pas. Men kan I gætte, hvilken reklame hun set ud fra dette:

Hun bor på Hotel Scandic ved Søerne (lige ved Planetariet), og hun har udsigt over byen, og hun spørger: “What is the meening of the comercial with the little man-fairy feeding a pig?” Jeg var helt tom – men efterfølgende har jeg selvfølgelig holdt øje med lysreklamerne i det område, og jeg ved præcis, hvilken reklame hun mener. Og når man ser den med indiske briller – ja, så er det virkelig en mærkelig en af slagsen – med den lille ‘man-fairy feeding a pig’. Kan I gætte det? Ellers så hold øje – og når I ser den, er jeg sikker på, at I vil fnise, som jeg gjorde. // Anne

PS: Jeg skal selvfølgelig nok lægge et billede op af ‘the man-fairy’!