Københavns bedste street food og madmarkeder

1
700

København er blevet et mekka for lækker mad fra hele verden, og der er efterhånden en del street food- og madmarkeder. Det er heldigvis ikke kun noget, du kan nyde godt af i sommerhalvåret, selvom det skulle regne eller sne, får du her et overblik over Københavns bedste street food og madmarkeder – med udendørs såvel som indendørs servering.

 

Af Louise Bro

 

Når solen skinner (åbent i sommerhalvåret):

Foto: Reffen – Copenhagen Street Food
Reffen – Copenhagen Street Food 

Et stykke ude på Refshaleøen finder du Reffen – Copenhagen Street Food, som har intet mindre end 41 madboder og barer fordelt på 6.000 kvadratmeter. Du kan sidde ved langborde eller slænge dig i strandstole og nyde udsigten over Københavns Havn, mens du nyder lækker mad eller en iskold drink. Uanset om du tager ud på Reffen for at finde din nye livret blandt de mange madboder, for at hygge med familien, eller for at hænge ud med vennerne og nyde en fyraftensøl, så kan Reffen det hele. De rå og industrielle rammer byder både på skatepark, butikker med kunsthåndværk, live musik og fest – så der er rigeligt med underholdning for alle aldre. Du skal ikke lade dig skræmme af afstanden, du kan nemlig både cykle, køre, tage bus 9A, og sejle med havnebus 991/992 til Reffen.

HVAD: Reffen – Copenhagen Street Food HVOR: Refshalevej 167A, KBH K

 

Broens Gadekøkken 

Lige ved Inderhavnsbroen finder du Broens Gadekøkken, som serverer velsmagende mad og drikke fra hele verden fordelt på 13 madboder og barer. Her kan du også hænge ud ved langborde og i strandstole, og med en central beliggenhed på Christianshavn er Broens Gadekøkken blevet populært spot – uanset om du skal have en hurtig bid mad eller varme op til fest.

HVAD: Broens Gadekøkken HVOR: Strandgade 95, KBH K

Sommer 2020 pop-up: Den Grønne Kødby

Du kan måske huske Kødbyens Mad & Marked, som desværre måtte lukke efter nogle yderst populære sæsoner. Der har længe manglet noget lignende i Kødbyen, og i sommeren 2020 har et stærkt hold af grønne mad-iværksættere sammen med Københavns Kommune valgt at åbne Den Grønne Kødby i Slagtehusgade. Frem til den 29. august kan du glæde dig til et dynamisk gadekøkken, som sommeren over løbende skifter madprogram, og giver dig et velsmagende indblik i fremtidens mad og drikke. Og du bliver heller ikke snydt for fest, der er nemlig rigeligt med kølige drikkevarer og en pop-up scene for DJ’s og upcoming artister.

HVAD: Den Grønne Kødby HVOR: Slagtehusgade, KBH V

 

Når det regner (åbent hele året):

Boltens Food Court 

I den historiske Baron Boltens Gård mellem St. Kongensgade og Gothersgade finder du Boltens Food Court.  I det der tidligere var Industriens Hus, er der nu et madmarked med 19 madboder fordelt på tre etager, hvor der også er siddepladser til 300 spisende gæster. Når vejret arter sig, er der plads til flere hundrede ved bænke og borde i den hyggelige baggård, hvor du kan nyde både mad og drikkevarer under parasoller, lyskæder og varmelamper.

HVAD: Boltens Food Court HVOR: Gothersgade 8, KBH K

 

Torvehallerne 

Et stenkast fra Nørreport Station ligger Torvehallerne, som er Københavns største madmarked. Torvehallerne består af to markedshaller, som tilsammen har over 60 boder med friske fødevarer, og et bredt udvalg af madboder med take-away, specialøl, vin og drinks. Der er begrænset antal siddepladser ved madboderne, så muligheden for at sidde og hænge ud udenfor eller ved Israels Plads stiger markant, når solen skinner og i sommerhalvåret.

HVAD: Torvehallerne HVOR: Frederiksborggade 21, KBH K

 

Tivoli Food Hall 

Tivoli Food Hall ligger på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade, og uanset om du er gæst i Tivoli eller bare er lidt småsulten, så er der åben for alle. Tivoli Food Hall består af en række små madboder og et fælles spiseområde med udkig til Tivoli – og om sommeren også en indhegnet terrasse mod Tivoli. Alle måltider kan nydes ved madboderne, som take-away eller tages med ud i Tivoli, hvis du altså har en entrébillet eller et årskort. I modsætning til Tivoli, så har Tivoli Food Hall åbent hele året, så er der er rig mulighed for at prøve de 15 madboder.

HVAD: Tivoli Food Hall HVOR: Vesterbrogade 3, KBH V

1 COMMENT

Comments are closed.