Kunst i Jægersborggade

0
385

For nogle uger siden besøgte Anne og jeg Jægersborggade under Late Night Hunting. Noget må være gået galt, for der skete ingenting i gaden. Nu var det også meget koldt, den torsdag aften i april, men vi satser på at besøge begivenheden, som finder sted hver første torsdag aften i måneden, senere på året, forhåbentlig med lidt større succes.

Grunden til, at jeg så gerne ville ud til Late Night Hunting var, at jeg havde læst om et galleri, som lød alt for spændende, nemlig cmyk kld, og de skulle have holdt åben denne aften.

Så da de grundet sygdom ikke havde åbent alligevel, blev jeg slemt skuffet, for galleriet og butikken er SÅ fin, også udefra. Se selv her:

Heldigvis havde jeg tid i går eftermiddags til at slå et smut fordi, og sikke en oplevelse. Illustrator/maler Maya Langeland åbnede tilbage i 2005 kælderen sammen med male/installationskunstner Morten Sørensen.

Ideen med kælderen er at give kunstere et sted at udstille, men uden nogen form for uddannelses- og navnesnobberi. Her er man ligeglad med, om du har studeret på en fancy skole, eller om du hedder Tal R. Cmyk kld er et rummeligt sted, hvor man i stedet hylder kunsten.

Lige nu kan man se en udstilling, hvor 36 kunstere fortolker et sted i byen. Det er en ret vidunderling udstilling, som jeg klart kan anbefale. Men du skal være hurtig, den bliver pillet ned næste søndag d. 28. april. Alle værker kan købes.

Udover skiftende udstillinger har cmyk kld også PrintFabrikken, hvor du kan købe et print at et af de mange værker. Mange er de illustrationer og tegninger, der hænger på væggen kan du købe for 90 kr., og på den måde udsættes værkerne for en mikro-masseproduktion. En ret god idé, hvis du spørger mig.

Jeg købte et print, og jeg følte, at jeg fik mit eget lille billede med hjem, selvom det sikkert også hænger et par andre steder i København. Man får større mulighed for at dele kunsten, og kunsteren tjener lidt mere, end hvis de kun skulle sælge originalen.

Jeg er ret begejstret for cmyk kld. Det minder utrolig meget om et sted, jeg fandt, da jeg var i Berlin for nogle uger siden. Det eneste dårlige, man kan sige om cmyk kld, det er, at det ligger i København = større risiko for at kaste alle sine lommepenge efter kunst herfra.

Iøvrigt også en god idé til en værtindegave i stedet for blomster eller chokolade.

Jeg fandt nedenstående tegneserie, som jeg har fortrudt, at jeg ikke købte. Synes, at denne tegning er ret fin:

Der står:
– der kommer jeg kun igennem hvis jeg hakker mig selv i småstykker
– så gå udenom, der er også bare ørken på den anden side

Forfatteren hedder Claus Ejner, og bogen koster ca. 100 kr.

Cmyk kld har i øvrigt åben tirdag-fredag kl. 12-17.30, lørdag kl. 11-15, 1. søndag hver måned kl. 11-15, og til Late Night Hunting.

God weekend!

/Louise