Kom til ZOO Food Festival

0
377

For første gang nogensinde danner Zoologisk Have i København rammerne om en stor madfestival fra onsdag den 21. august. Fem dage med fokus på ekstraordinære madoplevelser, og masser af events, der sætter fokus på det gode måltid, bæredygtighed og ansvarlig fødevareproduktion – alt sammen pakket ind i møder med ZOOs dyr.

Programmet byder blandt andet på oplevelser i de højere luftlag som østers og naturvin i Zootårnet og skaldyrsmiddag i Den Arktiske Ring. I den mere jordnære ende finder man sanketur og sankemiddag i ZOO i selskab med Thomas Laursen, Zero Waste Dinner, klimavenligt folkekøkken og meget mere. ZOOs køkkenchef Casper Sobczyk disker også op med et lækkert program, og sideløbende med en lang række aktiviteter for gæsterne i dyrenes anlæg, særlige fodringer af dyrene, dissektioner og speaks, vil ZOO Food Festival også byde på masser af talks og debatter. Hør fx hvordan ZOOs genetikere hjælper med at opklare jagtforbrydelser, hvordan man kan forhindre at chimpanser ender som bush meat i Afrika, og hvordan man planlægger et menukort i ZOO til 250 dyrearter.

Administrerende direktør Jørgen Nielsen er klar over, at ZOO indtil for nylig ikke har været forbundet med madoplevelser, og han ser derfor frem til at få sat ny strøm til den fortælling:
”ZOO har gennem årene ikke just været kendt som et hjemsted for kulinariske oplevelser, og der vil være gæster, der ikke umiddelbart forbinder os med mad og fødevarekvalitet. Så ZOO Food Festival er selvfølgelig også en måde at sætte fokus på det massive løft, vi har givet hele vores udbud af mad og drikke de seneste 18 måneder. Vi vil derfor invitere madglade og bevidste familier i ZOO til fem dages Food Festival, hvor vi sammen opdager, hvordan vi ved at spise bedre kan være med til at bevare et mangfoldigt plante- og dyreliv,” siger Jørgen Nielsen.

Hvad: ZOO Food Festival
Hvor: Zoologisk Have København
Hvornår: 21.-25. august
Åbningstider: Alle dage kl. 9.00 – 21.30, undtagen søndag den 25. august kl. 9.00 – 20.00
Pris: Festivalen er inkluderet i billetprisen og er åben for alle ZOOs gæster

Program:

  • Måltidet er i centrum – smag på alt fra vietnamesiske snacks til mormormad, fransk-asiatisk fusions-bistromad, funky vegetarretter, østers, skaldyr og sankemad
  • Drik naturlig vin, øl og cocktails
  • Oplevelser med dyr: Fodringer, speaks, staldbesøg
  • Viden om natur, mad og bæredygtighed – iscenesat gennem talks og debatter
  • Børnezoo – hvor kommer maden fra? Hvad spiser dyrene? Mød en gris!
  • Mød insekterne – og kan man leve af insekter?
  • Dissektion med dyrlægen – Hvordan ser dyrene ud indeni? Hvordan ser kødædernes tænder ud i forhold til drøvtyggerne?
  • Gæt en lort – kæmpe lorte-workshop!
  • Og meget mere – programmet vil løbende blive opdateret på zoo.dk