Kom til klimakoncert med Gents

0
147
GENTS_Pressebillede_1_Dennis_Morton
Foto: Dennis Morton
Den 16. marts slutter den unge danske popduo GENTS sig til store navne som Billie Eilish, Bon Iver og Arcade Fire, når to store internationale aktører – impact-fonden 5 Media og NGO’en Music Declares Emergency – afholder støttekoncert for klimakampen på Urban13 i København. Koncerten er den første af sin art i Skandinavien og skal kickstarte debatten om musikkens rolle i klimakrisen. 

 

Hvis kampen mod klimaforandringerne skal vindes, kræver det, at alle deltager – og her kan musikken spille en helt særlig rolle. Derfor er 5 Media nu gået sammen med Music Declares Emergency for at engagere danske musikfans i mere klimahandling. Og første skridt er en støttekoncert med GENTS til fordel for klimaet under titlen ‘Seeds of Sound’. 

GENTS melder sig til koret af musikere, fans og organisationer, der kræver klimahandling

Debatten om musikkens rolle i klimakampen er allerede godt i gang på de internationale scener. Her er store kunstnere som blandt andre Billie Eilish (fast støtte af Music Declares Emergency) og Coldplay gået i front med f.eks. batteridrevne koncerter, kinetiske dansegulve, flaskepåfyldningsstationer og træplantning. Og i Danmark er det grønne indtog i musikbranchen også så småt ved at få fodfæste. Men ifølge GENTS, der består af Niels Fejrskov Juhl og Theis Vesterløkke, er der generelt brug for en større bevidsthed om vores allesammens medansvar:

“Både som musikere og mennesker lever vi en virkelighed, hvor det at skabe også er at smadre. Om det er at producere eller streame en sang, eller bygge et hus, så har det et aftryk. Apatien og afmagten kan hurtigt snige sig ind på én, når tankerne kommer ind på de kæmpemæssige klimaudfordringer, vi alle står over for. Det kan være fristende at give efter. Men netop fordi problemet føles som et uoverstigeligt bjerg, tror vi på, at det er, når vi mødes, mobiliserer og kæmper samme sag, at vi kan gøre en forskel. Netop derfor giver det så god mening at teame up med 5 Media, så vi sammen kan bygge en bredere bevægelse baseret på omsorg og kærlighed til alt det, vi stadig kan redde,” siger pop-duoen. 

Til eventen ‘Seeds of Sound’ vil GENTS slutte sig til klimakoalitionen ved at underskrive Music Declares Emergency’s internationale erklæring, som kræver kraftigere handling fra verdens regeringer, fra medierne og musikbranchen selv. Som turnerende musikere er klimahensynet allerede et integreret aspekt for GENTS –  for eksempel, når det handler om valg af transportform og kost. Og pop-duoen kan også snart løfte sløret for et nyt koncertformat, der vil bruge naturen som et tredje bandmedlem. 

Intimkoncert, paneldebat med blandt andre Maria Reumert Gjerding og nye øl fra BRØL 

Til eventen ‘Seeds of Sound’ er 5 Media vært for en spændende panelsamtale mellem Niels Fejrskov Juhl og Theis Vesterløkke fra GENTS, Lewis Jamieson, stifter af Music Declares Emergency, og Maria Reumert Gjerding, Præsident for Danmarks Naturfredningsforening – om musikkens rolle i klima- og biodiversitetskrisen. Dette suppleres af en poetisk oplevelse om “Heling af jordens vitale forbindelser” af billedkunstner og forfatter Sabitha Söderholm, inden GENTS til sidst indtager scenen med en intim støttekoncert – alt imens der serveres kolde øl lavet i et samarbejde mellem 5 Media og det københavnske bryggeri BRØL, der tager bæredygtig ølproduktion til næste niveau ved at brygge øl på overskudsbrød fra Københavns bagerier. 

For Mie Dahlquist, adm. direktør i 5 Media, er det netop initiativer og stemmer som disse, der er med til at kickstarte de vigtige samtaler og samle endnu flere mennesker om fælles klimahandling: 

“Vores mission er at inspirere og engagere os alle i, hvordan vi skaber en grønnere fremtid, og her kan musikken spille en stor rolle. Musikken har en helt særlig evne til at samle og inspirere os, og musikere har meget stor indflydelse på deres publikum. Musikken bruges ofte til at sætte spørgsmålstegn ved status quo, og det vil vi udfolde til eventen. Vi er både spændte og enormt glade for at kunne præsentere Music Declares Emergency på dansk jord for første gang,” udtaler hun.

Hos 5 Media håber de, at initiativer som ‘Seeds of Sound’ kan engagere folk, der ellers ikke er dybt engagerede i klimakrisen og invitere dem med til at blive en del af samtalen. Og støttekoncerten er langt fra den sidste af slagsen, men er blot én blandt de mange bæredygtige initiativer, som 5 Media støtter i Danmark.

Billettyper og priser: 
Standard: 150 DKK
Studerende og arbejdsløse: 100 DKK

Tider: 
Dørene åbner kl. 19.30
Eventen starter kl. 20.00
Køb billetter, og læs mere eventet her. 

Hele billetsalget går ubeskåret til Danmarks Naturfredningsforening. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here